Προς το περιεχόμενο

Lord of the rings:the two towers

jim1979

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 236
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τυχεροί...(Όσοι το είδατε!!)Θέλω και εγώ να πάω να το δω..Αλλά θα περιμένω να βγει σε dvd γιατί το ένα μου άρεσε πάρα πολυ αλλά όταν πήγα στο village park να το δω με πήρε ο ύπνος!!!Και πήγαν τσάμπα τα λεφτά...Για αυτό θα κάνω αρκετή υπομονή..

Δημοσ.

theobabis μου φαίνεται πως προσπαθείς να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα. Το κείμενο όντως είναι στα μάτια όλων όπως γράφεις, και εμείς οι "όλοι" δεν τρώμε κουτόχορτο, μπορούμε να καταλάβουμε το νόημα που στην προκειμένη περίπτωση είναι μια προσωπική επίθεση, είτε συνοδεύεται από φατσούλες είτε όχι. Ο paredwse δεν νομίζω να χρειάζεται συνήγορο αλλά το ύφος σου είναι προκλητικότατο.

Όσο για το ερώτημά σου αναρωτιέμαι αν κατάλαβες κι εσύ τι ρωτάς:

<blockquote><font class="small">Quote theobabis:</font><hr>Και το ερωτημα ειναι αυτο.

Οταν ειναι τοσο δυσκολο να αξιολογησουμε

και να βγαλουμε συμπερασμα για το νοημα

των λεγομενων καποιου τοσο κοντα μας, ο

οποιος μπορει να μας λυσει ολες (σχεδον.)

τις αποριες για το τι εννοει, ποσο ευκολο

ειναι να το κανουμε σε ταινιες και ιδιαιτερα

αυτες που ο σκηνοθετης ποτε δε τις δηκαιολογει?

Ποια ειναι τα κριτηρια βαση των οποιων

απορριπτουμε το "-Α" και αποδεχομαστε το "Α"

και ειμαστε σιγουροι γιαυτο περα καθε αμφιβολιας?<hr /></blockquote>

Τι εννοείς ακριβώς; Αν θα πρέπει να απολογηθεί ο σκηνοθέτης για το σενάριο; Αν μπορούν να εκφέρουν γνώμη όσοι δεν έχουν διαβάσει το βιβλίο; Αν πρέπει να ρωτάμε μόνο όσους διάβασαν το βιβλίο για το αν ήταν καλή η ταινία ή όχι; Δεν γίνεσαι σαφής.

Δημοσ.

<blockquote><font class="small">Quote cinefreak66:</font><hr>

...

Αν όλοι εσείς που εκφράζεστε με λόγια,,όπως "βίασε το βιβλίο", "ντροπή του", "μιλάνε και αυτοί που δεν έχουν διαβάσει το βιβλίο", σας συνιστώ να πάρετε ένα βάλιουμ για να ξεπεράσετε το σοκ (πλάκα κάνω :P) και πολύ απλά μην πάτε να δείτε το 3ο μέρος... <hr /></blockquote>

<blockquote><font class="small">Quote paredwse:</font><hr> Απόλυτα σωστό. Ρε παιδιά χαλαρώστε λιγάκι. Εγώ πραγματικά νιώθω αυτό που περιγράφει ο cinefreak66: νομίζω ότι θα πρέπει να πάρω την άδεια μερικών μελών για να ξαναδώ το έργο ή να δω το τρίτο μέρος το 2003. Συγνώμη δηλαδή που αναπνέουμε κιόλας...

Δεν καταλαβαίνω γιατί η δική σας γνώμη έχει περισσότερη βαρύτητα από την δική μου ή από οποιουδήποτε άλλου θεατή (είναι κάτι που δεν καταλαβαίνω και με τους περιβόητους 'κριτικούς κινηματογράφου'). Είδαμε ένα έργο, σε κάποιους άρεσε σε άλλους όχι. Μην φανατίζεστε τόσο πολύ, δεν σας έβρισαν την οικογένεια ή τα ιερά και όσιά σας. Κι εγώ που μόλις χθες είδα το Harry Potter το 2ο, βρήκα παραλείψεις από το βιβλίο - όχι τρομερά πράγματα αλλά υπάρχουν. Τι πρέπει να κάνω, να πάω να δείρω τον σκηνοθέτη, τους ηθοποιούς και τον αιθουσάρχη;

<hr /></blockquote>

Συγγνώμη ρε παιδιά αλλά εγώ έχασα εντελώς την μπάλα...

Υπάρχουν 6 σελίδες με posts εκ των οποίων οι τρεις πρώτες σελίδες είναι με θετικά σχόλια και από τις επόμενες 2 γραμμές(!!!) είναι επιθετικές από κάποιον που συμμετέχει συστηματικά στην συζήτηση, και συγκεκριμένα είναι αυτό που είπε ο κυριάκος . (εκτός αν έγραψα και εγώ κάτι, τόσα που έγραψα δεν είμαι σίγουρος, τεσπά... αν θέλει κάποιος κάτι να το συζητήσει ας το επισημάνει συγκεκριμένα γιατί αόριστες αναφορές σε γραπτό λόγο μάλλον δεν οδηγούν πουθενά...)

Η φοβερή «επιθετική» πρότασή του από ότι κατάλαβα εκφράζει την αγανάκτησή του για το ότι αρκετοί γράφουν σχόλια για τους χαρακτήρες του βιβλίου ενώ δεν τους έχουν διαβάσει. Και νομίζω ο λόγος είναι πολύ απλός: Γιατί αν δεν έχει διαβάσει το βιβλίο κάποιος, δεν έχει νόημα να του προβάλλεις επιχειρήματα για το αν ή όχι οι χαρακτήρες αποδώθηκαν σωστά στην ταινία πέρα από το να του πεις να πάει να διαβάσει το βιβλίο. Και αυτό φυσικά γιατί αν έχεις διαβάσει το βιβλίο τότε αναγκαστικά θα συγκρίνεις τους χαρακτήρες της ταινίας με τους χαρακτήρες που είχες φανταστεί διαβάζοντας το βιβλίο...

Η απάντηση ακολουθεί σχεδόν αμέσως μετά από τον cinefreak:

«...Και για να εξηγούμαι, την ανάλυση των χαρακτήρων τη θεωρώ πολύ καλή, όσον αφορά χαρακτήρες σε μια ***αυτούσια*** ταινία...»

Τώρα η προέκταση του paredwse και τα υπόλοιπα (στο ίδιο post) του cinefreak δεν κατάλαβα τι σχέση έχουν. Είτε σαν πλάκα μπορούν να ερμηνεύθουν, είτε σαν προσωπικές επιθέσεις ... Εγώ πάντως από την αρχή είπα ότι μόνο κριτικός κινηματογράφου δεν είμαι - αφού δεν βλέπω σχεδόν καθόλου ταινίες!.. Οπότε μάλλον είμαι το πλέον ακατάλληλο άτομο να συσχετιστώ με αυτούς.. Κριτική του LOTR έκανα απλά και μόνο επείδη είμαι οπαδός του tolkien και περίμενά πώς και πώς την 2η συνέχεια έναν ολόκληρο χρόνο..

Σε κάθε περίπτωση.. εγώ έγραψα «βιασμός του σεναρίου» και εξακολουθώ να το εννοώ. Είναι ακραίος χαρακτηρισμός αλλά κατάλληλος πιστεύω... Επίσης συμμερίζομαι την άποψη του κυριάκου όταν κρίνουμε την ταινία *ως μεταφορά του βιβλίου* και όχι *αυτούσια*. Νομίζω αυτό ήταν προφανές από την αρχή και αυτό επίσης ξεκαθαρίστηκε από το cinefrk από την αρχή. Απλά όλοι οι οπάδοι του tolkien μοιραία θα κρίνουν την ταινία μόνο ως μεταφορά. Μην το κουράζουμε άλλο...

Για τους ίδιους λόγους, όταν θέλουμε να κρίνουμε την ταινία ως μεταφορά, βαραίνει περισσότερο ο λόγος κάποιου όταν έχει διαβάσει το βιβλίο προφανώς επειδή για να κρίνεις την μεταφορά πρέπει να έχεις διαβάσει το βιβλίο! Είναι τόσο απλά πράγματα. Αν δοκιμάσουμε να κρίνουμε την συγκεκριμένη ταινία ως μία αυτούσια ταινία, τότε θα σας πω ότι την άποψή μου την έχω γράψει πιο πάνω οπότε αν θέλει κάποιος ας την διαβάσει και ας συζητήσουμε πάνω στο LOTR μετά.

Τέλος το πόσο δεμένος είναι κάποιος με το LOTR, νομίζω, δεν μπορεί να φανεί από το thread. ʼλλοι άνθρωποι παραμένουν ερωτευμένοι με σταρς του σινεμά για χρόνια και κάνουν ταξίδια μόνο και μόνο για ένα αυτόγραφο. Το LOTR ήταν τα θεμέλια για πολλά πράγματα. Το πώς θα εκφραστεί ο καθένας από εκεί και πέρα για την μεταφορά του βιβλίου νομίζω είναι δικαίωμά του όσο δεν προσβάλλει κάποιον προσωπικά εδώ μέσα. Εδω για intel και amd έχουμε δει πολύ χειρότερα στο ίδιο forum...

Δημοσ.

Ζητω συγνωμη απο τον paredwse που τον

προσεβαλα και απο ολους τους insomniacs

για την αναστατωση που προκαλεσα.

Θα κανω οτι ειναι εφικτο για να μην ξανασυμβει.

Τα κειμενα τα αφηνω στην ευχερεια των mod να

επιλεξουν αν θα τα σβησουν ή οχι.

ευχαριστω.

Δημοσ.

<blockquote><font class="small">Quote bandito:</font><hr> The two towers

Στα περισσότερα διαφωνώ, αλλά αρκετά με βρίσκουν σύμφωνο. <hr /></blockquote>

Καλά ο τύπος φτάνει στο σημείο να παραπονιέται ότι δεν είχε και η δεύτερη ταινία εισαγωγή και δε θυμόνταν τι είχε γίνει στο πρώτο. Αν είναι η ταινία για τα μπάζα, αυτός είναι για τη χωματερή των Λιοσίων...

Δημοσ.

<blockquote><font class="small">Quote KWSN-Men:</font><hr> <blockquote><font class="small">Quote bandito:</font><hr> The two towers

Στα περισσότερα διαφωνώ, αλλά αρκετά με βρίσκουν σύμφωνο. <hr /></blockquote>

Καλά ο τύπος φτάνει στο σημείο να παραπονιέται ότι δεν είχε και η δεύτερη ταινία εισαγωγή και δε θυμόνταν τι είχε γίνει στο πρώτο. Αν είναι η ταινία για τα μπάζα, αυτός είναι για τη χωματερή των Λιοσίων... <hr /></blockquote>

Λέει και άλλα καλά όπως το οτι την ταινία την είδαν 5 εκατομμύρια weirdoes 9 φορές ο καθένας, για να δικαιολογήσει οτι 260Μ Αμερικάνοι δεν την είδαν.

Πολλά απο αυτά που λέει πάντως δεν είναι άστοχα, και άκουσα και αρκετούς fans να διαμαρτύρονται.

Συνήθως έτσι γίνεται με τις επιτυχίες....έχουν φανατικούς φίλους και φανατικούς εχθρούς.

Δημοσ.

<blockquote><font class="small">Quote bandito:</font><hr>Συνήθως έτσι γίνεται με τις επιτυχίες....έχουν φανατικούς φίλους και φανατικούς εχθρούς. <hr /></blockquote>

Ετσι λενε οι φανατικοι φιλοι.. οι φανατικοι εχθροι λενε

"Συνήθως έτσι γίνεται με τις αποτυχίες....έχουν φανατικούς φίλους και φανατικούς εχθρούς." :grin: :grin: :grin:

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Είμαι ένας ακόμα άτυχος που αφού είχε διαβάσει τα βιβλία είδε τις

ταινίες (και μάλιστα πολύ πρόσφατα είδα για πρώτη φορά την πρώτη).

Τι θα πει ρε παιδιά ότι έπρεπε να την αντιμετωπίσουμε σαν μία απλή

ταινία sci-fi?

Ήταν ή δεν ήταν η μεταφορά της τριλογίας στη μεγάλη οθόνη?

Ε ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ Γ*ΜΗΣΑΝΕ ΤΟ ΘΕΜΑ???

Ούτε "οι ήρωες με τα κολάν" να ήτανε.Τι σας έμεινε από όλο το έργο?

Ότι ο καθ' όλα σοβαρός και περήφανος γιος του Gloin παρουσιάστηκε ως

ο όγδοος νάνος της Χιονάτης (ο "Κωλοτούμπας").

Ο ανυπέρβλητος Legolas από το Δάσος της Σκοτεινιάς ως δαιμόνιος gamer

του Tony Hawk Pro Skater.

O Aragorn, ο κληρονόμος του Ισίλντουρ και του θρόνου της Gondor

παρουσιάζεται ως νέος Tom Cruise να παίζει κρυφτό με τα γκομενάκια

του στυλ "πέθανα....Τσά!Πλάκα έκανα βρε!!!"

Που πήγαν οι ποιοτικές σκηνές μάχης που παρουσιάστηκαν υποδειγματικά

στο Braveheart?

Γιατί εγώ έβλεπα μια κάμερα να πηγαινοέρχεται ακατάσχετα και πτώματα να

βρίσκονται παντού χωρίς να ξέρουμε από που προήλθαν.

Γίναμε μάρτυρες του μεγαλύτερου και ταχύτερου διακτινισμού στην ιστορία.

Γύρω στα 40 άλογα με αντίστοιχες πανοπλίες και κράνη διακτινίστηκαν από

το πουθενά μέσα στο κάστρο του φρουρίου των Εορλίνγκας οι οποίοι τα

καβάλησαν και όρμησαν με κοντάρια και όλα αυτά σε όσο χρόνο διαρκούν 2

καρέ της ταινίας!!!

Δε μιλάμε βέβαια για ανύπαρκτες σκηνές με τον Φάραμιρ κλπ.

Όυτε για τον εξαφανισμό του Gimli.(προφανώς θα επανεμφανιστεί στο τρίτο

μέρος γιατί ....Μαντέψτε!Ούτε αυτός πέθανε!)

Για να αναλύσω όλα τα τραγικά λάθη της ταινίας χρειάζομαι ολόκληρο

server.

Και φυσικά ήμουν ο μόνος σε όλη την αίθουσα που είχαν σπάσει τα νεύρα

μου και μπινελίκωνα τον Jackson...

Φευ...

Δημοσ.

Opos eipe eustoxa kapoios se allo post, afto pou blepoume den einai o Arxontas tou Tolkin alla tou Jackson. Afou mphke to Hollywood sth mesh...

Y.G. Etoimasthte, erxetai ki o Megas Aleksandros tou Hollywood. Blepo to Velopoulo na pathainei kardiakh prosbolh....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...