Προς το περιεχόμενο

Lord of the rings:the two towers

jim1979

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 236
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

<blockquote><font class="small">Quote GothicCrusader:</font><hr> βρε θεομπάμπη τα rolleyes πώς τα έβαλες;;;;; <hr /></blockquote>

Ο theobabis, μην το πειτε σε κανενα, πληρωνει κατι παραπανω στον Hal και του κανει ευκολιες

:grin: :grin:

Δημοσ.

Διάβασα όλα τα προηγούμενα post... ouf!!!

Τι να πώ... Δεν μου άρεσε η ταινία, όχι ότι ήταν άσχημη αλλά απλά δεν μου άρεσε.

ΥΓ: Διάβασα το βιβλίο.

Δημοσ.

<blockquote><font class="small">Quote Narayan:</font><hr> Θα με κάνετε να νοιώσω ενοχές που μου άρεσε η ταινία. Ναι, έχω διαβάσει τα βιβλία και δεν καταλαβαίνω γιατί είναι τόοοοοοσο κακό να επεμβαίνουν στα γεγραμμένα ώστε να γίνει ενδιαφέρουσα η ταινία. Βιβλίο φαντασίας είναι, όχι η Παλαιά Διαθήκη.

<hr /></blockquote>

Kai emena mou arese polu i tainia...pote den eipa to antitheto...eimoun poli enthousiasmenos kai prin alla kai meta tin tainia...opos "nomizw" oti oi perisoteroi edw etsi niothoun (correct me if I'm wrong), aplos leme orismena sxolia pou einai ite kala ite kaka....min ksexnas oti an den itane kamia gamati tainia (excuse my language) tote den tha ginotane kai toso megali suzitisi peri tou thematos! ;)

Δημοσ.

Σορυ παιδια αλλα η ταινια ειναι μια επικη πατατα!Ο μαλακας ο jackson το κατακρεουργησε το βιβλιο!Πραγματικα δεν θυμαμαι μια σκηνη που να εγινε οπως ελεγε το βιβλιο!Ασε που εκανε τον κακομοιρο τον Gimbly να κανει σαν γελοιος σε ολη την ταινια!Και σαν να μην εφτανε το χαλι της ταινιας να εχεις απο πανω και την ελεεινη μεταφραση αλλα και καμια 300αρια κρετινους να φωναζουν,να γελανε χωρις λογο,να χτυπανε τα κινητα τους κ.τ.λ!Αφηστε σκετος εφιαλτης ηταν χτες!

• Super Moderators
Δημοσ.

<blockquote><font class="small">Quote KYRIAKOS_GKLEZAKOS:</font><hr>

[...]Και σαν να μην εφτανε το χαλι της ταινιας να εχεις απο πανω και την ελεεινη μεταφραση αλλα και καμια 300αρια κρετινους να φωναζουν,να γελανε χωρις λογο,να χτυπανε τα κινητα τους κ.τ.λ!Αφηστε σκετος εφιαλτης ηταν χτες! <hr /></blockquote>

Ελπίζω να μην ρίχνεις και για αυτούς το φταίξιμο στην ταινία! :)

Δημοσ.

<blockquote><font class="small">Quote theobabis:</font><hr> Narayan

Αν πας σε ενα εστιατοριο και

σου προσφερουν μακαροναδα αντι

του φιλετου που εγραφε το μενου δε

θα σε ενοχλησει, ακομα και αν αυτη

η μακαροναδα ειναι η πιο γευστικη

που εχεις φαει? Ακομα και αν οχι,

δε νομιζω να σου φαινεται παραξενο

που καποιους τους ενοχλει.Εξαλου το

ποσο κακο ειναι κατι, δεν εξαρταται

καθαρα απο το υποκειμενο που το

χαρακτηριζει? rolleyes.gifbiggrin.gif

<hr /></blockquote>

Εγώ δεν πήγα για φιλέτο, ήξερα εξαρχής τι ακριβώς θα δω, φυσικά και η ταινία επαναλαμβάνω ΔΕΝ θα μπορούσε να είναι απόλυτα πιστή στο βιβλίο. Δηλώσεις όμως του τύπου "άμα τον πετύχω θα τον κρεμάσω ανάποδα", "βίασε το βιβλίο" και "ελευθερία στον Σερίφη" (ε, το τελευταίο άσχετο... :) ) μου θυμίζουν την Trekkie Lynch Mob στην Αμερική (για όσους δεν ξέρουν πρόκειται για οργανωμένους οπαδούς του Star Trek που... ξυλοφορτώνουν όσους γράφουν κοροϊδευτικά σχόλια για την αγαπημένη τους σειρά!)

Δημοσ.

Ελπίζω να μην ρίχνεις και για αυτούς το φταίξιμο στην ταινία! :)

<hr /></blockquote>

Το φταιξιμο για το χαλι της ταινιας δεν τους το ριχνω αλλα για το χαλι των νευρων μου σιγουρα! :P

Δημοσ.
<BR><BR>και η ταινία επαναλαμβάνω ΔΕΝ θα μπορούσε να είναι απόλυτα πιστή στο βιβλίο. <hr /></blockquote>

Μα δεν απαιτούμε να είναι «απόλυτα πιστή» η ταινία. Νόμιζα ότι ήδη αυτό έχει ξεκαθαριστεί. Μιλάμε ότι έχουν γίνει αυτοσχεδιασμοί σε σημαντικά σημεία της ταινίας. Ένα παράδειγμα για την αντίθεση του πρώτου και του δεύτερου μέρους, για να γίνω κατανοήτος: Στο πρώτο της τριλογίας είχαν γίνει πολλές αλλαγές στον χρόνο των γεγονότων. Π.χ. τα ίδια λόγια οι ήρωες δεν τα έλεγαν την στιγμή που αναφέρεται στο βιβλίο αλλά τα έλεγαν αργότερα και μερικές φορές σε άσχετες σκηνές. Είπε κανένας για αυτό τίποτα; Όχι.. Αντιθέτως, τουλάχιστο εγώ, θαύμασα τις επιλογές τους γιατί οι ήρωες λέγανε τα ίδια λόγια, ή τουλάχιστο με το ίδιο νόημα, χωρίς όμως να αλλάζει πολύ η προσωπικότητα των ηρώων λόγω της διαφοράς βιβλίου-ταινίας. Θα μπορούσε και πολύ καλύτερα, θα μπορούσε βέβαια και πολύ χειρότερα. Όμως το αποτέλεσμα τελικά ήταν αρκετά κοντά στην χρυσή τομή των απαιτήσεων των φανατικών οπαδών και των άσχετων θεατών.

Έτσι πιστεύω, το δύσκολο έργο του σκηνοθέτη όταν μιλάμε για μεταφορά βιβλίου, είναι ακριβώς αυτό. Να κάνει τις ελάχιστες δυνατές αλλαγές - μόνο όσες χρειάζονται - για να γίνει ταινία οι 1500 σελίδες... Αυτό είναι που θα κρίνουμε και θα σχολιάσουμε, όπως το έργο του προσωπογράφου είναι να φτιάχνει πορτρέτα και δεν θα σχολιάσουμε την ποιότητα της κορνίζας για να αξιολογήσουμε το ταλέντο του αλλά την ίδια την δουλειά του. Αν τέτοιες διαφορές (όπως αυτές που είδαμε από το βιβλίο στην ταινία) δικαιολογούνται με το ότι «εντάξει μωρέ.. δεν μπορούσε να είναι απόλυτα πιστό» τότε απλά όλοι οι σκηνοθέτες κάνουν τέλειες μεταφορές όπως και όσοι παίρνουν μία πένα και αντιγράφουν πρόσωπα φτιάχνουν τέλεια πορτρέτα..

Αντιθέτως λοιπόν, εγώ πιστεύω ότι όλα γίνονται. Το ότι «δεν θα μπορούσε να είναι απόλυτα πιστό» θα το λέγαμε αν μιλούσαμε για μερικές μικρής σημασίας διαφορές στο σενάριο...

ps: για τον jimmy...

Τι να πω. Αν δεν σου αρέσει το 1ο, τότε απλά δεν σου αρέσει ο tolkien. Εγώ τουλάχιστο αυτό συμπεραίνω. Στο πρώτο μέρος λίγο πολύ κάθε φράση των ηθοποιών είναι από μέσα από το βιβλίο. Η εισαγωγή π.χ. που δεν σου αρέσει είναι ακόμα μεγαλύτερη και πιο κουραστική στο βιβλίο. Ο tolkien δεν άρεσε σε όλους εξάλλου, οπότε δεν βρίσκω λόγο γιατί η ταινία του να πρέπει να αρέσει σε όλους. Το παράλογο είναι ότι το 2ο μέρος δεν θα αρέσει στους .... οπαδούς του tolkien ...

Δημοσ.

Συμφωνω και επαυξανω με τον φιλο.Δυστυχως οσοι ειναι οπαδοι και εχουν διαβασει τα βιβλια θα υποστουν μεγαλη απογοητευση!Η δευτερη ταινια εχει ξεφυγει απο το πνευμα του βιβλιου και εχει καταντησει μια χολιγουντιανη σαπουνοπερα με εντυπωσιακα εφφε!Κριμα και παλι κριμα αμα σκεφτεις ειδικα οτι την πρωτη ταινια την γυρισε ο ιδιος ανθρωπος και οτι ολες οι ταινιες γυριστικαν μαζι δεν μπορεις να καταλαβεις τι μπορει να εγινε!Ισως να αρχισε τα ναρκωτικα ξερω εγω...

Δημοσ.
Εγώ δεν πήγα για φιλέτο, ήξερα εξαρχής τι ακριβώς θα δω, φυσικά και η ταινία επαναλαμβάνω ΔΕΝ θα μπορούσε να είναι απόλυτα πιστή στο βιβλίο. Δηλώσεις όμως του τύπου "άμα τον πετύχω θα τον κρεμάσω ανάποδα", "βίασε το βιβλίο" και "ελευθερία στον Σερίφη" (ε, το τελευταίο άσχετο... :) ) μου θυμίζουν την Trekkie Lynch Mob στην Αμερική (για όσους δεν ξέρουν πρόκειται για οργανωμένους οπαδούς του Star Trek που... ξυλοφορτώνουν όσους γράφουν κοροϊδευτικά σχόλια για την αγαπημένη τους σειρά!)

<hr /></blockquote>

Not bad idea.... :grin: B)

Set phasers to kill...

Material Defender 1032

Δημοσ.

<blockquote><font class="small">Quote Narayan:</font><hr> ["ελευθερία στον Σερίφη" <hr /></blockquote>

Αυτό τώρα γιατί μου θύμισε εμένα. Να βρω μόνο τον γκέι που έριξε την ιδέα να κόψουν τον Τομ θα του %$#@@$# οτι έχει και δεν έχει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...