Προς το περιεχόμενο

HOL ή FORTHNET????? Δίλλημα.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καλησπέρα παιδιά,κι εγώ με την σειρά μου θα ήθελα να σας κάνω μία ερώτηση.Έχω βαρεθεί πλέον να πληρώνω τα διπλά πάγια του ΟΤΕ και αποφάσισα να κόψω το conn-x και να βάλω κάποια άλλη σύνδεση INTERNET.Κατέληξα αναμεσα σε δύο στην HOL και στην FORTHNET?Και οι δύο εταιρείες πάντως έχουν ελκυστικές προσφορές και ισάξιες θα μπορούσα να πω.Δεκτές ολες οι απόψεις είτε αυτές ειναι θετικές είτε αρνητικές.

Ναι ο ΟΤΕ ειναι λιγο πιο ακριβος. Αν δε σε νοιαζει η 24αρα καλυτερα να μεινεις εκει.

Αν τωρα θες 24αρα αλλαξε, τωρα ποια θα σου παιξει καλυτερα ειναι σαν τα ζαρια

Ο ΟΤΕ δεν εχει διπλα παγια απλα δε στο λεει ετσι σε ενα ομορφο πακετακι (τελευταια εχει μια προσφορα στα 8 και στο λεει ετσι πιο ομορφα). Αν οι αλλοι σου λεγαν 10 για το τηλεφωνο 10 για το νετ 10 για υπεραστικα και 10 για εξωτερικο τι θα ελεγες οτι ειχαν 4 παγια;;; Οποτε ειναι θεμα μαρκετινγκ σου πεταν και το χωρις παγιο ΟΤΕ και καθαρισαν. Ομως εχουν παγιο forthnet, hol, on, vivodi...

Δημοσ.

[/color]

έχοντας περάσει από tellas, forthnet, και ΟΤΕ, μπορώ να σου πω με βεβαιότητα να μείνεις με το connex-άκι, να έχεις ήσυχο το κεφάλι σου.

προσωπικά θεωρώ τον ΟΤΕ πιο αξιόπιστο από οποιονδήποτε άλλο πάροχο.

εκτός αυτού, οι διαφορές στην τιμή πλέον δεν είναι τόσο μεγάλες.

π.χ.: προσφορά conne-x talk

προσφορά forthnet 2 play

προσφορά hol double play

προσφορά tellas double play unlimited

κάνε τις συγκρίσεις και δες αν τελικά συμφέρει. το conne-x κλείνει στα 8mbit, οι υπόλοιποι στο αφήνουν στο "έως 24", αλλά δεν ξέρεις τι θα σου κάτσει.

Δεν έχεις άδικο αλλά σε αυτή τη περίπτωση ο ΟΤΕ δίνει ιντερνετ έως 8mpbs Upload 512kbyte όχι εως 24mpbps/1024kbyte. Και δεν δινει δωρεαν κλήσεις προς εξωτερικό. Βάση τον παραπάνω δεν μπορεί να συγκριθεί με τα doubleplay των εναλλακτικών από πλευράς τιμών..

Δημοσ.
έβλεπες youtube κανονικά τις προάλες που είχε πέσει το σύμπαν? :P

ακόμα και τις καλές μέρες μεγάλα σε διάρκεια HD videos στο youtube δεν βλέπεις χωρίς να κάνεις pause :o

αν η Forthnet δεν δώσει λεφτά να αγοράσει bandwidth της προκοπής με εξωτερικό αλλά και να αναβαθμίσεις συνδέσεις εξωτερικού αυτό το χάλι δεν πρόκειται να διορθωθεί ποτέ...

δεν ειμαι στο utube συνεχεια ρε σι για να ξερω ποτε επεσε το συμπαν.εχω και αλλα πραγματα στην ζωη μου:P/σε Hd δεν εχω πολυδοκιμασει

• Super Moderators
Δημοσ.

ναι άλλα υπάρχει άλλος λόγος που έπρεπε να ήξερες ότι είχαν πέσει 2-3 κυκλώματα με εξωτερικό ταυτόχρονα τις προάλες, υπήρχε τέτοιο πρόβλημα που το παραδεχόντουσαν ακόμα και στην τηλεφωνική υποστηρίξη :P

Δημοσ.
ναι άλλα υπάρχει άλλος λόγος που έπρεπε να ήξερες ότι είχαν πέσει 2-3 κυκλώματα με εξωτερικό ταυτόχρονα τις προάλες, υπήρχε τέτοιο πρόβλημα που το παραδεχόντουσαν ακόμα και στην τηλεφωνική υποστηρίξη :P

α.αδεια.β.δεν με απασχολει εμενα αυτο αφου ειμαι εξω.ουτε εγω θα το λυσω:P..ο καθενας στον τομεα του.αν εσενα σε βαλω να φτιαχνεις pc και να κανεις μονο την συναρμολογηση και τιποτε μα τιποτε αλλο λιγο σε νοιαζει αν η gigabyte εβγαλε νεο firmware.

Δημοσ.

εγω σε καμια απο τις δυο...αλλα αποψη μου.

επισης...καλο ειναι να μην τη λετε στο φιλο που ειπε για την ορθογραφια. οπως ετσιθελικα περασε η γραμμη να καταργηθουν τα greeklish γιατι καποιοι αποφασισαν οτι πια δεν τους πανε στο ματι και οτι η καταργηση τους γινεται για το καλο της ελληνικης γλωσσας ετσι και πολλοι αλλοι δεν αρεσκονται στην ανορθογραφια και μπορουν επισης να το σχολιαζουν με βαση το προηγουμενο σκεπτικο του καλου της ελληνικης γλωσσας! ας μην εχουμε δυο μετρα και δυο σταθμα λοιπον :)

Δημοσ.
ποτέ δεν κάνει κακό να είσαι ενημερωμένος :P

δεν γινεται να εισαι ενημερωμενος για ολα και β.σκοπος ειναι να ενημερωνεται για κατι που σε ενδιαφερει ατομα η να ενημερωθεις για μια αλλαγη που θα σε βοηθησει.να ενημερωνεσαι για καποιο γεγονος το οποιο θα ξαναγινει και δεν ειναι κατι σταθερο δεν εχει τοσο νοημα.να μαθεις πχ οτι βγηκε νεο ρουτερακι και κανει αυτο και αυτο η το νεο firmware κανει αυτο ναι αλλα να ξερεις ποτε επεσε πχ μια γραμμη ενω ειναι κατι που θα φτιαξει αλλα και σιγουρα θα ξαναγινει ειναι Λιγο.....θα τα πουμε αλλη φορα αυτα

εγω σε καμια απο τις δυο...αλλα αποψη μου.

επισης...καλο ειναι να μην τη λετε στο φιλο που ειπε για την ορθογραφια. οπως ετσιθελικα περασε η γραμμη να καταργηθουν τα greeklish γιατι καποιοι αποφασισαν οτι πια δεν τους πανε στο ματι και οτι η καταργηση τους γινεται για το καλο της ελληνικης γλωσσας ετσι και πολλοι αλλοι δεν αρεσκονται στην ανορθογραφια και μπορουν επισης να το σχολιαζουν με βαση το προηγουμενο σκεπτικο του καλου της ελληνικης γλωσσας! ας μην εχουμε δυο μετρα και δυο σταθμα λοιπον :)

αν και off topic οι παρατηρησεις μπορουν να γινουν και με pm.και β.οπως ειπαμε ειναι forum και οχι εκθεση.οποιος εχει αναγκη αυτα που γραφουμε θα τα διαβασει και στα greeklish.και εφοσον δεν υπαρχει κανονας που να απαγορευει τα λαθη συν οτι ειναι μικρα λαθη τοτε....δεν εγραψα το ετσι αιτσι ωστε να σε μπερδευει

• Super Moderators
Δημοσ.
δεν γινεται να εισαι ενημερωμενος για ολα και β.σκοπος ειναι να ενημερωνεται για κατι που σε ενδιαφερει ατομα η να ενημερωθεις για μια αλλαγη που θα σε βοηθησει.

δεν είναι και άσχετο βέβαια αυτό που ανέφερα για να το βάζεις στην κατηγορία των "όλα" :P

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους. Βρήκα το θρεντ αυτό ψάχνοντας στο γκούγκλ να βρώ γιατί στο διάολο δεν μπορώ να δω βιντεάκια youtube χωρίς φόρτωμα από τότε που έβαλα HOL, και απ ότι φαίνεται όλοι έχουν λίγο-πολύ αυτό το πρόβλημα, οπότε υποθέτω απλώς θα πρέπει να το υποστώ.

Σχετικά με την ερώτηση του ΟΠ, αν και υποθέτω μέχρι τώρα αφού πέρασε και καιρός δεν νομίζω να τον ενδιαφέρει πλέον, θα ήθελα να πώ ότι η Forthnet είναι απατεώνες του ..... και μακρυά απ τους ......

Όταν πρωτοέβαλα φορθνετ, μόλις είχαν βάλει το ιδιοκτητο δίκτυο τους στη γειτονιά μου, και αφού αγόρασα πακέτο για 4mbit, με συνδέσανε στα... 768kbps. Μετά απο κανα δυό μήνες τηλεφωνημάτων οπου δεν γινόταν τίποτα (μου προτείνανε να περιμένω 6 μήνες, να τελειώσει το αρχικό μου συμβόλαιο και να με συνδέσουν απ την αρχή, αυτή τη φορά με τα 4 μεγκαμπιτ) στέλνω ένα αναλυτικό γράμμα σε γνωστό Ελληνικό περιοδικό με τη στήλη user power όπου μέτα απο 2 μήνες που το δημοσιεύσανε, με παίρνει τηλ ένας τύπος απ τα κεντρικά και είναι όλο γλύκες, και στο τέλος μου εξηγεί ότι θα πρέπει να συμπληρώσω μια κάποια αίτηση τάδε, και να πάω στην άλλη ακρη της πόλης (Θεσ/νικη) και μετά να κάνω 3 τουμπες, 2 τεμενάδες και μια ανάποδη κωλοτούμπα. Τρέχα γυρευε κοινώς, για δικό τους λάθος. Όπότε λέω και εγώ, φακ δις σιτ, πάω στον πΟΤΕ.

Στον ΟΤΕ λοιπόν, όπου κάθησα για αρκετό καιρό κιόλας, τυχαίνει να μην έχει δικό της κέντρο η περιοχή μου, οπότε όσο είχαν ακόμη τις 4αρες συνδέσεις έπεφτα συχνά πυκνά, αλλά καθως είμαι και σε καινούριο κτήριο, γενικά ήταν ανεκτό το ιντερνετ εκτός του γεγονότος ότι το upload που μου έδινε ο πΟΤΕς, ήταν σε επίπεδο dial up. Οπότε γενικά, αν εξαιρέσεις ότι έχανε τον συγχρονισμό η γραμμή συχνά πυκνά, τουλάχιστον δεν είμουν στα 768.

Πριν απο μερικούς μήνες, ο πΟΤΕς αποφασίζει λοιπόν να μας κάνει τη "χάρη" να διπλασιάσει όλες του τις ταχύτητες, καταργόντας τις παλιές συνδέσεις (δηλαδή η 1να γίνει 2, 4 να γίνει 8 και η 8αρα 24 αν δε κάνω λαθος). Ε, λοιπόν, εγώ μένω ανάμεσα στη πυλαία και την Τούμπα, 20 λεπτά με κίνηση από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, εν έτοι (χα, αυτό παίζει να το έγραψα λάθος, παρακαλώ τους σπελναζί να με συγχωρέσουν) 2010. Και η γραμμή δεν μπορούσε να συγχρονίσει κάν, οπότε η λύση του πΟΤΕ ήταν να με ρίξει στα 2mbit.

Ε όχι ρε π**στη, το 2010, σε μια πόλη 1 εκατομυρίου ανθρώπων, στην Ελλάδα της ευρωπαικής ένωσης, είναι ντροπή να μή μπορεί ο νο.1 προβάιντερ να μη μπορεί να σου δώσει σύνδεση πάνω απο 2 mbit. Είναι απαράδεκτο.

Νομίζω μπορείτε να φανταστείτε που το πάω. Όταν με πήρε τηλ η HOL και άρχισε να μου λέει για το ιδιοκτητο δικτυό τους κλπ λέω "ντάξει, τι έχω να χάσω?". Έβαλα ΧΟΛ λοιπόν, 6 mbit με 1mbit upload, ακόμη δεν έχω φάει ούτε μια φορά disconnect, ανεβάζω με 70 κβ/δευτερόλεπτο ακόμη και τώρα (16:45 απόγευμα Δευτέρας) -παραπάνω δεν πάει αλλά δεν μπορείς να τα έχεις όλα- και κατεβάζω σε γενικες γραμμές με 500-650.

Όσον αφορά τα παιχνίδια και τα pings, παίζω COD6: Modern Warfare 2 από το σπίτι, για όσους δεν γνωρίζουν το παιχνίδι δεν έχει dedicated servers αλλά βασίζεται σε p2p αρχιτεκτονική. Δηλαδή ένας παίκτης είναι host και οι υπόλοιποι συνδέονται πάνω του. Όχι μόνο μπορώ να παίξω άνετα και με ικανοποιητικότατα pings αν πέσω σε καλό χόστ, αλλά τα βράδυα με βάζει έμενα κιολας χόστ και παίζουν άλλοι πάνω στη δική μου σύνδεση με καλές ταχύτητες -αν είναι Έλληνες- και χωρίς packet loss ή γενικότερα spikes στα ping τους.

Για να τελειώνω με το wall of text, αν τυχαίνει να είναι κάποιος σε μία από τις ξεχασμένες περιοχές από τον πΟΤΕ και δεν θέλει να πληρώνει τους κερατάδες της Φορθνετ, από προσωπικη εμπειρία συνιστώ ΧΟΛ ανεπιφύλακτα. Εκτός δηλαδή και αν θέλετε να βλεπετε και youtube, κακά τα ψέματα, το streaming η σύνδεση δεν το ΄χει.

Συγνώμη ξανά για το τεράστιο ποστ, αυτή είναι η εμπειρία μου από τις Ελληνικές εταιρίες τα τελευταία 3 χρόνια τώρα. Αντε να περάσουν καμιά cable μπας και δούμε πραγματική άσπρη μέρα κάποτε.

Δημοσ.

καταρχην βριζουμε λιγοτερο.ειπαμε να λεμε καποιες λεξεις αλλα οχι να το κανουμε.....

μπορει απλα απο holνα πηρες αλλο ζευγαρι και να παιζεις καλυτερα.μεσα σε ιδια πολυκατοικια καθε ζευγαρι χαλκου παιζει διαφορετικα.ειναι πολλα στην μεση.αν δεν μπει οπτικη δεν θα δουμε ασπρη μερα.οσο για αυτο που λες εν ετος 2010 να ειμαστε ετσι να στο πω αλλιος.να ηταν μονο το ιντερνετ θα ηταν καλα.αλλα η ελλαδα σε ολα ειναι πισω και το Internet ειναι το τελευταιο.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Όπως λέει ο poulinos υπάρχουν πάρα πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν τη σύνδεση. Κατά καιρούς κάθε εταιρία έχει τα δικά της (σαν γενική εικόνα). Εγώ νομίζω πως αυτή η περίοδος είναι η χειρότερη για τη χολ. Από την άλλη κάποιοι θα είναι πάντα οι "τυχεροί" και θα παίζουν μια χαρά!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...