Προς το περιεχόμενο

Ψύκτρα για socket 1156

mistakos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για δώστε τα φώτα σας για μια ψύκτρα για i7 860...

όχι πολύ ακριβή ε? δεν κάνω o/c οπότε απλά θέλω μια μεγάλη ψύκτρα να μην ανησυχώ για τις θερμοκρασίες..

θενκς.. :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Νίκο αυτές εδώ υπάρχουν

ARCTIC COOLING FREEZER XTREME REV.2

NOCTUA NH-U12P SE

Zalman CNPS10X Extreme

Scythe Mugen 2 Rev.b

Τελος οταν ειχα παει στο πλαισιο μου έδειξαν μια ψυκτρα η οποια δεν υπαρχει ακομα στο site και μαλλον ειναι αυτη εδω

η οποία ειναι και χαμηλού προφίλ γιατί θυμάμαι δεν θέλεις μεγάλες. Εκτός αν θέλεις να περιμένεις και για αρχή να βάλεις πάνω την δίκη του.

ενταξει ρε φίλε αλλά όταν ο ι5 750 σε 3 λεπτα OCCT με την μαμά ψύκτρα (φανταζομαι και ο 860 το ιδιο) χτυπάει 85-90 αρια μάλλον θές την καλύτερη και 20 ευρώ παραπάνω για να παίζεις crysis ή ότι άλλο με τις ώρες και ύσυχο το κεφάλι σου ΔΕΝ είναι πολλά...(νομίζω δηλαδη)

Όχι ρε μαν με στην στοκ ψύκτρα στην στοκ συχνότητα μια χαρά την παλεύουν οι επεξεργαστές,ούτε καν 85-90C μην λέμε ότι θέλουμε,το πολύ να δει κάποιος ~70C.

Αυτά τα βλέπει κανείς στους s1366...

Δλδ μια χαρά κάποιος μπορεί να παίξει crysis με την στοκ.

Μια ψύκτρα των ~30€ αρκεί στην περίπτωση του mistakos κυρίως για του ικανοποιήσει το ψυχολογικό με τις θερμοκρασίες παρά ότι έχει πρόβλημα με αυτές.

χωρίς να θέλω να κάνω τον έξυπνο στην δική μου περίπτωση τα πραγματα έχουν ΑΚΡΙΒΩΣ έτσι όπως τα αναφέρω παραπάνω και ο φίλος μας που ζήτησε συμβουλη κατα την γνώμη μου είναι να επιλέξει ψυκτρα κάνωντας πρώτα μερικά τεστ με τις θερμοκρασίες του μηχανήματος του με την μαμα ψύκτρα.Αυτά και καλή επιλογή

χωρίς να θέλω να κάνω τον έξυπνο στην δική μου περίπτωση τα πραγματα έχουν ΑΚΡΙΒΩΣ έτσι όπως τα αναφέρω παραπάνω και ο φίλος μας που ζήτησε συμβουλη κατα την γνώμη μου είναι να επιλέξει ψυκτρα κάνωντας πρώτα μερικά τεστ με τις θερμοκρασίες του μηχανήματος του με την μαμα ψύκτρα.Αυτά και καλή επιλογή

Δεν αποκλείεται να είναι όπως τα λες, στην περίπτωσή σου όμως.

Γενικά είναι θερμάστρες τα συστήματα με τους νέους επεξεργαστές της Intel, ειδικά τους i7-920/i7-940 κλπ., αλλά δε νομίζω ότι θα λάνσαρε προϊόντα η Intel (όχι αποκλειστικά η Intel) που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα θερμοκρασίας, σε βαθμό να μην μπορείς να παίξεις ένα παιχνίδι. Και σιγά το υπερβολικό load αυτών των επεξεργαστών στα παιχνίδια και ειδικά σε υψηλές αναλύσεις.

Για να έχεις τέτοιες θερμοκρασίες εσύ συγκεκριμένα (και όχι μόνο), ενδέχεται να ισχύουν τα εξής:

1. Έχεις το Vcore στο auto και η μητρική δίνει περισσότερο απ' όσο χρειάζεται, με αποτέλεσμα την άσκοπη έκλυση θερμότητας.

2. Έχει σκόνες το εσωτερικό του κουτιού, η ψύκτρα κλπ..

3. Κακό airflow και κακό cable management.

4. Έχεις πέσει σε πολύ ζεστό κομμάτι (δεν έχουν όλα την ίδια θερμική συμπεριφορά).

ΕΕΕΕΠΠΠ!!!!!!

1. Έχεις το Vcore στο auto και η μητρική δίνει περισσότερο απ' όσο χρειάζεται, με αποτέλεσμα την άσκοπη έκλυση θερμότητας...ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ

ποιες είναι οι φυσιολογικές τιμες φίλε μου??

Και στο auto να είναι πόσο παραπάνω ρεύμα να δίνει στην στοκ συχνότητα;

1.200v;;Άντε λίγο παραπάνω,ρεύματα που δεν δικαιολογούν τα 90άρια σε games,έστω και λίγο παραπάνω.

Edit:Αυτή την φορά σε πρόλαβα.:devil:

Καλά δεν είναι και σίγουρα αυτό, μπορεί να μη δίνει περίσσια τάση το μόμπο σου. Συνήθως βέβαια έτσι γίνεται.

Το Normal Vcore μπορείς να το δεις είτε στο BIOS, όλο και κάπου θα αναφέρεται, είτε τρέχοντας το CoreTemp Και βλέποντας πόσο είναι το VID του.

Ακολούθως τρέχεις cpu-z και βλέπεις πώς παίζει η τάση μεταξύ idle και full load.

Εδιτ: Χεχε, όντως.. :Ρ

Μην είσαι τόσο σίγουρος πάντως γι' αυτό που λες σχετικά με την αύξηση της τάσης και πώς αυτή επηρεάζει τη θερμική συμπεριφορά του εκάστοτε κομματιού. Από τις cpu που έχουν πέσει στα χέρια μου έχω καταλήξει στο ότι το κάθε κομμάτι συμπεριφέρεται διαφορετικά.

Ο Ε8400 Ε0 που έχω τώρα ας πούμε είναι ζεστό κομμάτι και οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν με γεωμετρική πρόοδο ανεβάζοντας την τάση. Περισσότερο απ' ότι ο C0 που είχα πριν.

Συμφωνώ με αυτό που λες,απλά θα επιμείνω στο πόσο παραπάνω ρεύμα μπορεί να δίνει η μητρική;;

Εκτός αν είναι μπανανοκομμάτι η ίδια η μητρική και τα κάνει αυτά.

Έχω δει να δίνουν υπερβολική τάση κάτι παλιότερα chipset της nVIDIA (και όχι μόνο φυσικά). Με τα Χ55/Χ58 δεν ξέρω τι παίζει βέβαια και σαφώς μπορεί να κάνω και λάθος.

Ενδέχεται να δίνει ακόμα και λιγότερη απ' ότι υποδεικνύει το VID του, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Μαστροphanispal και μαστροd3m0n για βοηθήστε λίγο τον rookie ...λοιπόν

στο cpuz σε IDLE --core voltage 0,864------------ORTHOS core voltage 1,272

τι λέει ? ανεβάζει πολύ?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...