Προς το περιεχόμενο

Σε αναζήτηση μιας αξιόπιστης εταιρίας Web Hosting

beisnikosspi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Να αναφέρω και το sites.gr . Έχω ήδη ξεκινήσει μια συνεργασία για να ανεβάσω ένα site και θα τους προτιμήσω και για άλλα site που θέλω να ανεβάσω . Αμεσότητα και επαγγελματισμός

BASIC HOSTING

100 MB χώρος δεδομένων

2 GB μηνιαία κίνηση

20 POP λογαριασμούς e-mail

Web Site Ηosting σε ασφαλές, πλήρως ελεγχόμενο περιβάλλον

Linux server OS

FTP service για ανανέωση περιεχομένου

MYSQL Database

PHP

Full cgi-bin

SSI support και άλλα...

Τιμή: 14.99*/μήνα

Σύμφωνα με αυτά που προσφέρει τσιμπημένες μου φαίνονται οι τιμές...

Δημοσ.

Μιας και η πλειοψηφια των ελληκων εταιρειων χοστινγκ μισθωνουν σερβερς απο τις μεγαλυτερες του κλαδου στο εξωτερικο, ειναι στην ουσια δηλαδη μεταπωλητες γιατι να μην προτιμησει κανεις εταιρεια απο το εξωτερικο;;

Εγω χρησιμοποιω ακαταπαυστα εδω και δυο χρονια την Hostgator η οποια εχει μηδενικο downtime και εκπληκτικη, αμεση επικοινωνια..σε 10 λεπτα το πολυ σου λυνουν οποιδηποτε προβλημα μεσω τσατ.

Και ολα αυτα με περιπου 40 ευρω τον χρονο.

Καμια ελληνικη εταιρεια δεν μπορει κατα την γνωμη μου να συναγωνιστει σε παροχες/κοστος τις αντιστοιχες του εξωτερικου.

Ειμαστε πολυ πισω ακομα και σε αυτον τον τομεα..

Δημοσ.
Μιας και η πλειοψηφια των ελληκων εταιρειων χοστινγκ μισθωνουν σερβερς απο τις μεγαλυτερες του κλαδου στο εξωτερικο, ειναι στην ουσια δηλαδη μεταπωλητες γιατι να μην προτιμησει κανεις εταιρεια απο το εξωτερικο;;

Εγω χρησιμοποιω ακαταπαυστα εδω και δυο χρονια την Hostgator η οποια εχει μηδενικο downtime και εκπληκτικη, αμεση επικοινωνια..σε 10 λεπτα το πολυ σου λυνουν οποιδηποτε προβλημα μεσω τσατ.

Και ολα αυτα με περιπου 40 ευρω τον χρονο.

Καμια ελληνικη εταιρεια δεν μπορει κατα την γνωμη μου να συναγωνιστει σε παροχες/κοστος τις αντιστοιχες του εξωτερικου.

Ειμαστε πολυ πισω ακομα και σε αυτον τον τομεα..

Oι περισσότερες εταιρίες που πουλάνε hosting παγκοσμίως ενοικιάζουν server από ένα datacenter.Kαι η hostgator που αναφέρεις ενοικιάζει rack από την theplanet.

Aρα λοιπόν μη συγχέουμε τις εταιρίες που παρέχουν server, rack, cololocation με αυτές που παρέχουν στον χρήστη υπηρεσίες φιλοξενίας.

Γιατί να προτιμήσει κανείς Ελληνική εταιρία hosting :

1)Γιατί όσο και αν οι Ελληνες είμαστε γλωσσομαθείς σε ένα αντικείμενο όπως το hosting με πολλούς τεχνικούς όρους κάποιοι προτιμούν να επικοινωνούν στη μητρική τους γλώσσα.

2)Γιατί μπορείς να έχεις πιο άμεση επαφή (τηλέφωνική) ακόμη και δια ζώσεις αν χρειαστεί και αν κάτι παέι στραβά να ρίξεις κανά καντίλι :P

3)Γιατί μπορεί να χρειάζεσαι τιμολόγιο και να μην έχεις κάνει έναρξη με ενδοκοινοτικές συναλλαγές

4)Γιατί οι εταιρίες hosting στην Αμερική (βλέπε) hostgator έχουν ping με Ελλάδα στα 200ms ενώ οι εταιρίες που έχουν server στην Ελλάδα έχουν ping 20ms ή server στην Ευρώπη (Γερμανία, Αγγλία,Ολλανδία) με 60ms

5)Γιατί κάποιοι μπορεί να θέλουν να πληρώσουν μια Ελληνική εταιρία παρά μια ξένη.

6ο και σημαντικότερο οι περισσότερες ξένες εταιρίες με τιμή χώμα κάνουν τρελό οverselling , με αποτέλεσμα πολλές φορές να υπερφορτώνεται ο server.

Δεν νομίζω πως είναι πλέον τόσο μεγάλες οι διαφορές με τις ξένες (αμερικάνικες εταιρίες hosting) στον τομέα value for money και υποστήριξης.Γνωρίζω προσωπικά εταιρίες στην Ελλάδα που απαντάνε στα ticket εντός 20λεπτου και έχουν και live chat 12 ώρες την ημέρα όπως και τηλεφωνική υποστήριξη.

Προφανώς και δύσκολα θα βρεις Ελληνική εταιρία με 24/h live chat υποστήριξη, αλλά μην ξεχνάς πως η hostgator απευθύνεται σε 300 εκατομύρια κόσμο ενώ η Ελληνική σε μόλις 10, λογικό είναι τα κέρδη της είναι μικρότερα άρα και οι επενδύσεις μικρότερες.

Η δικιά μου εμπειρία έχει ως εξής.Ξεκίνησα με hosting σε εταιρία της Αμερικής πριν 3 χρόνια, μετά από κάποιο διάστημα ο server από το overselling που του κάνανε είχε υψηλό cpu και σερνότανε. Μεταφέρθηκα σε άλλη εταιρία στην Αμερική και μετά από 6 μήνες μου hackαρανε όλα τα site σχεδόν (είχα reseller) που είχα πάνω.To πρόβλημα οφειλόταν σε κενό ασφαλείας του server το οποίο δεν το παραδεχόντουσαν ούτε μου έδιναν τα log που ζητούσα.Μεταφέρθηκα σε Ελληνική εταιρία πληρώνω κάτι παραπάνω αλλά έχω προσωπική επαφή με τους τεχνικούς π.χ έχω βρεθεί και στα γραφεία για να μου δείξουν ένα πρόβλημα που δημιουργούσε ένα script μου στον server, και ηρέμησα.

Για μένα το ιδανικό θα ήταν υποστήριξη στα Ελληνικά, κόστος Αμερικής, server στην Ευρώπη:-D

Δημοσ.

Ποιες εταιρειες εχουν ελληνικους σερβερς; Εννοω σερβερς επι ελληνικου εδαφους..

Ασφαλως και στο εξωτερικο υπαρχουν κακες εταιρειες..

Σχεση τιμης/παροχων με το δολαριο στο 1,50 δεν νομιζω οτι μπορει να συγκριθει με καμια ελληνικη εταιρεια..

Οσο για το ζητημα της γλωσσας πιστεω πως σαν χωρα ο μεσος χρηστης υπολογιστη γνωριζει τουλαχιστον τα βασικα αγγλικα ωστε να μπορει να συννενοηθει..Ασε που ολοι οι τεχνικοι οροι ειναι στην αγγλικη γλωσσα..

Δημοσ.

Σχεση τιμης/παροχων με το δολαριο στο 1,50 δεν νομιζω οτι μπορει να συγκριθει με καμια ελληνικη εταιρεια..

Οσο για το ζητημα της γλωσσας πιστεω πως σαν χωρα ο μεσος χρηστης υπολογιστη γνωριζει τουλαχιστον τα βασικα αγγλικα ωστε να μπορει να συννενοηθει..Ασε που ολοι οι τεχνικοι οροι ειναι στην αγγλικη γλωσσα..

Hosting επί Ελληνικού εδάφους έχουν αρκετές π.χ hyperhosting , datahost.To insomnia εδώ και αρκετό καιρό φιλοξενείτε σε server στην Ελλάδα.;)

Προσωπικά hosting σε Αμερικάνικο server δεν θα έκανα ποτέ ξανά, βασικός λόγος το υψηλό ping.Χίλιες φορές hosting σε Γερμανία, Αγγλία,Ολλανδία.

Δες το και από την άλλη πλευρά, αν απλά κάνεις την πλάκα σου δημιουργώντας σελίδες (δηλαδή δεν έχεις άμεσο κέρδος από αυτές) ψάχνεις να βρεις το πιο φτηνό.όταν όμως σε νοιάζουν και άλλα πράγματα(uptime, support, επικοινωνία) ή κερδίζεις χρήματα από την κατασκευή τότε η χρηματική διαφορά ενός καφέ το μήνα δεν είναι τόσο σημαντική.

Μπορεί εσύ να μπορείς να επικοινωνήσεις στα Αγγλικά άψογα, αλλά δεν είναι τόσοι πολλοί που έχουν την άνεση του προφορικού ή γραπτού λόγου.

Δημοσ.

Ασφαλως και δεν μιλαμε για διαφορα ενος καφε τον μηνα μιας και δεν ειναι μονο οικονομικο το θεμα..

Με σημερινη ισοτιμια ισοτιμια ευρω-δολαριου στο 1.49060, 84 δολαρια ειναι 56 ευρω για το πακετο Hatchling/Hostgator οταν για hyperhosting ειναι 78 ευρω ανα ετος και για datahost 60 ευρω ανα ετος.

Οι σημαντικοτερες διαφορες ομως ειναι τι προσφερει η καθε εταιρεια για αυτα τα πακετα..

Η Hostgator για παραδειγμα προσφερει απεριοριστο bandwith και diskspace οταν οι αλλες δυο εταιρειες σε περιοριζουν με 500MB χωρο δισκου και 2 GB/μήνα bandwith. Λαβε επισης υποψιν σου και οτι οι δυο ελληνικες εταιρειες προσφερουν 1 MySQL ενω η αμερικανικη απεριοριστο αριθμο.

Μιλαμε ασφαλως και για αψογη τεχνικη υποστηριξη 24/7/365.

Δεν νομιζω οτι μπορει να συγκριθει μια εταιρεια με 2,200,000 hosted domains και 270 υπαλληλους με οποιαδηποτε ελληνικη ουτε απο αποψη υπηρεσιων ουτε τιμων.

Παραθετω και τα λινκς για τα παραπανω πακετα απο καθε εταιρεια ωστε ο καθενας να μπορει να κανει τη συγκριση..

Hyperhosting

Datahost

Hostgator

Δημοσ.

Mην παρασύρεσαι από τα unlimited.Eνα διαφημιστικό τρικ είναι.όπως δεν υπάρχει και απεριόριστος σκλήρός δεν υπάρχει και απεριόριστο hosting.Η hostgator στο tos της αναφέρει

The use of more than 250,000 inodes on any shared account may potentially result in a warning first, and if no action is taken future suspension. Accounts found to be exceeding the 50,000 inode limit will automatically be removed from our backup system to avoid over-usage. Every file (a webpage, image file, email, etc) on your account uses up 1 inode.

Κοινώς όταν 1 joomla installation απαιτεί 5.000 inodes (απλή εγκατάσταση έτσι όχι να περάσεις περιεχόμενο) τότε καταλαβαίνεις πως μπορείς να σηκώσεις max 8 sites για να έχεις και backup.

Που έιναι το απεριόριστο?

"Απεριόριστο" θα βρεις και σε Ελληνικές εταιρίες (p.x tophost, hosting4you, phox) με κόστος πιο φτηνό και αυτό της hostgator.

To θέμα δεν έιναι ποια είναι η μεγαλύτερη εταιρία σε μέγεθος, μεγαλύτερη δεν σημαίνει και καλύτερη πάντα.

Δημοσ.

Το απεριόριστο πολλές φορές έχει να κάνει και με την διαχείριση του κάθε reseller.

Όταν για 5 μικρά joomla μπορείς να χρησιμοποιήσεις την ίδια βάση με διαφορετικό prefix, γιατί να στήσεις 5 διαφορετικές ? Όταν για σε ένα mailbox μπορείς να βάλεις 10 aliases, γιατί να στήσεις 10 διαφορετικά?

Γενικά, οι Ελληνικοί providers (forthnet/otenet κτλ) είναι λίγο απαράδεκτοι στο κομμάτι του hosting για έναν απλό χρήστη. Σε dedicated δεν ξέρω πως συμπεριφέρονται. Οι Αμερικάνοι είναι λίγο αργοί αλλά πιο φτηνή, πράγμα που βολεύει για backup servers. Γερμανία/Ολανδία νομίζω είναι η καλύτερη αγορά για εμάς. Είτε απευθείας από εκεί, είτε από Έλληνα reseller.

Γιατί να προτιμήσεις τον Έλληνα από τον Ολανδό αφού και οι 2 είναι στο ίδιο datacenter?

Γιατί ο Έλληνας έχει dedicated και έχει την ευθύνη ο ίδιος για ότι συμβεί και τον βρίσκεις πιο εύκολα και συνεννοήσε και καλύτερα ("πες μου που είσαι να έρθω να σε πλακώσω"¨) )

Δημοσ.

Web hosting εν Ελλάδι από το 1997 και μόνο σε windows

https://4gr.net/webservices/store/pack.asp

Δημοσ.
Το απεριόριστο πολλές φορές έχει να κάνει και με την διαχείριση του κάθε reseller.

Όταν για 5 μικρά joomla μπορείς να χρησιμοποιήσεις την ίδια βάση με διαφορετικό prefix, γιατί να στήσεις 5 διαφορετικές ?

Γιατί όταν θα θέλεις να μεταφέρεις ένα site από αυτά αλλού θα μεταφέρεις και άχρηστα πράγματα, γιατί οι περισσότεροι webhosts έχουν ένα όριο στα ταυτόχρονα queries για κάθε database, γιατί θα σε δυσκολέψει όταν θέλεις να κάνεις αναβάθμιση, γιατί θα σε δυσκολέψει να πάρεις backup εάν αρχίσει και μεγαλώνει.

Δημοσ.

Παίρνεις backup, αναβαθμίζεις, κάνεις ότι θέλεις με βάση το prefix ή ακόμη και με τα δικαιώματα που έχεις δώσει στον user.

Mια μεγάλη βάση όταν θα πάρεις backup στο pc σου ναι, ίσως αργήσει λίγο, αλλά γιατί να το πάρεις στο pc σου? Το κρατάς στο ίδιο το μηχάνακι και σε ένα 2ο αν υπάρχει στο ίδιο datacenter και είσαι κύριος. Πάρε στο pc σου μια φορά τον μήνα.

Τώρα, αν αυτός που θα σου δώσει μικρό αριθμό db, σε περιορίσει και στα queries...ε, απλά πας αλλού :)

Μικρές δουλειές πάντως, που ξέρεις ότι δεν θα σου δημιουργήσουν πρόβλημα ούτε με το μέγεθος, ούτε με τα queries, τις χωράς άνετα. Εννοείται εκεί που είσαι περιορισμένος από τον αριθμό db, όταν δεν έχεις πρόβλημα και για 5 tables φτιάχνεις καινούργια.

• 2 μήνες μετά...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...