Προς το περιεχόμενο

Ταινίες ζωγραφικής

paschalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δυστυχως δε θυμαμαι το ονομα μιας ταινιας που παιχτηκε περυσι. Ισως αργοτερα. Αν σε ενδιαφερει η ζωγραφικη εχει μια παρασταση στο Πλανηταριο με θεμα τον Βανγκογκ

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:29 ----------

Δεν ειναι αυτη που ειχα στο μυαλο μου αλλα δες το ελ γκρεκο να δεν το χεις δει ηδη

Δημοσ.

Modigliani - Με τον Άντι Γκαρσία, δυνατή κατ'εμέ (σε σύγκριση με άλλες του είδους)

Goya's Ghosts - Τίποτα το συνταρακτικό αλλά μια καλή ταινιούλα. Μπαρδέμ / Πόρτμαν

El Greco - Δεν την έχω δει

• Members
Δημοσ.

Μια φορά στο ΚΤΕΛ Πρεβέζης ο οδηγός του λεωφορείου είχε βάλει το Incognito. Όχι κάτι σπουδαίο, αλλά βλέπεται ευχάριστα (βέβαια, στο λεωφορείο βαριέμαι τόσο που ό,τι και να έδειχνε θα το έβλεπα - ακόμη και το "300" μου είχε φανεί ενδιαφέρον).

Επίσης, υπάρχει και το Pollock που ήταν αρκετά καλό, με έναν εξαιρετικό Εντ Χάρις.

Κατά καιρούς προβάλλονται αρκετές ταινίες με θέμα τη ζωή γνωστών ζωγράφων (πχ. Φρίντα, ενώ κάπου είχε πάρει το μάτι μου και ταινία για τον Καραβάτζιο) - απλά δεν τις έχω δει για να έχω γνώμη.

(edit: με πρόλαβε ο slipknot για το Pollock)

Δημοσ.

+1 για τον Μοντιλιανι.

Φοβερη ταινια και απιστευτος ο πινακας του μοντιλιανι που δειχνει στην ταινεια.

Δημοσ.
+1 για τον Μοντιλιανι.

Φοβερη ταινια και απιστευτος ο πινακας του μοντιλιανι που δειχνει στην ταινεια.

Σαν ταινία ήταν πολύ καλή αλλά γεμάτη ιστορικές ανακρίβειες. Ουδέποτε ο Πικάσο ζωγράφισε τον πίνακα που δείχνει η ταινία στο διαγωνισμό. Το ίδιο και ο πίνακας του Μοντιλιάνι στον διαγωνισμό αλλά και ο εντπωσιακός "άσυλο" του στενού φίλου του Μοντιλιανι (μου πήρε παρα πολυ καιρό να τον βρω). Τα παραθέτω αυτά γιατί δεν ξέρω τι ακριβώς ψάχνει ο topic starter.

Δημοσ.
Ποιές ταινίες θα προτείνατε με θεματολογία την ζωγραφική ?

Εάν σε ενδιαφέρουν ταινίες με βιογραφική δομή, που δεν περιορίζονται μόνο στα του καμβά, τότε πρέπει να δεις οπωσδήποτε το Pollock(που αναφέρθηκε) και το Love is the Devil που αναμοχλεύει κυρίως τα πάθη και την προσωπική ζωή του Francis Bacon και λιγότερο την εξάσκηση της τέχνης του.

Uber αμφότερες.

Δημοσ.

Andrey Rublyov

Απορώ πάντως γιατί κάποιος να θέλει να δεί ταινίες ζωγραφικής ή να υπάρχουν τέτοιες ταινίες. Αν κάποιος θέλει να θαυμάσει τα έργα υπάρχουν και τα μουσεία και οι πινακοθήκες, και μπορεί να διαβάσει κάποιο βιβλίο για την ζωή των καλλιτεχνών, πολύ πιο ουσιαστικό από κάθε ταινία.

Kαι, τώρα που το ξανασκέφτομαι, γιατί να θέλει κάποιος να βλέπει ταινίες ή να υπάρχουν ταινίες γενικότερα;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...