Προς το περιεχόμενο

login panel με c++..

larrougos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα!εχω ενα μικρό προβληματάκι με τη c++!!λοιπόν θέλω να κάνω μια form η οποία θα είναι το login για τους χρήστες.έχω σθνδεση τη βάση μου ολα καλα(ms access),χρησιμοποιώ edit για να γίνει η εισαγωγή του username.όταν ομως το τρεχω ποτε δεν κανει το flag true δλδ οτι βρήκε τον χρήστη.

bool flag;

if ( ADOQuery1->SQL->Text==("SELECT * FROM XRHSTES WHERE USERNAME='"+ Edit1->Text +"'"))

flag==true;

else

flag==false;

if ( flag==false )

SplashScreen->ShowModal();

ίσως να είναι τελειός χαζό αυτό που έχω κάνει,αλλά λογικά με select θα πρέπει να παίξεις ώστε να βρει τον χρήστη.

I NEED HELP...το έχω σαν Project και εχω φαει ατελείωτες ώρες να το βρω..plz help

:cry::cry::cry::cry::cry::cry:

Δημοσ.
καλησπερα!εχω ενα μικρό προβληματάκι με τη c++!!λοιπόν θέλω να κάνω μια form η οποία θα είναι το login για τους χρήστες.έχω σθνδεση τη βάση μου ολα καλα(ms access),χρησιμοποιώ edit για να γίνει η εισαγωγή του username.όταν ομως το τρεχω ποτε δεν κανει το flag true δλδ οτι βρήκε τον χρήστη.

bool flag;

if ( ADOQuery1->SQL->Text==("SELECT * FROM XRHSTES WHERE USERNAME='"+ Edit1->Text +"'"))

flag==true;

else

flag==false;

if ( flag==false )

ίσως να είναι τελειός χαζό αυτό που έχω κάνει,αλλά λογικά με select θα πρέπει να παίξεις ώστε να βρει τον χρήστη.

I NEED HELP...το έχω σαν Project και εχω φαει ατελείωτες ώρες να το βρω..plz help

:cry::cry::cry::cry::cry::cry:

άλλο == και άλλο =

α=5; δώσε την τιμή 5 στην μεταβλητή α

if (a==5)...αν το a είναι ίσο; με 5....

Δημοσ.
άλλο == και άλλο =

α=5; δώσε την τιμή 5 στην μεταβλητή α

if (a==5)...αν το a είναι ίσο; με 5....

Το ξέρω...δοκίμασα και έτσι..αλλά και πάλι!!!μήπως έχεις καμιά άλλη ιδέα για το πως πρέπει να γίνει????

Δημοσ.
αυτό τι τιμή έχει?

ADOQuery1->SQL->Text

bool flag;

ADOQuery1->SQL->Text="select * from XRHSTES where username='" + Edit1->Text + "' and password= '" + Edit2->Text + "'" ;

ADOQuery1->ExecSQL();

ADOQuery1->Active=true;

ADOQuery2->SQL->Text="select * from XRHSTES where password= '" + Edit2->Text + "'" ;

ADOQuery2->ExecSQL();

ADOQuery2->Active=true;

if(ADOQuery1->IsEmpty()&& ADOQuery2->IsEmpty())

{

flag=false;

}

else

{

flag=true;

USER->Show();

Form1->Hide();

}

hehehehehhehe...Το βρήκα..YeP..:lol::lol:

Αλλά τώρα έχω άλλο πρόβλημα!!! :-(:-(:-(

Τώρα κάνω μια φόρμα που είναι για το register του χρήστη ρε παιδί μου ;)

αλλά...εν'ω τρέχει το πρόγραμμα μου βγάζει error αφού εισάγω της τιμές που θέλω για τον χρήστη στο insert into...θα τρελαθώ. :cry::cry:

/* ADOQuery1->SQL->Text = "INSERT INTO XRHSTES" "('ÏÍÏÌÁ', 'ÅÐÙÍÕÌÏ', 'USERNAME', 'PASSWORD', 'ÇËÉÊÉÁ', 'ÂÁÑÏÓ', 'ÕØÏÓ', 'ÐÅÑÉÌÅÔÑÏÓ_ÌÅÓÇÓ', 'ÐÅÑÉÌÅÔÑÏÓ_ËÁÉÌÏÕ')" "VALUES ('" + Edit1->Text + "', '" + Edit2->Text + "', '" + Edit3->Text + "', '" + Edit4->Text + "', '" + Edit5->Text + "', '" + Edit6->Text + "', '" + Edit7->Text + "', '" + Edit8->Text + "', '" + Edit9->Text + "') "; */

ADOQuery1->SQL->Text = ("INSERT INTO XRHSTES ( ÏÍÏÌÁ ) VALUES ('x')");

είναι δυο διαφορετικές δοκιμές αλλά καμία δεν δουλεύει!!!

Δημοσ.
ποια τα πεδία του πίνακα XRHSTES?

Τα έχω βάλει αλλάδεν ξέρω γιατί τα έχει βγάλει έτσι??!!όπως τα έχω στον πίνακα έτσι και στον builder.Λες αυτός να είναι ο λόγος που μου βγάζει error insert into command..syntax error βασικά!!Παίζει να μην καταλαβαίνει για κάποιο λόγο ο builder τα πεδία??και γι αυτό να βγάζει syntax error??

Δημοσ.

"INSERT INTO XRHSTES"+"('ÏÍÏÌÁ'

για δοκίμασε αυτό

και

κάνε printf το string που βάζεις στο sql ερώτημα

π.χ.

ADOQuery1->SQL->Text = "INSERT INTO XRHSTES" "('ÏÍÏÌÁ', 'ÅÐÙÍÕÌÏ', 'USERNAME', 'P.......

printf("\n");

printf("INSERT INTO XRHSTES" "('ÏÍÏÌÁ', 'ÅÐÙÍÕÌÏ', 'USERNAME', 'P.......);

αν σου βγάλει λάθος εδώ τότε είνα συντακτικό και όχι sql λάθος

Δημοσ.
για δοκίμασε αυτό

και

κάνε printf το string που βάζεις στο sql ερώτημα

π.χ.

ADOQuery1->SQL->Text = "INSERT INTO XRHSTES" "('ÏÍÏÌÁ', 'ÅÐÙÍÕÌÏ', 'USERNAME', 'P.......

printf("\n");

printf("INSERT INTO XRHSTES" "('ÏÍÏÌÁ', 'ÅÐÙÍÕÌÏ', 'USERNAME', 'P.......);

αν σου βγάλει λάθος εδώ τότε είνα συντακτικό και όχι sql λάθος

Ρε συ #$#@%# το #$#@@$$ μου!Πάλι δεν δουλεύει..Λοιπόν δάσκαλε :-D..Κοίτα...

Εχουμε μια φορμα.στην οποια εχουμε adoconnection για τη βαση ενα adoquery και 9 edit και ενα button.Λοιπόν.Γράφουμε στα edit οτι ειναι να γραψουμε για εναν καινουργιο χρέστη που κάνει register.και οταν πατάω το button πρέπει να τα βάζει στη βάση!!αλλά δεν δουλεύει το $#@%..Θες μήπως και άλλες πληροφορίες?

Δημοσ.

1)

INSERT INTO table_name

VALUES (value1, value2, value3,...)

2)

INSERT INTO table_name (column1, column2, column3,...)

δοκίμασε την 1)

γράψε

>
ADOQuery1->SQL->Text ="INSERT INTO XRHSTES VALUES('"+Edit1->Text+"','"+Edit2->Text+"','"+Edit3->Text+"','"+Edit4->Text+"','"+Edit5->Text+"','"+Edit6->Text+"','"+Edit7->Text+"','"+Edit8->Text+"','"+Edit9->Text+"')";

Δημοσ.
1)

INSERT INTO table_name

2)

INSERT INTO table_name (column1, column2, column3,...)

δοκίμασε την 1)

γράψε

>
ADOQuery1->SQL->Text ="INSERT INTO XRHSTES VALUES('"+Edit1->Text+"','"+Edit2->Text+"','"+Edit3->Text+"','"+Edit4->Text+"','"+Edit5->Text+"','"+Edit6->Text+"','"+Edit7->Text+"','"+Edit8->Text+"','"+Edit9->Text+"')";

Λοιπόν θα κάνουμε πάρτυ εμείς οι δύο..Υπάρχει ένα θέμα όμως.Δεν μπήκαν οι τιμές στη βάση!!βσκ δεν το εψαξα και πολύ αλλά μαλλον κάτι παίζει με τη βάση.

Δημοσ.

Φίλε μου,

είχα και εγώ ενα τέτοιο πρόβλημα..χρησιμοποιώντας Query..και για να συντάξω την Select είχα πρόβλημα..!!

σε μια γραμμή όλο δεν το έπερνε γραμμένο..έτρεχε μεν αλλά δεν μου έκανε και εμένα TRUΕ και FALSE αντίστοιχα όπως βλέπεις παρακάτω ....και το έσπασα σε γραμμές..!!

τελικά το εκανα έτσι όπως βλέπεις παρακάτω..κ έπιασε...

Query1->Active=false;

Query1->SQL->Clear();

Query1->SQL->Text="SELECT *";

Query1->SQL->Add("FROM Script07.db");

Query1->SQL->Add("WHERE Hmera='"+Script07ViewF->Edit1->Text+"' " );

Query1->Active=true;

ΠΡΟΣΕΧΕ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΛΑΘΟΣ ( " ' ...και όλα αυτα τα σύμβολα...

αν σε βοήθησα...καλός...αλλίως..μπορείς και εσύ να ρίξεις μια ματιά και στο δικό μου το πρόβλημα ??? :)

αυτό εδώ: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=333736

ΕΥΧΑΡΙΣΩ

Δημοσ.
Φίλε μου,

είχα και εγώ ενα τέτοιο πρόβλημα..χρησιμοποιώντας Query..και για να συντάξω την Select είχα πρόβλημα..!!

σε μια γραμμή όλο δεν το έπερνε γραμμένο..έτρεχε μεν αλλά δεν μου έκανε και εμένα TRUΕ και FALSE αντίστοιχα όπως βλέπεις παρακάτω ....και το έσπασα σε γραμμές..!!

τελικά το εκανα έτσι όπως βλέπεις παρακάτω..κ έπιασε...

Query1->Active=false;

Query1->SQL->Clear();

Query1->SQL->Text="SELECT *";

Query1->SQL->Add("WHERE Hmera='"+Script07ViewF->Edit1->Text+"' " );

Query1->Active=true;

ΠΡΟΣΕΧΕ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΛΑΘΟΣ ( " ' ...και όλα αυτα τα σύμβολα...

αν σε βοήθησα...καλός...αλλίως..μπορείς και εσύ να ρίξεις μια ματιά και στο δικό μου το πρόβλημα ??? :)

αυτό εδώ: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=333736

ΕΥΧΑΡΙΣΩ

Σε ευχαριστω πολύ για τις συμβουλές αλλά εδώ πρέπει να πέσουν ερωτήσεις!Όπως πχ.

αυτό τι είναι.???στο table που θα το βάλεις.?αυτό είναι..Αν μπορείς να εξηγήσεις λίγο τα βήματά σου για να κάνω κ γω θα ήταν ένα big thanks..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...