paschalia Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Ποιές ταινίες θα προτείνατε με θεματολογία την ζωγραφική ?
disqualified Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 δυστυχως δε θυμαμαι το ονομα μιας ταινιας που παιχτηκε περυσι. Ισως αργοτερα. Αν σε ενδιαφερει η ζωγραφικη εχει μια παρασταση στο Πλανηταριο με θεμα τον Βανγκογκ ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:29 ---------- Δεν ειναι αυτη που ειχα στο μυαλο μου αλλα δες το ελ γκρεκο να δεν το χεις δει ηδη
seishirosakura Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Modigliani - Με τον Άντι Γκαρσία, δυνατή κατ'εμέ (σε σύγκριση με άλλες του είδους) Goya's Ghosts - Τίποτα το συνταρακτικό αλλά μια καλή ταινιούλα. Μπαρδέμ / Πόρτμαν El Greco - Δεν την έχω δει
slipknot Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Δε ξέρω κατά πόσο μπορούν να θεωρηθούν ταινίες ζωγραφικής. Basquiat Pollock
Members gsarig Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Members Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Μια φορά στο ΚΤΕΛ Πρεβέζης ο οδηγός του λεωφορείου είχε βάλει το Incognito. Όχι κάτι σπουδαίο, αλλά βλέπεται ευχάριστα (βέβαια, στο λεωφορείο βαριέμαι τόσο που ό,τι και να έδειχνε θα το έβλεπα - ακόμη και το "300" μου είχε φανεί ενδιαφέρον). Επίσης, υπάρχει και το Pollock που ήταν αρκετά καλό, με έναν εξαιρετικό Εντ Χάρις. Κατά καιρούς προβάλλονται αρκετές ταινίες με θέμα τη ζωή γνωστών ζωγράφων (πχ. Φρίντα, ενώ κάπου είχε πάρει το μάτι μου και ταινία για τον Καραβάτζιο) - απλά δεν τις έχω δει για να έχω γνώμη. (edit: με πρόλαβε ο slipknot για το Pollock)
disqualified Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 frida αν θυμαμαι καλά Ναι και το Frida εχει μια καποια σχεση
tzotzo Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 +1 για τον Μοντιλιανι. Φοβερη ταινια και απιστευτος ο πινακας του μοντιλιανι που δειχνει στην ταινεια.
seishirosakura Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 +1 για τον Μοντιλιανι. Φοβερη ταινια και απιστευτος ο πινακας του μοντιλιανι που δειχνει στην ταινεια. Σαν ταινία ήταν πολύ καλή αλλά γεμάτη ιστορικές ανακρίβειες. Ουδέποτε ο Πικάσο ζωγράφισε τον πίνακα που δείχνει η ταινία στο διαγωνισμό. Το ίδιο και ο πίνακας του Μοντιλιάνι στον διαγωνισμό αλλά και ο εντπωσιακός "άσυλο" του στενού φίλου του Μοντιλιανι (μου πήρε παρα πολυ καιρό να τον βρω). Τα παραθέτω αυτά γιατί δεν ξέρω τι ακριβώς ψάχνει ο topic starter.
livewire Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Ποιές ταινίες θα προτείνατε με θεματολογία την ζωγραφική ? Εάν σε ενδιαφέρουν ταινίες με βιογραφική δομή, που δεν περιορίζονται μόνο στα του καμβά, τότε πρέπει να δεις οπωσδήποτε το Pollock(που αναφέρθηκε) και το Love is the Devil που αναμοχλεύει κυρίως τα πάθη και την προσωπική ζωή του Francis Bacon και λιγότερο την εξάσκηση της τέχνης του. Uber αμφότερες.
Moderators Gi0 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Μια ακομα Το κοριτσι με το μαργαριταρενιο σκουλαρικι (Βερμερ) Basquiat Ενω εκστασιαστηκα με το cast και ξεκινησα να την βλεπω κατα τυχη στην net νομιζω πριν απο κανα μηνα,γιατι βαρεεεεεθηκα τοσο πολυ στο τελος?
nikos21aek Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Να πω εγώ μια με βιολιά γιατί με ζωγραφική δεν μου έρχεται;Και αυτά κουλτούρα είναι. The red violin.Απλά γ@μεί..
Garnele Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Μια ακομαΤο κοριτσι με το μαργαριταρενιο σκουλαρικι (Βερμερ) Αυτό. Καταπληκτική ταινία.
freedubus Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Andrey Rublyov Απορώ πάντως γιατί κάποιος να θέλει να δεί ταινίες ζωγραφικής ή να υπάρχουν τέτοιες ταινίες. Αν κάποιος θέλει να θαυμάσει τα έργα υπάρχουν και τα μουσεία και οι πινακοθήκες, και μπορεί να διαβάσει κάποιο βιβλίο για την ζωή των καλλιτεχνών, πολύ πιο ουσιαστικό από κάθε ταινία. Kαι, τώρα που το ξανασκέφτομαι, γιατί να θέλει κάποιος να βλέπει ταινίες ή να υπάρχουν ταινίες γενικότερα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.