w4tt4n4b3 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Το αρχικό αρχείο είναι .ts, avc, 1280x720, 59.940 fps, progressive. Στόχος να γίνει 720χ480, 29.970 fps, x264 mkv... Θέμα πρώτο, τα πράγματα θα έπρεπε να ήταν απλά αλλά κάποιες εφαρμογές τα κάνουν δύσκολα. Το staxrip χρησιμοποιεί από μόνο του το DGAVC index για τα .ts avc αρχεία... Όταν το ts αρχείο όμως κοπεί με h264ts_cutter ή το TSPE τότε γίνεται το demuxing, το DGavc index φτιάχνει το dga αρχείο, ξεκινά το encoding και στο 2o χέρι (pass) η κωδικοποίηση αποτυγχάνει... avis [info]: 720x480 @ 29.97 fps (120806 frames) x264 [info]: using SAR=79/55 x264 [info]: using cpu capabilities: MMX2 SSE2Fast FastShuffle SSEMisalign LZCNT x264 [info]: profile Main, level 3.1 This application has requested the Runtime to terminate it in an unusual way. Please contact the application's support team for more information. Για να παρακάμψω αυτό το πρόβλημα, απενεργοποιώ τη δυνατότητα το dgavc να δημιουγεί dga αρχεία, και άρα γίνεται μόνο το demuxing του ts και μετά αναλαμβάνει το ffdshow h264 (ffmpeg) και το matroska splitter. H κωδικοποίηση τελειώνει λοιπόν με DirectshowSource... Το αποτέλεσμα; Audio/video desync. Ο ήχος προηγείται κατά δευτερόλεπτο ξεκάθαρα της εικόνας... Αντίθετα αν χρησιμοποιήσω το dgavc index σε μη κομμένο με το h264ts_cutter ts αρχείο και το encoding γίνεται κανονικά και δεν υπάρχει video delay. Μόνο που τότε πρέπει να κόβω το mkv αρχείο μετά την κωδικοποίηση. Αυτό που ψάχνω είναι να βρω τρόπο είτε να μπορώ να συνδυάσω την εύρυθμη λειτουργία και συνύπαρξη του dgavc index με ts αρχεία που έχουν κοπεί με το h264ts_cutter. Αν αυτό δεν μπορεί να γίνει τότε χρησιμοποιώντας directshow decoder στπ staxrip να μην έχω στο τελικό mkv αρχείο αποσυγχρονισμό μεταξύ audio και video... Να σημειώσω ότι το Staxrip κάνει και audio encoding από ac3 σε aac. Δοκιμάσα να κωδικοποίησω μόνο το video και πλέξω το mkv video με το αρχικό ac3 αρχείο που προέκυψε μετά από demuxing του ts. αρχείο. Το πλέξιμο γίνεται με mkvmerge... Και εκεί όμως υπάρχει αποσυγχρονισμός audio και video... Επαφίεμαι λοιπόν στην εφευρετικότητα του parsifal γιατί διαφορετικά δε νομίζω να βρίσκω λύση... Edit: Μία λυση θα ήταν να επιλέξω μια τιμή delay και να την προσθέσω στο mkvmerge και να φτιάξω ένα καινούριο πλέον mkv αρχείο. Το θέμα είναι ότι ο αποσυγχρονισμός δεν είναι σταθερός αλλά αυξανόμενος...
parsifal Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Δοκίμασες με κάποιο άλλο πρόγραμμα να κόψεις το .TS; Π.χ. το Avidemux; Επίσης, αν δεν έχεις να κάνεις πολύπλοκα edits αλλά το κόψιμο έχει μόνο ένα starting κι ένα ending point, μπορείς από το DGAVCIndex να περιορίσεις το indexing σε ένα selection μόνο. Παίζει να είναι και ακόμη πιο αξιόπιστος τρόπος απ' ό,τι με το Avidemux ή άλλον editor, γιατί αφήνει ανέπαφο το αρχείο και το όποιο A/V multiplexing έχει γίνει σε αυτό. Και hint: Μην ανοίγεις thread κάνοντάς το να φαίνεται ότι απευθύνεσαι σε συγκεκριμένο μέλος του forum. Γίνε λίγο διπλωμάτης! Μην περιορίζεις τις ελπίδες να λάβει το thread σου περισσότερες (και πιθανόν καλύτερες) εναλλακτικές απαντήσεις...
w4tt4n4b3 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Δυστυχώς έχω πολλά cutting points, μπορεί και 10 με 20 ανάλογα την περίπτωση. Η πιο σίγουρη μέθοδος είναι να κάνω encoding ολόκληρο το αρχικό αρχείο και μετά playback να βρω τα timecodes και να τα πετάξω στο mkvmerge... Οσον αφορά στο h264ts_cutter νομίζω ότι το μυστικό βρίσκεται στις ρυθμίσεις με τα frames. Το συγκεκριμένο ts αρχείο είχε ένα audio gap 407ms σε κάποιο σημείο και το έλυσα μέσω mkvmerge. To έκοψα στα 2 και στο 2ο κομμάτι πρόσθεσα τα 407ms... Νομίζω έχω δοκιμάσει και το Avidemux και το in-build editor του Staxrip αλλά είχε κάτι κολλήματα νομίζω. Θα τα ξαναδοκιμάσω. Προς το παρόν πειραματίζομαι με τα cut in και cut out frames... Διαπίστωσα ότι η επιλογή I-Frames έχει πρόβλημα ενώ όταν βάζω All-Frames γλυτώνω κάποια σφάλματα. Να σου απαντήσω και με spoiler. Όσες φορές έχω ανοίξει τέτοια θέματα χωρίς αναφορά σε πρόσωπο, πάλι δεν υπήρξαν απαντήσεις από άλλους, γιατί ts avc, staxrip κτλ έχω καταλάβει ότι δε χρησιμοποιούν πολλοί... Η αλήθεια είναι ότι το staxrip το χρησιμοποιούν για mpeg-2 περισσότερο και σχεδόν κανείς για avc hd αρχεία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.