cinefreak66 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2002 Κριμα και παλι κριμα αμα σκεφτεις ειδικα οτι την πρωτη ταινια την γυρισε ο ιδιος ανθρωπος και οτι ολες οι ταινιες γυριστικαν μαζι δεν μπορεις να καταλαβεις τι μπορει να εγινε!Ισως να αρχισε τα ναρκωτικα ξερω εγω... <hr /></blockquote> Eδώ ίσως για εμένα κρύβεται ίσως και το κλειδί της υπόθεσης..Αφού γύρισε όλο το έργο μονομιάς είτε από την αρχή θα είχε ακολουθήσει το βιβλίο,είτε όχι...ʼρα εφόσον η μεταστροφή είναι τεράστια (τουλάχιστον όπως λένε όλοι, εγώ δεν έχω διαβάσει το βιβλίο),μυρίζει φανερά δάκτυλος Xόλυγουντ..όπως αναφέρθηκαν και οι άλλοι..οι σκηνές αλά Τζέιμς Μποντ, ο "αστείος" χαρακτήρας του νάνου και η ερωτική υπόθεση, θυμίζουν ξεδιάντροπα κλισε του Χόλιγουντ..ʼρα τουλάχιστον γι' αυτό τα βέλη σας θα έπρεπε να εκτοξευθούν εναντίον της παραγωγής και όχι του σκηνοθέτη, που τουλάχιστον για εμένα έδειξε και εδώ δείγματα του ταλέντου του, που ήταν και αυτά που έδωσαν στη ταινία μια ξεχωριστή νότα από μια συνηθισμένη χολυγουντιανή παραγωγή.. Μην έχοντας διαβάσει το βιβλίο,η ταινία μου φάνηκε μεστή, ώριμη, με ωραίο παράλληλο μοντάζ(δεν με ενδιέφερε η περαιτέρω ανάλυση των εξτρά χαρακτήρων, γιατί ήδη τους πρωταγωνιστές τους είχαμε γνωρίσει στο 1ο μέρος και οι σημαντικοί εξτρά χαρακτήρες, όπως ο βασιλιάς και ειδικά το Γκόλουμ αναλύθηθαν ικανοποιητικά, με το τελευταίο να κλέβει και την παράσταση..αλλά ακόμα και για τους Εντ, υπήρξε μέσα στην ταινία,σαφής παραλληλισμός με το σήμερα σαν η εκδίκηση της φύσης, άρα και εδώ δεν έχω κάποια ένσταση..Οι υπόλοιποι χαρακτήρες μου φάνηκαν απλώς βοηθητικοί, άρα και όχι περαιτέρω αναλύσιμοι..).Οι στιγμές της μάχης ήταν καλοσκηνοθετημένες,χωρίς να είναι κουραστικές,αφού ο σκηνοθέτης μας πήγαινε από την ηρεμία στην έξαψη, σπάζοντας τις σκηνές μάχης (μοναδική ένσταση οι γνωστές σκηνές που ανέφεραν όλοι..πχ τον Λέγκολας να κάνει σλάλομ, η χαροκαμένη γκόμενα, που παρεπιμπτόντως..δε μπορούσαν να βρουν καμιά πιό όμορφη? κτλ...) και μου κράτησαν σίγουρα το δικο μου ενδιαφέρον.Επίσης η αρχή ήταν μαεστρικά δεμένη με το 1ο μέρος (με την επανάληψη 2-3 σκηνών από το πρώτο και το όμορφο δέσιμό τους με τη συνέχεια) και επίσης το τέλος εξαιρετικό και σίγουρα εξαιρετικά πιο ενδιαφέρον (ιδίως αν δεν έχεις διαβάσει το βιβλίο και δεν ξέρεις τι θα γίνει στη συνέχεια) από το 1ο μέρος.. ʼν λοιπόν χαλαρώσουν λίγο οι φαν του βιβλίου και ξεφύγουν από το σοκ της "προδοσίας" του 2ου μέρους, νομίζω ότι θα ανακαλύψουν και σ' αυτό μια κάπως διαφορετική μαγεία από το 1ο.(καλύτερη ή χειρότερη ειπόκειται στο μάτι του καθενός).Είναι όμως τουλάχιστον άδικο να αναφέρεται ως άλλη μια χολυγουντιανή πατάτα, που δεν είχε τίποτα παρά εφφέ...
jim1979 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2002 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2002 maga ayto to thema me tous xaraktires to exoume analysei plirws:an analyontan oloi tou pousti oute 6 tainies den ftanane,oxi 3 To idio isxyei kai gia to senario Twra stis skines:Mou arese poly i fasi pou den pire tin maxi monokopania me 7500 wres effe alla se xalarwne,isa-isa gia na se ksanatsitwsei.Polu swstos.Twra oi skines me ton Legolas kai ta loipa(pedia aman pia,mia astoxi skini itan re gamwto,idate kamia alli "vindiezel" skini se olo to ergo?Kai mhn peite gia thn fasi me to alogo,ayto den einai kitsaria,itan poly swsto gia kswtiko)mpikane gia tous amerikanous theates. Exw pantws mia ypopsia oti epitides kanane ena pio epeksigimatiko kai proswpokentriko 1 kai ena pio istorio-effetzidiko 2 wste na doune ti apo ta 2 tha piasei ,kai oti i einai moufa oti girisan kai ta 3 mazi i girisan dyo ekdoxes tou 2 kai tou 3,etsi an piasei to2 to 3 tha einai sta xnaria tou,an aresei pio poly to 1 to 3 tha einai sta dika tou xnaria
Snolly Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2002 Εγώ είδα την ταινία σε τεράστιο σινεμά στη Νέα Υόρκη (με THX, Dolby Extended Super Duper Digital και τα συναφή) και ευτυχώς ο κόσμος το σεβάστηκε, γκόμενες δεν χασκογελάγανε κλπ κλπ. Το golum μου φάνηκε εξίσου γελοίο με το αλλό το σκατό στο Harry Potter το 2. Ο Gimli έγινε λαχουρένια ρόμπα, ο Legolas έκανε ακροβατικά συνέχεια και ΑΚΟΜΑ ΞΕΝΕΡΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΛΟ Gandalf που δεν κάνει μαγικά. Στο 1 έπαιζε τρικλοποδιές με τον Saruman στο δε 2 πάλι με σπαθιά πολεμούσε. Χάθηκε κανένα Spell; Δε μου δημιούργησε τα συναισθήματα του 1 σε καμία περίπτωση. Με την Arwen δεν ξενέρωσα, μου αρέσει πολύ η Liv και δε σηκώνω κουβέντα (πλάκα κάνω, μη με φάτε ζωντανό). Δεν ξέρω ρε παιδιά, δε συγκινήθηκα. Το Gangs of New York είναι πολύ καλό και το Catch me if you Can πολύ καλό. To StarTrek Nemesis ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ. Να περνάτε καλά και καλές γιορτές...
KYRIAKOS_GKLEZAKOS Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2002 Κανεις δεν μιλησε για το τεχνικο μερος της ταινιας η για τις σκηνοθετικες ικανοτητες του Jacksson αλλα για την μεταφορα της ιστοριας και των χαρακτηρων στη ταινια!Και εκει απετυχε οικτρα!Αμα τον πιεσαν απο το Χολυγουντ γιατι δεν κανανε το ιδιο και για την πρωτη ταινια!Οι χαρακτηρες δεν αναλυθηκαν αρκετα και σε μερικους εγινε πληρης διαστρεβλωση σε σχεση παντα με το βιβλιο!Θες και παραδειγμα?Τα εντς που αναφερεις κιολας οτι τα παρουσιασε πολυ καλα δεν εχοθν καμμια σχεση με το βιβλιο!Στο βιβλιο τα εντς αποφασιζουν μονα τους να πανε σε πολεμο και αυτο μετα απο μια μαραθωνια συζητηση και φυσικα τα hobbits δεν παιζουν κανενα ρολο!Τελοςπαντων απορω παντως πως καποιοι που δεν εχουν διαβασει τα βιβλια εκφερουν αποψη και μαλιστα οτι ανελυσε καλα τους χαρακτηρες και κατι τετοια!Τελειωνοντας θελω να πω οτι αυτη η ταινια δεν ειναι σαν οποιαδηποτε αλλη ταινια!Βασιζεται σε 3 βιβλια μυθους και απευθυνεται σε εκατομμυρια φανς σε ολο τον κοσμο!Δυστυχως ομως η δευτερη ταινια απευθυνοταν σε ολους τους αλλους εκτος απο αυτους!Κριμα...
hyperionsky Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2002 Εντάξει, η ταινία βλέπεται με πολλά μάτια απλώς πρέπει να πάρεις το κατάλληλο ζευγάρι πριν φύγεις από το σπίτι! Εγώ πήγα με τα ίδια μάτια που χρησιμοποιήσα στο 1ο. Λάθος. Τώρα που είδα για 2η φορά το 2ο χάρηκα ένα μέρος από την μαγεία του. Το πρώτο όμως ήταν μοναδικό μέχρι στιγμής στο είδος του... Ένα μόνο θα πω γιατί με στενοχώρησε περισσότερο από τα άλλα που ήδη ειπώθηκαν: ελπίζω να μας αποζημιώσουμε για τον Φαραμίρ στο 3ο, γιατί κατέστρεψαν όλο το βάθος και την μελαγχολική σοφία αυτού του χαρακτήρα... Και κάτι ακόμα μικρό: Μας φέρανε τον Χάλντιρ (καλή φάση τα ξωτικά) για να αντικαταστήσει τον Έομερ, τον οποίο εξορίσανε, αντί να τον φυλακίσουνε, για να παίξει τον ρόλο του Έρκενμπραντ. Ο "διαβασμένος" ξέρει... Δεν ήταν τόσο σημαντικό αλλά, τελείως προσωπικά, περίμενα ένα χρόνο να ακούσω την ιαχή "Έρκενμπραντ, Έρκενμπραντ" στο φαράγγι του Χελμ... Υ.Γ.:Αυτή η μετάφραση "το πλοίο φεύγει για Βάλινορ" δεν φέρνει λίγο σε "για Ηγουμενίτσα παρακαλώ" ή εγώ το πήρα στραβά;
cinefreak66 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2002 Τελοςπαντων απορω παντως πως καποιοι που δεν εχουν διαβασει τα βιβλια εκφερουν αποψη και μαλιστα οτι ανελυσε καλα τους χαρακτηρες και κατι τετοια! <hr /></blockquote> Μήπως έπρεπε να ζητήσουμε την άδεια όσων διάβασαν το βιβλίο για να πάμε σινεμά, όσοι από εμάς δε το διαβάσαμε? Κάτι τέτοια δυστυχώς είναι που δεν πρέπει να λέγονται και ταιριάζουν σε νοοτροπία γηπέδου και όχι σινεμά...Εντάξει η ταινία έχει φαν,αλλά πολλές ταινίες βασίστηκαν σε βιβλία , τα οποία ήταν αγαπητά και επίσης δεν αποδόθηκαν καλά..τί έπρεπε δηλαδή να γίνει; Εντάξει το να εκφράζεις τη δυσαρέσκεια σου είναι σεβαστό και κατανοητό,αλλά αυτός ο φανατισμός πια..θαρρείς και προδόθηκαν τα ιδανικά σου..και λίγη ηρεμία δε βλάπτει.. Και για να εξηγούμαι, την ανάλυση των χαρακτήρων τη θεωρώ πολύ καλή, όσον αφορά χαρακτήρες σε μια αυτούσια ταινία..εμένα δε μου άφησε κενά και ούτε θεωρώ ότι έπρεπε να εξηγηθούν κάποια πράγματα περισσότερο ή λιγότερο όσον αφορά τους χαρακτήρεες που εμφανίστηκαν στο 2ο μέρος.Δεν αμφισβητώ ότι στο βιβλίο μπορεί να περιγράφονται πιο ζωντανά, αλλά αυτό δεν έχει καμιά σχέση μ' αυτό που λέω εγώ. Αν όλοι εσείς που εκφράζεστε με λόγια,,όπως "βίασε το βιβλίο", "ντροπή του", "μιλάνε και αυτοί που δεν έχουν διαβάσει το βιβλίο", σας συνιστώ να πάρετε ένα βάλιουμ για να ξεπεράσετε το σοκ (πλάκα κάνω ) και πολύ απλά μην πάτε να δείτε το 3ο μέρος...
privateer Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2002 Nai 8a prepei mazi me th tainia na dinetai kai analytiko fylladio me to genealogiko dentro olwn twn xarakthrwn ths tainias opws kai dvd me plhrofories gia thn zwh tous :grin:
Toufas Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2002 i tainia itan mia pipa.tin viasane kanonika.perimena pio polla apo tin alli tin pipa tin proti.osoi den exoune diavasei to vivlio kalitera as min milane giati den kseroune tipota.to oti kopsane to vivlio sta 3/4 diladi prepei na minei asxoliasto?den milao gia periptoseis tom bobadil alla gia periptosi na dixnoune ena soro pipes eno eixane plana na diksoune.legane oti to 3o vivlio den eixe poli sinarpastika pragmata alla to telos to kovoune me ton saruman....ffs to gamisane kai afto..
Super Moderators paredwse Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2002 Super Moderators Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2002 <blockquote><font class="small">Quote cinefreak66:</font><hr> Μήπως έπρεπε να ζητήσουμε την άδεια όσων διάβασαν το βιβλίο για να πάμε σινεμά, όσοι από εμάς δε το διαβάσαμε? Κάτι τέτοια δυστυχώς είναι που δεν πρέπει να λέγονται και ταιριάζουν σε νοοτροπία γηπέδου και όχι σινεμά... [...] Αν όλοι εσείς που εκφράζεστε με λόγια,,όπως "βίασε το βιβλίο", "ντροπή του", "μιλάνε και αυτοί που δεν έχουν διαβάσει το βιβλίο", σας συνιστώ να πάρετε ένα βάλιουμ για να ξεπεράσετε το σοκ (πλάκα κάνω ) και πολύ απλά μην πάτε να δείτε το 3ο μέρος... <hr /></blockquote> Απόλυτα σωστό. Ρε παιδιά χαλαρώστε λιγάκι. Εγώ πραγματικά νιώθω αυτό που περιγράφει ο cinefreak66: νομίζω ότι θα πρέπει να πάρω την άδεια μερικών μελών για να ξαναδώ το έργο ή να δω το τρίτο μέρος το 2003. Συγνώμη δηλαδή που αναπνέουμε κιόλας... Δεν καταλαβαίνω γιατί η δική σας γνώμη έχει περισσότερη βαρύτητα από την δική μου ή από οποιουδήποτε άλλου θεατή (είναι κάτι που δεν καταλαβαίνω και με τους περιβόητους 'κριτικούς κινηματογράφου'). Είδαμε ένα έργο, σε κάποιους άρεσε σε άλλους όχι. Μην φανατίζεστε τόσο πολύ, δεν σας έβρισαν την οικογένεια ή τα ιερά και όσιά σας. Κι εγώ που μόλις χθες είδα το Harry Potter το 2ο, βρήκα παραλείψεις από το βιβλίο - όχι τρομερά πράγματα αλλά υπάρχουν. Τι πρέπει να κάνω, να πάω να δείρω τον σκηνοθέτη, τους ηθοποιούς και τον αιθουσάρχη; <blockquote><font class="small">Quote Toufas:</font><hr>[...] osoi den exoune diavasei to vivlio kalitera as min milane giati den kseroune tipota.[...]<hr /></blockquote> Χαλαρώστεεεεεε! _________________________________________________________________ Τι ταινίες μπορώ να δω στο DVD; Μου κάνετε μια λίστα παρακαλώ;
cinefreak66 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2002 @Toufas, theobabis Όλα αυτά που αναφέρετε είναι άκρως ερειστικά και άστοχα..και μου θυμίζουν λίγο από θρησκευτικό φανατισμό..εμείς οι "αδαείς" που δε διαβάσαμε το βιβλίο, απλώς εκφράσαμε τη γνώμη μας και τίποτα παραπάνω..εφόσον όμως οι παροτρύνσεις για ηρεμία δεν εισακούγονται, είναι ανούσια οποιαδήποτε κουβέντα, αφού κυριαρχούν γηπεδικές αντιλήψεις και όχι κριτικές για μια ταινία.. Ας απολαύσουμε λοιπόν εμείς το 3ο μέρος που θα ακολουθήσει και όλοι εσείς οι φανατικοί, μπορείτε να κορνιζώσετε τις σελίδες του Τόλκιν και να κάνετε ευχέλαια, να οργανώσετε συγκεντρώσεις όπου θα καίτε τις κόπιες της ταινίας,να αρχίσετε να μιλάτε ξωτικίσια για να ξεχωρίζετε από τους ασεβείς που δε διαβάζουν το θεό Τόλκιν και να στείνετε μπλόκα για να δέρνετε όποιον δεν έχει διαβάσει το βιβλίο...έλεος πια...
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2002 Να πω και εγώ την αποψή μου. Η δεύτερη ταινία ενώ μου άρεσε, μου άφησε μια πρική γεύση στο στόμα. Ίσως επειδή ξέφυγε από τα βιβλία, ίσως επειδή είχα πολύ μεγάλες προσδοκίες. Η πρώτη ταινία, ενώ έλειπε για παράδειγμα ο Τομ, δεν με πείραξε πάρα πολύ γιατί έμενε πιστή στο βιβλίο. Από την άλλη ήταν κάπως αργή, αλλά από ατμόσφαιρα είχε και περίσεμα. Στη δεύτερη, ενώ από την μια με ενθουσίαζε ότι έβλεπα να αποτυπώνεται ο μυθικός κόσμος του Τολκιεν μπροστά μου, έχανε λίγο σε ατμόσφαιρα. Και δεν μιλάω για τις διαφορές από το βιβλίο. Ίσως πρέπει να την ξαναδώ για να την εκτιμήσω περισσότερο, ίσως όταν δω την εκδοχή που είχε ο Τζάκσον στο μυαλό του να την εκτιμήσω περισσότερο. Για την ώρα λέω να προγραμματίσω να την δω ξανά αλλά και περιμένω εναγωνίως την τρίτη. Συμβουλή σε όσους ΔΕΝ έχουν διαβάσει τα βιβλία: Διαβάστε τα αφού δείτε και την τρίτη ταινία για να μη μπείτε στον φαύλο κύκλο των συγκρίσεων που έχουμε μπει οι υπόλοιποι.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2002 Super Moderators Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2002 @theobabis: Ελπίζω το παραπάνω μήνυμά σου να ήταν προσπάθεια για χιούμορ... Ή να το εκλάβω ως προσωπική επίθεση;
pios? Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2002 Egw pali leo na mazeftoume oloi se mia aithousa tou vilage kai na valoume enan na mas diavazei to vivlio kai emeis na ton parakolouthoume! Ayto thelete mou fenete!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.