Προς το περιεχόμενο

Δυναμικότητα χωρίς CMS

el02154

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά,

ασχολούμαι με dreamweaver εδώ και κανά χρόνο πιστεύοντας οτί έχω φτάσει σε καλό σημείο γνώσης. Πρόσφατα μου ζητήθηκε να φτιάξω ενα σάιτ οπού ο κάτοχος θέλει να μπορεί μόνος του να ανέβαζει και να προσθέτει κείμενα και ίσως εικόνες. Αμέσως σκέφτηκα κάποιο CMS αλλά επειδή δεν έχω ασχοληθεί του είπα πως θα του απαντήσω σύντομα. Το θέμα είναι πως μέχρι να μάθω καλά κάποια πράγματα δεν θέλω να εμπλακώ με CMS ωστέ να μην καταντήσω 'λίγο από όλα'. Οπότε θα ήθελ ανα ρωτήσω αν κάποιος ξέρει κάποιο άλλο τρόπο να το κάνω? π.χ με έτοιμα php ή javascript? Δηλαδή (μια ιδέα λέω) να υπάρχουν τα κείμενα και οι εικόνες σε ενα word αρχείο και να τα ΄τραβάει κάπως η σελίδα από εκεί? Το συγκεκριμένο word αρχείο να μπορεί να το ανοίγει online ο ενδιαφερόμενος και αφού προσθέτει τις αλλαγές να το κάνει save και αυτόματα να ανανεώνεται η σελίδα. Αυτό είναι μια ιδέα που έχω χωρίς να ξέρω όμως αν γίνεται.

Αν κάποιος έχει να προτείνει το οτιδήποτε, ευχαρσιτώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Υπάρχει αυτό που λες δλδ αντί να συνδέεσε με Databases και να συλέγεις αρχεια απο τα πεδια της υπάρχουν scripts όπως το cute news (ψαχτο στο google ειναι τσαμπα) που τα αποθηκεύει σε ενα txt file.έτσι υπάρχει ενα php script το οποιο δεν θυμάμαι ακριβώς το συντακτικο του script εχει

f.open καπως ετσι και ανοιγει εκεινο το txt αρχειο ψαχτο λιγο στο google και θα με θυμηθεις

Δημοσ.
Υπάρχει αυτό που λες δλδ αντί να συνδέεσε με Databases και να συλέγεις αρχεια απο τα πεδια της υπάρχουν scripts όπως το cute news (ψαχτο στο google ειναι τσαμπα) που τα αποθηκεύει σε ενα txt file.έτσι υπάρχει ενα php script το οποιο δεν θυμάμαι ακριβώς το συντακτικο του script εχει

f.open καπως ετσι και ανοιγει εκεινο το txt αρχειο ψαχτο λιγο στο google και θα με θυμηθεις

σε ευχαριστώ, πολύ ενδιαφέρον. Βέβαια και πάλι πρέπει ο διαχειριστης να κατεβάσει το τχτ αρχείο , να το αλλάζει και στη συνέχεια να το ξανανεβάζει. Καλύτερα θα ήταν να μπορούσε και ο χρήστης να μπορεί Online να αλλάξει το αρχείο και να γίνονται αυτόματα οι αλλαγές.

Δημοσ.

Ε τότε μόνο με databases.. είναι ο μόνος τρόπος που δεν θα βάλεις τον "ανίδαιο" πελάτη σου να μπαίνει στο FTP!

Δημοσ.

Φιλε μου ο τροπος που ζητας ειναι λιγο "μπακαλιστικος". Καλυτερα να μαθεις καποιο CMS για να το κανεις καθως τα αποτελεσματα θα ειναι σαφως καλυτερα, η ακομα καλυτερα να μαθεις μια server-side γλωσσα και να το κανεις μονος σου. ΕΙδικα αυτο που θες ειναι σχετικα απλο, δε σου λεω οτι θα το μαθεις σε μια μερα αλλα αν πραγματικα θες να ασχοληθεις πιο σοβαρα θα πρεπει να το μαθεις αρα ο χρονος σου δε θα παει χαμενος...

Δημοσ.
Φιλε μου ο τροπος που ζητας ειναι λιγο "μπακαλιστικος". Καλυτερα να μαθεις καποιο CMS για να το κανεις καθως τα αποτελεσματα θα ειναι σαφως καλυτερα, η ακομα καλυτερα να μαθεις μια server-side γλωσσα και να το κανεις μονος σου. ΕΙδικα αυτο που θες ειναι σχετικα απλο, δε σου λεω οτι θα το μαθεις σε μια μερα αλλα αν πραγματικα θες να ασχοληθεις πιο σοβαρα θα πρεπει να το μαθεις αρα ο χρονος σου δε θα παει χαμενος...

σκέφτομαι σιγά σιγά να αρχίσω με joomla ή wordpress. Βέβαια βρ'ηκα και δύο από έλληνα μάλλον δημιουργό, το eEdit CMS και το Qool CMS. Έχει κανείς καμμιά γνώμη?

Δημοσ.

Mάλλον καλύτερα θα ήταν να πας με κάτι πιο ευρέως γνωστό όπως αυτά που ανέφερες (Joomla/Wordpress) και μπορείς να ρίξεις και μια ματιά στο Drupal. Αν ο πελάτης σου θέλει μόνο αυτό πάντως που είπες στο πρώτο post προσωπικά θα επέλεγα Wordpress από τα τρία.

Δημοσ.
Mάλλον καλύτερα θα ήταν να πας με κάτι πιο ευρέως γνωστό όπως αυτά που ανέφερες (Joomla/Wordpress) και μπορείς να ρίξεις και μια ματιά στο Drupal. Αν ο πελάτης σου θέλει μόνο αυτό πάντως που είπες στο πρώτο post προσωπικά θα επέλεγα Wordpress από τα τρία.

Επειδή δεν έχω ιδέα, γιατί νομίζεις πως το Wordpress είναι καλύτερο σε αυτή την περίπτωση;

Δημοσ.

Είναι ότι πρέπει για sites τα οποία αφορούν άρθρα κτλ γιατί με αυτό το σκεπτικό σχεδιάστηκε. Επίσης έχει πολύ καλό administration interface και πολύ εύκολο να το χειριστεί ο οποιοσδήποτε συν το ότι έχει πολύ εύχρηστο media manager για να κάνεις upload images και videos.

Κάτι ξέρουν οι New York Times που το χρησιμοποιούν ;)

Δημοσ.

Αν αποφασίσεις να ασχοληθείς με CMS, έχε υπ'όψιν ότι στην άδεια χρήσης των περισσότερων CMS αναφέρεται ότι πρέπει να δώσεις στον πελάτη και τον κώδικα για το CMS και για ότι τροποποίηση έχεις κάνει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...