Προς το περιεχόμενο

Windows 7 error καμιά ιδέα;

laantonios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

τι να πει κανεις αν και κουλό θα το δοκιμάσω σε άλλη mobo αυριο κιολας

αυτο το οποίο με έχει κουράσει είναι το bios downgrade

στην mobo μου θέλω να βάλω την 0903 ρομ ,

έκανα bootable usb, πέρασα μέσα το utility της asus για flashaρισμα (καθώς το bios δεν με αφήνει να κάνω downgrade), μπαίνω σε dos, δίνω την εντολη afudos /iasusp5kc0903.rom /pbnc /n για downgrade. Κάνει erase, write, verify αλλά όταν ξεκινά και πάλι έχω την 1203!!

Δημοσ.

Να πω κάτι κουλό, 99,99% δεν ισχύει αλλά... Δοκίμασες να ρίξεις την cpu σου; Μισό GHz κάτω πχ;

Μου το κάνει σε έναν HT που έχω αλλά δουλεύει μια χαρά με -500hz... Δεν ξέρω γιατί...

Μνήμες-memtest; Μπα ε;

Τα 64-bit βάζεις;

Δημοσ.
τι να πει κανεις αν και κουλό θα το δοκιμάσω σε άλλη mobo αυριο κιολας

αυτο το οποίο με έχει κουράσει είναι το bios downgrade

στην mobo μου θέλω να βάλω την 0903 ρομ ,

έκανα bootable usb, πέρασα μέσα το utility της asus για flashaρισμα (καθώς το bios δεν με αφήνει να κάνω downgrade), μπαίνω σε dos, δίνω την εντολη afudos /iasusp5kc0903.rom /pbnc /n για downgrade. Κάνει erase, write, verify αλλά όταν ξεκινά και πάλι έχω την 1203!!

βασικά αν μπορείς δοκίμασε άλλο psu στο δικό σου σύστημα.

η asus έχει πάρει πολύ θερμά το όλο θέμα του bios με τρελές δικλείδες ασφαλείας

για να μην χαλάνε οι μητρικές της και δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό το downgrade πλέον.

θα το ψάξω πάντως κι αν βρω κάτι θα σε ενημερώσω, εν το μεταξύ καλό κουράγιο :P

Δημοσ.

πως πέτυχα το downgrade (δεν το συνιστώ απλά το επιχείρησα και πέτυχε!!)

μέσα απο το bios έκανα το υποτιθέμενο bios update στην 1203. Με το που ολοκληρώθηκε το erase έσβησα το pc ( έκλεισα το psu)

όταν ξεκίνησε (και προς μεγάλη μου έκπληξη)

36047658.th.jpg

έβγαλε σφάλμα bios και αναζήτησε το αρχείο P5KC.ROM σε 3 διαφορετικές πηγές: floppy, cd & usb !!

μετονομασα το p5kc0903.rom σε p5kc.rom το αντέγραψα σε usb stick και με το που το σύνδεσα έκανε bios update κάνοντας στην ουσία downgrade!!

τα 7 τα έκανε εγκατάσταση όμως μου βγάζει κάτι κατακόρυφες γραμμές

βέβαια δεν ολοκληρωσα ακόμη την εγκατάσταση όλων των drivers και δεν συμμάζεψα ακόμη το μηχάνημα

11902506.th.jpg

• Moderators
Δημοσ.

μέσα απο το bios έκανα το υποτιθέμενο bios update στην 1203. Με το που ολοκληρώθηκε το erase έσβησα το pc ( έκλεισα το psu)

όταν ξεκίνησε (και προς μεγάλη μου έκπληξη)

36047658.th.jpg

έβγαλε σφάλμα bios και αναζήτησε το αρχείο P5KC.ROM σε 3 διαφορετικές πηγές: floppy, cd & usb !!

μετονομασα το p5kc0903.rom σε p5kc.rom το αντέγραψα σε usb stick και με το που το σύνδεσα έκανε bios update κάνοντας στην ουσία downgrade!!

Υikes:whistle:

τα 7 τα έκανε εγκατάσταση όμως μου βγάζει κάτι κατακόρυφες γραμμές

βέβαια δεν ολοκληρωσα ακόμη την εγκατάσταση όλων των drivers και δεν συμμάζεψα ακόμη το μηχάνημα

Bios δηλαδη ο ενοχος?Ειμαι περιεργος να μαθω.Κανε τον κοπο να postarεις μολις το στρωσεις.

Δημοσ.

τελικά δεν είναι το bios ο ένοχος,

ακολούθησαν πολλές αλλαγές στο hardware και ο ένοχος ήταν η cpu

o e8200 αποδείχτηκε ή ασύμβατος με το hardware μου ή δεν ποστάρει σωστά.

με το τελευταίο bios έπαιξε σωστά ο e8400 και ένας [email protected]

συνεπώς αν σας βγει τέτοιο μνμ είναι ή cpu ή mobo

Δημοσ.

Εγω παντως πρεπει να πω οτι εχοντας ακριβως το ιδιο συστημα με σενα δεν εχω αντιμετωπισει το παραμικρο προβλημα. Εχω βαλει και XP και Vista και 7 RTM τωρα εντελως απροβληματιστα. Ολες οι ρυθμισεις του BIOS ειναι στο default.

Αλλα τωρα που το λετε εχω και γω ενα μικρο θεματακι με τον 8200. Λετε να ειναι προβληματικοι?

Παρουσιαζει αυξημενες θερμοκρασιες χωρις καποιο ιδιαιτερο λογο. Ρελαντι στους 52 βαθμους και με φουλ στρες στους 60. Καποιος μου ειχε πει απο δω παλαιοτερα οτι σε αυτο το μοντελο cpu ειναι προβληματικοι οι σενσορες για τις θερμοκρασιες.

PS: σιγουρα παντως παταει καλα η ψυκτρα και εχω βαλει σωστα την Arctic Silver παστα.

Δημοσ.

απο θέμα θερμοκρασίας που αναφέρεις δεν έχω πρόβλημα βέβαια φοράω όχι μαμα ψύκτρα αλλά αυτη που φαίνεται στην παραπάνω φωτό

τεσπα ευτυχώς είναι ακόμη στην εγγύηση και αύριο θα τον πάω για rma

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...