Προς το περιεχόμενο

Pc με 500€

ithan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τώρα συγκρίνεται η πλαστικούρα (κακής ποιότητας μάλιστα) με το CoolerMaster;

Και όλ' αυτά για 13€ διαφορά;

Μπας και "θίχτηκες" κάπως για το κουτί σου;

Άσε που υποτίθεται ότι η εμφάνιση είναι υποκειμενική όπως λες, οπότε κι εμείς με τη σειρά μας κάλλιστα μπορούμε να πούμε την άποψή μας.

Επίσης το να προτιμά κάποιος ένα κουτί αποκλειστικά για λόγους design όπως λες, δε θα 'θελα να το σχολιάσω.

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εγω δε μπορω να καταλαβω γιατι κοιτας δυνατες καρτες εφοσον δε θα παιζεις παιχνιδια.

Μια ΤΕΤΟΙΑ με 49€ σου φτανει και σου περισσευει.

Αθορυβη και με Hardware Acceleration ωστε να μη ζοριζεται ο επεξεργαστης.

Σηκωνει χαλαρα ταινιες 1080p.

Για σκληρο δεν το συζηταμε καν. ΕΔΩ εισαι. Με φανταστικες κριτικες και δοκιμασμενος.

Οσο για επεξεργαστη, παλι πιστευω οτι μπαινεις σε περιτα εξοδα εφοσον δεν εχεις απαιτησεις απο το μηχανημα. Βαλε εναν ΤΕΤΟΙΟ Intel πανω σε μια μητρικη με Socket 775 και εισαι ΟΚ. Ποτε δεν θα τον δεις να δουλευει πανω απο 50%.

Μια καλη και φθηνη μητρικη, ειναι η ASUS που ειναι DDR2 αφου σε καλυπτει απολυτα.

Διαλεξε 4GB RAM DDR2, ενα τροφοδοτικο το πολυ 500W και ενα κουτακι και εισαι OK.

Δηλαδη χοντρα χοντρα αυτα που σου προτεινω μαζι με τα υπολοιπα 2-3 πραγματακια που θα διαλεξεις, δε θα κανουν πανω απο 400€ και πιστεψε με, οτι ακομα και 1500€ να δωσεις, δεν προκειται ουτε καλυτερη εικονα να δεις, ουτε κανενα αλλο κερδος να εχεις σαν Media Center που το θελεις. Επισης δεν προκειται να τυχει εστω και μια ταινια που να μη μπορει να την παιξει το μηχανημα.

Οσοι εχω δει, αγοραζουν κατι που δε θα χρησιμοποιησουν ουτε το 10% των δυνατοτητων του μηχανηματος.

ΑΜΑΡΤΙΑ ΕΙΝΑΙ. :-)

Δημοσ.

Το ξέρεις ότι για τη χρήση αυτή υπάρχουν και οι μητρικές της AMD με onboard gpu που σηκώνει τα πάντα εκτός από παιχνίδια στα 60€,ότι τα athlonakia II κάνουν 50€ και ότι οι ddr2 είναι πλέον ακριβότερες;

Παρόλα αυτά ο OP δεν λέει ότι το θέλει για τέτοια χρήση το pc.

Δημοσ.
Το ξέρεις ότι για τη χρήση αυτή υπάρχουν και οι μητρικές της AMD με onboard gpu που σηκώνει τα πάντα εκτός από παιχνίδια στα 60€,ότι τα athlonakia II κάνουν 50€ και ότι οι ddr2 είναι πλέον ακριβότερες;

Παρόλα αυτά ο OP δεν λέει ότι το θέλει για τέτοια χρήση το pc.

Φιλε το ηξερα οτι η κουβεντα θα καταληξει για μια ακομα φορα στην κοντρα Intel-AMD, αλλα αυτα ειναι γουστα.

Απλα θα σου πω, οτι η AMD ηταν καποτε...

εδω και χρονια απλα τρεχει πανικοβλητη να προλαβει το ρυθμο που καθοριζει η Intel. :P

Οσο για το αλλο που λες πρεπει να ζητησω συγνωμη.

Μου διεφυγε πως ο φιλος μας θελει να παιζει ΚΑΙ παιχνιδακια.

Νομιζα μονο σαν Media Center. :rolleyes:

Αυτη η καρτα μπορει να σηκωσει ικανοποιητικοτατα τα περισσοτερα παιχνιδια, αλλα δεν ξερω με τα "βαρια" τι γινεται...

Δημοσ.

Ξέρεις ότι μιλάμε για budget pc που ισχύει ακριβώς το αντίθετο ε;

Τι ακριβώς νομίζει ότι τρέχει να φτάσει ο athlon II από τον Ε6300;Έχεις κάτσει ποτέ να δουλέψεις με amd cpu νέας γενιάς ή απλά όποιος έχει τον δυνατότερο επεξεργαστή που ποτέ των ποτών δεν υπάρχει περίπτωση να αγοράσεις πάει να πει ότι έχει και την πιο συμφέρουσα πρόταση στην κατηγορία των 50€ που ψάχνεις;

Ξέρεις ότι κυκλοφορούν ήδη τα windows 7 ε;:P

Δεν τίθεται θέμα intel-amd αν μιλούσες για κάποιον επεξεργαστή νέας γενιάς της intel σε λίγο ακριβότερη τιμή δεν θα το σχολίαζα καν.Αλλά μιλάς για s775 χωρίς πλήρη vitrualization υποστήριξη(τουλάχιστον ο δικός μου δεν έχει!:-D) και με νεκρό socket.

Δημοσ.
Ξέρεις ότι μιλάμε για budget pc που ισχύει ακριβώς το αντίθετο ε;

Τι ακριβώς νομίζει ότι τρέχει να φτάσει ο athlon II από τον Ε6300;Έχεις κάτσει ποτέ να δουλέψεις με amd cpu νέας γενιάς ή απλά όποιος έχει τον δυνατότερο επεξεργαστή που ποτέ των ποτών δεν υπάρχει περίπτωση να αγοράσεις πάει να πει ότι έχει και την πιο συμφέρουσα πρόταση στην κατηγορία των 50€ που ψάχνεις;

Ξέρεις ότι κυκλοφορούν ήδη τα windows 7 ε;:P

Δεν τίθεται θέμα intel-amd αν μιλούσες για κάποιον επεξεργαστή νέας γενιάς της intel σε λίγο ακριβότερη τιμή δεν θα το σχολίαζα καν.Αλλά μιλάς για s775 χωρίς πλήρη vitrualization υποστήριξη(τουλάχιστον ο δικός μου δεν έχει!:-D) και με νεκρό socket.

-Τα Windows 7 τα εχω περασμενα απο τις πρωτες RC εκδοσεις μεχρι και την τωρινη RTM. Το Virtualization XP Mode που απλα το εχεις ακουστα εφοσον δεν το υποστηριζει ο επεξεργαστης σου, το εχω χρησιμοποιησει και ειναι MAΠΑ. Καλυτερα να ασχοληθει καποιος με το Vitrual Box.

-Εγω πιστευω οτι τα πραγματα που προτεινα, ειναι υπεραρκετα για ΟΛΑ τα Videos (μεχρι και HD) και για το 90% των παιχνιδιων.

-Αν δεν κανω λαθος ο φιλος μας δε ζηταει κατι παραπανω. Αυτα που ειπα καλυπτουν τις αναγκες του και του εξοικονομουν πανω απο 100€.

Οσο για σενα, δεν περιμενα να μας πεις και τιποτα σοβαρο.

Κατι τετοια παιδακια που βαζουν σαν υπογραφη τους "AMD sucks", "Ιntel rocks" ή το αντιθετο, τα εχω σπουδασει εδω και πολλα χρονια στα forums. :devil:

Δημοσ.

Ναι μόνο που τίποτα από αυτά δεν βάζω στην υπογραφή μου.Και πριν απο λίγο παραδέχτηκες ότι έκανες λάθος επειδή νόμιζες ότι ο φίλος δεν ήθελε παιχνιδάκια..Αλλά και στην περίπτωση που δεν ήθελε παιχνιδάκια υπεραρκετά είναι αυτά που προτείνεις...Αλλά υπάρχει και πρόταση σε AMD 100€ φθηνότερη και πιο υπεραρκετή και σε πιο αναβαθμίσιμη πλατφόρμα..(Εκτός και αν την αναβάθμιση την περνάς στο ντούκου οπότε δεν μιλάμε για μόνο 100€ διαφορά-αν είναι μόνο γιατί όταν μιλάμε για budget pc τα 100€ μόνο δεν τα λες..);)

Τώρα το ποιο σοβαρό που λες,και το τι σπούδασες...Άστο στην κρίση των υπολοίπων.

Δημοσ.
Ναι μόνο που τίποτα από αυτά δεν βάζω στην υπογραφή μου.Και πριν απο λίγο παραδέχτηκες ότι έκανες λάθος επειδή νόμιζες ότι ο φίλος δεν ήθελε παιχνιδάκια..Αλλά και στην περίπτωση που δεν ήθελε παιχνιδάκια υπεραρκετά είναι αυτά που προτείνεις...Αλλά υπάρχει και πρόταση σε AMD 100€ φθηνότερη και πιο υπεραρκετή και σε πιο αναβαθμίσιμη πλατφόρμα..(Εκτός και αν την αναβάθμιση την περνάς στο ντούκου οπότε δεν μιλάμε για μόνο 100€ διαφορά-αν είναι μόνο γιατί όταν μιλάμε για budget pc τα 100€ μόνο δεν τα λες..);)

Τώρα το ποιο σοβαρό που λες,και το τι σπούδασες...Άστο στην κρίση των υπολοίπων.

Δεν καταλαβες κατι φιλε μου.

Δεν πιστευω οτι η συνθεση που προτεινα ειναι το τελειο PC.

Απλα προτεινα κατι που καλυπτει 100% τις απαιτησεις του ithan με το μικροτερο δυνατο κοστος.

Αν εμπαινα και εγω στη διαδικασια να διαλεξω εναν δυνατοτερο επεξεργαστη ή μια καλυτερη καρτα γραφικων θα προτεινα αλλα υλικα, αλλα πιστευω πως με αυτα τα 400€ ο φιλος μας ειναι ΟΚ.

Κανε και εσυ τις προτασεις σου και ας κρινει μονο του το παλικαρι.

Δεν εχει νοημα να σε πεισω για κατι.

Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά θα χτυπήσω το coolermaster τελικά.Την Saphire 4670 1giga που την έχει το Plaisio σε προσφορά 60euro θα την πάρω για το καινούργιο μου Pc,πιστεύω ότι αυτη τη στιγμή έχει την καλυτέρη σχέση τιμής-απόδόσης.Τέλος πείτε μου τι κάρτα προτείνετε να βάλω στο παλιό Pc αυστηρά μέχρι 50euro για να το πουλήσω στο παλικάρι.Όπως είπα και πιο πάνω παίζει παιχνίδια strategy kai Fifa Manager,κτλ!

Οπότε η τελική σύνθεση βγαίνει ως εξής:

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΑΣ

Ποσότητα Τίτλος Κωδικός Τιμή

Διαγραφή Προϊόντος COOLERMASTER RC-690-KKN1 CM 690 BLACK 200006201 57.18 €

Διαγραφή Προϊόντος AMD PHENOM II X4 925 2.8GHZ QUAD-CORE BOX 200005160 125.49 €

Διαγραφή Προϊόντος ASROCK M3A785GXH/128M 200003396 73.62 €

Διαγραφή Προϊόντος CORSAIR CMV4GX3M2A1333C9 VALUE SELECT DDR3 4GB (2X2GB) PC3-10666 (1333MHZ) DUAL CHANNEL KIT 200005278 81.47 €

Διαγραφή Προϊόντος COOLERMASTER RS-500 EXTREMEPOWER PLUS 500W 200003376 43.12 €

Διαγραφή Προϊόντος WESTERN DIGITAL WD6401AALS 640GB CAVIAR BLACK SATA2 200000634 53.84 €

Ενημέρωση Σύνολο (με ΦΠΑ): 434.72 €

+60euro η Saphire 4670 1giga οπότε σύνολο 495euro :)

Τι λέτε? Α παιδιά μη ξεχάσουμε να προτείνουμε καρτούλα μέχρι 50 γιούρια για να πουλήσω τον παλιό στο παλικάρι :)

Ευχαριστώ!!!

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:18 ----------

George_Prix είπα κάτι μέχρι 500euro,οκ κάλος αυτός με τα 400 αλλά αφού με 100 παραπάνω μπορώ να πάρω κάτι που πλησιάζει λίγο το σήμερα και θα μου κρατήσει για 2 χρόνια χαλαρά χωρίς να χρειαστεί να αλλάξω κάτι δεν έχω πρόβλημα να τα σκάσω :)Εξάλου τον παλιό θα του τον δώσω 300,οπότε με ένα 200 έχω ολοκαίνουργιο σχετικά καλό pc :))))))))))))))))

Δημοσ.

Καρτούλα για να πουλήσεις τον παλιό πάρε την 4670 του πλαισίου.

Για τον καινούριο πάρε κάτι δυνατότερο με την εξής σειρά 4770 ή 4850 ή 4870 ή 5770.Όσο ανεβαίνεις τόσο καλύτερος είσαι εκτός από την τελευταία που δεν ανεβαίνεις σκαλοπάτι σε επιδόσεις αλλά πας σε dx11 κάρτα.

@George_Prix το από πάνω χωρίς την κάρτα γραφικών στα 430€ είναι πολύ καλύτερο και αναβαθμίσιμο από αυτό που πρότεινες.Και θα μπορούσε να βάλει και την m/b με το 1pciE να το ρίξει άλλα 15€..και το athlon II 240 να το ρίξει ακόμη 75€ δηλαδή να βγει στα 340€...Και πάλι ανώτερο θα ήταν.

Δημοσ.
George_Prix είπα κάτι μέχρι 500euro,οκ κάλος αυτός με τα 400 αλλά αφού με 100 παραπάνω μπορώ να πάρω κάτι που πλησιάζει λίγο το σήμερα και θα μου κρατήσει για 2 χρόνια χαλαρά χωρίς να χρειαστεί να αλλάξω κάτι δεν έχω πρόβλημα να τα σκάσω :)Εξάλου τον παλιό θα του τον δώσω 300,οπότε με ένα 200 έχω ολοκαίνουργιο σχετικά καλό pc :))))))))))))))))

ΟΚ φιλε μου.

Καλοριζικος !!!

Εγω θεωρησα πως τον θελεις για light χρηση και ειπα κατι οικονομικο οπου φυσικα δε θα χρειαζοταν και καμια αναβαθμιση για πολλα χρονια οσον αφορα τις ταινιες τουλαχιστον.

Δημοσ.
ΟΚ φιλε μου.

Καλοριζικος !!!

Εγω θεωρησα πως τον θελεις για light χρηση και ειπα κατι οικονομικο οπου φυσικα δε θα χρειαζοταν και καμια αναβαθμιση για πολλα χρονια οσον αφορα τις ταινιες τουλαχιστον.

Δεν θα χρειαστεί(και να χρειαζόταν δεν έπαιρνε και καμία αλλά τες πα) καμία αναβάθμιση ο s775 Ε6300 για πολλά χρόνια όσων αφορά τις ταινίες και θα χρειαστεί το AM3 rig με τον Phenom II x4 925 +ddr3(που ήδη είναι φθηνότερες από τις ddr2 και σε ένα χρόνο θα πουλιούνται σαν στραγάλια) που βγαίνει και αυτό στα 400€...Μάλιστα...:-)

Δημοσ.
@George_Prix το από πάνω χωρίς την κάρτα γραφικών στα 430€ είναι πολύ καλύτερο και αναβαθμίσιμο από αυτό που πρότεινες.Και θα μπορούσε να βάλει και την m/b με το 1pciE να το ρίξει άλλα 15€..και το athlon II 240 να το ρίξει ακόμη 75€ δηλαδή να βγει στα 340€...Και πάλι ανώτερο θα ήταν.

Με μερικες μικρες διαφορες ομως...

Εγω μιλαω για μητρικη Asus, επεξεργαστη Intel και καρτα γραφικων nVidia. :-D

Οχι για Asrock, AMD και ATI. Το PC που συνεθεσε ο φιλος ειναι δυνατο, αλλα καμια απο τις παραπανω 3 μαρκες δε μου εμπνεει εμπιστοσυνη. ;)

Anyway... γουστα ειναι αυτα. Ο καθενας οτι θελει παιρνει.

Αφου αυτα επελεξε ο ithan το σεβομαι απολυτα. Αυτος πληρωνει και εχει τον τελευταιο λογο.

Δημοσ.

Ε εντάξει τώρα τι να απαντήσω στο παραπάνω;

Αν καθόμαστε να συγκρίνουμε τον s775 Ε6300 και την 9500 με τον Phenom II x4 925 και την HD4200 για οποιαδήποτε χρήση και να τα θέλει ο αγοραστής ζήτω που καήκαμε...

Το ότι η Asrock είναι θυγατρική της ASUS Rock Solid το ξέρεις;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...