Προς το περιεχόμενο

Δείκτης νοημοσύνης IQ, ανώτερες κοινωνίες, οι «ηλίθιοι» ξέρουν να καμουφλάρονται κ.α

slipknot

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ πάλι γύριζα την ελλάδα και προσπαθούσα να κρατιέμαι ξύπνιος με redbull και να διακρίνω πινακίδες τη νύχτα. Ναι, το προτιμούσα από το να μουχλιάζω και να προσπαθώ να γίνω nerd. Η έλιωνα στο wow. Και στα δυο δούλευε ο εγκέφαλος, αλλά έκανα κάτι που γούσταρα εγώ, δεν μου το επέβαλλε κανείς.

Και ο άλλος μπορεί να γουστάρει να περάσει την ώρα του κάνοντας μερικά τέτοια τεστάκια στο σπιτάκι του. Δεν του το επέβαλε κανείς. Επίσης, μούχλας και nerd καταντάς και με το WoW αν το'χεις πάρει χαμπάρι.

Πλέον όμως τίθεται και το εξής ερώτημα. Η κατανάλωση redbull σε καταντήσε έτσι, ή αποτελεί απλά άλλη μια εκδήλωση της νοημοσύνης σου?

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Σωστά. Γιατί όπως ξεκάθαρα δήλωσα (?), εμένα με ανάγκαζαν να κάνω τεστ, ενώ στην πραγματικότητα γούσταρα κάτι άλλο...

Τέλος πάντων, για τον slipknot που ζήτησε τεστ, αυτό εδώ φαίνεται καλό και σου υπολογίζει και το εκατοστημόριο που βρίσκεσαι:

http://www.mensa.no/olavtesten/

Είμαστε δυο φίλοι που πάμε μαζί για ποτό κάθε σάββατο. Ομως εσύ βρίσκεις μια ωραία γκόμενα και θες να περάσεις το σάββατο μαζί της. Εγώ μόνος για ποτό δεν πάω, οπότε μένω σπίτι και βλέπω τιβί. Δεν με αναγκασε κανείς, αλλά ποιος περνάει καλύτερα. με πιάνεις τώρα?

Στο θέμα μας. Αν είχαμε εξεταστική θα διαβάζαμε. Οταν δεν είχαμε, εσύ κλεινόσουν στους 4 τοίχους του σπιτιού σου και για να μη χάσεις την ευφυία σου (χα χα) έκανες τεστάκια. Εγώ έπαιζα wow και έκανα cruising. Ούτε αλήτευα αλλά ούτε και μούχλιαζα.

Επίσης, μούχλας και nerd καταντάς και με το WoW αν το'χεις πάρει χαμπάρι.

οποιαδήποτε ασχολία ξεπερνά τις 4-5 ώρες την ημέρα σε καταντάει μούχλα, εφόσον δε βγάζεις φράγκα από αυτή (διάβασμα, παιχνίδια, μουσική, ξύσιμο όρχεων κτλ).

Δημοσ.
Εγώ μόνο ψώνιο θα χαρακτήριζα κάποιον που κάνει τέτοιο τεστ.

Εσύ θα χαρακτήριζες έγκυο μια γυναίκα που έχει οργασμό.

Δημοσ.
ε τωρα με προκαλεις :P

δεν εχω κανενα λογο να πιστεψω τον τυπο με τις πολλαπλες ευφυιες εφοσον δεν υπαρχουν επαρκη στοιχεια που να οδηγουν σε κατι τετοιο

FarCry, επειδή διάβασα τα όσα παρέθεσες στα ποστ σου, και μου δημιουργήθηκαν απορίες, θέλω να ρωτήσω :

Πώς ακριβώς "κατέχεις'" τα όσα παρέθεσες; Λόγω πιθανού αντικειμένου σπουδών; Έχει τύχει να σε απασχολήσει στο άσχετο το θέμα παλαιότερα, και είχες "έτοιμες" πηγές;

Ασχολήθηκες "εδώ και τώρα", έψαξες για τον Gardner (πωστολεν), και στην πορεία της μίνι-έρευνας διαμόρφωσες άποψη;

Επειδή τα του Gardner μου φάνηκαν και "λογικά", αλλά και βατά, ενώ με τα όσα περέθεσες εσύ μ' έπιασε ένας μικρός πονοκέφαλος (διαβάζοντάς τα, προσπαθώντας να παρακολουθήσω, κι επειδή ήταν μια "διασπορά" από παραθέσεις (έχανα και τη μπάλα από ποιόν/ποιούς ήταν), κι επειδή δεν αποδείκνυαν για 'μενα ακριβώς αυτό που επικαλούνταν -πχ κάπου έλεγε ο άλλος "argued", κι όχι "proved" κτλ), να ρωτήσω : εσένα σε καλύπτουν; (αυτές δηλαδή οι παραθέσεις)

Δηλαδή, έχεις διαμορφωμένη άποψη περί της υπόστασης της νοημοσύνης (που ΑΝ κατάλαβα καλά, η mainstream αποδεδειγμένη( ; ) άποψη είναι "νοημοσύνη είναι μία"); Η οποία είναι κάθετα αντίθετη με του τύπου με την πολλαπλή θεωρία; Πιστεύεις δηλαδή πως ο νοήμων άνθρωπος κατέχει όλες αυτές τις "εκφάνσεις" νοημοσύνης που ο Gardner περιγράφει...σχισματικά ως πολλές ξέχωρες;

Χωρίς λινκς, αν γίνεται, μπορείς εν τέλει να εκφράσεις την γνώμη σου, και να την δικαιολογήσεις, έστω "μερικώς", περί

α) τη θεωρία του "υπάρχουν διάφοροι τύποι νοημοσύνης"

και

β) ποιά είναι για 'σενα η "υπόσταση της νοημοσύνης";

Ειλικρινά, απλά μου έκανε εντύπωση η "ετοιμότητά σου" να αντιπαρατεθείς (με λινκς κι όλας), και μου ήρθαν (από μόνες τους) οι παραπάνω απορίες, και θα μ' ενδιέφερε να σχολίαζες

Δημοσ.
Σωστά. Γιατί όπως ξεκάθαρα δήλωσα (?), εμένα με ανάγκαζαν να κάνω τεστ, ενώ στην πραγματικότητα γούσταρα κάτι άλλο...

Τέλος πάντων, για τον slipknot που ζήτησε τεστ, αυτό εδώ φαίνεται καλό και σου υπολογίζει και το εκατοστημόριο που βρίσκεσαι:

Η ώρα είναι 5 το πρωί και το έκανα άυπνος και μετά απο μπυροποσία για αποχαιρετισμό φαντάρου κολλητού οπότε μη βαράτε.

Το αποτέλεσμα είναι αυτό. Αν έχεις ιδέα απο κατάταξη η γενικά πιο scale χρησιμοποιείται ρίχτο έτσι απο περιέργεια. Θνξ :)

Υ.γ: Μια χαρά βγαίνει στα νορβηγικά το τέστ. Απλά πατάς να ξεκινήσεις στην αρχή και μετά είναι καθαρά με σχήματα κτλ.. Μαλακίτσες. Και εγώ είμαι περισσότερο υπέρ της multi-νοημοσύνης. Έχω θεωρητικά νοήμονα φίλο που είναι άψογος στα Μαθηματικά κτλ αλλα αποτυγχάνει παταγωδώς σε ΟΛΕΣ τις υπόλοιπες εκφάνσεις της νοημοσύνης. Έξυπνο τον λές. Ξύπνιο όχι.

Δημοσ.

Ένα γνωστό fact για τον Tarantino είναι ότι έχει IQ 160, είναι επίσης μέλος της Mensa. Δεν αμφισβητώ την εξυπνάδα του, θεωρώ ότι για να έχει τόση επιτυχία δεν είναι και χαζός...

Το IQ του πάντως δεν του δίνει πόντους σαν καλλιτέχνη, μερικές ταινιούλες για απλή διασκέδαση έχει κάνει. Αυτό που θέλω να πω είναι πως σίγουρα αυτά τα test δεν μετράνε το εύρος της ευφυΐας κάποιου, ο Tarantino στο παράδειγμα μου είναι πολύ καλός στο να κάνει κάτι να πουλάει, καταλαβαίνει πώς να πλασάρει και να προκαλεί και να προωθεί, αλλά στο καθεαυτό κομμάτι της σκηνοθετικής δημιουργικότητας και ταλέντου μένει σε μέτρια επίπεδα (όχι ότι δεν περνάω καλά με τις ταινίες του)

Δημοσ.
Η ώρα είναι 5 το πρωί και το έκανα άυπνος και μετά απο μπυροποσία για αποχαιρετισμό φαντάρου κολλητού οπότε μη βαράτε.

Το αποτέλεσμα είναι αυτό. Αν έχεις ιδέα απο κατάταξη η γενικά πιο scale χρησιμοποιείται ρίχτο έτσι απο περιέργεια. Θνξ :)

Αν δεις, στο αποτέλεσμα λέει IQ 128 και 96,9 percentile. Δεν ξέρω ποια κλίμακα είναι, αλλά το 96,9 σημαίνει ότι το σκορ σου είναι μεγαλύτερο από το 96,9% του πληθυσμού. Με άλλα λόγια, είσαι στο υψηλότερο 3,1%, ακόμα και μετά από μπυροποσία...

afentiko7, με τρομάζει το πόσο καλά με ξέρεις...

• Moderators
Δημοσ.
Εγώ μόνο ψώνιο θα χαρακτήριζα κάποιον που κάνει τέτοιο τεστ. Καλύτερα να τρωγα το 20ευρο αλλού. Δεν στο ζητάνε από δουλειά, ούτε για κανά πτυχίο κλπ. Τζάμπα κόπος

Εγώ πάλι γύριζα την ελλάδα και προσπαθούσα να κρατιέμαι ξύπνιος με redbull και να διακρίνω πινακίδες τη νύχτα. Ναι, το προτιμούσα από το να μουχλιάζω και να προσπαθώ να γίνω nerd. Η έλιωνα στο wow. Και στα δυο δούλευε ο εγκέφαλος, αλλά έκανα κάτι που γούσταρα εγώ, δεν μου το επέβαλλε κανείς.

τι χόμπι αν επιτρέπεται?

Δεν νομιζω πως ειναι λογικο να χαρακτηρισεις καποιον ψωνιο με βαση το κριτιριο που ανεφερες. Αλλωστε δεν νομιζω να επιβληθηκε σε κανεναν να τα κανει (οπως και στο παραδειγμα σου). Αρα ειναι οντως υποκειμενικο.

Μου αρεσουν οι γλωσσικοι γριφοι (ασχολιομουν πολυ περισσοτερο στο παρελθον) αναγραμματισμοι κλπ, να βρισκω ετυμολογικες ριζες λεξεων (ελληνικες ή μη) και γενικα οι γλωσσες και η λειτουργικη αποκωδικοποιηση τους. Οπως επισης και η λογοτεχνια. Αρα εχω εκπαιδευσει το μυαλο μου να σκεφτεται με εναν συγκεκριμενο τροπο οπως ειπε και ο Pcharon.

Επισης μου αρεσει να ακριβολογω (ως τροπος σκεψης).

Οποτε θεωρω πως τα παραπανω βοηθησαν στο αποτελεσμα.

Δημοσ.
FarCry, επειδή διάβασα τα όσα παρέθεσες στα ποστ σου, και μου δημιουργήθηκαν απορίες, θέλω να ρωτήσω :

Πώς ακριβώς "κατέχεις'" τα όσα παρέθεσες; Λόγω πιθανού αντικειμένου σπουδών; Έχει τύχει να σε απασχολήσει στο άσχετο το θέμα παλαιότερα, και είχες "έτοιμες" πηγές;

Ασχολήθηκες "εδώ και τώρα", έψαξες για τον Gardner (πωστολεν), και στην πορεία της μίνι-έρευνας διαμόρφωσες άποψη;

εχει αναφερθει στο παρελθον. θα ψαξω να σου βρω το θεμα

επισης διαβασε και το ποστ μου #26

Επειδή τα του Gardner μου φάνηκαν και "λογικά", αλλά και βατά, ενώ με τα όσα περέθεσες εσύ μ' έπιασε ένας μικρός πονοκέφαλος (διαβάζοντάς τα, προσπαθώντας να παρακολουθήσω, κι επειδή ήταν μια "διασπορά" από παραθέσεις (έχανα και τη μπάλα από ποιόν/ποιούς ήταν), κι επειδή δεν αποδείκνυαν για 'μενα ακριβώς αυτό που επικαλούνταν -πχ κάπου έλεγε ο άλλος "argued", κι όχι "proved" κτλ), να ρωτήσω : εσένα σε καλύπτουν; (αυτές δηλαδή οι παραθέσεις)

Δηλαδή, έχεις διαμορφωμένη άποψη περί της υπόστασης της νοημοσύνης (που ΑΝ κατάλαβα καλά, η mainstream αποδεδειγμένη( ; ) άποψη είναι "νοημοσύνη είναι μία"); Η οποία είναι κάθετα αντίθετη με του τύπου με την πολλαπλή θεωρία; Πιστεύεις δηλαδή πως ο νοήμων άνθρωπος κατέχει όλες αυτές τις "εκφάνσεις" νοημοσύνης που ο Gardner περιγράφει...σχισματικά ως πολλές ξέχωρες;

απλα αυτη ειναι μια θεωρια που εχει πολλους επικριτες και δεν υπαρχουν καταφανως επιστημονικες ενδειξεις για κατι τετοιο. αυτο ηταν που παρεθεσα

καλο ειναι οταν καποιος παραθετει μια θεωρια να αναφερει και επιστημονικο γιγνεσθαι γιατι αλλιως ο αλλος βλεπει μονοπλευρα αν δεν ψαξει μονος του

http://www.sendspace.com/file/y0tw6a (slide 22-28)

Χωρίς λινκς, αν γίνεται, μπορείς εν τέλει να εκφράσεις την γνώμη σου, και να την δικαιολογήσεις, έστω "μερικώς", περί

α) τη θεωρία του "υπάρχουν διάφοροι τύποι νοημοσύνης"

και

β) ποιά είναι για 'σενα η "υπόσταση της νοημοσύνης";

εχει αναφερθει στο παρελθον. θα ψαξω να σου βρω το θεμα :P για να μη βγουμε offtopic
Δημοσ.
Αλλά στο ίντερνετ υπάρχουν άπειρα, γιατί να ψάχνεις βιβλία;

Βασικά θέλω να τα έχω κάπου συγκεντρωμένα για παν ενδεχόμενο. Από το να θέλω να τα δώσω σε φίλο μέχρι το να μην έχω πρόσβαση σε pc.

Εγώ πάλι γύριζα την ελλάδα και προσπαθούσα να κρατιέμαι ξύπνιος με redbull και να διακρίνω πινακίδες τη νύχτα.

Όχι ότι έχω κάνα κόλλημα (ούτε κι εγώ εκτιμώ τις ιστορίες για iq και φίδια ξέρεις) αλλά αυτό που έκανες ήταν άκρως σταλινικό και επικίνδυνο. Δεν επέτρεψες στον εαυτό σου να κοιμηθεί επειδή έτσι σου γούσταρε. Ε όχι!

τον ρωτησες πρωτα αν ξερει νορβηγικα? :o

http://www.iq-tests-for-the-high-range.com/

Ευχαριστώ, θα τα έχω υπόψη μου.

Το IQ του πάντως δεν του δίνει πόντους σαν καλλιτέχνη, μερικές ταινιούλες για απλή διασκέδαση έχει κάνει. Αυτό που θέλω να πω είναι πως σίγουρα αυτά τα test δεν μετράνε το εύρος της ευφυΐας κάποιου, ο Tarantino στο παράδειγμα μου είναι πολύ καλός στο να κάνει κάτι να πουλάει, καταλαβαίνει πώς να πλασάρει και να προκαλεί και να προωθεί, αλλά στο καθεαυτό κομμάτι της σκηνοθετικής δημιουργικότητας και ταλέντου μένει σε μέτρια επίπεδα (όχι ότι δεν περνάω καλά με τις ταινίες του)

Δε διαφωνώ, αλίμονο αν οι καλλιτέχνες εξαρτιούνταν από τον δείκτη νοημοσύνης τους. Τον ανέφερα απλά για να κάνω σύγκριση ενός «πετυχημένου με μεγάλο iq» και ενός «αποτυχημένου με μικρότερο» .

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...