tsaboulas Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Oταν ξεκινανε τα bios μου βρισκουνε κανονικα τον sata, οταν φορτωνει το setup των xp μου βγαζει οτι δε υπαρχει σκληρος, το on chip sata το εχω disable τον promise enabled και το onboard σε ide, τον sata τον εχω βαλει στον promise, παρακαλω βοηθεια δε την παλευω αλλο 2 μερεσ τραβιεμαι, στο τελος θα παω να παρω εναν ide να βρω την υγεια μου.....
pcos Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 μια λυση ισως ειναι να βαλεις γουιν7. αλλιως θα τραβιχτεις με δισκεττα και F6 για φορτωμα του promise driver κατα το σεταπ
random Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 το on chip sata το εχω disableτον promise enabled και το onboard σε ide, τον sata τον εχω βαλει στον promise αφου τον onboard τον εχεις disable, ειτε ide είτε οτιδήποτε τον βάλεις, παιζει κάποιο ρόλο; γιατι εχεις τον onboard disabled? και γιατι τον δισκο ston promise? βαλε τον στον onboard, και αν εχει επιλογή sata/ide βαλτο στο 2ο, αν λεει enhanced/compatible στο 2ο, αν λεει AHCI/άλλο, βάλτο στο "άλλο". ------------------------------------------ αν επιμενεις με τον promise, ή με τον onboard σε ahci mode, πρεπει να φορτώσεις drivers στην αρχη της εγκαταστασης, με F6 (απο δισκετα/usb), ή να τους ενσωματώσεις στο win xp cd. πχ. με το nlite http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us&model=A8V%20Deluxe
euklidis Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Θες drivers για sata. Δεν φταιει η μητρικη. Mην το βαλεις στο IDE γιατι ο δισκος θα σερνεται και δεν αξιζει. Η περνα drivers απο δισκετα ή κατεβασε καποια εκδοση windows που το κανουν αυτοματα και περνας μετα το αυθεντικο σου serial
random Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2009 αν τον sata controller τον βάλει σε compatibility/ide mode (όχι σε ahci δηλαδή), τα xp δεν θα χρειαστούν F6 drivers, (και δεν θα σέρνεται τίποτα) απλά δεν ξέρω αν μπορεί να επιλέξει αυτό το mode και στον promise, ή μπορει να το κάνει μόνο στον onboard sata.
euklidis Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2009 αν τον sata controller τον βάλει σε compatibility/ide mode (όχι σε ahci δηλαδή), τα xp δεν θα χρειαστούν F6 drivers, (και δεν θα σέρνεται τίποτα) απλά δεν ξέρω αν μπορεί να επιλέξει αυτό το mode και στον promise, ή μπορει να το κάνει μόνο στον onboard sata. Toτε δεν εχεις δει πως ειναι να τρεχει κανονικα ο controller. Τον δισκο με αυτο που λες τον βλεπει σαν IDE και λειτουργει ετσι. Γιατι δεν βαζεις windows 7 που δεν θα εχεις τετοια θεματα; Μια χαρα ειναι τα καινουρια παραθυρια. Καλυτερα απο τα ΧΡ...
tsaboulas Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2009 Τη διαδικασια με τη δισκετα την κανω κανονικα, αλλα μου λενε τα xp οτι αυτο το αρχειο το εχουνε σε νεωτερη εκδοση, και ειτε το φορτωνω απο τα xp ειτε απο τη δισκετα τα ιδια παντελακη μου τα ιδια παντελη μου, μπας και φταινε τα windows που βαζω? Παντως η asus ειναι η πιο καθυστεριμενη μητρικη του πλανητη, σε λιγο θα μου ζηταει να κανω update στα bios για να βαλω καινουριο πληκτρολογιο... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:07 ---------- Τη διαδικασια με τη δισκετα την κανω κανονικα, αλλα μου λενε τα xp οτι αυτο το αρχειο το εχουνε σε νεωτερη εκδοση, και ειτε το φορτωνω απο τα xp ειτε απο τη δισκετα τα ιδια παντελακη μου τα ιδια παντελη μου, μπας και φταινε τα windows που βαζω? Παντως η asus ειναι η πιο καθυστεριμενη μητρικη του πλανητη, σε λιγο θα μου ζηταει να κανω update στα bios για να βαλω καινουριο πληκτρολογιο... εβαλα τα 7 ουτε αυτα τον βρισκουνε..
euklidis Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2009 Τη διαδικασια με τη δισκετα την κανω κανονικα, αλλα μου λενε τα xp οτι αυτο το αρχειο το εχουνε σε νεωτερη εκδοση, και ειτε το φορτωνω απο τα xp ειτε απο τη δισκετα τα ιδια παντελακη μου τα ιδια παντελη μου, μπας και φταινε τα windows που βαζω? Παντως η asus ειναι η πιο καθυστεριμενη μητρικη του πλανητη, σε λιγο θα μου ζηταει να κανω update στα bios για να βαλω καινουριο πληκτρολογιο... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:07 ---------- εβαλα τα 7 ουτε αυτα τον βρισκουνε.. Τοτε δεν φταιει η μητρικη. Τσεκαρε μηπως δεν εχουν μπει καλα τα καλωδια του ρευματος και τις sata. Τα 7 περνανε με generic sata οποτε επρεπε να το δει μαλλον κατι αλλο συμβαινει...
pcos Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2009 τι να πω. τα 7 υποτίθεται υποστηρίζουν όλους τους σατα controllers. είπες βίος update έκανες στην M/B?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.