Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 καλά υπερβάλεις με το περίπτερα
psycho_z125 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 κατουμα πηγα δεν ειχε σε κανεναν καταστημα ... πηγα στα media και παρολο που ηταν ασχετοι και στα ηχεια και στα pc βρηκα καλωδιο οπτικη ινα - με οπτικη ινα και ειχε μεσα και ανταπτορα για να γινει mini jack το συνδεσε και ολα μελι γαλα...μια τελευτεα ερωτηση η καρτα ηχου μοθ δινει 44.1Κ Ηζ 48Κ Ηζ 96Κ Ηζ 192Κ Ηζ και τα logitech δινουν 33Hz - 20kHz. αυτα τα "κηζ" τι ακριβως εινε ? μπορεις να μου εξιγισεις με απλα λογια... πχ οταν εβαλα την καρτα ηχου μου στα 182κηζ δεν επεζε το τραγουδι.... αυτο σημενει οτι οσο πιο λιγα κηζ τοσο καλυτερα ???? δλδ τα ηχεια με μια αλλη καρτα ηχου με πιο χαμηλα "κηζ" τηα πεζει ακομα πιο καθαρα ??? αυτο εινε ?? για help και με αυτο το θεμα ωστε να τελιωνουμε
tarantules Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 To "κηζ" μάρεσε!!!! χαχαχαχα Λοιπόν, από τις λίγες γνώσεις που έχω σχετικά με τις ακουστικές συχνότητες (γιατί περι αυτού πρόκειται) έχω να σου πω τα εξής : Τα 44,1KHz , 48KHz , 96KHz , 192 KHz είναι δειγματοληψίες που μπορεί να επεξεργαστεί η κάρτα ήχου σου. Η "ποιότητα CD" που λέμε (εαν έχεις ακούσει) είναι τα 44,1KHz Ένα τραγούδι που ηχογραφείται ψηφιακά , στην αρχική του μορφή είναι αναλογικό.Δηλαδή έχουμε κυμματοειδής παλμούς. Για να μπορέσουμε τώρα να αποθηκεύσουμε σε ψηφιακή μορφή (για να το καταλαβαίνει το pc μας) όσο το δυνατόν πιο πειστά το αναλογικό σήμα , παίρνουμε ανα τακτά χρονικά διαστήματα ένα δείγμα του σήματος και το αντιστοιχούμε σε μια σειρά από bits.Αυτή η δειγματοληψία,στα CD ήχου είναι 44,1 χιλιάδες φορές το δευτερόλεπτο. Καταλαβαίνεις λοιπόν οτι όσο πιο ψηλά είναι η δειγματοληψία τόσο πιο πειστά δημιουργούμε το αντίστοιχο ψηφιακό αντίγραφο του ήχου που θέλουμε να αποθηκεύσουμε. Το νούμερο της δειγματοληψίας πχ για το CD τα 44,1KHz συνοδεύεται και από ένα δεύτερο νούμερο , που είναι τα bits που "περιγράφουν" αυτή την αντιστοιχία τάσης-σειράς παλμών. Θα έχεις ακούσει πχ οτι ένα τραγουδάκι από CD έχει 16bit ανάλυση στα 44,1KHz. Τι σημαίνει αυτο? Φαντάσου ένα ημιτονοειδές σήμα.Ο κάθετος άξονας σου δείχνει τις τάσεις και ο οριζόντιος το χρόνο.Αν πχ οι τάσεις που παράγονται από ένα τραγούδι είναι από πχ -12volt έως +12volt τότε για να περιγράψουμε και όλες τις ενδιάμεσες τάσεις χρειαζόμαστε τα bit ανάλυσης. Πχ η τάση 0 την αντιστοιχούμε στην παλμοσειρά 0000000000000000 (16 bits) Η τάση 0,1volt στην παλμοσειρά 0000000000000001 (16 bits) H τάση 0,2 volt στην παλμοσειρά 0000000000000010 (16 bits) κ.ο.κ Το πόσες τάσεις μπορούμε να περιγράψουμε μας το καθορίζει το 16bits. Δηλαδή 2^16 δυνατοί συνδυασμοί (65.536) Τώρα, κάθε 1/44100 του δευτερολέπτου , "διαβάζουμε" την κυμματοειδή τάση του ήχου εκείνη τη δεδομένη χρονική στιγμή και τη αντιστοιχούμε σε μια δεδομένη παλμοσειρά των 16 bits όπως πριν. Όσο πιο μεγάλη η δειγματοληψία (44,1 ή 48 ή 96 ή 192) και όσο πιο πολλά bit ανάλυσης (16 ή 32 κοκ) έχουμε , τόσο πιο ρεαλιστικά "αντιγράφουμε" τον ήχο. Τα 33Hz - 20kHz του Logitech τώρα , είναι απλά το φάσμα συχνοτήτων που μπορεί να αναπαράγει το ηχοσύστημα.Δεν έχει καμία σχέση να κάνει με δειγματοληψίες. Χοντρά-χοντρά οι χαμηλές συχνότητες 33Ηz εως λίγα Hz παραπάνω πχ είναι τα μπάσα , οι μεσαίες είναι πχ κάποια KHz εως πχ 10KHz και από 10 και πάνω τα υψηλά. (Χοντρά-χοντρά γιατί δεν θυμάμαι τις ακριβείς συχνότητες). Τα 20KHz είναι το όριο του ανθρώπινου αυτιού.Παραπέρα δεν ακούμε. Ελπίζω να μην μπερδεύτηκες περισσότερο με τη ανάλυση.....
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 tarantules πολύ ωραίο post για κάποιο λόγο αμφιβάλω ότι η onboard της Realtek υποστηρίζει 192khz δειγματοληψία... βάλτο στο ανώτερο δυνατό που παίζει ήχο...
tarantules Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 Thanks.... Άλλο εμένα με ανησυχεί.Ο φίλος μας δεν μας απάντησε ακόμα... Ή τα έποιασε όλα με τη μια και καλύφθηκε ή δεν κατάλαβε Χριστό!
kostas09 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2009 υπαρχει περιπτωση να τα πουλανε ακομα πουθενα?γιατι απο το λιγο googlaρισμα δεν βρηκα τιποτα...καλημερα κιολας /*ειμαι λιγο offtopic*/
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2009 ποια τα ηχεία? λογικά... http://www.skroutz.gr
kostas09 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2009 τελικα κατι βρηκα και απο Πατρα οποτε ακομα καλυτερα.Μια ακομα ερωτηση αυτα : http://www.mallbit.gr/ypologistes/hxeia-kai-mikrofona/hxeia/7851-logitech-z-5400.html ή αυτα : http://www.mallbit.gr/ypologistes/hxeia-kai-mikrofona/hxeia/7871-logitech-z5500.html ???για συνδεση με pc και xbox360...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2009 http://www.pixmania.gr/gr/gr/641261/art/logitech/c-asa-5-1-z-5500.html?srcid=7255&Partenaire=skroutz&CodePromo=oui&aftrack=TWpJMk1EczFNakE1OzEyNTc3NzE5NDY7UGFydGVuYWlyZT1za3JvdXR6JkNvZGVQcm9tbz1vdWk= πάρτα από εδώ πιο φτηνά... τα Z-5400 από ότι βλέπω είναι πιο αδύναμα και χαλαρά πιο παλιά...
hackertom Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 παιδιά τελικά ποιός είναι ο καταλληλότερος τρόπος να συνδέσουμε αυτά τα ηχεία με οπτική ίνα?ποια ανταπτοράκια θα χρειαστούμε?
hackertom Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2010 ναι παιδιά ας δώσει κάποιος τα φώτα του....τελικά ποιός είναι ο καταλληλότερος τρόπος να συνδέσουμε αυτά τα ηχεία με οπτική ίνα?ποια ανταπτοράκια θα χρειαστούμε? εγώ για λάπτοπ θέλω.....
sozz Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2010 καπου ειχα δει και ελεγαν οτι αν εχεις μια καλη καρτα ηχου καλυτερα να τα βαλεις με τα καλοδια και να κανει ολη την δουλεια η καρτα ηχου αλλιως αν δεν εχεις καλη και δεχεται οπτικη ινα καλυτερα να βαλεις με οπτικη ινα και ολη η δουλεια να γινετε στα z-5500
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.