De@th L0rd Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Και εγώ αυτής της άποψης είμαι αλλά πάλι να το κάνουν θέμα στο ράδιο και να πάρουν συνέντευξη της διευθύντριας του καταστηματος και στην δεή ??? Υπάρχουν και λάμπες οικονομίας με κίτρινο φως σαν πυρακτώσεως που τις προτιμώ απο το άσπρο φως. Πως ξεχωρίζουν αυτές ?? Δηλαδή τι να προσέξω οταν αγοράζω ? Συνήθως έχουν ένα τετραψήφιο αριθμό με ένα κεφαλαίο "K" δίπλα. Όσο πιο μεγάλος είναι ο αριθμός τόσο πιο ψυχρό φως έχει η λάμπα.Ο αριθμός αυτός λέγεται χρωματική θερμοκρασία και μετριέται σε Kelvin.Πχ. λάμπα με 3200Κ βγάζει κίτρινο φως ενώ μια με 6500Κ βγάζει ψυχρό λευκό κ μπλεδίζει κιόλας.Αλλιώς υπάρχει η πιο απλή αλλά όχι τόσο λεπτομερής διάκριση του Warm ή Cool light.Warm είναι κιτρινωπό Cool είναι λευκό. (1) Compact Fluorescent: General Electric, 13 watt, 6500 K (2) Incandescent: Sylvania 60-Watt Extra Soft White (3) Compact Fluorescent: Bright Effects, 15 watts, 2644 K (4) Compact Fluorescent: Sylvania, 14 watts, 3000 K
zoranb Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Είναι εύκολο να μου ποστάρεις φωτός απο τις λάμπες που λες ώστε να έχω και οπτική εικόνα; ΣΩΣΤΟΣ!!λοιπον εχουμε και λεμε. οι λαμπες διακρινονται αναλογως με το ειδος τους και τη συνδεση τους. γενικως οι σποτ λαμπες εχουν συνδεση gu-10. υπαρχουν βεβαιως και κανονικες σποτ οπως εχεις εσυ. αυτες που βλεπω ειναι συνδεση Ε14 βιδωτο. οι σποτ λαμπες σε βιδωτο οικονομιας τυπου CFL ειναι ακριβοτερες κατα 2 ευρω απο οτι σε συνδεση gu-10. ομως οι κεφαλη της λαμπας αυτης (αυτη που περιεχει το λαμπακι) ειναι πολυ χοντρη και εξεχει παρα πολυ περισσοτερο απο οτι οι σποτ αλογονου. το προβλημα αυτο λυνεται με λαμπες οικονομιας τυπου led. αυτες ειναι ακομα πιο ακριβες και παει αναλογικως με τον αριθμο των led που εχουν. μια τυπικη λαμπα τυπου led με 18 λαμπακια (1βατ καταναλωση) εχει περιπου 5 εως και 8 ευρω. υπαρχουν και με 48 και 84 led των 2.30 βατ και 8 βατ. αυτες ξεκινουν απο 15 ευρω και φτανουν εως 30. γενικως οι λαμπες που σε ενδιαφερουν αμεσα ειναι : CFL -LED σε Ε14 ή E27.οι cfl το πολυ μεχρι 7 βατ γιατι βγαζουν αρκετο φως. για led ακομα και του 1 βατ των 18 led επαρκει. βεβαια πρεπει να μου πεις αν τις λαμπες τις θες και για φως η μονο για διακοσμηση. αν τις θες για φως τοτε 1 led των 48 led θα ειναι πολυ καλη λυση. αλλα θα σου φυγουν αρκετε ευρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.