Προς το περιεχόμενο

καρτα ηχου και ηχεια logitech z5500 ερωτηση

psycho_z125

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα εχω τα συγκεκριμενα ηχεια και εχω και ενα λαπτοπ με εσωτερικη καρτα ηχου της Realtek η οποια μου δινει τις 3 χρωματιστες αναλογισες εξοδους

πορτοκαλι

πρασινο

μαυρο

.....τα κλασικα δηλαδη ... αλλα η μαυρη υποδοχη γινεται και εναλακτικα se S/PDIF

δηλαδη ψηφιακη εξοδο...

Τωρα τα ηχεια 5.1 logitech z5500 δινουν τα 3 αναλογικα και μετα για ψηφιακα δινουν την οπτικη ηνα και ενα που το ονομαζει caox (ομοαξονικη)

η ερωτηση μου εινε τι καλωδιο πρεπει να ζητησω εγω οστε να τα συνδεσω με "ψηφιακο" τροπο....

πρεπει να ζητησω SPDIF απο την μια (λαπτοπ) και caox απο την αλλη (ηχεια) ?? ??

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.

η SPDIF του laptop τι είδους είναι? minijack? αν ναι τότε πάρε adaptor από minijack σε toslink

tosfminim.jpg

Δημοσ.

p05110917010001.jpg

καλα το περιμενα....

δηλαδη χριαζομαι αυτον τον ανταπτορα που λες

και μετα ενα καλοδιο sprif καρφι που λεμε σωστα?

τον ανταπτορα ομως που θα τον βρω ? γτ πλαισιο που πηγα

εχουν μονο το "καρφι"

σε μαγαζια με ηχοσυστηματα για αμαξια κτλ πεζει να εχουν ? η καπιο γνωστο μαγαζι ξερεις να μου πεις ?

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:10 ----------

το καλωδιο που πρεπει να αγορασω εινε αυτο ετσι :

http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home-Cinema/Accessories/Cables/Clicktronic-Jack-To-Jack-M-M-5M-50660.htm

τον ανταπτορα πως τον ζηταω .... απο jack se mini jack ? :rolleyes:

• Super Moderators
Δημοσ.

και μετά καλώδιο/οπτική ίνα για toslink

2m-toslink-spdif-optical-cable-35242.jpg

για adaptor σε κατάστημα με ηλεκτρονικά όπως πχ το Ράδιο Κατουμά

το adaptor είναι minijack (male) σε toslink (female)

Δημοσ.
και μετά καλώδιο/οπτική ίνα για toslink

2m-toslink-spdif-optical-cable-35242.jpg

για adaptor σε κατάστημα με ηλεκτρονικά όπως πχ το Ράδιο Κατουμά

το adaptor είναι minijack (male) σε toslink (female)

κιτα πως εινε και απο πισω το λαπτοπ

http://img.tomshardware.com/us/2004/11/30/logitech_z/logitech_z5500_5.jpg

αυτο το καλωδιο που λες δεν νομιζω να μπενει εκει που γραφει caox .... ? ? ?

Δημοσ.

Ρε παιδιά τι λέτε θα μας τρελάνετε τελείως?

Η coax του Z5500 είναι ψηφιακή με βύσμα RCA.

Παίρνεις έναν αντάπτορα αρσενικό mini-jack που βγαίνει σε θυλικό RCA (για την ψηφιακή του laptop) και ένα καλώδιο ομοαξονικό 75Ω που είναι RCA και από τις 2 πλευρές και τα συνδέεις.

Δημοσ.

Παίρνεις έναν αντάπτορα αρσενικό mini-jack που βγαίνει σε θυλικό RCA (για την ψηφιακή του laptop) και ένα καλώδιο ομοαξονικό 75Ω που είναι RCA και από τις 2 πλευρές και τα συνδέεις.

καλησπερα φιλε μου κιτα λιγο το ποστ #3 αυτο το καλωδιο που εχω παρει δεν εινε το σωστο ? ενας ανταπτορας μου λιπει μονο ετσι ? τα λεω καλα ? για να μιν αγοραζω τσαμπα πραγματα για πες μου

Δημοσ.

Αυτό το καλώδιο δεν αναφέρει κάπου οτι είναι των 75Ω.Ενδέχεται όμως να σου δουλέψει.

Επειδή τώρα έχει mini-jack και από τις 2 πλευρές τότε θα πάρεις ένα αντάπτορα από θυλικό mini-jack σε αρσενικό RCA.O αντάπτορας (το αρσενικό RCA) το συνδέεις στην ψηφιακή (coaxial) του Ζ5500 , και το καλώδιο , τη μια μεριά πάνω στον αντάπτορα (θυλικό mini-jack) και την άλλη στο mini-jack του laptop.

Μικρή αμφβολία έχω σχετικά με το είδος του καλωδίου.

Απότι ήξερα από παλιά άλλο το καλώδιο του αναλογικού ήχου και άλλο το 75Ω ομοαξονικό.Ίσως η μόνο διαφορά να είναι στο οτι το ένα να είναι πολύκλωνο και το άλλο μονόκλωνο (των 75Ω).Δεν παίρνω και όρκο.

Πάντως πιστεύω δεν θα έχεις πρόβλημα

Δημοσ.

λοιπον μια ανακεφαλεωση γιατι εχω μπερδευτει τελιως...

τα ζ-5500 εχουν θυλικο coax ομοαξονικο

και το λαπτοπ εχει θυλικο mini jack

οποτε υπαρχουν δυο λισεις:

1)να βαλω ανταπτορα στα ζ5500 απο αρσενικο RCA σε θυλικο mini jack ή

2)να βαλω ανταπτορα στο λαπτοπ απο αρσενικο mini jack σε θυλικο RCA

και αναλογος περνω το καταλιλο καλωδιο ?

η mini jack σε mini jack

η RCA σε RCA

αρσενικες και οι 2 πλευρες και στα 2....

σωστα ? ? ??

Δημοσ.

Ναι σωστά.Απλά νόμιζα οτι το καλώδιο που έδειχνες στη φωτό (με τα mini-jack άκρα) το είχες ήδη πάρει.Αν δεν το έχεις πάρει ακόμα καλύτερα.Να πας να ζητήσεις ένα ομοαξονικό καλώδιο ήχου 75Ω.Να το αναφέρεις το 75Ω.

Τώρα ανάλογα τα άκρα του παίρνεις και τον αντίστοιχο αντάπτορα όπως το είπες.

Σωστά έχεις καταλάβει.Μην μπερδεύεσαι.

Τώρα ο αντάπτορας (mini-jack σε tosklink)που ανέφερε ο φίλος Thresh παραπάνω,έχω την εντύπωση οτι δεν υπάρχει.Αν υπάρχει θα είναι σε μορφή κουτιού και θα στοιχίζει ακριβά.Και όλα αυτά για να βάλεις οπτικό ψηφιακό καλώδιο αντί αναλογικό ψηφιακό καλώδιο (coaxial).Αντί να στέλνει τους παλμούς 0 και 1 με φως (toslink) θα τους στέλνει ηλεκτρικά.2 τάσεις δηλαδή ένα για το 0 και ένα για το 1.

Εγώ πιστεύω η καλύτερη λύση είναι αυτη που σου είπα

• Super Moderators
Δημοσ.
κιτα πως εινε και απο πισω το λαπτοπ

http://img.tomshardware.com/us/2004/11/30/logitech_z/logitech_z5500_5.jpg

αυτο το καλωδιο που λες δεν νομιζω να μπενει εκει που γραφει caox .... ? ? ?

δεξιά από το Coaxial (RCA) υπάρχει η optical, αυτή η port έχει ένα πλαστικό προστατευτικό μπροστά το οποίο βγάζεις για να βάλεις το καλώδιο...

για να λέμε κάποια πράγματα σημαίνει ότι τουλάχιστον τα ξέρουμε, μην πω ότι τα έχουμε κάνει...

---------- Post added at 22:20 ----------

και δίπλα από την Coax υπάρχει η toslink/optical, για αυτό πρότεινα να χρησιμοποιήσει αυτή...

Δημοσ.
για να λέμε κάποια πράγματα σημαίνει ότι τουλάχιστον τα ξέρουμε, μην πω ότι τα έχουμε κάνει...

Και τί είναι πιο εύκολο να κάνει να βρει αντάπτορα από mini-jack σε toslink ή mini-jack σε RCA?

• Super Moderators
Δημοσ.

το ίδιο πράγμα είναι αν πάει στο σωστό μέρος...

να γράφω σε τόσα posts για toslink/optical και μετά να βλέπω για coax/rca? αφού δεν μιλούσα για αυτά...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...