Προς το περιεχόμενο

Περίεργη διαφορά θερμοκρασίας στα 2 cores...

Alchemist`

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έβαλα για δοκιμή τα Win7 x64 σε ένα παλιό σύστημα με έναν AMD Αthlon64 X2 3800+ και τυχαία με το coretemp βλέπω πως το core 0 έχει θερμοκρασία 27C, ενώ το core 1 έχει 19C... Σε τι μπορεί να οφείλεται αυτή η διαφορά?

Το CoolnQuiet είναι ενεργοποιημένο με αποτέλεσμα να τρέχουν στα 997Mghz αυτή την στιγμή που δεν κάνουν τίποτα, και έχω την ψύκτρα Xilence της Thermaltake

Αυτό δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στην απόδοση, αλλά μου φαίνεται πολύ περιέργο το γεγονός αυτό... Σε όλους τους άλλους πολυπύρηνους που είχα η διαφορά ήταν το πολύ 1-2C (Intel E8400, AMD64 X2 6000+, και άλλοι 2 3800+...)

Edit: Εντωμεταξύ η διαφορά αυτή διατηρείται και σε χρήση των cpus... Κάνοντας ένα virus scan για 10mins το core#0 έχει 36C ενώ το core#1 έχει 29C , wtf? :S

Δημοσ.

4 cores εδω, με Q9450 και εχω ιδιες και λιγο μεγαλυτερες διαφορες... ισως παιζει ρολο και η θεση του καθε πυρινα μέσα στο chip. δε νομιζω να υπαρχει προβλημα...

Δημοσ.

Βασικά πρέπει να είναι ελαττωματικοί οι σένσορες. 19°C στον έναν πυρήνα μου φαίνεται κάπως απίθανο. (όχι και ότι οι 27°C είναι λίγοι..)

Δημοσ.
Βασικά πρέπει να είναι ελαττωματικοί οι σένσορες. 19°C στον έναν πυρήνα μου φαίνεται κάπως απίθανο. (όχι και ότι οι 27°C είναι λίγοι..)

Φυσιολογική πιστεύω είναι γιατί έχω καλή ψύκτρα, και είναι η έκδοση της cpu με 65W TDP... Αν βάλεις και το Coolnquite που δουλεύει δλδ στα 997Mghz με 0.925V δεν μου φαίνεται και τόσο περίεργο... Αλλά σίγουρα είναι πολύ χαμηλή... Ίσως και να'χεις δίκιο...

Αν και είμαι σίγουρος πως έχω κάνει σωστή τοποθέτηση, παίζει να μην είναι ομοιόμορφα βαλμένη η θερμοαγώγιμη κόλλα?

Δημοσ.

Ό,τι και να 'ναι, χαμηλότερη θερμοκρασία από αυτή του περιβάλλοντος μου φαίνεται από δύσκολο έως απίθανο, και μάλιστα με αέρα.

Αν και είμαι σίγουρος πως έχω κάνει σωστή τοποθέτηση, παίζει να μην είναι ομοιόμορφα βαλμένη η θερμοαγώγιμη κόλλα?

Μπα.. πιο πιθανό είναι να είναι ελαττωματικοί οι σένσορες ή απλά να είναι έτσι το συγκεκριμένο κομμάτι.

Δημοσ.
Ό,τι και να 'ναι, χαμηλότερη θερμοκρασία από αυτή του περιβάλλοντος μου φαίνεται από δύσκολο έως απίθανο, και μάλιστα με αέρα.

Μπα.. πιο πιθανό είναι να είναι ελαττωματικοί οι σένσορες ή απλά να είναι έτσι το συγκεκριμένο κομμάτι.

Θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι ~15C...

Τέλος πάντων, αφού δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα.... Απλά ήμουν πολύ περίεργος να δω σε τι οφείλεται...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...