Προς το περιεχόμενο

Pc με 500€

ithan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Δεν θα χρειαστεί(και να χρειαζόταν δεν έπαιρνε και καμία αλλά τες πα) καμία αναβάθμιση ο s775 Ε6300 για πολλά χρόνια όσων αφορά τις ταινίες και θα χρειαστεί το AM3 rig με τον Phenom II x4 925 +ddr3(που ήδη είναι φθηνότερες από τις ddr2 και σε ένα χρόνο θα πουλιούνται σαν στραγάλια) που βγαίνει και αυτό στα 400€...Μάλιστα...:-)

Βασικα απο οτι βλεπω εχεις ενα θεματακι με τα Ελληνικα σου αγορακι μου.

Δεν ειπα πουθενα οτι το AM3 θα χρειαστει αναβαθμιση.

Ουτε ειπα πουθενα οτι το συστημα που συνεθεσα ειναι το καλυτερο.

Εδωσα μια βαση στις εταιριες που πιστευω οτι ειναι καλυτερες και σε οικονομικες τιμες.

Ειπες οτι διαφωνεις και σεβομαι την αποψη σου απολυτα. Απο εκει και περα δεν καταλαβαινω το προβλημα σου? Μηπως πρεπει να ζητησω και συγνωμη που ειπα τη γνωμη μου?

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:44 ----------

Το ότι η Asrock είναι θυγατρική της ASUS Rock Solid το ξέρεις;

Η οποια Asus χρησιμοποιει λιγο χειροτερα υλικα ωστε στις ιδιες προδιαγραφες να βγαινει πιο φθηνη η μητρικη.

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ναι αρκετές.Και ΑM3 κιόλας.Και για αυτά που δίνεις είναι μια χαρά μητρικές όχι για πολλά πολλά αλλά τίμιες.

Και ASUS έχει τύχει να δουλέψω και τις θεωρώ τις χειρότερες μητρικές για τα λεφτά τους.

Τα πάντα με βάση την τιμή κρίνονται.

Δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλές οι ASUS μητρικές των 300€ γιατί δεν μου έχει να δουλέψω ποτέ και λογικά η ASUS για να έχει καλό όνομα από εκεί το έχει και καλές θα είναι εκείνες..Όχι θα βασικά.Εκείνες είναι καλές βάση reviews.(Αν και 1000% θα υπάρχουν καλύτερες με λιγότερα λεφτά ακόμη και σε εκείνη την κατηγορία.Τουλάχιστον από reviews βλέπω ότι υπάρχουν)

Αλλά στις μεσαίων κυβικών μητρικές είναι ότι ακριβώς και οι Asrock μόνο που τις πλήρωσες για κάτι παραπάνω χωρίς να στο προσφέρουν..

Και s775 επεξεργαστές έχω δουλέψει και με όση ειλικρίνεια διαθέτω ακόμη και athlon II διπυρηνάκι είναι πιο smooth από c2Q σε περιβάλλον Windows 7.Όχι πιο δυνατό για να μην μπερδευόμαστε...Από τον Ε6300 θα είναι ΚΑΙ πιο δυνατό.

Τώρα εσύ φίλε αν ποτέ σου πουλήσουν Mercedes του 1998 1800 κυβικά λίγο ακριβότερα από ένα AUDI του 2008 2λιτρο και πάρεις την Mercedes επειδή είναι καλύτερη σαν όνομα.Ε πρέπει να το κοιτάξεις..

Δημοσ.
Ναι αρκετές.Και ΑM3 κιόλας.Και για αυτά που δίνεις είναι μια χαρά μητρικές όχι για πολλά πολλά αλλά τίμιες.

Και ASUS έχει τύχει να δουλέψω και τις θεωρώ τις χειρότερες μητρικές για τα λεφτά τους.

Τα πάντα με βάση την τιμή κρίνονται.

Δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλές οι ASUS μητρικές των 300€ γιατί δεν μου έχει να δουλέψω ποτέ και λογικά η ASUS για να έχει καλό όνομα από εκεί το έχει και καλές θα είναι εκείνες..Όχι θα βασικά.Εκείνες είναι καλές βάση reviews.(Αν και 1000% θα υπάρχουν καλύτερες με λιγότερα λεφτά ακόμη και σε εκείνη την κατηγορία.Τουλάχιστον από reviews βλέπω ότι υπάρχουν)

Αλλά στις μεσαίων κυβικών μητρικές είναι ότι ακριβώς και οι Asrock μόνο που τις πλήρωσες για κάτι παραπάνω χωρίς να στο προσφέρουν..

Και s775 επεξεργαστές έχω δουλέψει και με όση ειλικρίνεια διαθέτω ακόμη και athlon II διπυρηνάκι είναι πιο smooth από c2Q σε περιβάλλον Windows 7.Όχι πιο δυνατό για να μην μπερδευόμαστε...Από τον Ε6300 θα είναι ΚΑΙ πιο δυνατό.

Τώρα εσύ φίλε αν ποτέ σου πουλήσουν Mercedes του 1998 1800 κυβικά λίγο ακριβότερα από ένα AUDI του 2008 2λιτρο και πάρεις την Mercedes επειδή είναι καλύτερη σαν όνομα.Ε πρέπει να το κοιτάξεις..

Τελικα απλα εχουμε αλλα κριτηρια... :o

-Οσον αφορα τις Asrock, 1-2 που κατσανε στα χερια μου ηταν αστειες...

Μετριο bios και χωρις εξοδο SPDIF πανω στη μητρικη ωστε να συνδεεις 2pin καλωδιακι στις καρτες γραφικων nVidia (η μια δεν ειχε σιγουρα στην αλλη δε χρειαστηκε να τσεκαρω). Επισης εχω διαβασει πως χρησιμοποιει χειροτερης ποιοτητας υλικα (πυκνωτες κτλ) απο την μητρικη εταιρια δηλαδη την Asus.

-Για τους AMD παλι, δεν εχω την καλυτερη γνωμη. Δεν ξερω αν ασχολεισαι με overclocking, αλλα στους Intel εχω φτασει μεχρι και 80% και μαλιστα χωρις υδροψυξη (με μια καλη ψυκτρα απλα). Οσες φορες δοκιμασα Overclocking σε AMD τα MHz ανεβαινανε με το σταγονομετρο. Οσο για τη λειτουργια σε περιβαλλον Windows σε καθημερινη χρηση δεν υπαρχουν τραγικες διαφορες.

Απλα κραταμε οτι και οι δυο μας θελαμε να βοηθησουμε τον ithan και ειχαμε διαφορετικες αποψεις. ;)

Το παραλογο θα ηταν να συμφωνουμε ολοι μεταξυ μας. :-D

Δημοσ.

Δες λίγο που πάνε οι Phenom II αέρα..Με άζωτα και ιστορίες σπάσαν και το παγκόσμιο ρεκόρ.

Συμφωνώ στην τελευταία σου πρόταση και δεν συνεχίζω.

Δημοσ.

Εγώ παιδιά μία Asus γενικά έτυχε και δούλεψα την 4670 graphic card και όπως είπα και παραπάνω ακριβώς μετά από ένα χρόνο,δηλαδή τον προηγούμενο μήνα μου έβγαλε πρόβλημα στο ανεμηστηράκι.Κάνει απιστεύτο θόρυβο,σε σημείο που δεν αντέχεται να έχεις το pc ανοιχτό,τώρα δεν ξέρω κάτι μου είπαν στο plaisio οτι μπορεί να φταίει και το τροφοδοτικό μου το οποίο είναι 400w.Τεσπα μπορεί και να έκατσε.Γιάυτο βάζω παρακάτω ένα 630watt silent.Ξέχασα να πώ ότι θέλω και ηχεία τα οποία κοστίζουν 80euro και δεν είναι παζαρέψιμα :)),οπότε Νίκος αφού με κάλυψε η 4670 1 χρόνο τώρα για τα παιχνίδια του styl(Sacred 2, Call of duty-Modern warface,κτλ),πιστεύω ότι η παρακάτω που είναι και silent θα με καλυψει:)Αν πάρω μία απο τις κάρτες που μου προτείνεις ξεφεύγω αρκετά.Κάπου γραφτήκε πιο πάνω οτι θέλω να παίζω παιχνίδια στη 40αρα.Λάθος,τη 40αρα την έχω για να βλέπω ταινίες,για τα παιχνίδια έχω monitor Samsung full hd 22''.Το pc θα το αγοράσω από το πλαίσιο γιατί έχω γνωστό οπότε η τιμή πάει 10-15% κάτω :)) (αυτός είναι ο λόγος που άλλαξα και κουτί,το coolmaster δεν το έχει)

τιμή μον. τεμάχια τιμή

Chieftec Giga GH-01BW-OP Black Case

αφαίρεση

49,00 € 49,00 €

AXP Simple Power AXP-630P12P PSU (630W)

αφαίρεση

48,00 € 48,00 €

AMD Phenom II X4 955 (sAM3, Cache 8MB, 3.2GHz, Box)

αφαίρεση

142,98 € 142,98 €

Xigmatek Apache Cpu Cooler (CAC-D9IA0-U01)

αφαίρεση

13,99 € 13,99 €

Adata 2GB DDR3-1333 Ram Dimm (PC3 10666, 9-9-9-18, AD31333002GMU)

αφαίρεση

40,00 € 79,99 €

Sapphire 4670 Ultimate SVGA (PCI-Express, Ultimate, 512MB)

αφαίρεση

67,00 € 67,00 €

Western Digital 500GB Green HDD (Cache 32MB, Sata 2, WD5000AADS)

αφαίρεση

47,35 € 47,35 €

Logitech Σετ 2 Ηχείων Z10

αφαίρεση

78,98 € 78,98 €

Asrock M3A785GMH/128M (AM3, DDR3, VGA)

αφαίρεση

63,00 € 63,00 €

συνολικό κόστος προϊόντων 590,29 €

κόστος μεταφορικών 0,00 €

συνολικό κόστος αγορών 590,29 €

Δημοσ.
Δες λίγο που πάνε οι Phenom II αέρα..Με άζωτα και ιστορίες σπάσαν και το παγκόσμιο ρεκόρ.

Συμφωνώ στην τελευταία σου πρόταση και δεν συνεχίζω.

Συμφωνεις, συμφωνεις, αλλα δε λες να χαλρωσεις λιγακι. :P

Εγω αν διαβασες καλα μιλησα για Overclocking σε νορμαλ συνθηκες με μια απλη ψυκτρα και οχι με αζωτα και τετοια.

Επισης ειπα οτι γενικα οι Intel ειναι πολυ καλυτεροι και πολυ πιο ευκολοι στο Overclocking, πραγμα που εχει εξακριβωθει απο οσους εχουν ασχοληθει.

Τωρα αν υπαρχουν μερικα μοντελα AMD, που κατω απο συγκεκριμενες συνθηκες και συνδιασμο υλικων πετανε, δεν το εχω δοκιμασει, αλλα ειναι σιγουρο οτι ισχυει.

Για παραδειγμα στο ενα απο τα PC μου, εχω βαλει ενα πολυ φθηνο επεξεργαστη των 1.8GHz και με Overcklocking τον εχω παει στα 3.0GHz. Ολα αυτα με μια ψυκτρα και οχι με αζωτα και ιστοριες για αγριους. Το καλοκαιρι οι θερμοκρασιες στο PC μου ειναι γυρω στους 40 βαθμους και το χειμωνα γυρω στους 35.

Και μιλαμε για απλα μοντελα που χρησιμοποιει ολος ο κοσμακης και οχι τιποτα extreme CPU, μητρικες και μνημες που ειναι ισα ισα για να πηγαινουν στους διαγωνισμους.

Για εμενα αυτο ειναι το Overcklocking. Κατι που θα μου γλυτωσει χρηματα, αφου ενα φθηνο επεξεργαστη, τον κανω να συμπεριφερεται σαν ενα μοντελο με το διπλασιο κοστος.

Αυτο δεν το καταφερα σε ικανοποιητικο βαθμο (σταθεροτητα στη λειτουργια, χαμηλες θερμοκρασιες, μεγαλο ποσοστο αυξησης ταχυτητας) οσες φορες προσπαθησα με AMD.

Mπορει απλα να ηταν συμπτωση, μπορει να μην τα καταφερνουν το ιδιο καλα οι AMD. Δε χρειαζεται πιστευω περισσοτερη αναλυση στο ποια εταιρια ειναι η καλυτερη. Γιατι αν αρχισω μετα να λεω γιατι δε θα εβαζα ποτε καρτα γραφικων με Chipset ATI για παραδειγμα, θα φθασει στα 23000 μηνυματα το θεμα απο τις διαφορετικες αποψεις που θα εχει ο καθενας. :lol:

Εγω απλα προτεινα 2-3 πραγματα με βαση τις μαρκες που πιστευω και τη χαμηλη τιμη και επεσες να με φας... :fear:

"γιατι αυτο τον επεξεργαστη..."

"γιατι αυτες τις μνημες..."

"γιατι αυτη τη μητρικη..."

Anyway, καλη συνεχεια σε ολους και καλοριζικο το μηχανημα στο φιλο μας τον ithan.

Επισης συγνωμη απο τα υπολοιπα μελη που τους κουρασαμε με αυτη την ιστορια και τις κοντρες μας. :o

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...