linkin Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 Καλησπερα παιδες,τελευταια αντιμετωπιζω σοβαρο προβλημα και θελω την βοηθεια σας....Εχω στο pc μου 2 δισκους,εναν wd 250 οπου εχω το λειτουργικο και εναν seagate 320 για δεδομενα. Το προβλημα:οταν μπαινω στον σκληρο δισκο κολλαει το συμπαν!Τι εννοω?Μπορει να ειμαι στο desktop,να σερφαρω στο ιντερνετ,να μιλαω μσν χωρις το παραμικρο προβλημα.Αμα μπω μεσω του ''ο υπολογιστης μου'' στον σκληρο C (wd 250) τοτε αρχιζει και κολλαει τρελα το pc,και σιγα σιγα κρασαρουν οι βασικες λειτουργιες των windows.Αν κανω το ιδιο με τον αλλο δισκο οπου εχω μονο δεδομενα δεν υπαρχει προβλημα... Τι φταει?Ιος,ηρθε η ωρα για φορματ ή απλα κρασαρε ο δισκος??? ps:ολο αυτο εμφανιστηκε ξαφνικα και οχι σταδιακα....
alex89 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 Αρχικά κάνε ένα scan για ιό. Αν δεν έχεις ιό, κάνε μία εξέταση και μία ανασυγκρότηση. Αν δε διορθωθεί, κάνε πρώτα ένα backup και επαναφορά σε κάποια ημερομηνία που δεν παρουσίαζε το πρόβλημα. Αν και πάλι έχει πρόβλημα, τότε για να είσαι σίγουρος πως δεν είναι θέμα software κάνε ένα format. Μήπως στο έκανε μετά από την εγκατάσταση κάποιου προγράμματος; Επίσης δες αν σε safe mode κολλάει. Αν δεν κολλάει, τότε πιθανόν είναι κάποιο πρόγραμμα που φορτώνει στα win αλλά όχι στο safe mode kαθώς σε αυτό φορτώνουν τα απολύτως απαραίτητα μόνον προγράμματα.
linkin Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 Αρχικά κάνε ένα scan για ιό. Αν δεν έχεις ιό, κάνε μία εξέταση και μία ανασυγκρότηση. Αν δε διορθωθεί, κάνε πρώτα ένα backup και επαναφορά σε κάποια ημερομηνία που δεν παρουσίαζε το πρόβλημα. Αν και πάλι έχει πρόβλημα, τότε για να είσαι σίγουρος πως δεν είναι θέμα software κάνε ένα format. Μήπως στο έκανε μετά από την εγκατάσταση κάποιου προγράμματος; Επίσης δες αν σε safe mode κολλάει. Αν δεν κολλάει, τότε πιθανόν είναι κάποιο πρόγραμμα που φορτώνει στα win αλλά όχι στο safe mode kαθώς σε αυτό φορτώνουν τα απολύτως απαραίτητα μόνον προγράμματα. α)εκανα scan με 3 διαφορετικα antivirus και δεν βρηκαν τπτ... β)ανασυγκροτηση εκανα αλλα καμια διαφορα.... γ)επαναφορα σε προηγουμενο σημειο δυστυχως δεν παιζει.... δ)υπαρχει καποιο προγραμμα ωστε να τσεκαρω τον δισκο αν εχει προβλημα μηπως ειναι καθαρα θεμα hardware το προβλημα???
alex89 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 Ανάλογα με τη μάρκα του σκληρού σου. Παρακάτω είναι τα sites για wd και seagate: http://support.wdc.com/product/download.asp http://www.seagate.com/www/en-us/support/downloads/seatools
linkin Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2009 Ανάλογα με τη μάρκα του σκληρού σου. Παρακάτω είναι τα sites για wd και seagate:http://support.wdc.com/product/download.asp http://www.seagate.com/www/en-us/support/downloads/seatools Eχουμε και λεμε,σκαναρα τον σκληρο με το προγραμμα της wd και τον βρηκε οκ.(παιζει να κανει λαθος??)Εκανα scan με 3 antivirus και παλι δεν βρηκαν τιποτα.(Παιζει και αυτα να κανουν λαθος??)Μπηκα με safe mode αλλα το προβλημα εξακολουθει να υφισταται....Καμια ιδεα????
washcloud Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2009 ...όπως τα λες, εγώ θα έλεγα να δοκιμάσεις έστω την ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗ των windows (από windows cd). Δε λέω για επανεγκατάσταση ή χρήση της recovery console, αλλά την επιλογή που σου δίνει (ΑΝ στην δώσει) επιδιόρθωσης, και θα σου μείνουν έτσι και όλες οι ρυθμίσεις windows, προγραμμάτων κτλ. Μετά, "φορμάτ" (επανεγκατάσταση). Σα να μην είναι θέμα δίσκου (και το πρόγραμμα της WD γενικά ναι μπορείς να το εμπιστευτείς, μιας και "κολλάει" εύκολα, με "μικρά" ακόμη σφάλματα) (τα a/v ίσως όχι τόσο, μια και μπορεί να είναι κάποιο rootkit πχ στη μέση που κάνει ιστορίες, και δεν ανιχνεύεται από αυτά). Αν "ζορίζεσαι" να κάνεις "φορμάτ"....μπορείς να πάρεις ένα image του δίσκου με Norton Ghost, Acronis True Image κτλ, να κάνεις επανεγκατάσταση, κι αν όλα βαίνουν καλώς, να έχεις πρόχειρο το image ώστε να ξαναγυρίσεις όποτε θες στα "προβληματικά" windows.
alex89 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2009 Αυτό που προτείνει και ο φίλος washcloud έχω να σου προτείνω. Αν το πρόγραμμα της wd δε βγάζει κάτι, τότε δύσκολα να είναι ο σκληρός. Αν δε μπορείς να πάρεις image, πάρε τα αρχεία σου με αντιγραφή και επικόλληση. Αν δε δουλέψει η επιδιόρθωση και αναγκαστείς να προχωρήσεις σε format για να ξέρεις αν είναι θέμα software ή hardware, βάλε τα win και δες αν κάνει πάλι τα ίδια. Μετά πέρασε τους οδηγούς της κάρτας γραφικών, κάνε επανεκκίνηση και δες αν είναι εντάξει το σύστημα. Μετά της μητρικής και μετά τα προγράμματα που δουλεύεις. Δηλαδή μην τα περάσεις όλα με τη μία (οδηγούς και προγράμματα). Ένα ένα κάθε φορά, μήπως κάποιο πρόγραμμα ευθύνεται, οπότε με το που θα το περάσεις θα αρχίσουν τα κολλήματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.