Kariajoulas Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Σκοπεύω να αγοράσω μια από τις 2 παρακάτω mobo. ASROCK X58 EXTREME ASUS P6T SE Η διαφορά τιμής τους είναι γύρω στα 50 ευρώ. Αξίζει να τα δώσω ή κάνω τη δουλειά μου μια χαρά και με την πιο φτηνή. Ευχαριστώ
nikos21aek Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Δες και κάτι ενδιάμεσο από αυτές που είσαι ανάμεσα..για έναν περίεργο λόγο πιστεύω ότι θα τις έχει και τις δύο.Συνήθως ότι κοστίζει 250€ σε asus κοστίζει 160€ σε msi.Πολύ καλή τιμή για την asus για μητρική που δεν υποστηρίζει sli πάντως την ώρα που η αντίστοιχη μητρική της θυγατρικής της asrock είναι 50€ φθηνότερη..Που να ήταν και άλλη εταιρία δηλαδή.. http://www.hardwarezone.com/articles/view.php?id=2949&cid=6&pg=9 http://www.techspot.com/review/168-msi-x58-pro-e/page11.html http://www.trustedreviews.com/motherboards/review/2009/03/12/MSI-X58-Pro/p1 http://www.trustedreviews.com/motherboards/review/2009/06/11/Asus-P6T-SE/p1
Kariajoulas Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 1.Εκτός από την ενδιάμεση πρόταση δεν κατάλαβα τελικά τη θέση σου σχετικά με το ερώτημά μου. Μπορείς να τη διατυπώσεις με άλλο τρόπο; 2. Έριξα μια ματιά για το τι είναι το sli και δε με ενδιαφέρει, μια κ δεν έχω σκοπό να βάλω πάνω από μια κάρτα γραφικών Thanks
liopyr Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 Το ότι θα πας σε X-58 είναι δεδομένο; (το λέω επειδή είναι ασύμφορο από πολλές απόψεις, αν πάλι το έχεις αποφασίσει και δεν θες να το συζητήσεις, ένα "ναι είναι δεδομένο" αρκεί).
Kariajoulas Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 με CPU i7 θεωρώ ότι είναι μονόδρομος. Είναι??
liopyr Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 με CPU i7 θεωρώ ότι είναι μονόδρομος. Είναι?? Κάθε άλλο θα έλεγα. Το να μην πας σε i7 είναι μάλλον μονόδρομος, εκτός και είσαι κροίσος με 7 γράμματα.
Kariajoulas Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 mea culpa.. Μπερδεύτηκα με το SOCKET 1366. Το x-58 σε τι αναφέρεται? Στο e-shop όλες οι mobo που διατίθενται ως συμβατές με i7 έχουν το INTEL X58.
liopyr Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 mea culpa..Μπερδεύτηκα με το SOCKET 1366. Το x-58 σε τι αναφέρεται? Δεν μπερδεύτηκες, χ-58 = s1366 = μοναδική επιλογή i7 920 = μελλοντική αναβάθμιση cpu = ένας βασικός μισθός. Έχουμε εξηγήσει πολλές φορές αν ρίξεις μια ματιά στα thread των αναβαθμίσεων για ποιους λόγους είναι εντελώς ασύμφορο το s1366 και οι πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις του, όταν μάλιστα μπορείς να κινηθείς στην mainstream πλατφόρμα s1156 με ελάχιστο εώς μηδαμηνό σκόντο σε επιδόσεις και τεράστιο οικονομικό όφελος και από cpu και από υλοποιήσεις μητρικών. To "must buy" της intel αυτή την εποχή είναι ο i5 750 που από την στιγμή που δεν σε ενδιαφέρει μελλοντικά κάποια SLi/Crossfire διάταξη μπορείς να τον συνδυάσεις με κάποια προσιτή και άξια μητρική, π.χ: MSI P55M-GD45 Gigabyte P55M UD2 Gigabyte P55 US3L Gigabyte P55 UD3
Kariajoulas Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 Κάτι έχω ακούσει για τον i5 αλλά: 1. δεν ξέρω τις βασικές διαφορές τους 2 και να τις διαβάσω κάπου μαζεμένες, πολύ φοβάμαι ότι δεν θα τις καταλάβω, με αποτέλεσμα να μην μάθω για ποιο λόγο θα με συνέφερε καλύτερα ο i5 Επίσης για το s1156 δεν ξέρω σχεδόν τίποτα. Το s1366 το επέλεξα μόνο και μόνο επειδή υποστηρίζει TRIPLE DDR-3. σκοπεύω να του βάλω 12 Gb RAM Έτσι κι αλλιώς το ποσό που θα διαθέσω είναι 1500 ευρώ. Αναφέρομαι σε αγορά νέου pc, χωρίς οθόνη. Οθόνη έχω. Είχα ξεκινήσει μια ενότητα σχετικά με αυτό το θέμα, που είχες τοποθετηθεί και εσύ, αλλά εκεί που είχα καταλήξει με τις προτάσεις φίλων από την ενότητα, χρειάστηκε να λείψω ένα διάστημα. Όταν επέστρεψα (μετά από 1 μήνα περίπου) δεν υπήρχε η διάθεση όλων των προϊόντων που πρότειναν τα παιδιά.
liopyr Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 Για τι χρήση προορίζεις το Pc και θεωρείς απαραίτητη τόση ποσότητα μνήμης;
nikos21aek Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 Πιο πάνω αυτό που λέω είναι ότι η asus συνήθως είναι υπερτιμημένες επιλογές και πως αν θέλεις να πας σε κάτι καλύτερο από την asrock να κοιτάξεις αλλού..ή να δώσεις περισσότερα χρήματα. Αν και δεν υπάρχει περίπτωση ότι μητρική και να πάρεις να έχεις προβλήματα.Τα προβλήματα θα είναι λόγω ατυχίας και όχι λόγω εταιρίας.Μόνο επειδή έχεις στο μυαλό σου και το ενδεχόμενο να δώσεις ένα σεβαστό ποσό σε μητρική σε προτρέπω να εξετάσεις και άλλες περιπτώσεις. Και για να πάρω θέση στο πιο πάνω που συζητάτε.Αν κάνεις επεξεργασία βίντεο επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά αλλά σου τρώει πάρα πολλές ώρες τη βδομάδα και δεν έχεις πρόβλημα αν το pc που θα πάρεις σε κάποια χρόνια αντικατασταθεί εξολοκλήρου από κάποιο νέο ενώ με κάποια άλλη επιλογή θα μπορούσες να κάνεις πιο φθηνή αναβάθμιση τότε πήγαινε σε s1366 αλλιώς δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να το κάνεις. Μνήμη επίσης βάλε μπόλικη.Είτε επαγγελματικά είτε ερασιτεχνικά να το κάνεις.Απλά αν δεν το κάνεις επαγγελματικά μπορείς για αρχή να παίξεις και με λιγότερη ram. Και τώρα που το θυμήθηκα τσέκαρε στην επιλογή της μητρικής σου αν μπορεί να υποστηρίξει 12gb ram.Όλες το γράφουν αλλά δεν τα υποστηρίζουν και όλες μέχρι να βγεί το κατάλληλο bios update που ποτέ δεν ξέρεις πότε θα βγει. Και κάτι άλλο...Οι νέες κάρτες γραφικών της ati έχουν μια έξοδο HDMI,δύο εξόδους DVI μήπως να περιμένεις αφού περιμένεις που περιμένεις τόσο καιρό και για τις νέες κάρτες της Nvidia; Το θεωρώ απίθανο να μην έχουν και αυτές τις ίδιες εξόδους στα προσόντα τους...Που ήθελες να συνδέεις δύο μόνιτορ και μια τηλεόραση μαζί..Αλλά δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος..Υπάρχουν και άλλοι λόγοι να παίξεις με DX11 κάρτα γραφικών...Μελλοντικοί αλλά όχι και τόσο μακρινοί για να αγοράσεις dx10 κάρτα τώρα.Αν γίνει η επανάσταση στις κάρτες γραφικών και κάποιος κάτοχος dx11 κάρτας γραφικών κάνει ούτε το μισό χρόνο από τον i7 σου για επεξεργασία βίντεο πως θα σου φανεί τότε; Ήδη η μετατροπή βίντεο σε mp4 γίνεται από μέτριες nvidia κάρτες γραφικών στο 1/10 του χρόνου που χρειάζεται ένας ι7.Σκέψου ότι υπάρχει και το ενδεχόμενο να πάει ένα ή πολλά βήματα παραπέρα με το dx11 στο προσεχές μέλλον.
Kariajoulas Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Προς liopyr Ερασιτεχνική, αλλά είναι το χόμπι μου Προς nikos21aek 1. PC σπάνια αναβαθμίζω. Μετά από 4-5 χρόνια αγοράζω καινούριο. Το μόνο που κρατάω είναι είναι οι σκληροί δίσκοι 2. Στο θέμα της μνήμης αρχικά θα βάλω 6 Gb και μόλις πέσουν λίγο οι τιμές θα προσθέσω και τα άλλα 6. 3. Αν η κάρτα αναγράφει ότι υποστηρίζει 12 Gb RAM φαντάζομαι θα το υποστηρίζει. Αν όχι, επιστρέφεται πίσω και γίνεται και καταγγελία στην Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή. Ποιος τρόπος υπάρχει να διαπιστωθεί αυτό που λες; 4. Η κάρτα γραφικών με ενδιαφέρει να έχει 1 HDMI (σύνδεση με HD tv και HD camcorder) και 1 DVI (σύνδεση με monitor). Περισσότερες δε νομίζω να μου χρειάζονται 5. Για το DX11 τώρα πιθανόν να επιφέρει μια επιτάχυνση στο rendering αλλά δεν ξέρω πόσο. Έχει συζητηθεί αρκετά το θέμα με την αναμονή νεότερης/καλύτερης τεχνολογίας. Δεν με βλέπω να περιμένω περισσότερο. Να το ένα, να το άλλο έχω καθυστερήσει την αγορά του 6-7 μήνες. Έχω ήδη υλικό από το HD camcorder και δεν μπορώ να το επεξεργαστώ.
nikos21aek Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2009 Να πας σε μια πιο φθηνή κάρτα που ούτως ή άλλως δεν πρόκειται να σου δώσει τώρα τίποτα και να αναβαθμίσεις μόλις βγούν μήπως; Μπορείς να το διαπιστώσεις διαβάζοντας χρήστες που έχουν συγκεκριμένες μητρικές και δεν μπορούν να βάλουν παραπάνω ram.Απλά μου έχει τύχει και μέχρι να βγεί το bios update το παιδί είχε αγορασμένη την extra μνήμη και δεν μπορούσε να την βάλει.googlαρε λίγο τη μητρική.Αν βρεις χρήστη που έχει 12gb πάνω πάει να πει ότι δεν θα έχεις πρόβλημα.Δύσκολο να έχεις πρόβλημα απλά στο λέω να το κοιτάξεις μην τυχόν..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.