Προς το περιεχόμενο

Hdd Seagate not visible

DukeOfDream

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα...αντιμετοπιζω ενα προβληματακι με ενα σκληρο...ειναι ενας 500gb seagate sata2, ο σκληρος δουλευε μια χαρα...μετα απο πτωση ρευματος τα windows κολαγανε στην μπαρα που φορτωνει για οση ωρα και αν το αφηνες χωρις ομως να σταματησει το animation της μπαρας η τιποτα τετοιο...απλα φορτωνε επ απειρο...εβαλα ενα cd της Seagate το SeaTools που bootarei απο το cd και ελεγχει τους σκληρους για σφαλματα κλπ...αρχικα εκανα το μικρο τεστ το οποιο μου βρηκε σφαλματα και μου προτεινε να κανω το μεγαλο τεστ το οποιο ενω συνηθως κραταει για τον 500αρη περιπου 4-5 ωρες,μολις σε 10 δευτερολεπτα μου ειπε οτι το τεστ τελειωσε βρεθηκαν 15 σφαλματα τα διορθωσα και εκανα reboot...ωστοσο και παλι το ιδιο συνεβαινε...δοκιμασα αλλη μια φορα την διορθωση σφαλματων της Seagate και τελικα εκανε ενα κανονικο τεστ των 5 ωρων και αφου τελειωσε μου βρηκε 93 σφαλματα...τα διορθωσε,εκανα ενα τεστ καλης λειτουργειας κ χαλασμενων sector μου τον εβγαλε απολυτα υγειη και εκανα reboot...και απο εκεινη την στιγμη ο σκληρος δεν φαινεται πουθενα και φαινεται οτι κολησε και τον αλλο σκληρο 500gb της WD ο οποιος με λιγη προσπαθεια εγινε ωρατος και δεν εχει κανενα προβλημα πλεον...ο seagate ομως δεν φαινεται oute sto bios oute sta xp...τα Ubuntu 9.04 φαινεται οτι τον αναγνωριζουν κατα την εκκινηση και εμφανιζουν συνεχως το μυνημα "device not ready" καποια στιγμη πετανε καποια μυνηματα που δν προλαβαινω να δω και το boot συνεχιζει κανονικα αν και ο σκληρος και παλι δν φαινεται πουθενα...δοκιμασα να κανω reset to bios εβγαλα και την μπαταρια αλλα τιποτα...επισης η μητρικη δεν φταιει...εβαλα εναν επιπλεον σκλητο 1TB δοκιμασα τον 500gb σε αλλα 2 pc και δν τον βλεπουν ουτε αυτα...το μονο που με ενδιαφερει ειναι να παρω τα αρχεια μου και ας μην ξαναδουλεψει ποτε ο σκληρος...καμια ιδεα?ευχαριστω πολυ!Φηλικα Γιαννης.

Δημοσ.

ωντος ο δισκος ειναι στην σειρα 7200.11...οποτε αρχιζω το διαβασμα στην σελιδα και βλεπουμε...ωστοσο τον δικο μου δισκο δεν τον βλεπουν ουτε τα SeaTools το προγραμμα της seagate...βασικα κολαει το προγραμμα οταν αρχισει να ανιχνευει δισκους...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

δν μπορω να βρω μια διευκρινηση...τελικα αν ο δισκος χασει το firmware τι γινεται?εκανα ενα search Και δν βρισκω κατι...το θεμα ειναι οτι κατεβασα το update tool της seagate αλλα δν μπορει να εντοπισει τον δισκο οπως δν μπορει να τον εντοπισει το bios...καμια ιδεα?δν μπορει να μην γινεται τιποτα μου ακουγεται τρελο...δλδ η seagate Πως περναει firmware σε ενα δισκο που δεν εχει καθολου?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...