mihalis19 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Ελπίζω να μην κλειδωθεί το θέμα καθώς δεν παραβιάζεται (νομίζω)κανένας κανόνας του forum.Έχω την εξής απορία.Χθες έβλεπα την εκομπή του Τριανταφυλλόπουλου Ζούγκλα και μου έκανε κάτι εντύπωση.Είχε έναν τυπά εκεί πέρα που έλεγε ότι μέσα σε λίγα δευτερόλπτα κιόλας θα μπορούσε να κλέψει αρχεία απο το pc κάποιου Online χρήστη.Τι λέτε?Γίνεται αυτό??Θωριτικά επειδή σπουδάζω και πληροφορική νομίζω ότι θα μπορούσε να γίνει.Γιατί για να μπεί κάποιος hacker στο pc σου υπάρχει η "γέφυρα"που λέγεται Internet.
Moderators Gi0 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Μια και σπουδαζεις πληροφορικη,μην κανεις τον κοπο να ασχολησε με οτι σχετικο με πληροφορικη δειχνει η ζουγκλα και η καθε ζουγκλα. H ερωτηση σου ειναι πολυ γενικη και οι παραγοντες που παιζουν ρολο ειναι μπολικοι,για να σου απαντησει καποιος με ενα απλο"ναι"ή"οχι".Το"facebook hack"που λες,τι σχεση εχει?Για facebook μιλαμε?
antonisid Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Συνεχίζεται η τρομολαγνεία απ τα κανάλια.Να τα βλέπει αυτα η κάθε θείτσα και να φοβάται....δε νομιζω οτι υπαρχει λογος ανησυχίας.Αν ειναι έτσι ούτε Mail πρέπει να έχουμε , ούτε account σε φόρουμς , ούτε τίποτα.
Praetorianos Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Δεν σπουδάζω πληροφορική. Από τα λίγα που ξέρω όμως οι απαντήσεις είναι: α) Ναι, γίνεται σίγουρα. β) Ο χρόνος, ο κόπος, οι δεξιότητες και το κόστος ευκαιρίας που απαιτείται για να κάτσεις να κάνεις ένα hack με τον τρόπο και την ευκολία που παρουσιάζονται είναι πιο πολύ μπελάς, παρά χρήσιμο. Με άλλα λόγια, μην ασχολείσαι τι λένε οι Ζουγκλαίοι και οι Αποκαλυψαίοι.
papahlamidas Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Καλά πίσω από τα δύο κλικ Hack παίζουν πολλές προϋπόθεσης από πίσω της οποίες φυσικά και κανείς δεν ανέφερε. Όπως για παράδειγμα να έχεις βάλει κάποια από τις εφαρμογές του FB.
isay Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Δεν σπουδάζω πληροφορική. Από τα λίγα που ξέρω όμως οι απαντήσεις είναι: α) Ναι, γίνεται σίγουρα. β) Ο χρόνος, ο κόπος, οι δεξιότητες και το κόστος ευκαιρίας που απαιτείται για να κάτσεις να κάνεις ένα hack με τον τρόπο και την ευκολία που παρουσιάζονται είναι πιο πολύ μπελάς, παρά χρήσιμο. Με άλλα λόγια, μην ασχολείσαι τι λένε οι Ζουγκλαίοι και οι Αποκαλυψαίοι. Για το πρώτο κάνεις σίγουρα λάθος, για το δεύτερον συμφωνώ μερικώς και για το τρίτο (ασχολία με ζουγκλαίους) συμφωνώ απολύτως. Άμα είσαι καλά προστατευμένος και προσεκτικός, είναι δύσκολο εως ακατόρθωτο να μπουν στο pc σου σε δευτερόλεπτα και να κλέψουν αρχεία. Άμα εγκαθιστάς ότι βρίσκεις, πατάς παντού ΝΑΙ και δεν έχεις στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας (antivirus, firewall και spybot immunize) ε τότε τα ζητάει ο ... πισινός σου. Τίποτα δεν είναι 100% ασφαλές, αλλά σίγουρα μόνο αν υπάρχουν πολλά ΑΝ, τότε μπορεί κάποιος να μπει σε δευτερόλεπτα (άκου υπερβολές) και να σου κλέψει αρχεία. Για το δεύτερο. Η γνώση είναι δύναμη. Μαθαίνοντας κάτι, μαθαίνεις και πως να προστατευτείς από αυτό. Αν σου είναι χρησιμο, ναι να το μάθεις αλλά άμα το μαθαίνεις μόνο για να λες ότι έκανα εκείνο, είσαι (γενικά μιλάω, έτσι χαραμοφάης. Μην ακούτε ότι βλακεία σας λένε στην τηλεόραση. Ειδικά εκπομπές σαν του Μάκη, είναι γεμάτες βλακείες και υπερβολές. Επειδή απευθύνεται σε κυράτζες, τα λεει με τέτοιο τρόπο, ώστε να τις εντυπωσιάζει. Μην τις βλέπετε. Ο τίτλος facebook hack που κολλάει;
mihalis19 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 μιλαω για hackarisma στο facebook.ελεγε οτι μεσω του fb μπορει να μπει στο pc καποιου και να παρει αρχεια.αλλα νομιζω συμφωνω με καποιον που ειπε οτι ισχυει αλλα υπο πορυποθεσεις.δηλαδη πρεπει να εχει μπει καποιος spyware ή καποιος trojan horse.ετσι νομιζω!
nickarmy Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 που ειπε οτι ισχυει αλλα υπο πορυποθεσεις.δηλαδη πρεπει να εχει μπει καποιος spyware ή καποιος trojan horse.ετσι νομιζω! αν εχουν μπει τότε είδη εχει πρόσβαση άλλος
Praetorianos Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Για το πρώτο κάνεις σίγουρα λάθος, Τίποτα δεν είναι 100% ασφαλές, αλλά σίγουρα μόνο αν υπάρχουν πολλά ΑΝ, τότε μπορεί κάποιος να μπει σε δευτερόλεπτα (άκου υπερβολές) και να σου κλέψει αρχεία. Αφού τα ίδια λέμε προς τι η διαφωνία? Είπα ότι επειδή ακριβώς τίποτα δεν είναι 100% ασφαλές αν θέλει κάποιος που το κατέχει το άθλημα να μπει στο pc σου θα το καταφέρει οτιδήποτε κι αν κάνεις. Επειδή όμως οι άνθρωποι που έχουν τις γνώσεις για κάτι τέτοιο, έχουν και ελάχιστο χρόνο για να ασχοληθούν με ένα ταπεινό pc, είμαστε ασφαλείς, από άποψη αδιαφορίας τους και όχι ανικανότητας τους . Edit: Τώρα είδα ότι ο λόγος διαφωνίας ήταν ο χρόνος και όχι η δυνατότητα. Κατάλαβα λάθος.
Timour21 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 μιλαω για hackarisma στο facebook.ελεγε οτι μεσω του fb μπορει να μπει στο pc καποιου και να παρει αρχεια.αλλα νομιζω συμφωνω με καποιον που ειπε οτι ισχυει αλλα υπο πορυποθεσεις.δηλαδη πρεπει να εχει μπει καποιος spyware ή καποιος trojan horse.ετσι νομιζω! Ανάμεσα στο ζάπινγκ που έκανα, έτυχε να πέσω πάνω στην συγκεκριμένη εκπομπή την ώρα που μίλαγε ο μέγιστος "χάκερ". Και επειδή και γω της πληροφορικής είμαι, ήθελα για πρώτη φορά να βρίσκομαι στο πάνελ (αν και ντρέπομαι που το λέω, γιατί η εκπομπή και ο εν λόγω δημοσιογράφος είναι να μην πω τι) και να πω σε αυτόν τον τυπά, ορίστε να το λάπτοπ μου, μπαίνω στο facebook και σε προ(σ)καλώ να μπείς (μέσω facebook γιατί αυτό ήταν κυρίως το αντικείμενο της συζήτησης αν κατάλαβα καλά) και να μου πάρεις ένα αρχείο απο τον δίσκο μου. Και δεν μιλάω για λάπτοπ ταμπουρωμένο, μιλάω για ένα λάπτοπ με XP και με όλα τα security updates περασμένα, να δω τι θα έκανε. Για να μην παρεξηγηθώ δεν αμφιβάλλω οτι κάτι τέτοιο έχει γίνει/γίνεται/και θα γίνεται και στο μέλλον, αλλά μιλάμε για 0 day exploits τα οποία όταν διαρρέυσουν η Microsoft (αργά η΄ γρήγορα) θα τα μπαλώσει. Ο συγκεκριμένος "χακεράς" πάντως μου φάνηκε τουλάχιστον τυχάρπαστος, γραφικός και τρομολάγνος καραγκιόζης. Αυτά.
papahlamidas Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Ρε παιδιά εάν ο άλλος θέλει να μπει στο pc σου θα βρει τρόπο να μπει. Μην το ψάχνεται. Δεν χρειάζεται κανένα FB για να το κάνει. Υπάρχουν χίλιοι δύο τρόποι να το κάνει ΕΑΝ ξέρει φυσικά. Δεν μπα να έχεις δεν ξέρω και εγώ τι από firewall και antivirus. Σχετικά με τις εκπομπές αυτές που βαδίζουν στην αοριστολογία δεν χρειάζεται να πω κάτι αφού με έχουν καλύψει όλοι οι παραπάνω. Και παρακαλώ αυτό το "είμαι τις πληροφορικής" μην το κάνετε πιπίλα γιατί ακούγεται κάπως. Στην πληροφορική υπάρχουν πάρα πολλές ειδικότητες. Το να είσαι multimedia designer για παράδειγμα και πάλη της πληροφορικής είσαι. Στην προκειμένη περίπτωση κάποιος με εμπειρία στο security θα μπορούσε να έχει μία πιο εμπεριστατωμένη άποψη επί του θέματος.
SpY Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Προκαλώ τον imba hax0r να μπει στον υπολογιστή μου και να κλεψει οποιοδήποτε αρχείο.
Timour21 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Ρε παιδιά εάν ο άλλος θέλει να μπει στο pc σου θα βρει τρόπο να μπει.Μην το ψάχνεται. Δεν χρειάζεται κανένα FB για να το κάνει. Υπάρχουν χίλιοι δύο τρόποι να το κάνει ΕΑΝ ξέρει φυσικά. Δεν μπα να έχεις δεν ξέρω και εγώ τι από firewall και antivirus. Σχετικά με τις εκπομπές αυτές που βαδίζουν στην αοριστολογία δεν χρειάζεται να πω κάτι αφού με έχουν καλύψει όλοι οι παραπάνω. Και παρακαλώ αυτό το "είμαι τις πληροφορικής" μην το κάνετε πιπίλα γιατί ακούγεται κάπως. Στην πληροφορική υπάρχουν πάρα πολλές ειδικότητες. Το να είσαι multimedia designer για παράδειγμα και πάλη της πληροφορικής είσαι. Στην προκειμένη περίπτωση κάποιος με εμπειρία στο security θα μπορούσε να έχει μία πιο εμπεριστατωμένη άποψη επί του θέματος. Φίλε μου, απο την μία μιλάς για αοριστολογίες στις εκπομπές, και μετά ξεκινάς τις δικές σου αοριστολογίες. Το antivirus δεν σε προστατεύει σε καμία περίπτωση απο περιπτώσεις hacking και intrusion στο pc σου, σε προστατεύει απο ιούς και κακόβουλα προγράμματα. Επίσης πολύ αόριστο είναι αυτό που γράφεις και για τα firewalls, υπάρχουν τρόποι να προστατευτείς και να μην ανησυχείς για καμία είδους μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στον υπολογιστή σου. Εγώ επαναλαμβάνω την πρόσκληση/πρόκληση στον οποιονδήποτε, να μπει στο pc μου μέσω facebook και το pc μου να φοράει XP με όλες τις ενημερώσεις. Ούτε addon firewall, ούτε antivirus.
status Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Προκαλώ τον imba hax0r να μπει στον υπολογιστή μου και να κλεψει οποιοδήποτε αρχείο. Intresting pron you have!! Η αλήθεια είναι οτι η βιβλιόφατσα είναι "ελαφρί" σάϊτ και οι χρήστες του επίσης (pun intended:P) οπότε από χαζογκέμενες και κυβερνο-γκόμενους περιμένεις να έχουν κατά νου την ασφάλεια των δεδομένων τους εκεί μέσα; "Ωωωω μα΄κα κοίτα μια γκομενάρα, τι; ασφάλεια; εγώ να @#$@$ θέλω!"
klainmaingr Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Γιατί οι ΑΣΧΕΤΟΙ πιάνουν το ίντερνετ στο στόμα τους γ@μω τις μόδες τους... (ζούγκλες και τέτοια εννοώ) Και τους βλέπει ο κάθε καρμίρης θείος ή κάποιος όπως το παιδί που τώρα λέει άρχισε να σπουδάζει πληροφορική.. και φρικέρνει.. ΜΠΟΥΡΔΕΣ. Αν είσαι παπ@ρας σαν χρήστης φυσικά και θα σε κάνουν σουρωτήρι.. Αυτό δεν είναι πρόβλημα όμως της ασφάλειας του υπολογιστή.. αλλα του κλούβιου μυαλού σου που κλικάρεις μώλους και βυζά κατα βούληση.. εδιτ: Τα μεγάλα πνεύματα πόσταραν ταυτόχρονα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.