Intruder7s Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Καλησπέρα Έστησα ένα υπολογιστή της αδερφής μου για να τον έχει αλλά δεν ανοίγει! Έχει την προηγούμενη μητρική μου απάνω που δούλευε μιά χαρά όταν την είχα εγώ,το παλιό μου τροφοδοτικό το οποίο δούλευε κ αυτό μια χαρά και όλα τα υπόλοιπα τα έβγαλα από το Pc μου χτες και τα έβαλα οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να μην δουλεύουν! Τί λέτε να φταίει πάντως? CPU Κ RAM είναι δοκιμασμένες και δουλεύουν ρολόι. thanks
washcloud Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 ...ο Χατζηπετρής...; Τέλος πάντων, αν είναι η μητρική συνδεδεμένη με ηχείο, και δεν ακούς beeps, κάτι δεν πάει καλά (κάτι είπα τώρα...). Είτε είναι καμμένη, είτε ο επεξεργαστής δεν είναι γι' αυτήν, είτε δεν έχεις συνδέσει σωστά τα καλώδια που πάνε απ' το power button πάνω της, είτε το τροφοδοτικό είναι καμμένο (...καμμία ένδειξη ότι κυκλοφοράει ρεύμα πάνω της; Ένα ανεμιστήρι να γυρίζει; Του τροφοδοτικού, γυρίζει; ) α) σιγουρεύεις ότι ο επεξεργαστής είναι γι' αυτήν (αν κάποτε δούλευε ΣΕ αυτήν, οκ....), βγαλ' τον - βαλ' τον ξανά με σιγουριά β) βγαλ' την απ' το κουτί και βαλ' την σε γραφείο/πάγκο whatever γ) σιγουρεύεις ότι είτε έχει δικό της ηχειάκι (σε μέγεθος μεγάλου πυκνωτή), ή ότι θα συνδέσεις κάποιο αργότερα (βγάλε του κουτιού, και σύνδεσέ το) δ) βάζεις τις μνήμες ε) το τροφοδοτικό στ) κάρτα γραφικών (αν δεν έχει onboard) (αν θες, συνδέεις και οθόνη) ζ) μ' ένα μαχαίρι-κατσαβίδι-whatever "βραχυκύκλωσε" τα πινάκια στα οποία κανονικά πηγαίνει το "power on" βυσματάκι από το power button. η) Oφείλει να ξεκινήσει (ν' ακούσεις μπιπ, να δεις ανεμιστήρες να γυρνάνε). θ) Ενημέρωσε.
Kryptonite Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Τελείως χαζό και απλό και σχεδόν απίθανο να συμβαίνει, αλλά επειδή πολλές φορές τα απλά δεν σου πάνε στο μυαλό και παιδεύεσαι ωρες τσέκαρέ το..Μήπως (λέω μήπως) το κουμπάκι του power έχει κανένα θεματάκι και κολλάει και μένει πατημένο και έτσι με το που ανοίγει μετά απο λίγο ξανακλείνει?Δύσκολο αλλά δε χάνεις τίποτα να τσεκάρεις.. Επίσης αν αυτό δε συμβαίνει (που δεν του δίνω και πολλές πιθανότητες δηλαδή) τσέκαρε αυτό που είπε ο washcloud..Να μην είναι συμβατή η cpu με τη motherboard για τον ένα ή τον άλλο λόγο (πχ η motherboard να μην υποστηρίζει τα fsb της cpu)..Ακόμα δοκίμασε να τα αποσυνδέσεις όλα και να τα ξανασυνδέσεις γιατί λάθη είμαστε..ανθρώπους κάνουμε..Μπορεί να σου ξέφυγε κάτι..Τέλος η λύση του απλώματος στον πάγκο που είπε και ο washcloud νομίζω θα είναι και η πλέον κατατοπιστική αν τίποτα άλλο δε δουλέψει! Καλά ξεμπερδέματα!
DDoS Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Ερωτηση: Ποσους επεξεργαστες με μητρικες εχεις στησει στη ζωη σου? Δε λες τιποτα για το προβλημα σου. Εικονα εχεις καθολου? Κανα μπιπ ακους. Τον επεξεργαστη τον τοποθετησες με αντιστατικα γαντια? ή τα εκαψες ολα?
Intruder7s Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις! Αντιστατικά γάντια δεν χρησιμοποιήσα αλλά προσέχω πάντα για τον στατικό ηλεκτρισμό οπότε δεν είναι αυτό. Πάμε στα άλλα τώρα.... Ο επεξεργαστής ναι ήταν στην μητρική αυτή στο παρελθόν και δούλευε άψογα! Να την βγάλω από το κουτί δεν το επιχειρισα καθόλου επειδή είναι μέσα στο κουτί που ήταν πάντα και δούλευε. Το ηχειάκι της είχε χαλάσει και μόλις σήμερα βρήκα ένα άλλο οπότε θα το δοκιμάσω να δω πόσα beep κάνει. Μνήμες άλλαξα αλλά δεν άλλαξε τίποτα. Το τροφοδοτικό....παίζει να είναι... Κάρτα γραφικών είναι δοκιμασμένη και σε αυτήν την μητρική και σε άλλη και δουλεύει ρολόι. Οι ανεμηστήρες ξεκινάνε,οι δίσκοι το ίδιο γενικά όλα ξεκινάνε. Απλά ανοίγει,ακούγονται και δουλεύουν όλα κανονικά και μετά απο 4-6 δευτερόλεπτα αποφασίζει να κλείσει. Για επεξεργαστή ή RAM το κόβω αλλά είναι εντελώα παράλογο να συμβαίνει κάτι από τα 2. ( αυτό με το κουμπί το δοκιμάσα βραχυκυκλώνοντας τις επαφές για το Power on. Θα βάλω το ηχειάκι και θα ενημερώσω ξανά. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:42 ---------- Λοιπόν έβαλα το ηχειάκι και μετά από μερικές δοκιμές έχω να πω αυτό. Μάλλον τροφοδοτικό. Έχω IBM BIOS και απ'ότι είδα αυτό πρέπει να είναι. Εξηγώ.....την πρώτη φορά έκανε 3 μακρόσυρτα μπιπ. Το έψαξα και μου λέει κάτι για "3270 keyboard card" το οποίο δεν κατάλαβα τί είναι όσο κ αν έψαξα. Είπα να κάνω άλλη μία δοκιμή και αυτή τη φορά δεν ακούστηκε τίποτα από το ηχειάκι. Δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να ελενξω το τροφοδοτικό?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 το keyboard είναι usb ή ps/2 ? υπάρχει περίπτωση να κλείνει λόγω disabled usb keyboard option
Intruder7s Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Αν και έκανα και CLearCmos και έβγαλα και την μπαταρία για 5 λεπτά περίπου, δοκίμασα και με ps/2 αλλά και με USB πληκτρολόγιο χωρίς να δω διαφορά
alexis333 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Εαν τη γλυτωσεις και δεν ειναι μητρικη μπορεις να τσεκαρεις και το δισκο. Μου ειχε τυχει σε pc να κανει επανεκινησεις πριν μπει στα windows και τελικα εφταιγε ο δισκος. Ουτε με φορματ δεν εφτιαχνε. Κανε ενα ghost το δισκο σε εναν αλλον και δοκιμασε ή βαλε εναν καινουριο και κανε εγκατασταση των windows. Αυτααα προς το παρον.Αν δε πετυχει τπτ συνεχιζουμε με αλλες λυσεις.
Intruder7s Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Αν και ο δίσκος ήταν καινούργιος, δοκίμασα και χωρίς καθόλου δίσκο! Δεν ξέρω τί θα κάνω. Θα το κοιτάξω κ άλλο. Ωστόσο αν κάποιος έχει καμία ιδέα ας μου πει :/
alkisza Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ! Άποψή μου .. Υπάρχει ένας απαράβατος νόμος της φυσικής που μιλάει για συστολή και διαστολή... Αν άλλαξες case και μετέφερες τη μυτρική είναι πολυ πιθανόν να είχε πάρει ι μυτρική την ΚΟΥΡΜΠΑ της και μόλις τη ξεβίδωσες να έκανε κοψίματα. Επίσης τσέκαρε την Ψύκτρα της cpu αν πατάει καλά και αν έχεις ΞΎΣΕΙ απο τη CPU παλιότερες σιλικόνες... 3'' θέλει η CPU ΝΑ φτάσει τους 100 βαθμούς κελσίου που είναι αρκετοί για να ενεργοποιήσουν το everheat μιας μυτρικής και να σβύνει ! καλή συνέχεια !
washcloud Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 ...πολλές σιλικόνες...; ...μυτρική;; ...noseboard κι ετς;
liopyr Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 Άσε πάνω μόνο μία μνήμη, τον επεξεργαστή και την κάρτα γραφικών (με την οθόνη). Βραχυκύκλωσε το power button με ένα κατσβιδάκι για να πάρει μπρος. Τσέκαρε αν έχουν κουμπώσει σωστά οι τροφοδοσίες, δώσε βάση στις extra της cpu και της κάρτας γραφικών (αν έχει) που ξεχνάμε συχνά. Κάνε σωστά reset το bios με το jumper. (shut up wash).
alkisza Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 πολλές οι σιλικόνες.. αν έχει βγεί απο πάνω ο επεξεργαστής πολλές φορές Δυστυχώς είναι ο πλυθηντικός της σιλικόνης όταν είναι πολλές μαζεμένες και διαφορετικών ειδών πάνω στην επιφάνεια της CPU ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.