Προς το περιεχόμενο

Οι SSD ακριβαίνουν αντί να φθηναίνουν; Πλαίσιο οεo;

SpyrosR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπέροχος δίσκος αυτό ο Vertex της OCZ. Τον είχα αγοράσει τον Ιούνη για 134€. Να και η απόδειξη:

34h7t48.jpg

Τόσο καλός, που σκέφτηκα να ξαναπάρω ένα κομμάτι. Προς μεγάλη μου απογοήτευση όμως, διαπίστωσα ότι το Πλαίσιο θεωρεί πως με τον καιρό τα προϊόντα πληροφορικής... αποκτούν παραπάνω αξία. Σα τις αντίκες ένα πράγμα.

:-)

Και για του λόγου το αληθές...

2jbv585.png

:X

Δημοσ.

Μάλλον ειναι θέμα προσφοράς και ζήτησης.

Το ιδιο γίνεται και με το e great, εδω και αρκετό καιρό.

Όπως και με άλλα προϊόντα...

Δημοσ.

Αυτό που λέει ο ANHLIKOS. Και με τις μνήμες (που πιθανόν να χει σχέση με τους SSD) έχει ξεφύγει λίγο η κατάσταση προς τα πάνω, πχ:

δεν πειραζει. εντομεταξυ τισ ram που εχω τισ ειχα παρει απο το πλαισιο 30ευρο πριν περιπου 2 μηνεσ και τωρα τισ εχουν παει 48ευρο ελεοσ δηλαδη!!!:cry:
Δημοσ.

Προφανώς δεν διανύουμε ακόμα περίοδο μείωσης της τιμής των ssd, παρόλα αυτά ότι έχει ζήτηση αυξάνει και την τιμή του, σωστά? :P

edit: με πρόλαβαν χαχα

Δημοσ.

Ποιος ασχολείται ακομα με ocz vertex οταν υπάρχουν οι postville σε τέτοια τιμή;

http://www.skroutz.gr/s/83790/Intel-X25-M-Postville-80GB-SSD-MLC-34nm.html

Σκέφτομαι να χτυπήσω έναν άμεσα.. αφού οι τιμές δε προβλεπω να πεφτουν καθολου αμεσα (ελεω netbooks και χριστουγέννων, τρωνε καλα τα μαγαζακια)

Δημοσ.
Γιατί θα πρέπει να αγοράσει κανείς αυτότο δίσκο?Όποιος τον κοστολόγησε δεν θα πρέπει να ήταν στα καλά του σίγουρα.

http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Hardware/Laptop-Hard-Disk-Drives/Intel-X25-E-64Gb-Sata-Ii-2-5-Slc-SSDSA2SH064G101.htm

Ε, αυτός είναι ο Extreme. Όπως και με τους επεξεργαστές υποθέτω, που πολλές φορές ο top έχει 999$ χωρίς να υπάρχει αντιστοιχία με τις επιδόσεις του.

Βλέπε από κάτω (είμαι νουμπάς :P)

• Super Moderators
Δημοσ.
Γιατί θα πρέπει να αγοράσει κανείς αυτότο δίσκο?Όποιος τον κοστολόγησε δεν θα πρέπει να ήταν στα καλά του σίγουρα.

http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Hardware/Laptop-Hard-Disk-Drives/Intel-X25-E-64Gb-Sata-Ii-2-5-Slc-SSDSA2SH064G101.htm

ο Intel είναι SLC για αυτό κάνει τόσο

ψάξε στο google και δες διαφορές ανάμεσα σε SLC & MLC SSDs...

Δημοσ.

Και το πιο αστείο στην υπόθεση είναι ότι περιμένει πολύς κόσμος να πέσουν οι τιμές των 200gb στα 100-200€ για να αγοράσει...

Και εγώ τον Vertex θα έπαιρνα αλλά είναι πολλά τα Λ7...Για την τιμή του ο ίντελ είναι νικητής μέχρι στιγμής.Που πάνε να χτυπήσουν χωρίς να ρίξουν λίγο τις τιμές τους;

Δημοσ.
ο Intel είναι SLC για αυτό κάνει τόσο

ψάξε στο google και δες διαφορές ανάμεσα σε SLC & MLC SSDs...

Το θέμα είναι πέρα από την όποια τεχνολογία δίσκων αν ο συγκεκριμένος μπορεί να δικαιολογήσει την τεράστια τιμή του γιά μόλις 64 GB χωρητικότητα που έχει.

Πόσο πιό γρήγορος μπορεί να είναι από κάποποιν άλλον ή μάλλον να το θέσω διαφορετικά πόσο πιό αργός γιά ssd μπορεί να είναι κάποιος άλλος ο οποίος μάλιστα σού προσφέρει και πολλαπλάσια χωρητικότητα?Γιά παράδειγμα στο Πλαίσιο με τα ίδια λεφτά τού Ίντελ έχει ένα CORSAIR με χωρητικότητα 250 GB!.

Σαφώς και θα αγόραζα αυτόν και θα ήμουν κερδισμένος 100%.

• Super Moderators
Δημοσ.

είναι ακριβή τεχνολογία και είναι και High End...

όχι μόνο είναι πολύ πιο γρήγοροι αλλά έχουν αρκετά μεγαλύτερη διάρκεια ζωής...

ο Corsair που linkαρες είναι MLC...

προφανώς δεν ενδείκνυεται για το "ευρύ" κοινό...

Δημοσ.
είναι ακριβή τεχνολογία και είναι και High End...

όχι μόνο είναι πιο γρήγοροι αλλά έχουν και περισσότερα Ι/Ο καθώς και αρκετά μεγαλύτερη διάρκεια ζωής...

ο Corsair που linkαρες είναι MLC...

προφανώς δεν ενδείκνυεται για το "ευρύ" κοινό...

Στη πράξη πόσο πιό γρήγορος είναι? Μήπως κάτι λίγα milliseconds?Τι να τον κάνεις τότε.

Διότι εγώ και πιθανόν πολλοί άλλοι αγοράζουμε δίσκους γιά την ταχύτητα και δευτερευόντως γιά τη διάρκεια ζωής τους.

• Super Moderators
Δημοσ.

δεν βγήκαν για "οικιακή" χρήση λέμε...

η αγορά δεν είναι μόνο για τα σπίτια μας ξέρεις...

Δημοσ.
Στη πράξη πόσο πιό γρήγορος είναι? Μήπως κάτι λίγα milliseconds?Τι να τον κάνεις τότε.

Αν είχες π.χ. κάποιον SQL server και αυτά τα ms διπλασίαζαν το χρόνο που θέλει να εκτελεστεί ένα επερώτημα, θα ήξερες τι να τον κάνεις.

Το είπαμε, οι SLC δεν είναι mainstream δίσκοι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...