Προς το περιεχόμενο

Απορία για σκληρό.

Αbominable

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρεται και από μένα.

Θέλω να αγοράσω ένα σκληρό για αποθήκευση. Ειδικά τώρα που οι 1.5 έχουν πέσει στα 100 γιουρόπουλα. Από όσα διάβασα και έχω ακούσει, αποκλείω τους seagate. Επομένως η μόνη λύση είναι o WD Green Caviar. Αλλά από τα specs του, αλλού βλέπω max RPM 5400 αλλού βλέπω RPM 5400-7200 Και καλά οι διαφορετικές ταχύτητες που δίνουν. Οι 5400 σε σχέση με τις 7200, δεν θα δίνουν χαμηλότερες ταχύτητες εγγραφης και ανάγνωσης; Ή είναι ανεξάρτητα το ένα από το άλλο;

Έχει πάρει κανείς τον συγκεκριμένο; Εντυπώσεις σχετικά με ταχύτητες/θόρυβο;

Δημοσ.
Χαίρεται και από μένα.

Θέλω να αγοράσω ένα σκληρό για αποθήκευση. Ειδικά τώρα που οι 1.5 έχουν πέσει στα 100 γιουρόπουλα. Από όσα διάβασα και έχω ακούσει, αποκλείω τους seagate. Επομένως η μόνη λύση είναι o WD Green Caviar. Αλλά από τα specs του, αλλού βλέπω max RPM 5400 αλλού βλέπω RPM 5400-7200 Και καλά οι διαφορετικές ταχύτητες που δίνουν. Οι 5400 σε σχέση με τις 7200, δεν θα δίνουν χαμηλότερες ταχύτητες εγγραφης και ανάγνωσης; Ή είναι ανεξάρτητα το ένα από το άλλο;

Έχει πάρει κανείς τον συγκεκριμένο; Εντυπώσεις σχετικά με ταχύτητες/θόρυβο;

Αυτο ελεγα και εγω αλλα οταν πηρα τον seagate τον 1tb LP εμεινα αναυδος με το ποσο γρηγορος ( παρα το οτι δουλευει στις 5900 στροφες ) , ποσο δροσερος και ποσο αθορυβος ειναι . Τον εκανα εξωτερικο με ενα κουτακι turbox με και ειναι με διαφορα ο καλυτερος εξωτερικος που εχω ( αναμεσα σε WD elements ,mybook , seagate , lacie , toshiba και μερικους που εχω βαλει εγω σε κουτακια με esata συνδεση ) .

Αφου ειναι για αποθηκευση θα επερνα με κλειστα τα ματια τον seagate 1.5 TB LP . Μαζι με εναν samsung ειναι ο πιο δροσερος δισκος που εχω χρησιμοποιησει .

Δημοσ.

Η 7200.12 σειρά της seagate είναι μια χαρά.

Οι green και γενικότερα αυτές οι σειρές, προορίζονται προφανώς για storage, όπου και οι απαιτήσεις στις ταχύτητες είναι μικρές, γι'αυτό και τους βγάζουν χαμηλόστροφους.

Επίσης και την λύση της samsung καλοβλέπω.

Δημοσ.
...

Πολυ καλή πρόταση φαίνεται ο Samsung αλλά δεν μπόρεσα να βρω πουθενά εγγύηση. (Αλλά θα μου πεις με 1.5 Τb δεδομένα η εγγύηση είναι μάλλον το τελευταίο που σε ενδιαφέρει !!) Και εγώ περίμενα πότε θα βγεί στην αγορά η σειρά 7200.12, αλλά ακόμα δεν έχω δει κανένα σχετικό προιόν σε 1.5 Tb.

Να ρωτήσω και κάτι για να διασαφηνίσω την απορία μου. Οι 7200 (και άνω) RPM, είναι απαραίτητες μόνο για τους σκληρούς που θα έχουν επάνω τα λειτουργικά; (win, lin) Ώστε να μην καθυστερεί το σύστημα;

• Super Moderators
Δημοσ.

3 χρόνια έχει o Samsung όπως ο Seagate και ο WD

από την στιγμή που θα τον έχεις για storage μην σε ανησυχεί

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...