Προς το περιεχόμενο

Μεχρι ποσο ρευμα ''σηκωνει'' ο 8400?

le_bron

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Δε νομιζω οτι εχει τετοιο το bios.

σιγουρα εχει..

Εχω και γω την ιδια mobo.

Αλλα το speedstep και το C1E υπαρχουν συχνα...

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

1.1 ειχε απο τη μανα του 1.3 εδωσα εγω. Αλλα και σε default ρυθμισεις παλι εκαιγε. Θα το παω στο αυτο παλι. Ανεμιστηρακι δεν παιζει να βαλω εκει μου χαλαει την αισθητικη :P

Τελικα μεχρι ποσο ρευμα μπορω να δωσω για να μην φαω degrade? Απο θερμοκρασιες αφοβα!

Δημοσ.
1.1 ειχε απο τη μανα του 1.3 εδωσα εγω. Αλλα και σε default ρυθμισεις παλι εκαιγε. Θα το παω στο αυτο παλι. Ανεμιστηρακι δεν παιζει να βαλω εκει μου χαλαει την αισθητικη :P

Τελικα μεχρι ποσο ρευμα μπορω να δωσω για να μην φαω degrade? Απο θερμοκρασιες αφοβα!

Αν δεν βάλεις ανεμιστηράκι όμως θας φας degrade εκεί, αν όντως καίει τόσο...Βάλε βρε σιγά που θα φαίνεται κιόλας :-D. Ξεκίνα με 1.36 vcore, να δεις ποσό θα φτάσει, και μετά βλέπουμε..Κλείσε speedstep και C1E που λέει και ο φάνης πιο πάνω.

Δημοσ.

3500 rpm???? παπαπαπα.

Οταν πεσει το μηνιατικο θα παρω και για κει μπλοκ. Αλλα τωρα που το σκεφτομαι ποιος ξαναστηνει την υδροψυξη? Μια μερα ολοκληρη πηρε!

Δημοσ.
Πώς να κοτσάρει το ανεμιστήρι στη συγκεκριμένη μητρική;

ευκολα...εχω και γω την μητρικη αυτη και οντως η ψυκτρα καιει και σε νορμαλ ρευματα κτλ...αλλα απο sensors οταν βλεπω temp δν εχει τπτ ιδιαιτερο.Οπως ειπες δεν ειναι ζεστα τα Ρ45....και οταν την ειχα στο stacker βαρουσαν 3 scythe στις 3000 σ α λ και παλι εκαιγε....

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:38 ----------

3500 rpm???? παπαπαπα.

Οταν πεσει το μηνιατικο θα παρω και για κει μπλοκ. Αλλα τωρα που το σκεφτομαι ποιος ξαναστηνει την υδροψυξη? Μια μερα ολοκληρη πηρε!

απο περιεργια ειχα ψαξει για block για το chipset και δν ειχε τπτ αξιολογο...πιστευω πως ειναι υπερβολη να κανεις loopa για το Ρ45...Χωρις να εχω και ιδιαιτερες γνωσεις πανω σε water cooling...

Δημοσ.
Υπαρχει αυτο http://www.koolance.com/water-cooling/product_info.php?product_id=662

που ειναι πολυ καλο. Οταν παραγγειλα την υδροψυξη νομιζα οτι δε θα μου χρειαζοταν.

Ρε παιδια γιατι οταν το ακουμπαω με το χερι μου το συστημα παγωνει?

Αφου βλεπεις οτι παγωνει...καλυτερα να μην το κανεις...Μπορει να παιζει τπτ με στατικους ηλεκτρισμους και ισως εσυ να κανεις κυκλωμα με το συστημα...

Ισως απλα να παταει καπως περιεργα και το ψυκτρακι και να βραχυκυκλωνει το chipstet.

Καλο 8α ειναι να μην το ξαναδοκιμασεις να δεις αν παγωνει το συστημα γιατι μπορει να δημιουργη8ει προβλημα στο hardware.

Δημοσ.

Καλα το εκανα μια τελευταια φορα και κοντεψα να παθω εγκαυμα. Και ανεμιστηρι να βαλω τιποτα δε θα κανει. Με βλεπω να ξοδευομαι παλι και να αγοραζω μπλοκ. 400 ευρω θα φτασει η υδροψυξη. Παοκαρα αφου εχουμε ιδια mobo για δοκιμασε και πες μου αν ζεματαει και το δικο σου.

Δημοσ.
Καλα το εκανα μια τελευταια φορα και κοντεψα να παθω εγκαυμα. Και ανεμιστηρι να βαλω τιποτα δε θα κανει. Με βλεπω να ξοδευομαι παλι και να αγοραζω μπλοκ. 400 ευρω θα φτασει η υδροψυξη. Παοκαρα αφου εχουμε ιδια mobo για δοκιμασε και πες μου αν ζεματαει και το δικο σου.

To γραφω και παραπανω...Και με νορμαλ ρευματα το ψυκτρακι ζεματαει.Αλλα οταν βλεπω την θερμοκρασια με Everest,εινια κοντα στους 35-45.

Αν σε κοβει κατι στο o/c δεν νομιζω παντως να 'ναι αυτο.

Αν νομιζεις οτι ειναι απαραιτητη η αγορα block για το chipset ,go ahead...αλλα δοκιμασε και συ με κανενα hardware monitor/everest να δεις πρωτα 8ερμοκρασιες και μετα ξοδευεσε! B)

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 11:36 ----------

Μολις ξαναετρεξα το everest.Με ταση στο ΝΒ 1.1 η 8ερμοκρασια ειναι 30.

Το ψυκτακι οντως καιει.

Δεν ξερω αν ειναι για εγκαυμα αλλα σιγουρα καιει....Αν ντε και καλα 8ελεις να αλλαξεις

το ψυκτρακι,(γιατι λογικα αυτο φταιει,οσο φταιει)

παρε κατι σαν αυτο και βαλε ενα ανεμηστηρακι....

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806155

η κατι απο αυτα.

http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Aircooling/Chipset-Coolers.htm

Ειχε ενα καλο το e-shop αλλα δεν το βλεπω πλεον.

Οτι αλλο 8ες εδω ειμαστε . :o

Δημοσ.
Μα αν οι σένσορες δε βαράνε στα πουλιά και οι 30-35°C είναι αληθής ένδειξη, δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθεί περαιτέρω.

Ας δει και ο le_bron με το everest/hw monitor τις 8ερμοκρασιες,

πριν ξεκινησει οποιαδηποτε αγορα.

Γιατι ομως να βαρανε στα πουλια οι sensors?Συμβαινει κ αυτο αλλα οχι παντα.

Μπορει οντως να καιει γιατι μπορει να ειναι αυτος ο τροπος λειτουργιας του...να διαχεει την 8ερμοτητα στη επιφανεια του και να κραταει "κρυο" το chipset.

Δημοσ.
34 βαθμους λεει στο συστεμ αλλα το χερι μου πανω απο 2 sec δε μπορω να το αφησω? Ο πολλαπλασιαστης γιατι δε μενει σταθερος αφου τον ρυθμισα 9 manual.

Φυσιολογικές θερμοκρασίες έχει.

Μπορει οντως να καιει γιατι μπορει να ειναι αυτος ο τροπος λειτουργιας του...να διαχεει την 8ερμοτητα στη επιφανεια του και να κραταει "κρυο" το chipset.

Συμφωνώ, εν μέρει..

Αλλά πώς εξηγείται με το chipset στους ~35°C η ψύκτρα να "ζεματάει"; Σύμφωνα με τη λογική δε θα έπρεπε να μην είναι τόσο ζεστή με τέτοια νούμερα;

Δημοσ.
Φυσιολογικές θερμοκρασίες έχει.

Συμφωνώ, εν μέρει..

Αλλά πώς εξηγείται με το chipset στους ~35°C η ψύκτρα να "ζεματάει"; Σύμφωνα με τη λογική δε θα έπρεπε να μην είναι τόσο ζεστή με τέτοια νούμερα;

Μπορει απλα το υλικο που εινια φτιαγμενο να κραταει παραπανω 8ερμοκρασια στα τελευταια και πιο λεπτα "στρωμματα" του.Δηλαδη οντως να ειναι στους 30-35 το chipset και αυτο να φτανει μια μεγαλυτερη 8ερμοκρασια στο σημειο το οποιο ακουμπησαμε.

Δεν ξερω κατα ποσο ειναι ορ8ο αυτο σαν σκεψη αλλα μονο ετσι μπορω να το δικαιολογησω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...