psycho_z125 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 καλησπερα εχω τα συγκεκριμενα ηχεια και εχω και ενα λαπτοπ με εσωτερικη καρτα ηχου της Realtek η οποια μου δινει τις 3 χρωματιστες αναλογισες εξοδους πορτοκαλι πρασινο μαυρο .....τα κλασικα δηλαδη ... αλλα η μαυρη υποδοχη γινεται και εναλακτικα se S/PDIF δηλαδη ψηφιακη εξοδο... Τωρα τα ηχεια 5.1 logitech z5500 δινουν τα 3 αναλογικα και μετα για ψηφιακα δινουν την οπτικη ηνα και ενα που το ονομαζει caox (ομοαξονικη) η ερωτηση μου εινε τι καλωδιο πρεπει να ζητησω εγω οστε να τα συνδεσω με "ψηφιακο" τροπο.... πρεπει να ζητησω SPDIF απο την μια (λαπτοπ) και caox απο την αλλη (ηχεια) ?? ??
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 η SPDIF του laptop τι είδους είναι? minijack? αν ναι τότε πάρε adaptor από minijack σε toslink
psycho_z125 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 καλα το περιμενα.... δηλαδη χριαζομαι αυτον τον ανταπτορα που λες και μετα ενα καλοδιο sprif καρφι που λεμε σωστα? τον ανταπτορα ομως που θα τον βρω ? γτ πλαισιο που πηγα εχουν μονο το "καρφι" σε μαγαζια με ηχοσυστηματα για αμαξια κτλ πεζει να εχουν ? η καπιο γνωστο μαγαζι ξερεις να μου πεις ? ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:10 ---------- το καλωδιο που πρεπει να αγορασω εινε αυτο ετσι : http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home-Cinema/Accessories/Cables/Clicktronic-Jack-To-Jack-M-M-5M-50660.htm τον ανταπτορα πως τον ζηταω .... απο jack se mini jack ?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 και μετά καλώδιο/οπτική ίνα για toslink για adaptor σε κατάστημα με ηλεκτρονικά όπως πχ το Ράδιο Κατουμά το adaptor είναι minijack (male) σε toslink (female)
psycho_z125 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 και μετά καλώδιο/οπτική ίνα για toslink για adaptor σε κατάστημα με ηλεκτρονικά όπως πχ το Ράδιο Κατουμά το adaptor είναι minijack (male) σε toslink (female) κιτα πως εινε και απο πισω το λαπτοπ http://img.tomshardware.com/us/2004/11/30/logitech_z/logitech_z5500_5.jpg αυτο το καλωδιο που λες δεν νομιζω να μπενει εκει που γραφει caox .... ? ? ?
tarantules Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Ρε παιδιά τι λέτε θα μας τρελάνετε τελείως? Η coax του Z5500 είναι ψηφιακή με βύσμα RCA. Παίρνεις έναν αντάπτορα αρσενικό mini-jack που βγαίνει σε θυλικό RCA (για την ψηφιακή του laptop) και ένα καλώδιο ομοαξονικό 75Ω που είναι RCA και από τις 2 πλευρές και τα συνδέεις.
psycho_z125 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Ρε παιδιά τι λέτε θα μας τρελάνετε τελείως?Η coax του Z5500 είναι ψηφιακή με βύσμα RCA. Παίρνεις έναν αντάπτορα αρσενικό mini-jack που βγαίνει σε θυλικό RCA (για την ψηφιακή του laptop) και ένα καλώδιο ομοαξονικό 75Ω που είναι RCA και από τις 2 πλευρές και τα συνδέεις. καλησπερα φιλε μου κιτα λιγο το ποστ #3 αυτο το καλωδιο που εχω παρει δεν εινε το σωστο ? ενας ανταπτορας μου λιπει μονο ετσι ? τα λεω καλα ? για να μιν αγοραζω τσαμπα πραγματα για πες μου
tarantules Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Αυτό το καλώδιο δεν αναφέρει κάπου οτι είναι των 75Ω.Ενδέχεται όμως να σου δουλέψει. Επειδή τώρα έχει mini-jack και από τις 2 πλευρές τότε θα πάρεις ένα αντάπτορα από θυλικό mini-jack σε αρσενικό RCA.O αντάπτορας (το αρσενικό RCA) το συνδέεις στην ψηφιακή (coaxial) του Ζ5500 , και το καλώδιο , τη μια μεριά πάνω στον αντάπτορα (θυλικό mini-jack) και την άλλη στο mini-jack του laptop. Μικρή αμφβολία έχω σχετικά με το είδος του καλωδίου. Απότι ήξερα από παλιά άλλο το καλώδιο του αναλογικού ήχου και άλλο το 75Ω ομοαξονικό.Ίσως η μόνο διαφορά να είναι στο οτι το ένα να είναι πολύκλωνο και το άλλο μονόκλωνο (των 75Ω).Δεν παίρνω και όρκο. Πάντως πιστεύω δεν θα έχεις πρόβλημα
psycho_z125 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 λοιπον μια ανακεφαλεωση γιατι εχω μπερδευτει τελιως... τα ζ-5500 εχουν θυλικο coax ομοαξονικο και το λαπτοπ εχει θυλικο mini jack οποτε υπαρχουν δυο λισεις: 1)να βαλω ανταπτορα στα ζ5500 απο αρσενικο RCA σε θυλικο mini jack ή 2)να βαλω ανταπτορα στο λαπτοπ απο αρσενικο mini jack σε θυλικο RCA και αναλογος περνω το καταλιλο καλωδιο ? η mini jack σε mini jack η RCA σε RCA αρσενικες και οι 2 πλευρες και στα 2.... σωστα ? ? ??
tarantules Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Ναι σωστά.Απλά νόμιζα οτι το καλώδιο που έδειχνες στη φωτό (με τα mini-jack άκρα) το είχες ήδη πάρει.Αν δεν το έχεις πάρει ακόμα καλύτερα.Να πας να ζητήσεις ένα ομοαξονικό καλώδιο ήχου 75Ω.Να το αναφέρεις το 75Ω. Τώρα ανάλογα τα άκρα του παίρνεις και τον αντίστοιχο αντάπτορα όπως το είπες. Σωστά έχεις καταλάβει.Μην μπερδεύεσαι. Τώρα ο αντάπτορας (mini-jack σε tosklink)που ανέφερε ο φίλος Thresh παραπάνω,έχω την εντύπωση οτι δεν υπάρχει.Αν υπάρχει θα είναι σε μορφή κουτιού και θα στοιχίζει ακριβά.Και όλα αυτά για να βάλεις οπτικό ψηφιακό καλώδιο αντί αναλογικό ψηφιακό καλώδιο (coaxial).Αντί να στέλνει τους παλμούς 0 και 1 με φως (toslink) θα τους στέλνει ηλεκτρικά.2 τάσεις δηλαδή ένα για το 0 και ένα για το 1. Εγώ πιστεύω η καλύτερη λύση είναι αυτη που σου είπα
psycho_z125 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 αρα μου λες να παρω ανταπτορα απο αρσενικο RCA σε θυλικο mini jack αυτο προτινεις ετσι ?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 κιτα πως εινε και απο πισω το λαπτοπ http://img.tomshardware.com/us/2004/11/30/logitech_z/logitech_z5500_5.jpg αυτο το καλωδιο που λες δεν νομιζω να μπενει εκει που γραφει caox .... ? ? ? δεξιά από το Coaxial (RCA) υπάρχει η optical, αυτή η port έχει ένα πλαστικό προστατευτικό μπροστά το οποίο βγάζεις για να βάλεις το καλώδιο... για να λέμε κάποια πράγματα σημαίνει ότι τουλάχιστον τα ξέρουμε, μην πω ότι τα έχουμε κάνει... ---------- Post added at 22:20 ---------- Ρε παιδιά τι λέτε θα μας τρελάνετε τελείως?Η coax του Z5500 είναι ψηφιακή με βύσμα RCA. Παίρνεις έναν αντάπτορα αρσενικό mini-jack που βγαίνει σε θυλικό RCA (για την ψηφιακή του laptop) και ένα καλώδιο ομοαξονικό 75Ω που είναι RCA και από τις 2 πλευρές και τα συνδέεις. και δίπλα από την Coax υπάρχει η toslink/optical, για αυτό πρότεινα να χρησιμοποιήσει αυτή...
tarantules Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 για να λέμε κάποια πράγματα σημαίνει ότι τουλάχιστον τα ξέρουμε, μην πω ότι τα έχουμε κάνει... Και τί είναι πιο εύκολο να κάνει να βρει αντάπτορα από mini-jack σε toslink ή mini-jack σε RCA?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 το ίδιο πράγμα είναι αν πάει στο σωστό μέρος... να γράφω σε τόσα posts για toslink/optical και μετά να βλέπω για coax/rca? αφού δεν μιλούσα για αυτά...
tarantules Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 χμ...δεν το νομίζω.Τα mini-jack σε RCA τα έχουν και στα περίπτερα ενώ τα άλλα μόνο σε κανένα Κατουμά να τα βρεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.