Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν ψάχνεις για μπρίκι που να μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε επαγωγικές εστίες, πάρε απλά το παραπάνω μπρίκι και τελείωσες, 7 χρόνια εκεί φτιάχνω τον ελληνικό και τα αυγά μου (και τα τσάγια μου και οτιδήποτε τελος πάντων απαιτεί βραστό νερό έως 0.5L - βραστήρα δεν έχω και δεν χρειάστηκε ποτέ).

Επειδή υπάρχει μια δυσκολία στην επικοινωνία να ανακεφαλαιώσω: εννοώ ότι αυτό το συγκεκριμένο μπρίκι https://www.plus4u.gr/showitem.php?ID=104008214 δουλεύει κανονικότατα σε επαγωγικές εστίες, όπως σου είχαμε πει με βεβαιότητα 2 άτομα από το 2012, και είπα να γράψω και ένα update μπας και βοηθηθείς στην αναζήτησή σου (που για κάποιο λόγο συνεχίζεται ακόμα)

Αν τώρα ψάχνεις συγκεκριμένα και μόνο για μπρίκι που να γράφει πάνω στο κουτί "ΕΠΑΓΩΓΙΚΟ" και δε σε νοιάζει αν δουλεύει ή όχι με επαγωγικές εστίες, ε συγνώμη που ασχολήθηκα κιόλας.

Δημοσ.

Χαχα ε όχι και συγνώμη που ασχολήθηκες κιόλας, είπαμε, και σε ευχαριστώ κιόλας! Απλώς έχει περάσει καιρός, δεν είχα δώσει κ σημασία στο προιόν τότε αυτό που πόσταρες, γιατί απλά φοβόμουν πως ήτανε πατέντα και με παραπάνω χρόνο βρασίματος του νερού (π.χ. 15 λεπτών για αφιχτά αβγά) δεν θα μπορούσε να το πιάσει ανθρώπινο χέρι! Τώρα η διάμετρος της βάσης παίζει ρόλο για να λειτουργεί στο επαγωγικό μάτι, για μένα πρέπει να είναι τουλάχιστον 9εκ, όσο και το μάτι της κουζίνας μου!

Δημοσ.
15 ώρες πριν, zoranb είπε

Χαχα ε όχι και συγνώμη που ασχολήθηκες κιόλας, είπαμε, και σε ευχαριστώ κιόλας! Απλώς έχει περάσει καιρός, δεν είχα δώσει κ σημασία στο προιόν τότε αυτό που πόσταρες, γιατί απλά φοβόμουν πως ήτανε πατέντα και με παραπάνω χρόνο βρασίματος του νερού (π.χ. 15 λεπτών για αφιχτά αβγά) δεν θα μπορούσε να το πιάσει ανθρώπινο χέρι! Τώρα η διάμετρος της βάσης παίζει ρόλο για να λειτουργεί στο επαγωγικό μάτι, για μένα πρέπει να είναι τουλάχιστον 9εκ, όσο και το μάτι της κουζίνας μου!

Οι περισσότερες επαγωγικές εστίες στην αγορά ΔΕΝ διαβάζουν επιφάνεια ΚΑΤΩ των 10 εκατοστών σε διάμετρο, και άρα προκύπτουν τα όποια θέματα. Στη δική μου δοκίμασα 5-6 μπρίκια και στο τέλος πήρα ένα εξωτερικό ματάκι και ησύχασα. Σε όλες των περιπτώσεων, τα πάντα εξαρτώνται από την "ευαισθησία στην αναγνώριση" της εκάστοτε επαγωγικής εστίας και δυστυχώς δεν υπάρχει γενικός κανόνας :( 

Εναλλακτικά υπάρχουν και κάποιες μεταλλικές βάσεις μεγαλύτερης διαμέτρου, τις οποίες βάζεις επάνω στην επαγωγική, και εν συνεχέια το μπρίκι από πάνω αλλά δεν θεωρούνται και ότι καλύτερη για την εστία σαν εστία (την "καίνε") 

  • Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, zoranb είπε

Χαχα ε όχι και συγνώμη που ασχολήθηκες κιόλας, είπαμε, και σε ευχαριστώ κιόλας! Απλώς έχει περάσει καιρός, δεν είχα δώσει κ σημασία στο προιόν τότε αυτό που πόσταρες, γιατί απλά φοβόμουν πως ήτανε πατέντα και με παραπάνω χρόνο βρασίματος του νερού (π.χ. 15 λεπτών για αφιχτά αβγά) δεν θα μπορούσε να το πιάσει ανθρώπινο χέρι! Τώρα η διάμετρος της βάσης παίζει ρόλο για να λειτουργεί στο επαγωγικό μάτι, για μένα πρέπει να είναι τουλάχιστον 9εκ, όσο και το μάτι της κουζίνας μου!

Λογική η επιφύλαξη σου :)

Το χερούλι (μετά από 10-15 λεπτά βράσιμο) είναι απλά λίγο ζεστό, καίει μόνο πολύ κοντα στο σκεύος. Μάλλον βοηθάει ότι είναι αρκετά μακρύ και κούφιο. Πρακτικά δε δημιουργεί πρόβλημα εφόσον το πιάνεις όπως οποιοδήποτε άλλο σκευος-απο την άκρη του χερουλιου δηλαδή.

Η διάμετρος της βασης (στο συγκεκριμένο, το μισόλίτρο) είναι 10 εκατοστά. Με την ευκαιρία έκανα και μια δοκιμή:  μισό λίτρο νερού έκανε να βράσει 3 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα στο μπρίκι, και 2 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα σε κατσαρολα (διαμέτρου 14cm).  Αρκετά καλύτερα αποτι περίμενα, δεδομένου ότι το κατσαρολάκι έχει σχεδόν διπλάσια επιφάνεια. Δε φαίνεται δηλαδή να υστερεί σε απόδοση.

Δημοσ.

ενημερωτικά έχω δοκιμάσει το συγκεκριμένο

https://www.ikea.gr/proioda/eidi-kouzinas/eidi-gia-kafe-tsai/kafetieres-axesouar/mattlig-kanata-xtypimatos-afroy-galaktos/50149843

μπρίκι ακριβώς δεν το λες, προδιαγραφές δεν έχει για επαγωγικές, κανάτι για χτύπημα γάλατος είναι

παχύ πάτο δεν έχει, αλλά έχει παχύ μέταλλο τόσο όσο για να μην πυρώνει

και παραδόξως φαίνεται να δουλεύει σε κάποιες επαγωγικές

just saying

  • 4 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.
Στις 4/10/2019 στις 3:53 ΜΜ, mezger είπε

Αν ψάχνεις για μπρίκι που να μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε επαγωγικές εστίες, πάρε απλά το παραπάνω μπρίκι και τελείωσες, 7 χρόνια εκεί φτιάχνω τον ελληνικό και τα αυγά μου (και τα τσάγια μου και οτιδήποτε τελος πάντων απαιτεί βραστό νερό έως 0.5L - βραστήρα δεν έχω και δεν χρειάστηκε ποτέ).

Επειδή υπάρχει μια δυσκολία στην επικοινωνία να ανακεφαλαιώσω: εννοώ ότι αυτό το συγκεκριμένο μπρίκι https://www.plus4u.gr/showitem.php?ID=104008214 δουλεύει κανονικότατα σε επαγωγικές εστίες, όπως σου είχαμε πει με βεβαιότητα 2 άτομα από το 2012, και είπα να γράψω και ένα update μπας και βοηθηθείς στην αναζήτησή σου (που για κάποιο λόγο συνεχίζεται ακόμα)

Αν τώρα ψάχνεις συγκεκριμένα και μόνο για μπρίκι που να γράφει πάνω στο κουτί "ΕΠΑΓΩΓΙΚΟ" και δε σε νοιάζει αν δουλεύει ή όχι με επαγωγικές εστίες, ε συγνώμη που ασχολήθηκα κιόλας.

και μένα μου κάνει εντύπωση,αφού ειν εμαγιέ,αν ο πάτος ήταν επαγωγικος γτ δεν το λεει🤷‍♂️

  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή ψάχνω κι εγώ τέτοια μπρίκια εδώ και αρκετό καιρό, να παρατηρήσω ότι κάποια εμαγιέ όντως δουλεύουν σε επαγωγικές εστίες. Είχα ένα παρόμοιο Dexam 17819184 (400ml, πάτος 9cm, αγορά Amazon 2017) και το χρησιμοποιούσα σε επαγωγική εστία (Bosch) μέχρι πρότινος. Πήγε στα σκουπίδια γιατί έχει φύγει η επίστρωση από τον πάτο και είχε γίνει χάλια.

Προς το παρόν παρήγγειλα δυο Pal Titanium Pro μπας και γίνει δουλειά, διαφορετικά με βλέπω να παίρνω ένα ηλεκτρικό μάτι να ξεμπερδεύω.

Επεξ/σία από nzeppos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ξέρω. Ίσως από τρίψιμο ή από υπερθέρμανη ή είχε κολλήσει/καεί κάποτε κάτι ή οτιδήποτε. Δεν θυμάμαι καθόλου. Πάντως ο πάτος ήταν χάλια από την εσωτερική μεριά οπότε στην 6ετία πάνω πήγε για πέταμα δυστυχώς. Κρίμας γιατί ήταν πολύ ωραίο μπρίκι (και κυρίως το μόνο που μου είχε μείνει που δούλευε στην επαγωγική).

Επεξ/σία από nzeppos
Δημοσ.

Μήπως είχε χαλάσει απο τον επαγωγικό τροπο όπου θερμαινότανε;

Παντως υπάρχει επαγωγικό μπρίκι αλλά είναι μεγάλο για Ελληνικό καφέ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυστυχώς δεν θυμάμαι αν η φθορά είχε ξεκινήσει πριν πάρω την επαγωγική εστία ή έγινε λόγω αυτής. Μάλλον το πρώτο. Και βέβαια δεν το είχα για ελληνικό καφέ, καθώς ήταν μεγάλο.

Γενικά τα μπρίκια για μονό/διπλό ελληνικό είναι τόσο μικρά που αμφιβάλλω αν υπάρχουν κάποια που να δουλεύουν σε επαγωγικές εστίες. Γι' αυτό και δεν με βλέπω να γλυτώνω το ηλεκτρικό μάτι, αφού θέλω να πάρω και πιο μικρό μπρίκι των 230ml ή λιγότερο. 

Θα επανέλθω μόλις παραλάβω τα Pal Titanium, λογικά μέσα στην εβδομάδα. 

Επεξ/σία από nzeppos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μωρέ μια χαρά είναι αυτές οι Beko. Είχαμε μια τέτοια στη δουλειά και είχε γίνει ανάρπαστη, τις έχω βαλει στο μάτι εδώ και χρόνια αλλά εγώ ψάχνω τώρα για μπρίκια γενικής χρήσης. Ελληνικούς πολύ σπάνια πίνουμε σπίτι ούτως ή άλλως. Επιπλέον αν κάποιος θέλει ελληνικό, σιγά μην τον ψήσει σε επαγωγική εστία. Αυτοί για να γίνουν μερακλίδικοι θέλουν γκαζάκι ή χόβολη ή Beko ή αυτές τις ωραίες τις Arzum (που κάποτε έψαχνα να τις πάρω από Amazon, αλλά βλέπω τώρα τις φέρνουν και στο Σκρουτζ).

Άπαξ και δουλέψουν σωστά τα μπρίκια και φύγει αυτό από τη μέση, πιστεύω μία από τις επόμενες αγορές θα είναι η Beko. Αύριο θα ξέρω.

Επεξ/σία από nzeppos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...