lagoudakis Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Σωστό αλλά το κάνουν για συγκεκριμένα μοντέλα, ενώ άλλες εταιρίες το έχουν πάγια πολιτική, αυτό εμένα μου δείχνει και αξιόπιστα μηχανήματα και σεβασμό στον τελικό χρήστη σωστο αυτο με την παγια πολιτικη,αν και προσωπικα δεν συμφωνω οτι αυτο χαρακτηριζει μια εταιρεια οτι βγαζει αξιοπιστα μηχανηματα,ολες οι εταιρειες εχουν καποια αξιοπιστα μοντελα και καποια οχι τοσο,το θεμα ειναι στα ποσοστα,πχ αν στα dell στα 100 ειναι τα 90 οκ, ειναι αξιοπιστη η εταιρια στα μηχανακια της για μενα,επισης ρολο παιζει και το σερβις της εταιριας,τι να το κανω αν μου δινει 2 χρονια και μου βγαλει την ψυχη
Pantelwolf Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Και γιατί θα πρέπει να μπω στην διαδικασία να αποδείξω κάτι τέτοιο, και αν , την στιγμή που άλλες εταιρίες το έχουν εφαρμόσει ηδη; Πέρα απο το ηθικό της υπόθεσης να μην αφήσεις δλδ την συγκεκριμένη εταιρεία να κάνει του κεφαλιού της κόντρα στο νόμο εκμεταλλευόμενη τους μη γνωρίζοντες, ίσως είναι αυτό που σου ταιριάζει περισσότερο, ίσως είναι πιο φτηνό, ίσως έχει καλύτερη ποιότητα.. η μπορεί να σου αρέσει το χρωματάκι του λαπτοπ της συγκεκριμένης εταιρείας.
pctechgr Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 σωστο αυτο με την παγια πολιτικη,αν και προσωπικα δεν συμφωνω οτι αυτο χαρακτηριζει μια εταιρεια οτι βγαζει αξιοπιστα μηχανηματα,ολες οι εταιρειες εχουν καποια αξιοπιστα μοντελα και καποια οχι τοσο,το θεμα ειναι στα ποσοστα,πχ αν στα dell στα 100 ειναι τα 90 οκ, ειναι αξιοπιστη η εταιρια στα μηχανακια της για μενα,επισης ρολο παιζει και το σερβις της εταιριας,τι να το κανω αν μου δινει 2 χρονια και μου βγαλει την ψυχη ίσως όμως να μην είναι και τυχαίο, ότι τα περισσότερα προβλήματα, που τουλάχιστον θα δεις και σε αυτό το forum, είναι από χρήστες που έχουν φορητό απο εταιρίες του ενός έτους εγγύηση ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:19 ---------- Πέρα απο το ηθικό της υπόθεσης να μην αφήσεις δλδ την συγκεκριμένη εταιρεία να κάνει του κεφαλιού της κόντρα στο νόμο εκμεταλλευόμενη τους μη γνωρίζοντες, ίσως είναι αυτό που σου ταιριάζει περισσότερο, ίσως είναι πιο φτηνό, ίσως έχει καλύτερη ποιότητα.. η μπορεί να σου αρέσει το χρωματάκι του λαπτοπ της συγκεκριμένης εταιρείας. Όταν όμως θα έχει περάσει ο ένας χρόνος και κάτι και το , με ωραίο χρώμα laptop σου παρουσιάσει πρόβλημα, και ακούσεις το κόστος επισκευής, τότε να δω αν θα έχεις την ίδια άποψη
Pantelwolf Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Τους κοτσάρεις το χαρτι του νομου στα μουτρα κ τους απειλεις οτι θα πας στο ΙΝΚΑ. Δεν ειναι τοσο χαζοι να ρισκάρουν μηνυση που θα φανε και προστιμο.. Και δεν έχει συμβει μεχρι στιγμης να αρνηθηκαν μετα την αναφορά του νόμου, ασ με διορθωσει καποιος με την ιστορια του.
Pink_Panther Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Κατα σειρα προτιμησης μου αποτι εχω δει και ακουσει σαν ποιοτητα ειναι: 1) DELL 2) Toshiba 3) HP 4) Acer , χωρις αυτο να σημαινει οτι πχ τα Acer δεν ειναι καλα. Ειναι να μην σου κατσει το προβληματικο. Προσωπικα εχω χρησιμοποιησει και τις 4 μαρκες και το ποιο "σκυλι" ηταν το Toshiba, οπου εχει φαει πεσίματα στην δουλεια κ ακομα ...συνεχιζει να δουλεύει μετα απο πολλαααα χρονια! Απο αποψη Service γνωριζω οτι για τα LG ειναι πολυ καλο οπως και για τα DELL, για HP που εχω δει δεν ειναι κ τοσο αμεσο ενω για Toshiba στην Ελλαδα δεν εχω ιδεα. Βεβαια σημαντικο παραγοντα παιζει και το ειδος του προβληματος, οπως επισης και για την επιλογη του μοντελου παιζει το "γιατι το θελεις", δηλ. αν π.χ. εισαι γραφιστας σιγουρα η οθονη θα παιζει μεγαλυτερο ρολο...
lagoudakis Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 αυτο με το 1 ετος ειναι σωστο,ειχα 2 λαπτοπ που ειχαν 1 ετος και με το που εκλεισε ο χρονος το 1 σε 5 μερες και το αλλο σε 25 τα τιναξαν τα πεταλαλες και τους βαζουν χρονοδιακοπτη
pctechgr Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Τους κοτσάρεις το χαρτι του νομου στα μουτρα κ τους απειλεις οτι θα πας στο ΙΝΚΑ.Δεν ειναι τοσο χαζοι να ρισκάρουν μηνυση που θα φανε και προστιμο.. Και δεν έχει συμβει μεχρι στιγμης να αρνηθηκαν μετα την αναφορά του νόμου, ασ με διορθωσει καποιος με την ιστορια του. Το είπα και πριν , και μόνο ότι θα με βάλουν σε αυτή την διαδικασία, για κάτι που άλλες το έχουν εφαρμόσει , με βάζει σε σκέψεις. Γιατί θα πρέπει να κυκλοφορώ με ένα χαρτί στο χέρι και να έρχομαι σε αντιπαράθεση , γιατί δεν είναι σίγουρο ότι θα το δεχτούν όλοι, με την πρώτη
Pantelwolf Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Το είπα και πριν , και μόνο ότι θα με βάλουν σε αυτή την διαδικασία, για κάτι που άλλες το έχουν εφαρμόσει , με βάζει σε σκέψεις. Γιατί θα πρέπει να κυκλοφορώ με ένα χαρτί στο χέρι και να έρχομαι σε αντιπαράθεση , γιατί δεν είναι σίγουρο ότι θα το δεχτούν όλοι, με την πρώτη Κοιτα, αν δεν παλέψεις εσύ για τα διακαιώματά σου και παραιτείσαι απο αυτά δικαίωμά σου. Σίγουρα δε θα στο επιβάλλω. Αλλά αυτό κάνει την εταιρεία να σου βάλει την άλλη βδομάδα 6 μήνες εγγύηση. Η 3 μέρες. Και τότε μόνο θα πας να παραπονεθείς ? Με την ίδια λογική γιατί να ταλαιπωρηθείς να περιμένεις το σερβις.. αγόρασε άλλο.
pctechgr Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Κοιτα, αν δεν παλέψεις εσύ για τα διακαιώματά σου και παραιτείσαι απο αυτά δικαίωμά σου. Σίγουρα δε θα στο επιβάλλω. Αλλά αυτό κάνει την εταιρεία να σου βάλει την άλλη βδομάδα 6 μήνες εγγύηση. Η 3 μέρες. Και τότε μόνο θα πας να παραπονεθείς ?Με την ίδια λογική γιατί να ταλαιπωρηθείς να περιμένεις το σερβις.. αγόρασε άλλο. Προτιμώ να έχω από την αρχή τα 2 χρόνια, που είναι δικαίωμά μου από τον νόμο, παρά να πρέπει στην συνέχεια να το διεκδικήσω. Άτοπο αυτό με το service Αλλά και έτσι να το δεις , επειδή έχω χρησιμοποιήσει service από τις εταιρίες που αναφέρω ενδεικτικά : dell χρόνος αναμονής 2 μέρες , asus , 4 μέρες , toshiba 3 μέρες , χωρίς ούτε 1 € κόστος στην όλη διαδικασία και με ένα τηλεφώνημα ή email ανα περίπτωση, δηλαδή χρόνος που χρειάστηκε να ασχοληθώ 2-3 λεπτά. Ούτε να ψάχνω για νόμους, ούτε τίποτα απ όλα αυτά, απλά έκανα χρήση των δικαιωμάτων μου που οι συγκεκριμένες εταιρίες φρόντισαν να μου προσφέρουν με την αγορά των προιόντων τους
disqualified Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 επισημαινω πως ο νομος ειναι πολυ θολος και μετα απο γνωμη δικηγορου, δεν υποχρεωνει κανεναν για 2 χρονια, αλλα φαινεται οτι εσυ εχεις δικαιωμα να διεκδικησεις το δικαιωμα σου μεσα σε 2 χρονια αν το προιον εχει ελαττωμα στους πρωτους 6 μηνες. Εχω επικοινωνησει και με ΓΓ καταναλωτη που δεν μου επιβεβαιωσε σε καμια περιπτωση οτι ισχυει εγγυηση υποχρεωτικη απο τον πωλητη 2 χρονων. Εγω προσωπικα δεν εχω πιστει για τιποτα, οποτε μην στηριζεστε σε κανενα νομο
pctechgr Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Οπότε σκέψου να έχεις αγοράσει κάτι με ένα χρόνο εγγύηση , μετά τον 1 χρόνο να χαλάσει και να πας όλο χαρά να διεκδικήσεις τα 2 χρόνια...
antonl Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 επισημαινω πως ο νομος ειναι πολυ θολος και μετα απο γνωμη δικηγορου, δεν υποχρεωνει κανεναν για 2 χρονια, αλλα φαινεται οτι εσυ εχεις δικαιωμα να διεκδικησεις το δικαιωμα σου μεσα σε 2 χρονια αν το προιον εχει ελαττωμα στους πρωτους 6 μηνες. Εχω επικοινωνησει και με ΓΓ καταναλωτη που δεν μου επιβεβαιωσε σε καμια περιπτωση οτι ισχυει εγγυηση υποχρεωτικη απο τον πωλητη 2 χρονων. Εγω προσωπικα δεν εχω πιστει για τιποτα, οποτε μην στηριζεστε σε κανενα νομο Έχει κάποια ουσιαστική διαφορά αυτό; Δε μπορεί να χαλάσει στον 1.5 χρόνο (και να το πας τότε) και να επικαλεστείς ότι χάλασε στους 2 μήνες;
tolis_01 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Θα ήθελα την γνώμη σας για τις εταιρίες HP, TOSHIBA, ACER, DELL.Γενικός με ενδιαφέρει ανάμεσα στις εταιρίες αυτές (αν λείπει κάποια - βάλε εσύ ) με τα ίδια (περίπου) χαρακτηριστικά και τιμή ποια θα προτιμούσαμε; Δηλαδή βάση τον κριτηρίων : 1. Οθόνη 2. Ποιότητα κατασκευής (μέσα - έξω) 3. Θέμα τεχνικής υποστηρίξεις (αντιπροσωπία, εγγυήσεις κτλ) 4. Θέματα υποστήριξης λογισμικού (drivers, συμβατότητα με το Linux*) Εγώ θα προτιμούσα toshiba ή dell (και σαν τρίτη επιλογή lenovo ή hp). Αλλά για το 4, θα πρέπει να σταθούμε σε συγκεκριμένα μοντέλα, γιατί δεν έχουν όλα τα μοντέλα κάποιας εταιρίας συμβατότητα).
pctechgr Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Έχει κάποια ουσιαστική διαφορά αυτό; Δε μπορεί να χαλάσει στον 1.5 χρόνο (και να το πας τότε) και να επικαλεστείς ότι χάλασε στους 2 μήνες; Παίζει ρόλο το serial number και η απόδειξη αγοράς, οπότε όχι
disqualified Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Έχει κάποια ουσιαστική διαφορά αυτό; Δε μπορεί να χαλάσει στον 1.5 χρόνο (και να το πας τότε) και να επικαλεστείς ότι χάλασε στους 2 μήνες; ΤΕΡΑΣΤΙΑ! Θα πρεπει να το αποδειξεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.