zeppelinste3 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Για ακόμη μία φορά χρειάζομαι βοήθεια.... Αυτή τη φορά δυστυχώς παιδεύτηκα αρκετά με το πρόβλημα. Έχουμε ένα φορητό υπολογιστή στο σπίτι, ο οποίος μέρα με τη μέρα χειροτέρευε. Οπότε, είπα να του κάνω το κλασσικό γλυκό φορμάτ μπας και στανιάρει! Παρεπιπτόντως όταν μου το έφερε η αδερφή μου δεν άνοιγε καν. Έβγαζε τη μαύρη οθόνη που με ρωτούσε αν θέλω να το ανοίξω με safe mode ή κανονικά. Το επόμενο βήμα αφού επέλεγες ήταν η επανεκκίνηση... Ξανά και ξανά... Επομένως ξεκινάω να το κάνω φορμάτ... Όλα καλά, όλα ωραία... Φτάνει μέχρι το σημείο που επιλέγεις σε ποιο δίσκο θέλεις να εγκαταστήσει τα windows και αφού επιλέγω και μετά διαμόρφωση κλπ κλπ διακόπτεται η διαμόρφωση λέγοντας πως "Ο δίσκος μπορεί να έχει καταστραφεί. μπλα μπλα μπλα...." Ωραία..... Το έχω δοκιμάσει πάνω από 150 φορές, είτε να δημιουργήσω καινούρια partitions είτε σε ένα χώρο όλα, αλλά μάταια.... Λέτε να πάει για επισκευή και πέταμα?????
washcloud Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 στη χειρότερη θα αλλάξεις δίσκο (40€ minimum) (αν επιμένεις βέβαια να το πετάξεις , δώσε διεύθυνση και έρχομαι να σε απαλλάξω από τον κόπο του πετάγματος) (επειδή είναι λίγο ιστορία το να τσεκάρεις ΣΕ ΛΑΠΤΟΠ αν ο δίσκος είναι για πέταμα ή όχι, μάλλον τεχνικός προβλέπεται για την περίπτωσή σου. Όμως θα σου πάρει καμμιά 40άρα € -αν έχει θεό- για να κάνει ένα filling with zeros <--ΑΥΤΟ να του πεις να κάνει, και μετά να τον ελέγξει με το διαγνωστικό της εταιρίας του δίσκου. Ίσως το να πάρεις άλλο δίσκο και να τον αλλάξεις μόνος, να είναι και το πιο ενδεδειγμένο/οικονομικό/εύκολο) Στην τελική, αν δε θες να πονοκεφαλιάζεις, κι αν δεν υπάρχει θέμα χρημάτων, πάνε σε τεχνικό, πες μια κι έξω να σου αλλάξει δίσκο, και θα πληρώσεις το ΠΟΛΥ (νέο δίσκο και εργατικά μαζί) καμμιά κατοστάρα - αν και στην καλύτερη περίπτωση μπορείς να πληρώσεις 20 με 30 λιγότερα)
zeppelinste3 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Πιστεύω το'χω να το αλλάξω μόνη μου... Στην τελική τι έχω να χάσω? Είναι η τρίτη μέρα που το παιδεύω το ρημάδι. Ευχαριστώ! ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:44 ---------- Ναι.... Καλά όλα.... Ωστόσο δεν έχω ιδέα τι σκληροί δίσκοι είναι συμβατοί με το μοντέλο του υπολογιστή, ο οποίος είναι Fujitsu Siemens Amilo Pa 1510. Αν είναι όπως τα λες να παραγγείλω ένα δίσκο να τελειώνουμε.
washcloud Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 ...άμα ζορίζεσαι ακόμα και για τα 40 (του φθηνότερου δίσκου στα 160GB), πες (αν και μετά παίζει "αρκετό" παίδεμα, μιας και μιλάμε για δίσκο λάπτοπ) να μπούμε σε διαδικασίες τσεκαρίσματος του δίσκου (ΜΠΑΣ και δεν είναι κατεστραμμένος). (γενικά το να βάλεις καινούριο δίσκο θα είναι η λιγότερο μπελαλίδικη λύση, και ναι δεν είναι κάτι δύσκολο) ...όμως χμμμμ...καλά τα είπα εγώ πριν.........αλλά ΤΙ δίσκο έχει το λάπτοπ..........; ...για πες λίγο μάρκα/μοντέλο του μηχανήματος ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 02:51 ---------- λοιπόν μισό να τσεκάρω τότε (αν είναι ΑΤΑ ο δίσκος, πάει λίγο πιο ακριβός.... Μισό να δω) ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 02:55 ---------- λοιπόν, ΑΥΤΟ είναι το μηχανάκι; http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.906242
zeppelinste3 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Ο υπολογιστής εγχειρήστηκε! Ο σκληρός δίσκος είναι "Seagate Momentus 5400.2 80GB"
washcloud Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 ..τέλεια (δεν το 'λεγες πριν ότι είσαι των γρήγορων εγχειρήσεων; Έσπασα το κεφάλι μου να βρω τί δίσκο έχει το κέρατο...) Ωραία, είναι SATA δίσκος. Έχεις καμμία απαίτηση σε χωρητικότητα ας πούμε; ...βασικά ξες τί; Είτε παραγγέλνεις κατευθείαν έναν (SATA! πρόσεξέ το αυτό!) δίσκο από το πρώτο λινκ που σου έδωσα.... ...ή πάνε στην ενότητα "αναβαθμίσεις" (ή και στα λάπτοπ) και άνοιξε εκεί καινούριο θέμα, αν θες. Υπάρχουν παιδιά που θα θα σου προτείνουν "την καλύτερη αγορά" (βάση διάφορων χαρακτηριστικών) (..αύριο μάλλον). Ο υποφαινόμενος είναι περισσότερο για "επιλύσεις προβλημάτων", κι όχι τόσο για προτάσεις αγορών...
zeppelinste3 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Μωρέ δε με νοιάζει... Να δουλέψει το μηχάνημα θέλω πάλι γιατί δεν αντέχω τη γκρίνια της αδερφής μου και της μάνας μου!
washcloud Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 ..ναι οκ. Πάντως, επειδή εγώ θα χρειαστεί να το παιδέψω αρκετά για να βγάλω διάφορα συμπεράσματα (για την "καλύτερη δυνατή αγορά" - κι ενδέχεται και να πέσω κι αρκετά έξω), προτείνω ως πιο σώφρον να ανοίξεις θέμα είτε στο http://www.insomnia.gr/forum/forumdisplay.php?f=58 είτε στο http://www.insomnia.gr/forum/forumdisplay.php?f=43 με τίτλο "τί δίσκο προτείνετε για αντικατάσταση σε λάπτοπ;" δίνοντας τα στοιχεία και του λαπ, αλλά ΚΑΙ του υπάρχοντος δίσκου. Αν πάλι ΔΕΝ σε νοιάζει ΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΘΟΛΟΥ.......πάρε τον δεύτερο δίσκο που έχει το λινκ του e-shop που σου είχα δώσει στην αρχή. Κι αυτός momentus είναι. αυτόν δλδ : http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.301693 (αν και θα πρότεινα ΠΡΩΤΑ να κάνεις ένα τηλ στο e-shop να ρωτήσεις αν είναι όντως είναι συμβατός - κατά 99% ΕΙΝΑΙ...αλλά ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ...)
zeppelinste3 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Αυτό θα κάνω! Σ'ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου!!
washcloud Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 http://www.skroutz.gr/search?keyphrase=SEAGATE+MOMENTUS+5400 (εδώ θα βρεις και μια λίστα με όσων καταστημάτων τΟν έχουν - αν το e-shop δε σου κάνει,,,,,και αν τον παραλάβεις αυτοπροσώπως, θα σου βγει και λίγο πιο φθηνός ) (να 'σαι καλά)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.