lio_v Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Καλησπέρα σε όλους καταρχάς Θα ήθελα να με βοηθήσετε για ένα add news php. Έχω φτίαξει συνδεση με την βάση δεδομένων με php script το οποιο του εχω ορίσει να πέρνει καποια πεδία. Πράγματι οταν ανοιγω το php μου εμφανίζει κανονικά τα στοιχεια τα οποία του εχω ορίσει.Τωρα δυσκολεύομαι όμως αρκετά στο να φτίαξω το add news php script. ο κωδικας που φτιαξει ως τώρα σε αυτο το αρχειο ειναι : ><HTML> <head> <?php include('connection.php'); mysql_select_db("mynewcms", $con); //if submit button has been pressed if($_POST['submit']){ //retrieve form text fields $author = $_POST['author']; $title = $_POST['title']; $post = $_POST['post']; //get the date $date = date('d/m/Y'); //post information to database $query = mysql_query("INSERT INTO news VALUES('$author','$title','$post','$date')"); if($query){ echo "Post was successfully added to the database"; } else { echo "Post was not added"; } } ?> </head> <body> <form method="<a href="addnew.php">"> Author: <input type="text" name="author"><br> Title: <input type="text" name="title"><br> Post:<br> <textarea name="post" cols="50" rows="9"> </textarea><br> <input type="submit" name="submit" value="Publish Post"> </form> </body> </html> Θα με βοηθούσατε αρκετά αν μου λέγατε τι λαθος έχω κανει και να μου επιδειξετε τον σωστο κώδικα.\ Ευχαριστώ προκαταβολικά
VitamineQ Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 έτσι όπως είναι δέ χρειάζεται στο submit να καλείς άλλο αρχείο. βάλε στη φόρμα αυτό ><form method="post" action="<?php echo $PHP_SELF ?>"> και αυτό >$query = mysql_query("INSERT INTO news VALUES('$author','$title','$post','$date')"); κάντο έτσι >$query = mysql_query("INSERT INTO news (author, title, post, date) VALUES('$author','$title','$post','$date')"); εγώ αυτό τον τρόπο χρησιμοποιώ και δουλεύει ελπίζω να δουλέψει και σε σενα.
lio_v Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 θα το δοκιμάσω παντως σε ευχαριστώ ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:26 ---------- θα το δοκιμάσω παντως σε ευχαριστώ Το δοκίμασα αλλά πάλι το ιδιο πρόβλημα εχω και μου λεει οτι εχει πρόβλημα η 7 γραγμμη δηλαδή αυτό > if($_POST['submit']){ Και άλλη βοήθεια αν γίνετε ευχαριστώ
lio_v Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 ευχαριστω δουλευει τώρα αλλά ένα προβληματάκι. έχω βάλει στην database μου ένα πεδίο με όνομα date και το εβαλα τύπο datetime.Ωστόσο στο shownews.php έχω βάλει να δείχνει το πιο καινούριο νέο πρώτο πρώτο αλλά το δειχνει τελευτεο εκτος αν μπω στην ΒΔ και αλλάξω εγώ την ημερομηνια καμια ιδεα για αυτο
lio_v Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 καμιά παραπάνω βοηθεια παιδια με βοηθησατε αρκετα αλλα αλλη μια
isay Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 ευχαριστω δουλευει τώρα αλλά ένα προβληματάκι. έχω βάλει στην database μου ένα πεδίο με όνομα date και το εβαλα τύπο datetime.Ωστόσο στο shownews.php έχω βάλει να δείχνει το πιο καινούριο νέο πρώτο πρώτο αλλά το δειχνει τελευτεο εκτος αν μπω στην ΒΔ και αλλάξω εγώ την ημερομηνια καμια ιδεα για αυτο GOOGLE is ALWAYS your friend Χρειάζεται το ORDER BY xxx ASC (ή DESC) Διάβασε http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/sorting-rows.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.