jimarass Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Παιδιά ψάχνω για συνταξιοδοτικό και σχεδόν σε όλες τις ιστοσελίδες των τραπεζών/ασφαλιστικών δεν είδα κάποιο εργαλείο υπολογισμού, παρά μόνο από της εθνικής. Τα ερωτήματά μου είναι τα εξής: 1) Να κάνω συμβόλαιο σε τράπεζα ή σε ασφαλιστική?Θεωρώ ότι μια καλή τράπεζα είναι πιο ασφαλής τοποθέτησης από μια ασφαλιστική..... 2)Όταν με ρωτάνε τι εγγυημένη ισόβεια σύνταξη θέλω, το ποσό που βάζω στο εργαλείο είναι με τα σημερινά standarts. Μήπως πρέπει να ανοίξω excel και αν πχ θέλω 1000 ευρώ σύνταξη, να υπολογίσω πληθωρισμό 2-3% και να ανατοκίσω μέχρι τη μελλοντική ηλικία που θα συνταξιοδοτηθώ και να βάλω αυτό το νούμερο ή να βάλω τα 1000 ευρώ??
black_widow Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Ως τοποθέτηση στην τράπεζα τι ακριβώς εννοείς; Να κλείσεις λεφτά σε λογαριασμό προθεσμίας; Να κάνεις κάποιο ασφαλιστικό πρόγραμμα που προσφέρουν οι τράπεζες ( bankassurance); Στα αποταμιευτικά προγράμματα των ασφαλιστικών( για αυτήν την οποία ξέρω εγώ τελοσπάντων ) έχεις εγγυημένο κεφάλαιο λήξης ( αυτό το ξέρεις ήδη), ετήσια φορολογική απαλλαγή ( το ποσό της φοροαπαλλαγής είναι ανάλογα του εισοδήματος σου, της φορολογικής κλίμακας στην οποία εντάσσεσαι, αυτά τα ξέρουν οι λογιστές καλύτερα), απαλλαγή φόρου κληρονομιάς. Αν χτύπα ξύλο πεθάνεις τα άτομα που θα έχεις ορίσει εσύ στο συμβόλαιο θα πάρουν ένα κεφάλαιο θανάτου ( είναι υποχρεωτική η κάλυψη θανάτου) και τα μερίσματα που θα έχουν μαζευτεί ως τότε. Υπάρχουν και προαιρετικές καλύψεις όπως η απαλλαγή πληρωμής ασφαλίστρων ( αν πάθεις κάποια σοβαρή ασθένεια ή ατύχημα που δεν σου επιτρέπουν να εργαστείς δεν ξαναπληρώνεις το συμβόλαιο). Κάνω μία μικρή περιγραφή, δεν θα μπω σε λεπτομέρειες γιατί θα θεωρηθεί ότι κάνω διαφήμιση. Οι περισσότεροι επιλέγουν να πάρουν το συνολικό κεφάλαιο στη λήξη και όχι σε μορφή μηνιαίας σύνταξης. Τα ασφάλιστρα των αποταμιευτικών είναι σταθερά κάθε χρόνο, δεν αναπροσαρμόζονται, όπως τα νοσοκομειακά. Δεν γνωρίζω οι τράπεζες τι εγγυημένο επιτόκιο έχουν στα προγράμματα αυτά και αν προσφέρουν και αυτές τις προαιρετικές καλύψεις ( όπως απαλλαγή πληρωμής ασφαλίστρων ) και την υποχρεωτική κάλυψη θανάτου. Για τον όμιλο που ανέφερες ξέρω για το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα της ασφαλιστικής, δεν ξέρω για της τράπεζας ( το "προσθέτω" λες). Υπάρχουν στην εν λόγω τράπεζα υπάλληλοι που ασχολούνται με αυτό το κομμάτι, το "bankassurance" δηλαδή. Φοροαπαλλαγές, εγγυημένο κεφάλαιο λήξης και δυνατότητα λήψης κεφαλαίου μεγαλύτερου του εγγυημένου κεφαλαίου σίγουρα προσφέρουν τα προγράμματα και της εν λόγω τράπεζας και της ασφαλιστικής του ίδιου ομίλου.
jimarass Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Ως τοποθέτηση στην τράπεζα τι ακριβώς εννοείς; Να κλείσεις λεφτά σε λογαριασμό προθεσμίας; Να κάνεις κάποιο ασφαλιστικό πρόγραμμα που προσφέρουν οι τράπεζες ( bankassurance); Στα αποταμιευτικά προγράμματα των ασφαλιστικών( για αυτήν την οποία ξέρω εγώ τελοσπάντων ) έχεις εγγυημένο κεφάλαιο λήξης ( αυτό το ξέρεις ήδη), ετήσια φορολογική απαλλαγή ( το ποσό της φοροαπαλλαγής είναι ανάλογα του εισοδήματος σου, της φορολογικής κλίμακας στην οποία εντάσσεσαι, αυτά τα ξέρουν οι λογιστές καλύτερα), απαλλαγή φόρου κληρονομιάς. Αν χτύπα ξύλο πεθάνεις τα άτομα που θα έχεις ορίσει εσύ στο συμβόλαιο θα πάρουν ένα κεφάλαιο θανάτου ( είναι υποχρεωτική η κάλυψη θανάτου) και τα μερίσματα που θα έχουν μαζευτεί ως τότε. Υπάρχουν και προαιρετικές καλύψεις όπως η απαλλαγή πληρωμής ασφαλίστρων ( αν πάθεις κάποια σοβαρή ασθένεια ή ατύχημα που δεν σου επιτρέπουν να εργαστείς δεν ξαναπληρώνεις το συμβόλαιο). Κάνω μία μικρή περιγραφή, δεν θα μπω σε λεπτομέρειες γιατί θα θεωρηθεί ότι κάνω διαφήμιση. Οι περισσότεροι επιλέγουν να πάρουν το συνολικό κεφάλαιο στη λήξη και όχι σε μορφή μηνιαίας σύνταξης. Τα ασφάλιστρα των αποταμιευτικών είναι σταθερά κάθε χρόνο, δεν αναπροσαρμόζονται, όπως τα νοσοκομειακά. Δεν γνωρίζω οι τράπεζες τι εγγυημένο επιτόκιο έχουν στα προγράμματα αυτά και αν προσφέρουν και αυτές τις προαιρετικές καλύψεις ( όπως απαλλαγή πληρωμής ασφαλίστρων ) και την υποχρεωτική κάλυψη θανάτου. Για τον όμιλο που ανέφερες ξέρω για το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα της ασφαλιστικής, δεν ξέρω για της τράπεζας ( το "προσθέτω" λες). Υπάρχουν στην εν λόγω τράπεζα υπάλληλοι που ασχολούνται με αυτό το κομμάτι, το "bankassurance" δηλαδή. Για την τράπεζα εννοώ συνταξιοδοτικό. Το θέμα είναι ότι οι τράπεζες γενικώς είναι πιο "ασφαλής" τοποθέτηση κατά μέσο όρο από τις ασφαλιστικές. Σε κάθε περίπτωση όταν στο εργαλείο υπολογισμού μου λέει πχ 1000 ευρώ εγγυημένη σύνταξη, αυτό σημαίνει 1000 ευρώ του 2050 ασ πούμε. Δηλαδή μπορεί τότε αυτά τα λεφτά να είναι πχ 300 ευρώ σημερινα......
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.