Προς το περιεχόμενο

Καλή περίοδος για αγορά νέου PC?

--Shady--

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για backup μίλησα.Που σημαίνει όχι σε εσωτερικό σκληρό.Ή σε εξωτερικό ή σε DVD ε και όσο να ναι βολεύει αρκετά.Να την κάνω τι την πρόσβαση σε καμμιά 20αριά σειρές που έχω κατεβασμένες;Να μου πιάνουν χώρο στο σκληρό και να είναι και επίφοβο να πάθουν τίποτα;Τις έγραψα σε 50dvd(εννοείται σεζόν σεζόν μόλις τις έβλεπα) τις έχω και κάθονται με κόστος 50χ0,15€=7,5€=225gb και κερδίζω παντού.Και σε χρήμα και σε ασφάλεια.Να τις ξαναδώ δύσκολο.Άν χρειαστεί να τις ξαναδώ τις πετάω μια στο σκληρό.Απλά συνήθεια είναι να γράφεις κάθε σεζόν μόλις την δείς...Όπου σεζόν βάλε ταινία,όπου ταινία βάλε μουσική.Σκέψου το δισκάκι να μην ήταν 4,5gb αλλά 25 ή 50gb.Ε εκεί θα κέρδιζα και από άποψη χώρου.Η τιμη του writter είναι αρκετά καλή και χρήσιμο είναι.Αν και όντως είναι λίγο νωρίς ακόμη.Καλύτερα να περιμένει κάποιος και να πέσουν οι τιμές στα δισκάκια.Όπως είπα και πάνω το έβαλα απλά για να μεγαλώσει η τιμή γιατί άχρηστο δεν μου είναι..Ρώτα κανέναν που έχασε πολλά δεδομένα από σκληρό και θα το καταλάβεις.Είναι λίγο περίεργη η έννοια του backup σε δισκάκια αλλά είναι απλά συνήθεια που αν αποκτήσεις γλιτώνεις από περιπέτειες και από άχρηστο πράγμα μέσα στους σκληρούς σου.

Ο Samsung είναι καλύτερος.

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

καλα μην παιρνεις ορκο οτι τα δισκακια ειναι ασφαλης μεθοδος αποθηκευσης. Ειδικα τα bluray στα οποια ενας κοκος σκονης εχει πολλαπλασιες πιθανοτητες να οδηγησει σε προβληματικο δισκακι αποτι σε ενα dvd και ακομα περισσοτερες αποτι σε ενα cd. Δεν ειναι πανακεια τα δισκακια. Απο κει και περα ναι καλη η λογικη που χρησιμοποιεις, απλα επιμενω να πιστευω οτι αν δε το εχει αμεση αναγκη δεν υπαρχει λογος να το αγορασει. Οποτε μενω σε κατι που ειπες και σε αλλο ποστ και το λες και τωρα οτι απλα για να ανεβει η τιμη το προτεινεις πιο πολυ, μιας και δεν ειναι παντελως αχρηστο. Εγω απλα εθεσα την αντιπροταση του 1τερρα σκληρου για αποθηκευση. Απο κει και περα ο επιδοξος αγοραστης στη τελικη μπορει να μη χρειαζεται καν αποθηκευση δεδομενων :P

Ισχυει παντως η λογικη με τα δισκακια που λες.

Προσωπικα τα 80ευρω του bluray θα τα εσπρωχνα ειτε για να κανω την 5850-->5870, ειτε για να κανω τα 4gbram-->8gb.

Δημοσ.

Κάρτα ήχου αξίζει να κοιτάξω η η ενσωματωμένη στην motherboard είναι αρκετή αφού απλώς ακούω μουσική?

Το Blu-Ray εμενα θα μου πιάσει σκόνη γιατί ούτε αγοράζω Blu-Ray ταινίες ούτε νοικιάζω ούτε πρόκειται να κάνω back-up κάτι τόσο μεγάλο.

Δημοσ.

Που να δείς και bluRay σε fullHD tv..Άχρηστο δεν είναι σε καμμία περίπτωση,η τιμή αρχίζει να γίνεται καλή.Εγώ προσωπικά στα 40€ θα αγοράσω και το περιμένω πως και πώς να ησυχάσω από τα αμέτρητα dvd..Γιατί πλέον έχω περάσει και σε HD σειρές...Άντε παλιά ήταν η κάθε σεζόν 4-8gb την έγραφες σε 1-2dvd...Τώρα που η κάθε σεζόν είναι 22gb τι κάνω;Θα αφήσω κάτι 100άδες gb να αράζουν στο pc μου χωρίς να τα χρησιμοποιώ ποτέ,θα γράψω την κάθε σεζόν σε 5dvd ή θα τα σβήσω;:lol:

Όπότε το έβαλα για αυτό..:-D

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 05:03 ----------

Κάρτα ήχου αξίζει να κοιτάξω η η ενσωματωμένη στην motherboard είναι αρκετή αφού απλώς ακούω μουσική?

Το Blu-Ray εμενα θα μου πιάσει σκόνη γιατί ούτε αγοράζω Blu-Ray ταινίες ούτε νοικιάζω ούτε πρόκειται να κάνω back-up κάτι τόσο μεγάλο.

Η κάρτα ήχου είναι απίστευτα καλή σε σχέση με αυτή που έχεις και όχι δεν χρειάζεσαι κάτι καλύτερο.Μεγάλη κουβέντα φάε,μεγάλο λόγο μην πείς!Κάτσε να αρχίσεις τα download 1080p 20gb η ταινία και να συνιθίσει λίγο το μάτι σου σε HD ταινίες να μην μπορείς να δείς xvid ούτε αν σε παρακαλάνε και θα σου πω εγώ..:-D

Δημοσ.
.Μεγάλη κουβέντα φάε,μεγάλο λόγο μην πείς!Κάτσε να αρχίσεις τα download 1080p 20gb η ταινία και να συνιθίσει λίγο το μάτι σου σε HD ταινίες να μην μπορείς να δείς xvid ούτε αν σε παρακαλάνε και θα σου πω εγώ..:-D
Προς το παρών δεν μπορώ ούτε να δω HD 720p:lol:

O i5 είναι αρκετά "future-proof" η "χάνει" σε αυτό σε σχέση με τους i7?

Η κάρτα ήχου είναι απίστευτα καλή σε σχέση με αυτή που έχεις και όχι δεν χρειάζεσαι κάτι καλύτερο

Κοίταξα τώρα και είδα ότι είναι 7.1 :o θα πρέπει να ψάξω για ηχεία τότε ":P

Δημοσ.

E γιαυτό σου φαίνονται περίεργα τα μεγάλα αρχεία.Πάρε το καινούριο pc,αρχίνα κατέβαζε σιγά σιγά να δείς πως φαίνονται και άμα σε 4 μήνες δεν κατεβάζεις μόνο HD φτύσε με.

To ίδιο socket έχουν.Δεν υπάρχουν futureproof με την έννοια που το εννοείς στα pc!Σε δύο χρόνια με τα μισά λεφτά θα παίρνεις κάτι πολύ καλύτερο.Στάνταρ.Οτιδήποτε σε quad phenomII,i5,i7 σου είναι υπερυπεραρκετό και futureproof.Απλά με τον i7 θα έχεις δώσει περισσότερα λεφτά για το τίποτα.Ο ένας θα δουλεύει μόνιμα στο 1% ο άλλος στο 0.95% και ο 3ος στο 0,94%...Μέχρι το 100% που είναι κατασκευασμένοι να δουλεύουν μόνιμα έχεις ακόμη καιρό..

Δημοσ.

Τι να πούμε και εμείς που έχουμε χειρότερο επεξεργαστή και από τους 3...:-D

79942877.jpg

Το μεγάλο ρολόγάκι είναι η χρήση της cpu μου αυτή τη στιγμή που μιλάμε

Δημοσ.

Υπάρχει καμια καλή ψήκτρα για αυτό το socket?

Δεν πρόκειται να κάνω overclocking αλλα θέλω να έχω το κεφάλι μου απόλυτα ήσυχο όσον αφορά τις θερμοκρασίες.

Θα ξόδευα extra για water cooling άμα αξίζει.

Δημοσ.

shady Μη σε πιανει μανια με τους i7, οτιδηποτε παρεις σε επεξεργαστη σε σχεση με αυτο που εχεις τωρα θα πεταει. Αυτο ομως που θα δωσει τεραστια διαφορα ειναι ενας SSD και οχι η διαφορα του i7 απο τον i5. Οποτε και παλι σου λεω μην τρελαινεσαι...

Δημοσ.
shady Μη σε πιανει μανια με τους i7, οτιδηποτε παρεις σε επεξεργαστη σε σχεση με αυτο που εχεις τωρα θα πεταει.
E καλά αυτό το ξέρω,αλλα δεν θέλω απλός να πετάει,θέλω να @@μαει και να δέρνει ;)

Απλός λέω αφού εγώ και το χρήμα και την διάθεση για i7,why not?

Πραγματικά ελπίζω να μην γίνομαι κουραστικός.

Αυτο ομως που θα δωσει τεραστια διαφορα ειναι ενας SSD και οχι η διαφορα του i7 απο τον i5. Οποτε και παλι σου λεω μην τρελαινεσαι...
Τεραστια ε?

Είναι όμως τόσο ακριβοί που θα μπορούσα να ρίξω τα λεφτά σε μια δεύτερη 5850.

Δεν πιστεύω ότι ο απλός HD θα μου ρίξε τα FPS τόσο δραματικά σε σχέση με έναν SSD.:confused:

Δημοσ.
Σοβαρέψου μαν..
Γιατί σοβαρέψου ρε φιλε?

Τι είπα?

---------- Post added at 16:52 ----------

Λοιπόν..

Αποφάσισα ότι 100% θα πάρω SSD αλλα αναρωτιέμαι άμα αξίζει να πάρω την μητρική που υποστηρίζει SATA 3 έτσι ώστε να αγοράσω SATA 3 SSD μόλις βγούν?

Καμια συμβουλή?

(Τον Adata 80GB X25-M SSD by intel που πρότεινε ο Νίκος τον έχω βάλει για τα καλά στο μάτι τώρα.Thanks που μου ανοίγεις τα ματια.)

Δημοσ.

Και εγω τωρα ειμαι στον 8ο χρόνο με το ιδιο ακριβως PC που είχα απο 1η γυμνασιου !!!

Απλά δεν προκειται να το αντικαταστησω και να μπλεκω τί καινουργιο να παρω και καποια στιγμη θα παρω ενα MacPro ( http://www.apple.com/macpro/ ) και θα ησυχασω.

Στο θέμα μας τωρα θα σου προτεινα ο,τι παρεις να κοιταξεις να εχει συμβατοτητα με μελλοντικες εφαρμογες (οπως το usb3.0 ) ομως μην καταξοδευτεις για κατι πχ blue ray dvd player που οσο περναει ο καιρος φθηναινει περισσοτερο.

Τέλος αν το καινουργιο PC το θες κυριως για παιχνιδια καλυτερα παρε κανενα PS3 ή XBOX 360. Και λιγοτερα θα δωσεις και θα παιζεις ανετα παιχνιδια.

Δημοσ.

Μαν έχει σχέση το παιχνίδι σε κονσόλα με το παιχνίδι σε pc;;

Έχεις δει γραφικά;;

Θες να συνεχίσω;;

Επίσης μητρικές για το usb 3 δεν έχουν κυκλοφορήσει άρα πάλι πρέπει να περιμένει στο τέλος δεν θα πάρει ποτέ pc.

Δημοσ.

Shady πρέπει να ξεφύγεις απ την λογική "Όσο πιο ακριβό-τόσο πιο καλό".

Είναι το κλασσικό κόλλημα ενός pc user.Δεν θέλει να βλέπει κλεψύδρες και θέλει ο υπολογιστής να ανοίγει σε 2 δεύτερα και όταν κάνει κλικ σ ένα παράθυρο να εμφανίζεται σε 0,0001 του δευτερολέπτου.

Τα παιδιά έχουν προτείνει πολύ καλές λύσεις στις προηγούμενες σελίδες.Είναι κρίμα να πετάξεις τα λεφτά σου χωρίς να δεις αποτέλεσμα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...