Προς το περιεχόμενο

facebook hack

mihalis19

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Φίλε μου, απο την μία μιλάς για αοριστολογίες στις εκπομπές, και μετά ξεκινάς τις δικές σου αοριστολογίες.

Το antivirus δεν σε προστατεύει σε καμία περίπτωση απο περιπτώσεις hacking και intrusion στο pc σου, σε προστατεύει απο ιούς και κακόβουλα προγράμματα. Επίσης πολύ αόριστο είναι αυτό που γράφεις και για τα firewalls, υπάρχουν τρόποι να προστατευτείς και να μην ανησυχείς για καμία είδους μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στον υπολογιστή σου.

Εγώ επαναλαμβάνω την πρόσκληση/πρόκληση στον οποιονδήποτε, να μπει στο pc μου μέσω facebook και το pc μου να φοράει XP με όλες τις ενημερώσεις. Ούτε addon firewall, ούτε antivirus.

Σε παρακαλώ μην τα λες παρά έξω αυτά υπάρχουν και άνθρωποι που ξέρουν πέντε πράγματα παραπάνω από εσένα και τους κάνεις να γελάνε.

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Φίλε μου, απο την μία μιλάς για αοριστολογίες στις εκπομπές, και μετά ξεκινάς τις δικές σου αοριστολογίες.

Το antivirus δεν σε προστατεύει σε καμία περίπτωση απο περιπτώσεις hacking και intrusion στο pc σου, σε προστατεύει απο ιούς και κακόβουλα προγράμματα. Επίσης πολύ αόριστο είναι αυτό που γράφεις και για τα firewalls, υπάρχουν τρόποι να προστατευτείς και να μην ανησυχείς για καμία είδους μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στον υπολογιστή σου.

Εγώ επαναλαμβάνω την πρόσκληση/πρόκληση στον οποιονδήποτε, να μπει στο pc μου μέσω facebook και το pc μου να φοράει XP με όλες τις ενημερώσεις. Ούτε addon firewall, ούτε antivirus.

σόρρυ ρε φίλε αλλά δεν γίνεται να το σχολιάσω ..ξέρεις τι θα πει ιστοσελίδα; Τα στοιχεία σας είναι στον αέρα όσο είναι εδώ (όσα έχετε δώσει) όσο και στη βιβλιόφατσα (εκεί δίνεται κ οπίσθια άμα λάχει!).

Πρόσεχε τη γράφεις, βγάζεις μάτια...κ είναι κ μεσημέρι κ τα επείγοντα είναι @$@#$ :Ρ

Δημοσ.

ρε παιδια μην τσακωνεστε!!χαχαχ ελεος.μια ερωτηση εκανα!ασχολουμαι με pc εδω και πολλα χρονια.τι νομιζετε οτι επειδη σπουδαζω πληροφορικη ειμαι καλος?φυσικα οτι εχω μαθει το εχω μαθει μονος μου και απο καμια σχολη.απλα η ερωτηση ηταν αυτη γιατι το ειδα χθες και μου επεσαν λιγο τα μαλλια.τον ειδα πολυ ΑΟΥΑ αυτον και θα μπω και θα κανω και θα ρανω και τετοια.για αυτο ρωτησα!!μην τρελενεστε.γενικα εννοειτε οτι μπορει να μπει καποιςο στο pc σου αν θελει αρκει να κανεις και μερικα λαθη εσυ.αλλα το να μπαινει ο αλλος και μεσω fb?ξερω γω τι να πω...realtime κιολας?κατι δεν μου αρεσε απο αυτα που ελεγε...

Δημοσ.

ΦΙλε μου ειναι πολύ αοριστο αυτό...

Και εγω σπουδάζω και ασχολουμε με προγραματισμό απο πεμπτη δημοτικού...

Μπορει να γινει με προυποθέσεις... Σε ενα τυπικό pc ειναι αδυνατο...

Πρώτα απο ολα ο browser χωρις activex η java h oτιδηποτε αλλο, δε μπορει να διβάσει τα αρχεια του υπολογιστή σου..

Μηντα πιστευετε αυτα ..

Ειπώθηκαν μπουρδες οπως με κάμερες του σπιτιου κτλ...

Δημοσ.

Μεσου facebook? Να σου παρει τα αρχεια που εχεις στο pc σου? Τι λεει το παλικαρι :lol: (για τον τριανταφυλλοπουλο)...... Τι ειναι αυτη η μοδα με το hacking... θα μπουν στο pc σου... θα μπουν στο κινητο σου.... θα μπουν στη καμερα που βλεπει το μωρο σου... θα μπουν στη μηχανη esspreso σου....

Η ηλιθιτητα δεν εχει ορια. Τελικα το μεγαλιτερο κακο δε στο κανει ο hacker, τσαντακιας, κλεφτης αλλα η τηλεοραση.

Δημοσ.

Ακουσα μονο ενα 5λεπτο, και δεν πετυχα αυτο που λετε. Ομως, κατι περιπου άσχετο, είδα καποιον απο την VisionLabs (κατι με vision ειχε σχεση) να λεει οτι πλεον σε όλες τις συσκευές (φωτογραφικές, υπολογιστής κτλ) υπάρχουν τα καταλληλα τσιπακια, ωστε το καθε αρχειο που δημιουργεί ή επεξεργάζει φερει συγκερκιμένη υπογραφή για να βρισκουν απο ποια συσκευή προήλθε. Δηλαδή αν τραβήξω μια φωτογραφική και την επεξεργαστώ στο pc, θα μπορουν να βρουν (δεν ξερω ποιοι) απο ποια φωτογραφική και απο ποιον υπολογιστή προήλθε.

Δεν θελω να μου πειτε πως και τι, μονο αν το έχετε ακούσει (αυτός είπε πρωτη φορά ειπώθηκε δημοσίως).

Δημοσ.

Είδα την εκπομπή για δέκα περίπου λεπτά. Λόγω της συσσωρευμένης ηλιθίοτητας δεν άντεξα παραπάνω. Πάντως το θέμα δεν τέθηκε έτσι ακριβώς. Δλδ το πρόβλημα δεν ήταν να μπει κάποιος μέσω facebook και να υποκλέψει τα αρχεία του υπολογιστή σου. To πρόβλημα σύμφωνα με το Μάκη το τρισμέγιστο :P ήταν πως προστατεύονται τα προσωπικά σου δεδομένα:

Α) όταν κάποιος πάει κ δημιουργεί σελίδα με τα δικά σου στοιχεία

Β) όταν υποκλέπτει τα στοιχεία που έχεις στο face book και τα χρησιμοποιεί για τον τάδε ή τον δείνα σκοπό.

Δλδ δεν καταλαβαίνει ο Μάκαρος ότι δεν κάνεις προσθήκη κανέναν που απλά σου στέλνει ένα αίτημα φιλίας. Τόσο απλά και τόσο εύκολα.

Ή μήπως δεν μπορείς να στείλεις αίτημα στο Face Book για προσβλητικό / αναρτημένο χωρίς την εξουσιοδότηση σου περιεχόμενο??

Δημοσ.

Ωραια ιδεα μου εδωσε ο μακης. Παω να βγαλω πιστωτικη καρτα με αυτα τα στοιχεια

Mikro Mouni

Τοίχος

Πληροφορίες

Φωτογραφίες

Πλαίσια

Βασικές Πληροφορίες

Φύλο:ΓυναίκαΠροσωπική κατάσταση:Σε ελεύθερη σχέση με τον/την Megalos BoutsΕνδιαφέρεται για:Άντρες

Στοιχεία Επικοινωνίας

Email:

Εκπαίδευση και Εργασία

Τριτοβάθμια εκπαίδευση:

University of New South Wales '00

Εργοδότης:Mikro Mouni Australia Pty LtdΘέση:Floor Manager

ΟμάδεςΠροβολή όλων (83)

Μέλος των:WOM@N, TO MOYNI SERNI KARABI, ELAIOLADO SITIAS, Sydney Knows Best !!!, Petition to Free Harry Nicolaides from a Bangkok Jail, Marika mou eftiaksa kai facebook xaaa xaaa xaaaa xaaaa, -:Music-Love_Radio:-, VIP Skyladiko Fans, AC/DC STHN ELLADA, To sex ειναι καλο όταν..., Vounihora, Photographs by D2x, ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΥΚΑΡΙΑΡΑ ΤΗ ΜΑΝΑ ΜΟΥ...ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ!!!, 1.111.111.members.by11/11/11? pleas invite all your friends, STAUROS MONTESANTOS (official FUN CLUB ), Αχινός και φούσκες - Κόκκινος σκαντζόχοιρος, ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ GROUP "να κλείσει το group Λουκέτο στο Indymedia"!, lollies.. please don't stop the sucking!, Ένα ελαφακι... για τον Γιωργάκη, SAMBOY IS BACK!! Chicken, Original, Atomic Tomato, Barbecue and S&V! , PAREA FOR EVER !!!!!!!!!, e a stefanak'??, leeds hottest and horniest girls n guys, private, ELENA POUTSI, ΕΞΩ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΑΠ΄ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..!!, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ STAGE & ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΟΥ, ALEXANDROS GRIGOROPOULOS (R.I.P.), Join The UPP, FB Live

Δημοσ.

Έτυχε και έπεσε το μάτι μου σε αυτό το post. Διάβασα πολλά και έμαθα και πάρα πολλά που δεν ήξερα.

Με τις λιγοστές και ταπεινές μου γνώσεις (Bachelor στην Πληροφορική και Master στην Διοίκηση επιχειρήσεων με πληροφοριακά συστήματα) ήθελα να σχολιάσω μερικά πράγματα.

1) Για την εκπομπή του Μάκη: Την είδα για λίγο και το γύρισα αμέσως γιατί θα τρελαινόμουν.

2) Για το αν μπορεί κάποιος να μπει στο pc σου μέσω facebook: ΣΑΦΩΣ και μπορεί να γίνει αλλά υπο ΑΠΕΙΡΕΣ προυποθέσεις (μην κάθομαι να της αναλύσω θα μας πάρει το πρωί). Οπότε το τελικό συμπέρασμα είναι οτι ΔΕΝ γίνεται.

3) Για το αν μπορεί κάποιος να μπει στο Pc σου γενικότερα: Η απάντηση είναι η ίδια και βρίσκεται στην ερώτηση 2 :P

Όταν κάτι πουλάει είναι λογικό να γίνεται ντόρος πάνω σε αυτό (facebook) και να προσπαθεί ο καθένας να βγάλει λεφτά απο αυτό. (και εδώ που τα λέμε καλά κάνει).

ΦΥΣΙΚΑ και τίποτα δεν είναι ασφαλές στον κόσμο της πληροφορικής ΑΛΛΑ... ΟΧΙ δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να μπει στο PC σου. Θα πρέπει να μην προστατευεσαι απο τίποτα (κανένα Update της microsoft, καμία ασφάλεια στο Pc αλλά και στο δίκτυο του σπιτιού σου.Μην ξεχνάμε ότι πλέον τα σύγχρονα router έχουν ένα απλό firewall) και επίσης ο άλλος να ξέρει αρκετά πράγματα όσον αφορά την πληροφορική (trojan,exploits κτλ).

ΔΕΝ ισχύει το ίδιο με τις εταιρίες καθώς υπάρχουν πάρα πολλές παράμετροι που μπορεί κάποιος να εκμεταλευτεί για να μπει "κάπου" και να κάνει ζημιά. (το ξέρω πολλοί θα διαφωνήσετε με το τελευταίο...αλλά σε πολυεθνική εταιρία δούλευα και έβλεπαν πολλά τα μάτια μου.Άλλωστε τι δουλειά να γίνει όταν πληρώνεις τον system administrator 600 ευρώ, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία).

Δημοσ.
Σε παρακαλώ μην τα λες παρά έξω αυτά υπάρχουν και άνθρωποι που ξέρουν πέντε πράγματα παραπάνω από εσένα και τους κάνεις να γελάνε.

Επειδή σε κάνω και γελάς, θες να σου στείλω το facebook μου -με pm-, να φτιάξω και ένα αρχείο hackme.txt στο desktop μου, και να μπεις εσύ να μου το πάρεις?

Επειδή ξέρεις 5 πράγματα παραπάνω δηλαδή οχι τίποτε άλλο.... εδώ λοιπόν ανοιχτή προκληση σε σένα, κάνε με hack και κάνε με ρομπα στο insomnia, για πες?

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 09:40 ----------

σόρρυ ρε φίλε αλλά δεν γίνεται να το σχολιάσω ..ξέρεις τι θα πει ιστοσελίδα; Τα στοιχεία σας είναι στον αέρα όσο είναι εδώ (όσα έχετε δώσει) όσο και στη βιβλιόφατσα (εκεί δίνεται κ οπίσθια άμα λάχει!).

Πρόσεχε τη γράφεις, βγάζεις μάτια...κ είναι κ μεσημέρι κ τα επείγοντα είναι @$@#$ :Ρ

Φίλε μου ξέρεις να διαβάζεις? Γνωρίζω πολύ καλά τι θα πει ιστοσελίδα, και γνωρίζω (πιστεψέ με πολύ καλά) τι στοιχεία δικά μου είναι στο αέρα και τι όχι. Εγώ είπα κάτι, οτι είναι αδύνατο για κάποιον που γνωρίζει το account μου στο facebook να μπει στο PC ΜΟΥ και να πάρει αρχεία δικά ΜΟΥ. Καταλαβαίνεις ή θές να σου κάνω και σχεδιάκια?

Και γενικότερα αν έχουμε κάποιο "γατόνι" εδω πέρα, ας μου στείλει pm να του στείλω τα στοιχεία του facebook μου να μου χακάρει το pc (για αυτούς που δυσκολέυονται στο διάβασμα, μιλάω για το PC μου και ΟΧΙ για το facebook account μου - γιατί για το facebook μου κάποιος που με γνωρίζει καλά απαντάει στις ερωτήσεις ασφαλείας που έχω βάλει και με χακάρει για πλάκα).

Δημοσ.

Βασικά κάποιοι πρώτα ψάχνουν και βρίσκουν την ip σου χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα (μπορεί και το facebook). Στη συνέχεια κάνουν απλό port scanning και ψάχνουν να βρουν για services που έχουν κενά ασφαλείας και μπορούν να τα "χρησιμοποιήσουν" για να μπουν μέσα έχοντας όσα δικαιώματα έχουν τα services αυτά (συνήθως πλήρη δικαιώματα).

Αν είσαι απλός χρήστης υπολογιστή (windows+ ότι βλακεία σοφτγουερ/ντράιβερς κλπ βρω το βάζω πάνω + χωρίς ρυθμισμένο φάιργουολ) έχεις πολύ καλές πιθανότητες να σε πιάσουν "πελάτη".

Η συνέχεια είναι λίγο-πολύ γνωστή: Γίνεσαι μέλος σε δίκτυα botnet, εισάγουν προγράμματα και εξάγουν προσωπικά δεδομένα σου κλπ.

Όλοι αυτοί που πιστεύουν ότι το πισί τους είναι ασφαλές, ή ξέρουν πολύ καλά τι λένε (το δικό μου είναι αρκετά ασφαλές, δε ντρέπομαι να το πω) ή απλώς δεν γνωρίζουν επακριβώς τους κινδύνους.

Δημοσ.
Βασικά κάποιοι πρώτα ψάχνουν και βρίσκουν την ip σου χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα (μπορεί και το facebook). Στη συνέχεια κάνουν απλό port scanning και ψάχνουν να βρουν για services που έχουν κενά ασφαλείας και μπορούν να τα "χρησιμοποιήσουν" για να μπουν μέσα έχοντας όσα δικαιώματα έχουν τα services αυτά (συνήθως πλήρη δικαιώματα).

Αν είσαι απλός χρήστης υπολογιστή (windows+ ότι βλακεία σοφτγουερ/ντράιβερς κλπ βρω το βάζω πάνω + χωρίς ρυθμισμένο φάιργουολ) έχεις πολύ καλές πιθανότητες να σε πιάσουν "πελάτη".

Η συνέχεια είναι λίγο-πολύ γνωστή: Γίνεσαι μέλος σε δίκτυα botnet, εισάγουν προγράμματα και εξάγουν προσωπικά δεδομένα σου κλπ.

Όλοι αυτοί που πιστεύουν ότι το πισί τους είναι ασφαλές, ή ξέρουν πολύ καλά τι λένε (το δικό μου είναι αρκετά ασφαλές, δε ντρέπομαι να το πω) ή απλώς δεν γνωρίζουν επακριβώς τους κινδύνους.

Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λές, αν γνωρίζεις ένα-δυο πράγματα απο pc και δεν βάζεις στο pc σου ότι σαβούρα σου στέλνουν, δεν ανοίγεις email και attachments που δεν γνωρίζεις απο που προέρχονται, δεν είναι και πυρηνική επιστήμη να προστατευτείς.

Απονήρευτοι και άσχετοι χρήστες υπάρχουν, οκ εκεί τα πράγματα είναι επικίνδυνα (όπως απονήρευτοι και αδαείς είναι και οι ηλικιωμένοι γονείς κάποιων που πάνε φίλοι τους -τάχα μου- και τους ζητάνε λεφτά που τους "χρωστάνε" τα παιδιά τους), αυτό δεν σημαίνει όμως οτι όλοι οι χρήστες είναι άχρηστοι και δεν μπορούν να προστατευτούν, γνωρίζοντας ενα-δυο πραγματάκια.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Δεν γινεται να αποκτησει προσβαση κανεις στο PC σου εκτος κι αν εχεις βαλει μια υποπτη εφαρμογη και την εχεις καταχωρησει στα exceptions στο windows.

Αλλιως το dsl modem firewall,και το windows firewall σε προστατευουν απολυτα.

Δημοσ.
Δεν γινεται να αποκτησει προσβαση κανεις στο PC σου εκτος κι αν εχεις βαλει μια υποπτη εφαρμογη και την εχεις καταχωρησει στα exceptions στο windows.

Αλλιως το dsl modem firewall,και το windows firewall σε προστατευουν απολυτα.

Απόλυτα; Δηλαδή οι εταιρίες που δίνουν μεγάλα ποσά για την ασφάλεια των υπολογιστικών συστημάτων τους το κάνουν χωρίς λόγο; Και που ακόμα μερικά από αυτά παραβιάζονται κάποιες φορές;

Απλά πιστεύω πως αυτά που αναφέρεις δεν είναι αρκετά για να προστατεύεται ένας υπολογιστής "απόλυτα" όπως είπες...

Δημοσ.

Ατερμονες συζητησεις.

Εγω παιδια που δεν ειμαι της πληροφορικης εχω καταληξει σε ενα απλο συμπερασμα "οποιοδηποτε διαδικτυωμενος υπολογιστης μπορει θεωρητικα να χακαριστει/κρακαριστει ΤΕΛΟΣ.

Αυτο βεβαια δεν σημαινει τιποτα γιατι και ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ οικημα μπορει να διαρηχθει. Εγω δεν μπορω να διαρηξω περιπτερο αλλα παρα πολλοι μπορουνε. Αυτοι ομως δεν μπορουνε να διαρηξουνε το σπιτι-φρουριο του Κοκκαλη. Βεβαια γι αυτους που ληστεψανε απο την υπερμεγαθηριο εταιρια ασφαλειας SECURITAS 50 εκατομμυρια λιρες προπερσι, το εχουνε για ψωμοτυρι.

Γενικοτερα, ισχυει το παραδοξο οτι αμα θελεις να προστατευτεις δεν υπαρχει οριο, και αμα διαθετεις απεριοριστο χρονο χρημα κοπο κλπ δεν εχεις να φοβηθεις κανεναν οπως και ταυτοχρονο αμα εισαι ικανοτατος και θες να κανεις το κακο και δεν υπολογιζεις αντιστοιχα χρονο χρημα κοπο ανθρωπινο δυναμικο και ηθικη μπαινεις οπουδηποτε.

Πρακτικα αυτο που συμβαινει ειναι οτι οπως βαζεις κλειδαριες και συναγερμο στο σπιτι και ελπιζεις οτι δεν θα πεσει πανω του καποιος που ειναι σε θεση να κανει επιτυχημενο ριφιφι σε τραπεζα ετσι και στο πισι αν δεν εισαι τοσο απειλουμενο προσωπο σου αρκουνε ενα internet security προγραμμα και αντι-ιικο. Ενας τσακαλος χακερ/κρακερ εχει να ασχοληθει με σημαντικοτερα απο το facebook σου.

Κλεινοντας ευχαριστω τον Μακη Τριανταφυλλοπουλου για την εκπομπη του. Μην κολλατε στην ασχετοσυνη του - ειναι η αρπακολητζιδικη δημοσιογραφια που με παπαρολογια, ημιμαθια, λαικισμο, αναγκη για εντυπωσιασμο, καταστροφολογια, αδιαφορια ακριβολογιας και εναν συνδιασμο απο καποιες γνωστες αληθειες και καποια σωστα στοιχεια βγαζει εναν πολτο. Δεν ειναι ο μονος βεβαια. Απλα κρατηστε την παρακαταθηκη ως γνωμωνα σε νεα θεματα που μας ενημερωνει χωρις να γνωριζουμε στο ελαχιστο και ΙΣΩΣ δεν αντιμετωπιζει πιο υπευθυνα το βημα του ουτε σε εκεινα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...