Προς το περιεχόμενο

Linux σε παλιο pc..

kousman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Και στο τριτο για καποια mini διανομη που να τρεχει απο τη ραμ. Θα ηθελα αν γινεται τουλαχιστον υποστηριξη ελληνικης γραφης και ενα στοιχειωδες GUI. Αν υποστηριζει κιολας WPA2 passkey στη wifi καρτα που φοραει το τελευταιο, θα ηταν σουπερ!

Austrumi

με ελληνικά έτοιμα

puppylinux

με ελληνικά

δεν ξέρω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators
GeorgeMan την διανομη antiX την ξερεις? http://antix.mepis.org/index.php/Greek

Οχι, μα να μαθω προσπαθω :o (Λεει οτι τρεχει απο το CD. Εγω δε θελω κατι τετοιο ομως).

Θα τη δοκιμασω, σε συνδυασμο με τα austrumi και puppy/el.

Άλλες ελαφριες διανομες, που βρισκονται και αρκετα "πανω" στη λιστα του distrowatch, οπως η Zenwalk ή η Tiny Core ή ακομα ακομα και η Damn Small Linux τι λενε??

Καμια προταση για τα άλλα δυο PC?

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:49 ----------

Κατεβασα Puppel 4.3.1, antiX 8.2 και Austrumi 1.9.3

Και οι 3 φαινεται να με καλυπτουν για το τριτο συστημα. Πριν αποφασισω ποια θα κρατησω θα τις δοκιμασω και τις 3!

Ευχαριστω παιδια!

Περιμενω προτασεις και για τα άλλα δυο PC.

Να τονισω οτι το δευτερο δε βρισκεται στην ιδια μοιρα με το τριτο, καθως λογω 7200ρη σκληρου και υπερδιπλασιας ραμ, στεκεται αξιοπρεπως ακομα και με XP πανω.

Παράθεση:

(Λεει οτι τρεχει απο το CD. Εγω δε θελω κατι τετοιο ομως).

Την ειχα εγκατεστημενη για λιγο καιρο.

http://www.mepislovers.org/forums/archive/index.php?t-8248.html

Installation Tips

antiX can be installed to hard-disk, usb drive (as a livecd) and to a cd. Here are some installation tips and tricks.

* Boot from iso on hard-disk

AntiX 8.2 Install on Asus EEE PC using External 8 Gig SD Flash Drive Card

[1] Link to my Blog

[edit]

antix για το 3ο

ή debian

.

• Moderators

Έχω νεα!

Και αυτα δεν ειναι καλα.

Δοκιμασα πρωτο το Puppel. Ολα ωραια και καλα, αλλα:

1) Δεν μου εβρισκε τη καρτα ηχου.

2) Παρολο που θεωρητικα συνδεοταν στο ασυρματο δικτυο και ειχα IP, πρακτικα δεν μπορουσα να μπω πουθενα.

Δευτερο το Austrumi. Μπουταρε απο το CD. Επελεξα Greek Locale, επειτα εβγαλε οτι φορτωνει τα δεδομενα στη ραμ, μετα μου εβγαλε το cd εξω, και μετα εβγαλε ενα εικονιδιο σα των windows οτι φορτωνει, το οποιο εναλλασοταν με το logo της διανομης. Μετα το εικονιδιο φορτωσης εγινε βελακι, ομως δε μπορουσα πλεον να το κουνησω. Εμεινε εκει. :-(

Το AntiX μια απο τα ιδια με το Puppel.

puppel

1) alsaconf

2)right klik ->κάτω κάτω υπάρχουν επιλογές για σκανάρισμα των ασυρμάτων όπου διαλέγεις το δικό σου και συνδέεσαι (δεν ξέρω τι γίνεται με wpa2)

από antix Lysistrata livecd γράφω (compaq presario 2800 512 ram p4 1,6)

πάτα κανένα esc ή f2 να είσαι σε text mode να δείς που σταματάνε

ή δοκίμασε κάποιες απο τις αρχικές επιλογές για το πως θα ξεκινήσεις

δοκίμασε και το knoppix

.

• Moderators

Απλα για την ιστορια, να πω πως:

Στο τριτο PC απο αυτα που ανεφερα σε προηγουμενα post, μπηκαν 320MB RAM (απο 160). Δυστυχως δεν δουλεψε καμια διανομη λινουξ τον ηχο, ουτε ομως τα Windows 98 και XP.

Οποτε κατεφυγα στη λυση των Windows 2000, στα οποία για καποιο παραξενο λογο η καρτα ηχου αναγνωριστηκε και οι drivers δουλεψαν επιτυχως (στα άλλα δεν αναγνωριζοταν καν).

Ο επεξεργαστης του, στα 927Mhz μπορει να τρεχει μεχρι και Standard Definition αρχεια βιντεο χωρις κανενα κολλημα, με μεσο CPU usage 90% (ελαχιστο: 78% και μεγιστο 98%). Π.χ. μια ταινια 1,5 ωρας μεγεθους 1,4GB τρεχει περιφημα! Τιποτα παραπανω ομως. Ουτε καν low quality video στο youtube.

Στο δευτερο PC τωρα, να αναφερω οτι μπηκαν Windows XP και αυτο μονο και μονο για να μπορω να παιζω καποια συγκεκριμενα παλια παιχνιδια-θρυλους, οπως τα Final Fantasy 7, 8 στις PC εκδοσεις τους (βγηκαν τη προηγουμενη... χιλιετια τα συγκεκριμενα :P ), καθως και το 9 μεσω Playstation 1 emulator. Άλλα παιχνιδια-θρυλοι που μπηκαν ειναι τα: Need For Speed Hot Pursuit και Worms Armageddon.

Στο πρωτο ομως, και καλυτερο εξ αυτων PC, το οποιο χρησιμοποιειται απο την οικογενεια στο πατρικο, μπηκε Xubuntu λινουξ, το οποιο και τρεχει περιφημα.

Ευχαριστω πολυ παιδια :-)

Στο πρώτο ομως, και καλυτερο εξ αυτων PC, το οποιο χρησιμοποιειται απο την οικογενεια στο πατρικο, μπηκε Xubuntu λινουξ, το οποιο και τρεχει περιφημα.

Ευχαριστω πολυ παιδια

εμείς ευχαριστούμε για την τιμή που μας κάνατε ως οικογένεια !

ξέφυγε ένας τόνος ! :mrgreen:

.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Υπάρχουν αρκετά σχετικά threads, αλλά δεν έχουμε συμπεριλάβει τέτοια στον Table Of Contents εδώ. Ίσως να τα μαζεύαμε σε μία υποενότητα του TOC; «Μικρές»/ελαφριές διανομές ή κάτι τέτοιο... ;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...