Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 ώρες πριν, zoranb είπε

Βρέθηκε επιτέλους το επαγωγικό μπρίκι... λίγο μεγάλο ίσως... υπάρχει και μεγαλύτερο για τους μερακλήδες ή τους high tech καφετζήδες (με επαγωγικές εστίες)!

Aν κάνεις 10 χρόνια να βρεις ένα μπρίκι, φαντάζομαι ότι ακόμα μένεις σε παγκάκι ψάχνοντας σπίτι;

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Vassilis_24 είπε

Aν κάνεις 10 χρόνια να βρεις ένα μπρίκι, φαντάζομαι ότι ακόμα μένεις σε παγκάκι ψάχνοντας σπίτι;

7 χρόνια!... και όχι "ψάχνοντας" σπίτι αλλά φτιάχνοντας! (είμαι γνωστός DIYσελφάς) :-D

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ.
18 ώρες πριν, zoranb είπε

Το έχει δοκιμάσει άλλος κ μου το είπε. Τί εννοείς πως ψάχνεις κ κανένα δεν δουλεύει; Εάν δεν είναι επαγωγικό λογικό είναι να μην δουλέψει... ποιό επαγωγικό έχεις δοκιμάσει εσύ;

Κάτι Izzy και πυραμις που αγόρασα και δοκίμασα ενώ έλεγαν για επαγωγική εστία (induction κλπ) δεν δούλευαν. Από ότι έμαθα παίζει ρόλο το κράμα μετάλλων που έχει. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, plasTOST είπε

Κάτι Izzy και πυραμις που αγόρασα και δοκίμασα ενώ έλεγαν για επαγωγική εστία (induction κλπ) δεν δούλευαν. Από ότι έμαθα παίζει ρόλο το κράμα μετάλλων που έχει. 

Στείλε τα σχετικά links να τα δω γιατί μου κάνει εντύπωση!

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, zoranb είπε

Στείλε τα σχετικά links να τα δω γιατί μου κάνει εντύπωση!

Αυτό πρέπει να είναι το ένα: https://euragora.gr/product/pyramis-standard-μπρίκι-νο-5-015150301/

Το άλλο είναι ένα κλασσικό της izzy με κόκκινο χερούλι, το οποίο επέμεναν κιόλας ότι κάνει σε γνωστή αλυσίδα :) 

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, plasTOST είπε

Το άλλο είναι ένα κλασσικό της izzy με κόκκινο χερούλι, το οποίο επέμεναν κιόλας ότι κάνει σε γνωστή αλυσίδα :) 

Αυτό εδώ εννοείς;

Δημοσ.
7 ώρες πριν, plasTOST είπε

Αυτό πρέπει να είναι το ένα: https://euragora.gr/product/pyramis-standard-μπρίκι-νο-5-015150301/

Μαγνητάκι και τσεκάρεις τον πάτο!

Ό,τι άλλο σου λέει ο κάθε πωλητής σε μικρό ή μεγάλο κατάστημα είναι για να πουλήσει.

Όταν βάλαμε επαγωγικές με τον μαγνήτη ξεχωρίσαμε ποια από τα σκεύη που είχαμε έκαναν για επαγωγική και ποια όχι.

Ακόμη και κάτι αλουμινένια τηγάνια από lidl, δούλεψαν γιατί ο πάτος τους δεν ήταν αλουμίνιο, καθώς και ένα μπρίκι που είχαμε αγοράσει πριν χρόνια με χοντρό πάτο ήταν οκ.

Αλλά τα σκεύη της AMC, αγορασμένα πριν 30 χρόνια, δυστυχώς δεν κάνουν για επαγωγικές!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, plasTOST είπε

Ναι

Δεν λέει πουθενά πως κάνει για επαγωγικές! Ούτε χοντρό πάτο βλέπω.

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ.
14 ώρες πριν, SB_1957 είπε

Μαγνητάκι και τσεκάρεις τον πάτο!

Ό,τι άλλο σου λέει ο κάθε πωλητής σε μικρό ή μεγάλο κατάστημα είναι για να πουλήσει.

Όταν βάλαμε επαγωγικές με τον μαγνήτη ξεχωρίσαμε ποια από τα σκεύη που είχαμε έκαναν για επαγωγική και ποια όχι.

Ακόμη και κάτι αλουμινένια τηγάνια από lidl, δούλεψαν γιατί ο πάτος τους δεν ήταν αλουμίνιο, καθώς και ένα μπρίκι που είχαμε αγοράσει πριν χρόνια με χοντρό πάτο ήταν οκ.

Αλλά τα σκεύη της AMC, αγορασμένα πριν 30 χρόνια, δυστυχώς δεν κάνουν για επαγωγικές!

Έτσι κάνω και εγώ συνήθως. Αυτή την φορά βέβαια πήγα απροετοίμαστος.

8 ώρες πριν, zoranb είπε

Δεν λέει πουθενά πως κάνει για επαγωγικές! Ούτε χοντρό πάτο βλέπω.

Η αγορά του θα γινόταν ούτως ή άλλως για χρήση και σε άλλη εστία "κανονική" οπότε μικρό το κακό.

Πάντως να επισημάνω ότι οι καινούργιες εστίες είναι πιο απαιτητικές στα σκεύη. Ακόμα και αν μαγνητίζονται πολλές από αυτές δεν δουλεύουν ή αν δουλεύουν η απόδοσή τους είναι μικρότερη από τα "συμβατά" σκεύη.

Δημοσ.

Να πω κι εγώ μετά από 7 χρόνια ότι αυτό που είχα πάρει τότε:

https://www.plus4u.gr/showitem.php?ID=104008214

το χρησιμοποιούμε σχεδόν καθημερινά με πολύ καλά αποτελέσματα (γρήγορο βράσιμο, και το χερούλι δε ζεσταίνεται καθόλου-είναι εντελώς κρύο ακόμα και μετά απο 10λεπτο βράσιμο αυγού)

Το μόνο πρόβλημα είναι η αντοχή σε πτώσεις (είμαστε στο 2ο -που το ειχα βρει αναπάντεχα στα mediamarkt-και πάμε για το 3ο, έχει σπασίματα εξωτερικά) και το λευκό εσωτερικό που μετά απο μερικούς καφέδες δεν είναι πια εντελώς λευκό και μάλλον δε θα ξαναγίνει ποτέ.

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, mezger είπε

το χρησιμοποιούμε σχεδόν καθημερινά με πολύ καλά αποτελέσματα (γρήγορο βράσιμο, και το χερούλι δε ζεσταίνεται καθόλου-είναι εντελώς κρύο ακόμα και μετά απο 10λεπτο βράσιμο αυγού)

Το μόνο πρόβλημα είναι η αντοχή σε πτώσεις (είμαστε στο 2ο -που το ειχα βρει αναπάντεχα στα mediamarkt-και πάμε για το 3ο, έχει σπασίματα εξωτερικά) και το λευκό εσωτερικό που μετά απο μερικούς καφέδες δεν είναι πια εντελώς λευκό και μάλλον δε θα ξαναγίνει ποτέ.

Για επαγωγικά μπρίκια λέμε στο thread αυτό φίλε!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τελικα... το ανθρωπινο ειδος πρεπει να ειμαστε πολυ μαζοχες......!!!    

7 χρονια για να βρεθει επαγωγικο μπρικι, που να δουλευει σε επαγωγικη εστια, και 25€ κοστος. 

απορια:      τοσα χρονια με τι επινες καφε ρε αδερφε?   με ενα απλο γκαζακι και ενα απλο μπρικακι, κανεις δουλεια σου....!  

Επεξ/σία από cabdik
Δημοσ.
2 ώρες πριν, mezger είπε

Το ξέρω φιλε, κι εγω για το ιδιο πραγμα μιλαω, δες προηγουμενα post στο thread που νεκραναστησες. 

4 ώρες πριν, mezger είπε

Δεν είναι επαγωγικό το μπρίκι που αναφέρεις... πως μιλάς για το ίδιο πράγμα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...