antonl Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Δεν το γνώριζα αυτό. Ευχαριστώ για την πληροφορία
frap73 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2009 Προσωπικά τη μπαταρία τη βρίσκω (αν και σίγουρα κάπως αντιαισθητική) βολική. Κι αυτό γιατί ανασηκώνει το πίσω μέρος ελαφρά κάνοντας το γράψιμο λίγο πιο άνετο για τα γούστα μου. Και επιπλέον είναι άνα καλό σημείο για να το κρατάς Εγώ πχ όταν δεν έχω που να το ακουμπήσω, το κρατώ από εκεί ενώ γράφω με το άλλο. Πόλύ ασφαλέστερο από το να το έχεις στην παλάμη σου... Ξέχασα να πω πως αυτο το netbook δεν ειναι καθόλου Linux-Friendly σε περίπτωση που κάποιος σκοπευει να δοκιμασει να αλλαξει τα Xp.Ο λόγος ειναι η κάρτα γραφικών του. To GMA500 είναι το μόνο πρόβλημα και υποστηρίζεται από το Ubuntu (8.χ, στην 9 τον βγάλανε...) και τη Fedora ( στο 11 από ξένο repository, στο 12 μάλλον θα μπει στο κύριο). Επίσης ο driver κυκλοφορεί και θα μπορούσε κανείς να τον βάλει σε οποιαδήποτε διανομή... Το πρόβλημα είναι οτι το GMA500 βασίζεται σε τεχνολογία που έχει αγοράσει η Intel από τρίτη εταιρεία και μάλλον γι'αυτό και δεν το υποστηρίζει στο linux όπως τα δικά της. Ο driver έχει αναπτυχθεί από τη Dell γιατί χρησιμοποιούσε το GMA500 σε μηχανήματα που έδινε με Ubuntu. Πιθανόν για τον ίδιο λόγο έχει επιλεχθεί και το πιο αδύναμο GMA500 (ένταντι του GMA950 που υπάρχει στα 10άρια).To GMA500 έχει μικρότερη κατανάλωση αλλά δεν ειναί και τόσο πιο αδύναμο. Μάλιστα έχει καλύτερα χαρακτηριστικά από το GMA950 καθώς και (πολύ σημαντικότερο από την απόδηση 3D) μερική MPEG1/2 επιτάχυνση.
antonl Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2009 Και επιπλέον είναι άνα καλό σημείο για να το κρατάς Εγώ πχ όταν δεν έχω που να το ακουμπήσω, το κρατώ από εκεί ενώ γράφω με το άλλο. Πόλύ ασφαλέστερο από το να το έχεις στην παλάμη σου... Για να μαι ειλικρινής φοβάμαι να το κάνω αυτό. Αν και δείχνει στιβαρό, ας μην προκαλώ την τύχη μου (και μου μείνει καμιά μπαταρία στο χέρι)
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2009 Προσωπικά τη μπαταρία τη βρίσκω (αν και σίγουρα κάπως αντιαισθητική) βολική. Κι αυτό γιατί ανασηκώνει το πίσω μέρος ελαφρά κάνοντας το γράψιμο λίγο πιο άνετο για τα γούστα μου. Πολύ καλυτερα απο το να ηταν το ιδιο Netbook ενας "μικρος μπογος", δηλαδη καπου 1-1,5 ποντο πιο φαρδυ λογω της μπαταριας.
ipal Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2009 Tελικα το πηρε κανεις? Το ειδα plaisio, νομιζο εχει αυτοκολλητο ubuntu επανω, 450 το ειχαν (και καλα μαθητικο). Ο cpu ειναι LowVolt, τωρα αν κραταει 7ωρες η μπαταρια...
giannis00 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2009 To GMA500 είναι το μόνο πρόβλημα και υποστηρίζεται από το Ubuntu (8.χ, στην 9 τον βγάλανε...) και τη Fedora ( στο 11 από ξένο repository, στο 12 μάλλον θα μπει στο κύριο). Επίσης ο driver κυκλοφορεί και θα μπορούσε κανείς να τον βάλει σε οποιαδήποτε διανομή... Το πρόβλημα είναι οτι το GMA500 βασίζεται σε τεχνολογία που έχει αγοράσει η Intel από τρίτη εταιρεία και μάλλον γι'αυτό και δεν το υποστηρίζει στο linux όπως τα δικά της. Ο driver έχει αναπτυχθεί από τη Dell γιατί χρησιμοποιούσε το GMA500 σε μηχανήματα που έδινε με Ubuntu. Οπως λες η GMA500 <<υποστηρίζεται>> απο Linux αλλα ο Driver ειναι κλειστος (Poulsbo),εχει να αναβαθμιστεί απο το 2008 και επισης δεν εχει επαρκή υποστήριξη γενικότερα στο Linux.Με Win υπερτερει εναντι της GMA950 αλλα σε Linux απλα δουλευει, χωρις καν 3d εππιταχυνση.
antonl Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2009 Tελικα το πηρε κανεις? Το ειδα plaisio, νομιζο εχει αυτοκολλητο ubuntu επανω, 450 το ειχαν (και καλα μαθητικο). Ο cpu ειναι LowVolt, τωρα αν κραταει 7ωρες η μπαταρια... Αν εννοείς απ τη συγκεκριμένη προσφορά, όχι. Αν εννοείς γενικά, απ αυτό γράφω τώρα. [...] Με Win υπερτερει εναντι της GMA950 αλλα σε Linux απλα δουλευει, χωρις καν 3d εππιταχυνση. Σε τι; Στην υποστήριξη HD (δεν έχω καταφέρει κάτι ικανοποιητικό) ή στην υποστήριξη dx10 (lol);
giannis00 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Αν εννοείς απ τη συγκεκριμένη προσφορά, όχι. Αν εννοείς γενικά, απ αυτό γράφω τώρα. Σε τι; Στην υποστήριξη HD (δεν έχω καταφέρει κάτι ικανοποιητικό) ή στην υποστήριξη dx10 (lol); Τελικά το πηρες?Αξιζει?Εγω δν εχω αλλαξει αποψη ακομα! Βασικα πως σου φαινεται σε αναπαραγωγη video?Για HD ,που κανουν λογο πολλοι,μπορουμε να μιλαμε?
antonl Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Αν ρίξεις μια ματιά στο #5 θα καταλάβεις ότι το χω λίγο καιρό πριν βγει αυτή η προσφορά Το θέμα είναι τι ζητάς απ αυτό για να καταλήξεις στο αν αξίζει. Εγώ ήθελα ένα συνδυασμό μικρού μεγέθους και βάρους & σχετικά άνετης οθόνης και πληκτρολογίου. Είδα από κοντά τα 10άρια και δε μου κανε η οθόνη (η ανάλυσή της). Είδα το 751 και 1-2 11άρια της Asus δίπλα-δίπλα και κατέληξα στο Acer λόγο οθόνης/πληκτρολογίου. Η μεν πρώτη μου φάνηκε πιο ζωντανή/φωτεινή και το δεύτερο είναι λίγο μεγαλύτερο. Η αυτονομία με το wifi πάντα ανοιχτό, φωτεινότητα κάτω απ τη μέση και browsing/ταινίες είναι κανα 5ωρο υπολογίζω. HD δεν έχω δοκιμάσει να δω αλλά ψιλοαμφιβάλω αν θα την παλέψει. Επίσης είναι εντελώς αθόρυβο (οκ αν στήσεις αυτί κάτι θ ακούσεις φαντάζομαι). edit: Μιας και ρωτάς γενικότερα για video απ ό,τι είδα, σε HD youtube ζορίζεται. Στα κλασικά avi εννοείται πως δεν έχει θέμα.
giannis00 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Ευχαριστω για την απαντηση!Βασικα θελω ενα NETBOOK αλλα κανενα δεν με ενθουσιαζει...Το θεμα ειαι η διαφορα επεξεργαστη γιατι κακα τα ψεματα αλλο 1,33 και αλλο 1,6!Εκτος αυτου φοβαμαι τα προβληματα με Linux.
antonl Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Η αλλιώς ~17% ταχύτερη cpu VS ~40% περισσότερα pixels
frap73 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Tελικα το πηρε κανεις? Το ειδα plaisio, νομιζο εχει αυτοκολλητο ubuntu επανω, 450 το ειχαν (και καλα μαθητικο). Ο cpu ειναι LowVolt, τωρα αν κραταει 7ωρες η μπαταρια... Υπάρχουν 2 6cell μπαταρίες... η 46Ah και η 57Ah. Με την 46άρα 4.5 ώρες με το ζόρι. Με την 57 μπορεί να πίασεις 7. Δυστυχώς νομίζω πως αυτά που έρχονται Ελλάδα (μαθητικά και μη) έχει την 46άρα. Το δικό μου τουλάχιστον (εμπορικό), ήρθε με την 46άρα προς μεγάλη μου απογοήτευση
antonl Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Υπάρχουν 2 6cell μπαταρίες... η 46Ah και η 57Ah. Με την 46άρα 4.5 ώρες με το ζόρι. Με την 57 μπορεί να πίασεις 7. Δυστυχώς νομίζω πως αυτά που έρχονται Ελλάδα (μαθητικά και μη) έχει την 46άρα. Το δικό μου τουλάχιστον (εμπορικό), ήρθε με την 46άρα προς μεγάλη μου απογοήτευση Έχω την εντύπωση ότι έρχονται κι αυτά με τη μεγάλη 6άρα (καλή ώρα).
frap73 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 edit: Μιας και ρωτάς γενικότερα για video απ ό,τι είδα, σε HD youtube ζορίζεται. Στα κλασικά avi εννοείται πως δεν έχει θέμα. Το youtube είναι flash και το flash από την adobe δεν χρησιμοποιεί GPU accelaration
haHa Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Εγω το εχω παρει απο το pc1.gr με 282 ευρω. Ερχεται με την 57αρα μπαταρια. Πιανει γυρω στις 6-6.5 ωρες αυτονομια. Το λαπτοπ ειναι εισαγωγη απο αλλη χωρα, μιας και σου δινουν μετατροπεα για το φις του τροφοδοτικου. Μεχρι στιγμης ειμαι πολυ ευχαριστημενος, γιατι πρωτη φορα μπορω να δουλεψω ανετα σε netbook. Εχει ωραια, ανετη οθονη με σωστη αναλυση(1366x768) που χωρανε αρκετα και οχι οθονες με αναλυση 1024x576 που τρελαινεσαι στο scrolling . Επισης εχει εξαιρετικα ανετο πληκτρολογιο,κανονικου μεγεθους και για πρωτη φορα γραφω σε netbook χωρις να κανω λαθος. Προβληματιζομουν και εγω αρχικα για την cpu μιας και ερχομουν απο netbook με 1.6GHz cpu , αλλα δεν εχω καταλαβει στα απλα πραγματα(μονο browsing κανω) ακομα διαφορα. Αυτο που καθε μερα εκτιμαω ομως ειναι η οθονη και το πληκτρολογιο του. Υ.Γ.: Εχει επισης πολυ δυνατο σημα wifi, καμμια σχεση με αλλα netbook που ειχα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.