Προς το περιεχόμενο

ενεργειακοί λαμπτήρες

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πως μπορώ να βρώ τί ενεργειακό λαμπτήρα μπορώ να χρησιμοποιήσω έτσι ώστε να αντικαταστήσω τους παρακάτω (SYLVANIA Reflector 40W) που υπάρχουν στα spots του μπαλονιού μου; Με ενδιαφέρει να είναι ίδιας διαμέτρου ώστε να ταιριάζουν και να μην αφήνουν κενό!

http://i666.photobucket.com/albums/vv28/zoranb/02.jpg

http://i666.photobucket.com/albums/vv28/zoranb/01-2.jpg

Δημοσ.

Να ξέρεις πως οι οικονομικοί λαμπτήρες spot είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΟΙ.Παίρνεις τον λαμπτήρα σου και πας σε ένα μαγαζί με ηλεκτρολογικά ή ένα καρφούρ και το συγκρίνεις με παρόμοιους λαμπτήρες οικονομικούς.Έχει καλούς και η Philips και η Megaman.Να περιμένεις τιμές 15+ ευρώ τον καθένα.

Δημοσ.

Ok δεν ξέρω από τιμές, αλλά μπορείς να μου δείξεις έναν τέτοιο ηλεκτρον. λαμπτήρα "σποτ". Είσαι σίγουρος πως είναι ίδιος με τη λάμπα τη δικιά μου;

Δημοσ.
Ok δεν ξέρω από τιμές, αλλά μπορείς να μου δείξεις έναν τέτοιο ηλεκτρον. λαμπτήρα "σποτ". Είσαι σίγουρος πως είναι ίδιος με τη λάμπα τη δικιά μου;

Μπορείς να δείς τις διαστάσεις κ μόνος σου.Δεν είναι δύσκολο. ΕΔΩ

Δημοσ.

Σ'ευχαριστώ οι διαστάσεις βέβαια δεν είναι ίδιες στο μήκος τουλάχιστον με την πυρακτώσεως που ήδη έχω αλλά μπορεί κ να μην το μετράω κ σωστά!

Πάντως άλλες μάρκες φθηνότερες υπάρχουν;

Και να ρωτήσω, πως υπολογίζεται πραγματικά το πόσο ρεύμα γλιτώνει κανείς από μια τέτοια λάμπα σε σχέση με τις παλιές; Γιατί εάν όντως υπάρχει θέμα με το κόστος του κάθε τεμαχίου που λες, ε κάπως πρέπει να υπολογιστεί εάν αξίζουν, έτσι δεν είναι;

Δημοσ.
Σ'ευχαριστώ οι διαστάσεις βέβαια δεν είναι ίδιες στο μήκος τουλάχιστον με την πυρακτώσεως που ήδη έχω αλλά μπορεί κ να μην το μετράω κ σωστά!

Πάντως άλλες μάρκες φθηνότερες υπάρχουν;

Και να ρωτήσω, πως υπολογίζεται πραγματικά το πόσο ρεύμα γλιτώνει κανείς από μια τέτοια λάμπα σε σχέση με τις παλιές; Γιατί εάν όντως υπάρχει θέμα με το κόστος του κάθε τεμαχίου που λες, ε κάπως πρέπει να υπολογιστεί εάν αξίζουν, έτσι δεν είναι;

80% Λιγότερη κατανάλωση συνήθως.Αξίζουν ΜΟΝΟ σε βάθος χρόνου γιατί υποτίθεται βγάζεις τα σπασμένα από το λογαριασμό.Δηλ. αλλάζεις τις λάμπες με οικονομικές μόνο έαν τις χρησιμοποείς συχνά.Πχ τη λάμπα στο πατάρι που την ανάβεις μια φορά στο μήνα την αφήνεις πυρακτώσεως.Δεν αξίζει να την αλλάξεις.

Δημοσ.

Ναί συμφωνώ, αλλά εγώ θέλω λάμπες για τα μπαλκόνια, τις σκάλες και την είσοδο της πολυκατοικίας. Ειδικά στην είσοδο που μένουν αναμένες και τα βράδια ή στις σκάλες που ανάβουν κάθε λίγο και λιγάκι!

Δημοσ.

Βάλε κανονικές οικονομικές,τα σπότ δε προσφέρουν κάτι παραπάνω.Μόνο αισθητική την οποία δε προσέχει ΚΑΝΕΙΣ.

Δημοσ.

Μου δείχνεις ποιές εννοείς κανονικές οικονομικές? Είπα για σποτ διότι αυτές που ήδη έχουμε (και έχω επισυνάψει) είναι νομίζω σποτ, δίκιο δεν έχω;

Δημοσ.

οταν λεμε κανονικες εννοουμε οχι gu10 spot αλλα ε14. οι λαμπες σου ειναι σε στυλ σποτ αλλα οχι σε συνδεση gu10 αλλα ε14. να ξερεις πως οι cfl λαμπες σε σποτ ειναι πολυ χοντρες και θα εξεχουν απο την τρυπα. αντιθετως οι led ειναι ακομα λεπτοτερες.μια 7 βατ της megaman την πηρα σε gu10 7.5 ευρω. την led 4.59 απο το lidl. γενικως οι led ειναι πανακριβες και οχι τοσο φωτεινες. εξαρταται απο τον αριθμο των led. σε ε14 ειναι πιο ακριβες ακομα. μιλαω για τις cfl. 9 ευρω σε e14.

Δημοσ.
οταν λεμε κανονικες εννοουμε οχι gu10 spot αλλα ε14. οι λαμπες σου ειναι σε στυλ σποτ αλλα οχι σε συνδεση gu10 αλλα ε14. να ξερεις πως οι cfl λαμπες σε σποτ ειναι πολυ χοντρες και θα εξεχουν απο την τρυπα. αντιθετως οι led ειναι ακομα λεπτοτερες.μια 7 βατ της megaman την πηρα σε gu10 7.5 ευρω. την led 4.59 απο το lidl. γενικως οι led ειναι πανακριβες και οχι τοσο φωτεινες. εξαρταται απο τον αριθμο των led. σε ε14 ειναι πιο ακριβες ακομα. μιλαω για τις cfl. 9 ευρω σε e14.

δεν κατάλαβα τίποτα! :o

Δημοσ.
δεν κατάλαβα τίποτα! :o

ΣΩΣΤΟΣ!!

λοιπον εχουμε και λεμε. οι λαμπες διακρινονται αναλογως με το ειδος τους και τη συνδεση τους.

γενικως οι σποτ λαμπες εχουν συνδεση gu-10. υπαρχουν βεβαιως και κανονικες σποτ οπως εχεις εσυ. αυτες που βλεπω ειναι συνδεση Ε14 βιδωτο.

οι σποτ λαμπες σε βιδωτο οικονομιας τυπου CFL ειναι ακριβοτερες κατα 2 ευρω απο οτι σε συνδεση gu-10. ομως οι κεφαλη της λαμπας αυτης (αυτη που περιεχει το λαμπακι) ειναι πολυ χοντρη και εξεχει παρα πολυ περισσοτερο απο οτι οι σποτ αλογονου.

το προβλημα αυτο λυνεται με λαμπες οικονομιας τυπου led. αυτες ειναι ακομα πιο ακριβες και παει αναλογικως με τον αριθμο των led που εχουν. μια τυπικη λαμπα τυπου led με 18 λαμπακια (1βατ καταναλωση) εχει περιπου 5 εως και 8 ευρω. υπαρχουν και με 48 και 84 led των 2.30 βατ και 8 βατ. αυτες ξεκινουν απο 15 ευρω και φτανουν εως 30.

γενικως οι λαμπες που σε ενδιαφερουν αμεσα ειναι :

CFL -LED σε Ε14 ή E27.οι cfl το πολυ μεχρι 7 βατ γιατι βγαζουν αρκετο φως.

για led ακομα και του 1 βατ των 18 led επαρκει. βεβαια πρεπει να μου πεις αν τις λαμπες τις θες και για φως η μονο για διακοσμηση.

αν τις θες για φως τοτε 1 led των 48 led θα ειναι πολυ καλη λυση. αλλα θα σου φυγουν αρκετε ευρα.

Δημοσ.

Ακουσα σήμερα σε εκπομπή του Σκαι, νομίζω λεγόταν σκάι - δράση η εκπομπή, το εξής. Ενας αγόρασε λάμπες οικονομίας από το ικεα και ισχυριζόταν οτι του ανέβηκε ο λογαριασμός ρεύματος.

Ρώτησε η εκπομπή την υπεύθυνη του κατάστηματος και απάντησε οτι αγοράζουν βάσει προδιαγραφών. Ρώτησαν και την δεη που απάντησε οτι μπορεί οι προδιαγραφές που αναγράφονται στις λάμπες να μην έχουν καμμιά σχέση με αυτές που πραγματικά είναι.

Τι λέτε γιαυτό ?

Δημοσ.
Ακουσα σήμερα σε εκπομπή του Σκαι, νομίζω λεγόταν σκάι - δράση η εκπομπή, το εξής. Ενας αγόρασε λάμπες οικονομίας από το ικεα και ισχυριζόταν οτι του ανέβηκε ο λογαριασμός ρεύματος.

Ρώτησε η εκπομπή την υπεύθυνη του καταστήματος και απάντησε ότι αγοράζουν βάσει προδιαγραφών. Ρώτησαν και την ΔΕΗ που απάντησε οτι μπορεί οι προδιαγραφές που αναγράφονται στις λάμπες να μην έχουν καμιά σχέση με αυτές που πραγματικά είναι.

Τι λέτε γιαυτό ?

Μούφα δεν υπάρχει περίπτωση.Έχουν πιστοποίηση πάνω και είναι φυσικά αδύνατον να καταναλώνουν περισσότερο από πυρακτώσεως.Σαν να λες ότι μία μικροκαμωμένη κοπέλα ζυγίζει 80 κιλά.Μάλλον ο κύριος ξέχασε το θερμοσίφωνο ανοικτό.Να ξέρετε για να μη σας πιάνουν τον πισινό οι συνοικιακοί ηλεκτρολόγοι με τα "επώνυμα" προϊόντα το carrefour έχει πολύ καλές λάμπες οικονομίας.Μακριά από τη μάρκα "Eurolamp" οπουδήποτε κι αν τη δείτε.Είναι μακράν η χειρότερη που υπάρχει σε αξιοπιστία και τείνει προς το επικίνδυνο.

Δημοσ.

Και εγώ αυτής της άποψης είμαι αλλά πάλι να το κάνουν θέμα στο ράδιο και να πάρουν συνέντευξη της διευθύντριας του καταστηματος και στην δεή ???

Υπάρχουν και λάμπες οικονομίας με κίτρινο φως σαν πυρακτώσεως που τις προτιμώ απο το άσπρο φως. Πως ξεχωρίζουν αυτές ?? Δηλαδή τι να προσέξω οταν αγοράζω ?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...