Προς το περιεχόμενο

New Router & Forthnet

Peligrosas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους. Αν και χρονια σε forums και chats δεν ειχα ποτε την ευκαιρια να κανω post εδω αν και το διαβαζω καθημερινα. Θα ηθελα λοιπον καποια σχετικη βοηθεια οσων αφορα την αγορα καινουργιου router. Μενω στο κεντρο της Αθηνας και εχω συνδεση 24 Mbit/s (ο Θεος να την κανει 24 αλλα λεμε τωρα) με την Forthnet. Δυστυχως το Linksys WAG 354G v.1 που ειχα εδω και 3 χρονια αποφασισε να κανει απεργια και δεν συνδεετε πλεον με κανενα πρωτοκωλο και κανενα filmware update/downgrade δεν το βοηθησε.

Αποφασισα λοιπον να αγορασω καινουργιο μιας και το backup που μου ειχε δωσει η Forthnet (Siemenes CL 10) μαλλον δεν με ικανοποιει καθολου.

Μια μικρη παρενθεση: Εχει κανενας αλλος συνδρομητης Forthnet παρατηρησει οτι τον τελευταιο μηνα και καθε βραδυ απο της 7 εως της 12 οχι απλα παει αργα αλλα οπως λεει και το speed test του site της Forthnet η ταχυτητα ειναι κατω απο 1 Mbit/s σχεδον για ολο αυτο το χρονικο διαστημα? (Ολες της αλλες ωρες συμφωνα με το παραπανω site η ταχυτητα ειναι 14 Mbit/s)

Ευχαριστω προκαταβολικα και συγνωμη αν το πρωτο μου post ειναι τοσο μεγαλο.

Δημοσ.

εγω απο 4νετ εχω το Speedtouch TG585v7 και ειμαι μια χαρα....

το θεμα με την ταχυτητα σου μαλλον ειναι θεμα κομβου...λογικα ειναι φορτωμενο το κεντρο..

Δημοσ.

Το ίδιο θέμα είχα κι εγώ με κάποια linksys & Forthnet πρόσφατα. Το router που ανέφερε ο giorgos th. είναι καλή πρόταση αλλά το θέμα είναι από πού το αγοράζεις...

Δημοσ.

Εμενα με ενδιαφερει να παρω ενα πολυ καλο modem. Ξεχασα να αναφερω οτι εχω PSTN γραμμη και οτι δεν με ενδιαφερει να ειναι wireless αφου ετσι και αλλιως εχω router και καλωδια στις θεσεις που χρειαζομαι.

Δημοσ.

parto wireless και κλειστο.ποτε δεν ξερεις ποτε θα σου χρησιμεψει.τωρα και εγω εχω thomson απλα το 787 και δεν εχω θεμα.αν ηταν κατι αλλο θα παιρνα linksys ειτε το παλιο wag200 ειτε το wag160n ειτε καποιο zyxel.kai genika δεν τρεχουμε speedtest για ελεγχο ταχυτητας αλλα με download manager απο καποιο γρηγορο site.

Δημοσ.
parto wireless και κλειστο.ποτε δεν ξερεις ποτε θα σου χρησιμεψει.τωρα και εγω εχω thomson απλα το 787 και δεν εχω θεμα.αν ηταν κατι αλλο θα παιρνα linksys ειτε το παλιο wag200 ειτε το wag160n ειτε καποιο zyxel.kai genika δεν τρεχουμε speedtest για ελεγχο ταχυτητας αλλα με download manager απο καποιο γρηγορο site.

Κοιτα. Δεν θα εμπαινα σε διαδικασια να κοιταζω το speedtest αν δεν ειχα παρατηρησει μεγαλες καθυστερησεις σε ventrilo και games που παιζω online. Δεν γινετε ολη μερα το ping μου να ειναι 78-80 και τις ωρες απο 7 εως 12 να γινετε 400+. Αυτο εχει σαν αποτελεσμα να εχω συχνα disconect απο τα games. Δοκιμασα και το download αυτες τις ωρες και δεν παει με τιποτα πανω απο 200 Kb/s ενω το μεσημερι για παραδειγμα κατεβαζει με 1.7 και 1.8 Mb/s. Αρα κατι ειναι λαθος οσων αφορα τις ωρες αιχμης.

Αλλα να μην μεινουμε εκει. Εγω router ψαχνω. Λετε το wag160n να ειναι καλο? Απο το αλλο Linksys που ειχα ημουνα ευχαριστημενος.

Δημοσ.

Πηρα το router της forthnet (24mbps και καλα) . Το Thompson 587v7. Μπήκα στο 192.168.1.254 την πρωτη φορά και έκανα καποιες τροποποιήσεις. Βασικά κλείδωσα το wireless.Τώρα που προσπαθώ να ξαναμπώ δεν μπαίνει. Ζητάει κωδικό. Δοκίμασα τα πάντα μόνο το Ultrex μου έμεινε. Τι κάνω?

Δημοσ.

αν κλειδωσες το wireless τοτε πολυ απλα πατας το μικρο κουμπακι απο πισω για 4 seconds και θα δεις οτι θα σβησουν και θα ξανανοιξουν ολα και θα εχει γινει reset sta default.sto telnet και μονο εκει το username ειναι Administrator και χωρις καθολου password.επισης οταν κλειδωνεις το wireless ο default Κωδικος αναγραφεται απο κατω απο τον ρουτερ.βαλε wpa/wpa2 κλειδωμα οχι wep.to 24 οπως παντου στον κοσμο ειναι μεχρι 24 και εξαρτατε απο αποσταση απο το αστικο κεντρο του οτε.για να πετυχεις 24(το εχω δει )πρεπει να εισαι 100-150 μετρα απο οτε στην πραξη.

Δημοσ.
user: Administrator / pass: admin δοκίμασες; Για το password δεν είμαι απόλυτα βέβαιος.

το δοκιμασα. την πρωτη φορα που μπηκα ειχα βαλει, αν θυμαμαι καλα τον κωδικο που μου δωσανε και μπηκα. τωρα ομως τιποτα.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:59 ----------

αν κλειδωσες το wireless τοτε πολυ απλα πατας το μικρο κουμπακι απο πισω για 4 seconds και θα δεις οτι θα σβησουν και θα ξανανοιξουν ολα και θα εχει γινει reset sta default.sto telnet και μονο εκει το username ειναι Administrator και χωρις καθολου password.επισης οταν κλειδωνεις το wireless ο default Κωδικος αναγραφεται απο κατω απο τον ρουτερ.βαλε wpa/wpa2 κλειδωμα οχι wep.to 24 οπως παντου στον κοσμο ειναι μεχρι 24 και εξαρτατε απο αποσταση απο το αστικο κεντρο του οτε.για να πετυχεις 24(το εχω δει )πρεπει να εισαι 100-150 μετρα απο οτε στην πραξη.

ευχαριστω , αλλα παλι δεν γινεται τιποτα. αν παω στο καταστημα θα κανουν τιποτα ή θα πρεπει να πληρωσω.

αν κανω απεγκατασταση και παλι απο την αρχή?

Δημοσ.

στο speedtouch thomson οταν κανεις το wizard σου ζηταει Username kai pass συνδεσης και μετα σε ξαναρωταει Username kai password για το ρουτερ αλλα μερικοι νομιζουν οτι ξαναρωταει της συνδεσης και βαζουντα ιδια.απο εκει και περα δεν γινεται με reset default να μην μηδενισει ο κωδικος.ξαναπατα το κουμπι μεσα μεχρι να σβησουν και να αναψουν ολα.καντο 2 φορες .και δοκιμασε με Μozilla αντι για explorer.den βαζεις το cd.και στο καταστημα reset sta default θα σου κανουν.καντο 2-3 φορες παντως οχι μια για να εισαι σιγουρος.απλα θα περιμενεις να σταθεροποιηθουν τα λαμπακια πριν ξανακανεις reset default.me mia karfitsa το πατας.

Δημοσ.

Να ρωτησω κατι ρε παιδια,εχω συνδεση φορθνετ 24αρα και το ρουτερ που μου ειχαν δωσει δεν ειναι ασυρματο!

Επειδη σκεφτομαι να παρω λαπτοπ τωρα θελω να μαθω αν μπορω να χρησιμοποιησω κανονικα ασυρματο ρουτερ αμα αγορασω.Δηλαδη θα δουλευει κανονικα?

Επισης μπορει κανεις να μου προτενει καποιο καλο ασυρματο ρουτερ?

Υ.Γ ειμαι ψιλοασχετος απο αυτα.

Ευχαριστω πολυ

Δημοσ.

ναι μπορεις κανονικα.για μενα ενα ωραιο ρουτερακι και σχετικα νορμαλ τιμη και πολυ σταθερο ειναι to thomson 585 Που δινει η forthnet.αν τωρα εχεις καμια παρα πολυ καλη γραμμη τοτε μπορεις να παρεις και Linksys που ειναι καπως πιο γρηγορο ρουτερ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...