Hambos19 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Λοιπόν με ένα φίλο μου πήγαμε Πλαίσιο και αγοράσαμε κομμάτι κομμάτι το παρακάτω pc: (βάζω μόνο τα εξαρτήματα οπού παρουσιάζεται το πρόβλημα) Μητρική: Foxconn Renaissance Σκληρός Δίσκος: Western Digital Caviar Green 1TB HDD (32MB Cache, Sata, WD10EADS) Ένα κουτί CoolerMaster με ένα σωρό ανεμιστήρες και ένα τροφοδοτικό 650 watt Λοιπόν έχω κάνει όλες τις συνδέσεις καλά, και όλα κομπλέ.. 1. Το Βιος κάνει 10 χρόνια να ανοίξει 2. Το άλλο πρόβλημα είναι ο σκληρός.. Πήγα να του βάλω Windows Xp και δεν αναγνώριζε τον σκληρό.. Με το nLite πέρασα στο cd εγκατάστασης drivers από το intel matrix storage manager και πάλι δεν τα αναγνώριζε.. Κατέβασα τα Windows 7 και πάλι δεν το αναγνώριζε.. Μέσα από το bios το βλέπει. Πήγα plaisio λέω έναν τεχνικό εκεί το πρόβλημα, του λέω τι δοκίμασα, του λέω πως ενσωμάτωσα drivers κτλ κτλ και αυτός αντί να κάνει κάτι μου λέει "εντάξει ξες 5 πράγματα, φέρτο να το δω εγώ".. Φυσικό ήταν να τα πήρα στο κρανίο που με ειρωνεύτικε και σηκώθηκα και έφυγα.. Κατέβασα μία έκδοση των windows xp που είχε πάρα πολλούς ενσωματομένους drivers και τελικά τον αναγνώρισε τον σκληρό.. Αλλά αυτή η έκδοση δεν μας πολυάρεσε,(γιατί λείπουν πολλά πράγματα) και θέλουμε να βάλουμε ή κανονική έκδοση των Windows Xp ή τα 7.. Αλλά το πρόβλημα είναι αυτο που σας είπα.. Κανένας συγκεκριμένος driver? ευχαριστώ
dazeman Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Φίλε μου δεν ξέρω συγκεκριμμένα στην περίπτωσή σου τι φταίει, όμως στον τον δικό μου επιτραπέζιο υπολογιστή , τον δίσκο επειδή είναι είναι sata δεν τον αναγνωρίζουν τα xp sp2 και μου είχαν δώσει μια δισκέτα τότε, και στο ξεκίνημα της εγκατάστασης πατάω αν θυμάμαι καλά f6 κλπ κλπ και διαβάζει απο την δισκέτα τους drivers και έτσι προχωράει η εγκατάσταση. Νομίζω ότι έχει να κάνει με την μητρική (η δική μου είναι μια jetway) Πάντως στον ίδιο υπολογιστή που είχα XP του εγκατέστησα τα 7 όμως η εγκατάσταση ξεκίνησε μέσα απο τα xp, οπότε δεν ξέρω εάν και με τα 7 θα είχα το ίδιο πρόβλημα. Θάλεγα πάντως να επιδιώξεις νάχεις μια απάντηση απο το plaisio, υποχρεωμένοι είναι άλλωστε ...
Hambos19 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 τι να πω... πολύ υποχρεωμένοι... αν είναι μαζί με την τεχνική υποστίρηξη να σου πετάνε και μια ειρωνία από πάνω.. αυτά που θα μου έλεγε είμαι σίγουρος οτι θα τα ήξερα.. δεν είμαι και τόσο noob με το παραμικρό να πήγαινα εκεί... απλά μου την έδωσε το "όλο" υφάκι του μάγκα από εκεί..
turist Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Δοκίμασε να κάνεις ένα update του Bios της μητρικής αν δεν έχει το τελευταίο.
linuxovios Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Παρόμοιο πρόβλημα είχα με φίλο μου πρόσατα, (δε θυμάμαι μοντέλο μητρικής), όπου ο δίσκος έδειχνε να μην υπάρχει ούτε στο bios ούτε μέσα από win installer (xp / 7 ). Λίγο πριν καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι ο δίσκος είναι ελαττωματικός, μπούταρα με ubuntu live cd. Το gnome partition manager τον είδε κανονικά, τον έκανα partition και τον φόρμαρα σε ntfs και μετά ξεκίνησα win installer. Όλα δούλεψαν ρολόι. Την αιτία ακόμα δεν τη γνωρίζω.
Benton Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Σε τι mode εχεις βαλει να δουλευει ο sata controller(Ide,ahci,raid)?
notios7 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Σε τι mode εχεις βαλει να δουλευει ο sata controller(Ide,ahci,raid)? πολυ σωστος ο φιλος απο πανω.σας εδωσε ουσιαστικα την απαντηση.
phanispal Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Όντως, ίσως να είναι αυτό που είπε ο Benton, δε χάνεις τίποτα να το τσεκάρεις.
alexis333 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Aν εγκαταστησεις τα 7αρια δε θα εχεις κανενα προβλημα με το δισκο νομιζω. Παντως μαλον οι driver που θες ειναι οι SATA Driver για να αναγνωρισουν το δισκο σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.