giorgos_thess Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Γεια σας παιδια...το προβλημα μου ειναι καπως συνθετο απο την αποψη οτι ελπιζω να καταλαβετε ακριβως τι εννοω και να μην μπερδευτειτε....Αρχικα να πω πως εχω vista..λοιπον τα αρχεια των βιντεο μου (που κυριως ειναι avi) επιλεγω να τα εμφανιζω μεσα στους διαφορους υποφακελους με προβολη μεγαλων εικονιδιων ωστε να βλεπω εκτος απο τον τιτλο και το εικονιδιο τους (τη μικρογραφια δηλαδη που δειχνει ενα στιγμιοτυπο απο την ταινια η το επεισοδιο του αρχειου)...αυτο το στιγμιοτυπο ηταν συνηθως απο το πρωτο τεταρτο-μισαωρο του καθε επεισοδιου....με κατι ομως που συνεβη και δεν ξερω στον υπολογιστη μου(ισως καποιου προγραμματος που εγκατεστησα η κατηργησα) εχουν αλλαξει τα παντα και πλεον το εικονιδιο που εμφανιζεται ειναι απο τα πρωτα 2-3 δευτερολεπτα με αποτελεσμα σε παρα πολλα αρχεια να ειναι το ιδιο (ή μαυρο)...να μπερεδευομαι και να κατανταει εκνευριστικο.....επισης ενω στο παρελθον αυτα τα αρχεια ειχαν τον τιτλο ΄΄αποσπασμα βιντεο΄΄ οταν εβαζες το ποντικι επανω τους , τωρα λεει ''avi file''...μου ειχε συμβει μονο 1 φορα στο παρελθον αυτο το ιδιο και εφταιγε οπως συμπερανα το οτι ειχα καταργησει το media player calassic (ασχετο βεβαια γιατι εγω ανοιγω κυριως τα αρχεια μου με wmp) μολις το ξαναεγκατεστησα διορθωθηκε... τωρα χωρις να εχει φυγει αυτο το προγραμμα ξαναεγινε το ιδιο...εχω δοκιμασει τα παντα αλλα τιποτα.... Μπορει σε καποιους να φαινεται χαζο το προβλημα μου αλλα για μενα ειναι σημαντικο...αν γνωριζει καποιος η του εχει συμβει κατι αντιστοιχο (που νομιζω δεν ειναι και πολυ συχνο) ας μου απαντησει....ευχαριστω πολυ!!!
parsifal Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Για να παράγουν τα Windows ένα thumbnail από ένα αρχείο video, χρησιμοποιούν έναν video codec (από όσους υπάρχουν διαθέσιμοι στο σύστημα και είναι ικανοί να αποκωδικοποιήσουν τον τύπο του video stream που περιέχει το video) για να εξάγουν ένα καρέ από το video και στη συνέχεια, απλά το κάνουν resize στις διαστάσεις των thumbnails για να το προβάλλουν στον Windows Explorer. Επιπλέον, ο Media Player Classic δεν εγκαθιστά κανέναν video codec στο σύστημα, άρα εξ ορισμού δε μπορεί να φταίει αυτός για τη συμπεριφορά που παρατηρείς. Μήπως δεν εγκαθιστάς απλώς τον MPC, αλλά κάποιο codec pack που τον περιλαμβάνει; Συν τοις άλλοις, το γεγονός ότι αλλάζει ο τύπος αρχείων από «Απόσπασμα video» σε "AVI file" και το ανάποδο δείχνει ότι περάν των video codecs, εγκαθιστάς και απεγκαθιστάς κάποιο DirectShow φίλτρο που κάνει την ίδια δουλειά με (και αντικαθιστά) τον default AVI Splitter της Microsoft. Η δική μου υποψία είναι ο Haali Media Splitter που περιλαμβάνεται σε διάφορα codec packs όπως CCCP και K-Lite.
giorgos_thess Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Για να παράγουν τα Windows ένα thumbnail από ένα αρχείο video, χρησιμοποιούν έναν video codec (από όσους υπάρχουν διαθέσιμοι στο σύστημα και είναι ικανοί να αποκωδικοποιήσουν τον τύπο του video stream που περιέχει το video) για να εξάγουν ένα καρέ από το video και στη συνέχεια, απλά το κάνουν resize στις διαστάσεις των thumbnails για να το προβάλλουν στον Windows Explorer. Επιπλέον, ο Media Player Classic δεν εγκαθιστά κανέναν video codec στο σύστημα, άρα εξ ορισμού δε μπορεί να φταίει αυτός για τη συμπεριφορά που παρατηρείς. Μήπως δεν εγκαθιστάς απλώς τον MPC, αλλά κάποιο codec pack που τον περιλαμβάνει; Συν τοις άλλοις, το γεγονός ότι αλλάζει ο τύπος αρχείων από «Απόσπασμα video» σε "AVI file" και το ανάποδο δείχνει ότι περάν των video codecs, εγκαθιστάς και απεγκαθιστάς κάποιο DirectShow φίλτρο που κάνει την ίδια δουλειά με (και αντικαθιστά) τον default AVI Splitter της Microsoft. Η δική μου υποψία είναι ο Haali Media Splitter που περιλαμβάνεται σε διάφορα codec packs όπως CCCP και K-Lite. Καταρχην σ'ευχαριστω παρα πολυ για τις πληροφοριες που μου εδωσες....μαλλον εδω βρισκεται το προβλημα αρα θα ηθελα λιγο τη βοηθεια σου για να το λυσω....θα σου πω τι ακριβως εχω εγκαταστησει και τι εχω και πες μου τι πρεπει να κατεβασω και τι να καταργησω για να διορθωθει....λοιπον...εχω και το media player classic και το media player classic-homecinema και το k-lite mega codec pack setup και το windows media center ως προγραμματα που μπορουν να ανοιξουν ενα αρχειο αλλα ως προεπιλογη εχω το wmp....ομως εχω και κατι αλλο που δεν ξερω τι ειναι (γιατι δεν εχω και πολυ ιδεα απο αυτα και νομιζω πως εχω κανει αρκετες βλακειες κι εχω αυτα τα προβληματα) το directX viewer....αρα τι με συμβουλευεις???τι να καταργησω και τι να κατεβασω(αν χρειαζεται) αυτο το avi splitter τι ακριβως ειναι;; χρειαζεται να το κατεβασω;;;
parsifal Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Τους players θα τους αφήσεις στην ησυχία τους, δεν κουβαλάνε από μόνοι τους codecs, δουλεύουν με όποιον codec υπάρχει στο σύστημα. Προτείνω όμως να αφαιρέσεις όλους τους codecs και codec packs που υπάρχουν στο σύστημά σου και να περάσεις μόνο τους δύο παρακάτω, από τα links που δίνω (είναι τα επίσημα sites των αντίστοιχων projects): 1. ffdshow-tryouts 2. Haali Media Splitter. Κατά την εγκατάστασή του όμως, θα απενεργοποιήσεις την επιλογή που δίνει για να αναλαμβάνει αυτό ως AVI Splitter Κάνε τα παραπάνω και ξαναδοκίμασε τί γίνεται με τα thumbnails.
giorgos_thess Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2010 parcifal μου ξαναπαρουσιαστηκε το ιδιο προβλημα αλλα ειλικρινα τωρα δεν ξερω τι μπορει να φταει....δεν εχω καποιον codec εγκατεστημενο....τι να κανω;;;;;μπορεις να με βοηθησεις;;;;;;;;; τον haali media splitter τον εχω οπως μυ χες πει οπως και τον ffdshow...
parsifal Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Ρίξε μια ματιά σε αυτό το thread από το forum του Neowin.net. Σε κάποιο από τα posts δίνουν ένα registry fix που δίνει δυνατότητα επιλογής custom offset για το σημείο των videos από το οποίο γίνεται extract το αντίστοιχο thumbnail. Το εφαρμόζεις με δική σου ευθύνη!
giorgos_thess Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Ρίξε μια ματιά σε αυτό το thread από το forum του Neowin.net. Σε κάποιο από τα posts δίνουν ένα registry fix που δίνει δυνατότητα επιλογής custom offset για το σημείο των videos από το οποίο γίνεται extract το αντίστοιχο thumbnail. Το εφαρμόζεις με δική σου ευθύνη! ναι ομως εδω μιλουν για xp σωστα;;;;;;εφαρμοζεται και στα vista????
parsifal Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Post στο ίδιο σημείο αναφέρει ότι εφαρμόστηκε επιτυχώς και σε Vista x86...
giorgos_thess Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 α ναι;;;και σε ποιο ακριβως απο τα ποστ αναφερεσαι;;;;;γιατι δινουν αρκετες λυσεις.......για να ξερω αν ειναι να το εφαρμοσω...
giorgos_thess Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 το αρχειο χει καταληξη zip πως θα το ανοιξω;;;
isay Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 το αρχειο χει καταληξη zip πως θα το ανοιξω;;; Parsifal αντέχεις ακόμα;
parsifal Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 το αρχειο χει καταληξη zip πως θα το ανοιξω;;; Τα Windows ανοίγουν εδώ και αρκετές εκδόσεις ZIP αρχεία από τη μάνα τους και μπορείς να δεις μέσα σε αυτά τα συμπιεσμένα περιεχόμενά τους. Αν έχεις χάσει για κάποιο λόγο τη συγκεκριμένη λειτουργικότητα, μπορείς να εγκαταστήσεις κάποιο τρίτο πρόγραμμα (archiver) γι' αυτήν τη δουλειά που γενικά θα σου επιτρέψει να δουλεύεις και με άλλους τύπους συμπιεσμένων αρχείων, όχι μόνο ZIP. Προτείνω το εξαιρετικό και δωρεάν 7-Zip. Parsifal αντέχεις ακόμα; Ναι, γιατί όχι; Όλων των ειδών οι χρήστες περνάνε από εδώ: Και έμπειροι και λιγότερο έμπειροι και αρχάριοι.
triger Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 καλησπερα σε όλους. το ιδιο ακριβως προβλημα εχω κι εγω με τον giorgos thess. το παραξενο ειναι πως βγαζει στιγμιοτυπο στα mkv ενω στα xvid avi εχει ενα εικονιδιο με μια νοτα χωρις να εχει στιγμιοτυπο. Μιλαω παντα για τον mpc. Exω vista Kαμια γνωμη; Σας ευχαριστώ πολύ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα