galasp Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Καλημέρα σας παιδιά. Θα ήθελα μια μικρή βοήθεια για ένα μεγάλο (κατά την γνώμη μου) πρόβλημα. Πρόσφατα, πριν 8 μέρες συγκεκριμένα, πήρα ένα νέο pc από το Πλαίσιο. Κανονικός πύραυλος μιλάμε. Εάν είναι αναγκαίο θα σημειώσω και τις προδιαγραφές του. Λοιπόν από την πρώτη μέρα που το παρέλαβα μου παρουσιάζει μια δυσλειτουργία. Όταν συνδέω κάποιον External HDD η ένα flash USB stick η ακόμα και ένα iPod, ενώ χρησιμοποιώ τον υπολογιστή, την επομενη φορα που θα τον ανοίξω μου βγάζει το ακόλουθο μήνυμα στο boot (τα Windows δεν ξεκινάνε): "AHCI Option BIOS Revision: 01.06.70 Date: 08.13.2008 Copyright© 2006-2008 Phoenix technologies, LTD AHCI BIOS not installed!! Warning! Overclock recovery occur. System is running in Safe Mode now" Αυτό συμβαίνει μονο εάν έχω συνδεδεμένο οτιδήποτε σε τύπο αποθηκευτικού μέσου στα είδη που προανέφερα. Εάν τα αφαιρέσω από τις θύρες USB και κάνω μια επανεκκίνηση, το pc ξεκινάει κανονικά, το ίδιο και τα Windows. Να σημειώσω ότι ποτε δεν επιχείρησα να κάνω overclock στον επεξεργαστή και ούτε πρόκειται αφού δεν ενδιαφέρομαι.Ίσως κάτι που θα σας φανεί σημαντικό. Κάθε φορα που πρόκειται να παρουσιάσει αυτό το πρόβλημα, στην οθόνη όπου εμφανίζεται μόλις ανοίξω το pc (η μαύρη με τις πληρηφορίες του συστήματος) γραφει "Memory Speed: 1067Mhz". Ενώ όταν πρόκειται να ξεκινήσει κανονικά χωρίς πρόβλημα γραφει "Memory Speed: 1333Mhz". Γιατί άραγε συμβαίνει αυτό ρε παιδιά? Έχετε κάποια εξήγηση? Και πως μπορώ να το λύσω? Χρειάζομαι επείγοντος μια βοήθεια για να λυθεί μια και έξω το πρόβλημα. Περιμένω απάντηση πως και πως! Ευχαριστώ για τον χρόνο σας
liopyr Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Ποια μητρική έχεις; Δες αν υπάρχει νέο bios, σαν bug φαίνεται.
washcloud Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 χαχ με το πού το είδα, πήγα να ποστάρω λινκ με το προφίλ σου, και να γράψω "εδώ είσαι"... ...και φυσικά, με πρόλαβες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.