Kariajoulas Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Γεια χαρά. Σκοπεύω να πάρω αυτόν τον δίσκο. APACER A7202 64GB A7 TURBO SSD PREMIUM PACK Έχει ακούσει κανείς κάτι (καλό ή κακό) να μου πει. Ευχαριστώ
caution Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 ...όλο και κάποιο review θα παίζει... πάντως τα νούμερα δείχνουν πολύ καλά!
Kariajoulas Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 Βρήκα αυτό. Κυκλοφορεί κάτι περισσότερο?
Hydrus Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 Απ τα τεχνικά χαρακτηριστικά του φαίνεται να είναι Samsung.Δλδ τα 128ΜΒ μνήμης cache καθώς και το μεταλλικό του περίβλημα είναι ίδιο με του Samsung PB-22J [που κλώνοι είναι:ΟCZ Summit, Supertalent SX, Corsair P, Kingston V+].Γενικά είναι πάρα πολυ καλός SSD αλλά η Samsung απο υποστήριξη είναι ανύπαρκτη.Εννοώ οτι δέν έχει βγάλει κάποιο fw με trim υποστήριξη [win7] ή άλλο τρόπο "αναζωογόνησης".Κατά τα λεγόμενα της OCZ η Samsung θα κάνει την χάρη και θα εκδόσει ένα fw update τέλη Νοεμβρίου.Aυτό όμως που δεν έχει ειπωθεί πουθενά είναι εάν θα υποστηρίζεται σε όλα τα προαναφερθέντα SSDs η μόνο στα OCZ.Προς το παρόν κυκλοφορούν εκδόσεις των OCZ Summit αλλά και των kingston V+ με το fw 1801C αν το γράφω σωστά που αυτό υποστηρίζει Garbage Collection η αλλιώς GC [ε΄ξανι κλατι σαν trim αλλά για όλα τα λειτουργικά XP,Vista κλπ]. Eπίσης η kingston και η Apacer κυκλοφορούν δικό τους software της δεύτερης σε συνεργασία με την diskeeper νομιζω που κάνουν κάτι σαν optimization στο SSD δλδ κάτι σάν το trim.Στα πολυ θετικά αυτής της συσκευής συγκαταλέγω τα εντυπωσιακά 5ετή εγγύησης καθώς και το software/καλούδια που προσφέρει.Στα πολύ αρνητικά το κατάστημα...Πάντως μπορείς να κάνεις υπομονή και να πάς προς το Intel 80GB που είναι αυτή τη στιγμή ίσως η κορυφή της κατηγορίας.Ελπίζω να σε βοήθησα...
Kariajoulas Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 Σαφώς και βοηθάς !!! Διευκρινήσεις : 1. Έχω αγοράσει διάφορα είδη από αυτό το κατάστημα. Τι αρνητικό βλέπεις εσύ; 2. Εκτός της χωρητικότητας, σε ποια άλλα σημεία υπερέχει ο Intel 80;
Hydrus Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Εγώ ήμουν συχνός πελάτης μέχρι που χρειάστηκε να πάω κάποια πράγματα για αντικατάσταση.Στο όριο δέν γρονθοκόπησα τον προιστάμενο του καταστήματος λόγω της αγενέστατης και προκλητικής συμπεριφοράς του.Κατάλαβα οτι είναι της νοοτροπίας "αφού στο πούλησα στα @@ μου τι θές τώρα και εγγύηση;" Το ίδιο έχει συμβεί και με πολλούς φίλους μου αλλά και εάν κάνεις μία πρόχειρη αναζήτηση σε διάφορα fora θα δείς οτι αυτό το κατάστημα παρανομεί προκλητικά στο after sales service και πόσο απογοητευμένοι είναι πάρα πολλοί πελάτες.Τέλως πάντων το θέμα είναι για το συγκεκριμένο SSD. Εκτός της χωρητικότητας λοιπόν το Intel υπερτερεί στο ότι τα Nand chips είναι 34nm έναντι 50nm του Samsung [ok στην πράξη καμία διαφορά] στο ότι στα random reads/writes συνθλίβει τα αντίστοιχα samsung based SSDs. http://www.anandtech.com/storage/showdoc.aspx?i=3667&p=6 Μπορείς να δείς και ένα review με το Kingston V+ 64GB εδώ http://www.hexus.net/content/item.php?item=20606&page=1 Γενικά δέν είναι καθόλου άσχημα SSDs τα Samsung based ssds και πέραν των benchmarks στην πράξη λόγω της πολύς μεγάλης cache τους [128ΜΒ] σε εφαρμογές πραγματικού χρόνου τα πάνε εξίσου καλά με τα υπόλοιπα ssds και τώρα μιλάμε για διαφορές που σχεδόν κανένα ανθρω΄πινο μάτι δέν μπορεί να συλλάβει.Το άλλο καλό των intel είναι η υποστήριξη της intel με τα συνεχόμενα fw updates/tools άσχετα άν τους βγήκαν λίγο μάπα το τελαυταίο fw και άσχετα εάν κρέμασε τους κατόχους των G1 ssds που τα είχαν αγοράσει 700+€.Η γνώμη μου είναι οτι με απόλυτες γραμμές το Ιντελ 80GB αυτή τη στιγμή είναι το πίο προηγμένο και πιό γρήγορο ssd σε σχετικά προσιτή τιμή.τα υπόλοιπα δέν είναι καθόλου άσχημα στην πράξη και ιδιαίτερα τα Indilinx based με τα συνεχόμενα updates που εκδίδουν.Θα σου λεγα να κάνεις υπομονή μέχρι τον Δεκέμβρη μέχρι να βγεί και να "χωνευτεί" το fw της Samsung αλλά την περίπτωση να γίνουν περαιτέρω εκπτώσεις στα SSDs.Για να είσαι ενήμερος για τα samsung based ssds μπορέις να κοιτάς το παρακάτω θέμα απ το forum της OCZ το οποίο αφορά αποκλειστικά το update της samsung.Γενικά να ξέρεις οτι όλοι επευφημούν το Intel G2 80GB SSD αλλά επίσης να ξέρεις οτι όλα τα OEM PC άν επιλέξεις να τα αγοράσεις με SSD όλα έρχονται με Samsung PB-22J 64/128/256GB... http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?t=61515&page=21
Kariajoulas Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2009 Τα είδα τα reviews. O KINGSTON SNV225-S2/64GB SSDNOW V+ SERIES 64GB φαίνεται να έχει πολύ κοντινές επιδόσεις με τον Intel 80GB.Αυτό που με παραξενεύει είναι ότι ενώ ο Kingston δίνει ως προδιαγραφές Read Speed: 220 MB/sec και Write Speed: 140 MB/sec, ο Intel 80GB έχει προδιαγραφές Read Speed: 250 MB/sec και Write Speed: 70 MB/sec, στο link που μου έστειλες στο write εμφανίζεται πιο γρήγορος ο Intel. Γιατί;
nikos21aek Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2009 Γιατί γράφουν ότι να ναι στο e-shop ή στο πλαίσιο μάλλον.
apocalypse Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2009 Τα είδα τα reviews.O KINGSTON SNV225-S2/64GB SSDNOW V+ SERIES 64GB φαίνεται να έχει πολύ κοντινές επιδόσεις με τον Intel 80GB.Αυτό που με παραξενεύει είναι ότι ενώ ο Kingston δίνει ως προδιαγραφές Read Speed: 220 MB/sec και Write Speed: 140 MB/sec, ο Intel 80GB έχει προδιαγραφές Read Speed: 250 MB/sec και Write Speed: 70 MB/sec, στο link που μου έστειλες στο write εμφανίζεται πιο γρήγορος ο Intel. Γιατί; Πιάσε το review της anandtech και διάβασε το από την αρχή. Τα νούμερα που βλέπεις στο site του πλαισίου κτλ αναφέρονται σε *σειριακή* ανάγνωση/εγγραφή - στο best case scenario. Και του intel G2 80GB είναι 250/80 MB/s , του G2 160GB πάνε 250/100 μετά το ανακλημένο firmware. Τα νούμερα που δεν βλέπεις στα καταστήματα (και βλέπεις στην anandtech) είναι *random* ανάγνωση/εγγραφή σε μικροσκοπικά αρχεία - το worst case scenario. Όλα τα ενδιάμεσα σενάρια έχουν και ενδιάμεση απόδοση. Ο κάθε κατασκευαστής κάνει άλλους συμβιβασμούς στην εγγραφή : η intel θυσιάζει σειριακή ταχύτητα αλλά είναι συντριπτική σε random, η samsung κάνει ακριβώς το ανάποδο και η indilinx είναι η μέση λύση. Δεν υπάρχει "σωστή" απάντηση στο συγκεκριμένο θέμα, όλα εξαρτώνται από το φορτίο - αλλά οι περισσότεροι συμφωνούν με την intel. ΥΓ. αυτός ο a-data είναι ίδιος με τον intel G1, όχι με τον G2. Εύκολος διαχωρισμός: οι G1 είναι μαύροι, οι G2 είναι ασημί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.