chek2fire Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Σπαζοκεφαλιά. Προσπαθώ να απενεργοποιήσω τον daemon του boinc κατά την εκκίνηση αλλά δεν έχω βρει το σωστό τρόπο με τίποτα. Καταρχήν αρχικά έκανα ότι έλεγε εδώ https://wiki.ubuntu.com/BOINC και εδώ # Set this to 1 to enable and to 0 to disable the init script. ENABLED="1" το θέμα είναι ότι αν κάνεις το disable από εκεί μετά η εντολή /etc/init.d/boinc-client start δεν κάνει τίποτα και δεν ξεκινάει τον daemon Μετά προσπάθησα να το κάνω σύμφωνα με τις οδηγίες εδώ http://boinc.berkeley.edu/wiki/Stop_or_start_BOINC_daemon_after_boot και δίνοντας την εντολή εδώ sudo update-rc.d boinc-client remove αλλά και αυτή δεν είχε κάποιο αποτέλεσμα. Αυτό που θέλω είναι να μην ξεκινάει ο daemon κατά την εκκίνηση του συστήματος γιατί τρώει αρκετούς πόρους αλλά να τον ξεκινάω εγώ μόνος μου όποτε θέλω. Μου αρέσει η ιδέα του grid computing ήδη συμμετέχω σε αρκετά porject αλλά θα ήθελα να το ανοίγω όποτε αφήνω το pc ανοιχτό και χωρίς να το χρησιμοποιώ. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:00 ---------- Γμτ εδώ το ανέβασα... sorry παιδιά ένας mod να το πάει στο linux. Πάλι έκανα βλακεία... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Στο Debian υπάρχει ένα utility που ελέγχει τι θα ξεκινά στο startup. Νομίζω ότι το λένε rcconf (υπάρχει και το sysv-rc-conf αν θυμάμαι καλά). Εκεί απενεργοποιείς ότι θέλεις. Για να το ξεκινήσεις μετά δίνεις sudo /etc/init.d/αυτό_που_θέλεις start (restart, stop). Νομίζω ότι το ίδιο θα ισχύει και στο Ubuntu. Edit: Ισχύει και για Ubuntu το παραπάνω. Υπάρχει και το System > Administrator > Services http://ubuntu-tweak.com/2007/09/30/how-to-control-ubuntus-services-easily.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 Υποθετοντας οτι το ubuntu εχει σαν default runlevel το 2, οπως εινια το debian δηλαδη. Θα πας στο φακελο /etc/rc2.d/ οπου υπαρχουν symlinks των services που ξεκινανε στο runlevel 2. Οσα εχουν μπροστα τους K, πχ σε μενα K01cron, ειναι απενεργοποιημενα και οσα εχουν S, πχ S04gdm, ειναι τα ενεργα. Εσυ το μονο που εχεις να κανεις ειναι να μετονομασεις το S10boinc-client σε K10boinc-client. (το 10 δειχνει οτι ειναι 10ο στη σειρα εκκινησης, και φυσικα το εβγαλα απο το μυαλο μου) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 jim_p thanks Εκάνα δουλειά με το τρόπο που μου είπες. Και κάτι άλλο. Τώρα θέλω να βάλω την εντολή που ξεκινάει τον daemon δλδ το sudo /etc/init.d/boinc-client start μαζί με την εντολή που υπάρχει στο εικόνίδιο του boinc manager δλδ /usr/bin/boincmgr ωστέ να ξεκινάω μαζί τον daemon με τον manager. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 bumb!! Μήπως θα πρέπει να γράψω κανά script να το κάνω εκτελέσιμο και μετά στην εντολή για να τρέχει το πρόγραμμα να βάλω το path του εκτελέσιμου? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Ολο το προβλημα στο παραπανω ειναι οτι ο δαιμονας πρεπει να ξεκινησει με δικαιωματα root (αρα καπου θα ζητησει κωδικο) ενω ο client με δικαιωματα απλου χρηστη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Δεν είναι πρόβλημα αν του βάλω ένα kdesudo στο script και να σου εμφανίζει το παράθυρο για το root pass. To θέμα είναι τι δομή να έχει το script Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aztec Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2009 Σπαζοκεφαλιά. Προσπαθώ να απενεργοποιήσω τον daemon του boinc Δεν ισχύει η εντολή chkconfig σε ubuntu για την επιλογή ποια services θα ξεκινάνε ανα runlevel? Απλά το αναφέρω αν και δεν ξέρω αν ισχύει στο Ubuntu Αν το service λέγεται boinc chκconfig --list boinc Θα δώσει σε ποια runlevels είναι ανοιχτό το boinc chκconfig boinc off Θα απενεργοποιήσει το service για όλα τα runlevel ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 09:39 ---------- Sorry παιδιά δεν υπάρχει στο ubuntu ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2009 Τελικά έκανα επεξεργασία την εντολή που ξεκινάει ο boinc manager και έβαλα αυτό εδώ kdesudo /etc/init.d/boinc-client start && /usr/bin/boincmgr και πλέον μπορεί να ξεκινήσει το service και το πρόγραμμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δεν βρίσκω άλλο νήμα να το γράψω και θα το βάλω εδώ. Αν χρησιμοποιεί κάποιος το boinc μπορεί να μου πει αν σε projetc που χρησιμοποιούν και επεξεργαστική ισχύ από την nvidia κάρτα γραφικών σας κρεμάει το σύστημα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.