xalia Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Σκέφτομαι για το νέο macbook αλλά βλέπω κάποια πράγματα και με απασχολούν. Φυσικά με το που το πάρω ( αν το πάρω τελικά ) θέλω να του κάνω τη ram 4giga και να του βάλω και έναν ωραίο ssd σκληρό δίσκο, να δείξει το laptopaki. Βλέπω όμως ότι το νέο λευκό macbook όπως και το pro είναι unibody, και έτσι προκύπτει το μέγα ερώτημα... Πως ανοίγει και από που??? Στην προηγούμενη γενιά η αλλαγή δίσκου ήταν πολύ απλή υπόθεση, όπως και η ram. Τώρα με τα unibody τι επιλογές έχουμε?
iced Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Στο αλουμινενιο unibody απλα ξεβιδωνεις τις 5-6 βιδες και βγαζεις ολο το καπακι. Ετσι μπορεις να αλλαξεις μνημες - δισκο - μπαταρια, ευκολα. Λογικα το ιδιο θα γινεαι και με το πλαστικο, δεν τους συμφερει να εχουν αλλου τις βιδες και αλλο τροπο προσβασης - αρχιτεκτονικης Η αποψη μου ειναι αν θες να το παρεις και να μην σε απασχολουν τετοια θεματα. Αν ηταν να βαλεις μηχανικο δισκο θα σου ελεγα οτι υπαρχει περιπτωση να εχεις τριγμους οπως παρα πολλοι αλλα θα πας για ssd οποτε μια χαρα! [ame=http://www.youtube.com/watch?v=FGiOVKzNh7w]Κοιτα αυτο το βιντεο, ειναι για το 17" αλλα ειναι το ιδιο με το αλουμινενιο 13,3[/ame]
hasodikis Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Είναι πανέυκολη διαδικασία και αποδεκτή απο την apple η αλλαγή του σκληρού δίσκου. Το καπάκι είναι ένα ενιαίο κομμάτι που καλύπτει όλη την πίσω πλευρά. Στο αλουμινένιο έχει 10 βίδες και το πλαστικό 8. μετά έχει ένα πλαστικό που συγκρατεί στο σκληρό με ακόμα δύο βίδες, ενώ ο ίδιος ο σκληρός έχει 4. Πριν κάνεις ο,τιδήποτε θα χρειαστείς τα εξής: 1. σταυροκατσάβιδο με πολύ μικρή μύτη (phllips 00) για το καπάκι και το πλαστικό κομμάτι που συγκρατεί το σκληρό. 2. Torx T6 για τις βίδες του σκληρού. Χωρίς αυτό δε θα μπορείς να τοποθετήσεις τον καινούργιο. (βρίσκεις έυκολα ακόμα και σε Μαρινόπουλο φθηνά αλλά χάλια ποιότητα , 1,50 €) Αν το αντέχει η τσέπη σου πήγαινε αμέσως σε ssd, θα νιώσεις σα να έχει πα΄ρει καινούργιο υπολογιστή.
xalia Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Είναι λίγο πιο μπελάς σε σχέση με το παλιό macbook αλλά και πάλι δεν φαίνεται τραγικό! Offtopic: τραγικό ήταν το λύσιμο gamecube μέχρι την μητρική για αλλαγή case! Θα είμαι Λονδίνο σε λίγες μέρες και σκέφτομαι μήπως πάρω από εκεί το νέο macbook γιατί το δικό μου έχει κλείσει 2,5 χρόνια κοντά και για τις ανάγκες μου δεν τραβάει άλλο. Στην Ελλάδα έχω δει ημερομηνίες για τέλος του μήνα, αλλά πάλι θα το ψάχνουμε με το περιορισμένο stock. Το νέο macbook που επιτέλους βάλανε και κάρτα γραφικών, φαίνεται καλή λύση αλλά με την extra ram και τον ssd θα είναι ιδανικό. Σκέφτομαι για 100+ ssd με dual / triple boot για να είμαι καλυμμένος σε όλα με ένα μόνο μηχάνημα. Βέβαια είμαι ακόμα στην σκέψη γιατί το τελικό κόστος βγαίνει πάνω από 1000λίρες και θέλει λίγο μελέτη.
haHa Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Παντως , εγω θα εδινα τις 100 λιρες παραπανω και θα χτυπαγα το macbook pro και οχι το απλο macbook. Καλυτερη ποιοτητα κατασκευης, αλουμινιο, λεπτοτερο, ελαφρυτερο, γενικοτερα πιο μαζεμενο σε διαστασεις(και σε πλατος και σε βαθος) , καλυτερη οθονη, firewire, sd slot, φωτιζομενο πληκτρολογιο δικαιολογουν τις 100 λιρες! Σκεψου οτι καποτε εδινε 200 ευρω παραπανω το macbook black που δεν ειχε σχεδον κανενα πλεονεκτημα. Εδω δινει μονο 100 λιρες παραπανω το macbook pro που εχει εμφανεις και σημαντικες διαφορες, ακομα και στην ποιοτητα κατασκευης. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:34 ---------- Σκέφτομαι για 100+ ssd με dual / triple boot για να είμαι καλυμμένος σε όλα με ένα μόνο μηχάνημα. Βέβαια είμαι ακόμα στην σκέψη γιατί το τελικό κόστος βγαίνει πάνω από 1000λίρες και θέλει λίγο μελέτη. Τοτε να κανεις λιγο υπομονη για τον σκληρο.. Γιατι ssd 100+gb ή ειναι πολυ ακριβοι ή ειναι μαπα. Γενικοτερα, επικεντρωσου στους intel ssd!
xalia Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 haHa είχα εγκαταλείψει την ιδέα του pro γιατί στα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι ίδιοι ( cpu - ram - vga ) και δεν χρησιμοποιώ ακόμα firewire. Επειδή και το απλό macbook είναι unibody δεν είχα σκεφτεί και τόσο την ποιότητα κατασκευής. Μου φάνηκε πιο λογικό να χαλάσω τις 100 αυτές λίρες για ram. Οι ssd δαγκώνουν, 160gb για intel 400euro. Δεν ήθελα να ξεπεράσω τα 300 στο δίσκο, και θα ξενερώσω άσχημα με το δίσκο του macbook στις 5400. Έχω το macbook με 7200 1,5 χρόνο τώρα.
domal Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Παντως , εγω θα εδινα τις 100 λιρες παραπανω και θα χτυπαγα το macbook pro και οχι το απλο macbook.Καλυτερη ποιοτητα κατασκευης, αλουμινιο, λεπτοτερο, ελαφρυτερο, γενικοτερα πιο μαζεμενο σε διαστασεις(και σε πλατος και σε βαθος) , καλυτερη οθονη, firewire, sd slot, φωτιζομενο πληκτρολογιο δικαιολογουν τις 100 λιρες! Σκεψου οτι καποτε εδινε 200 ευρω παραπανω το macbook black που δεν ειχε σχεδον κανενα πλεονεκτημα. Εδω δινει μονο 100 λιρες παραπανω το macbook pro που εχει εμφανεις και σημαντικες διαφορες, ακομα και στην ποιοτητα κατασκευης. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:34 ---------- Τοτε να κανεις λιγο υπομονη για τον σκληρο.. Γιατι ssd 100+gb ή ειναι πολυ ακριβοι ή ειναι μαπα. Γενικοτερα, επικεντρωσου στους intel ssd! εδω θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου , παρε κατευθειαν το νεο macbookpro, το εχω και ειναι καταπληκτικο !!!! οπως φυσικα και ο imac24 μου
haHa Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 haHa είχα εγκαταλείψει την ιδέα του pro γιατί στα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι ίδιοι ( cpu - ram - vga ) και δεν χρησιμοποιώ ακόμα firewire. Επειδή και το απλό macbook είναι unibody δεν είχα σκεφτεί και τόσο την ποιότητα κατασκευής. Μου φάνηκε πιο λογικό να χαλάσω τις 100 αυτές λίρες για ram. Οι ssd δαγκώνουν, 160gb για intel 400euro. Δεν ήθελα να ξεπεράσω τα 300 στο δίσκο, και θα ξενερώσω άσχημα με το δίσκο του macbook στις 5400. Έχω το macbook με 7200 1,5 χρόνο τώρα. Γιατι δεν κρατας τον τωρινο σου 7200? (και πχ να βαλεις τον μαμισιο-αχρηστο 5400 160gb στο παλιο macbook που θα στειλεις) Ssd που δεν ειναι καλος, μην παρεις. Θα το μετανιωσεις. Οσο για το macbook pro, εγω σου ειπα θα τις εδινα τις 100 λιρες. Δεν ειναι μονο το firewire, ειναι και αλλα μικροπραγματα, ειναι οτι ειναι ελαφρυτερο, ειναι η καλυτερη οθονη, ειναι η καλυτερη ποιοτητα κατασκευης , οπως επισης οτι και οταν μετα απο χρονια θα αποφασισεις να το πουλησεις , πιστεψε με 50 ευρω απο αυτα που εδωσες παραπανω θα τα παρεις πισω. Ειναι μονο 100 λιρες και θα νιωθεις οτι εχεις ενα τελειως διαφορετικο μηχανημα σε αισθηση και ποιοτητα.
xalia Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Καθαρά για ψυχολογικούς λόγους! Θα με χαλάσει σε νέο brand new μηχάνημα να βάλω τον «παλιό» σκληρό! Πιστεύεις ότι ο WESTERN DIGITAL 640GB WD6400BEVT SCORPIO BLUE SATA αξίζει για upgrade μέχρι να πέσουν οι SSD? Η να μου κάτσει το στοίχημα!
iced Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Κοιτα να δεις, το mac δεν χρειαζεται τον δισκο οσο τα windows. Προσωπικα βιστα με windows = mac με 7200 στις περισσοτερες περιπτωσεις. Ο blue λογω πυκνοτητας εγγραφης εχει καλη διαμεταγωγη αλλα δεν ειναι 7200 με καλο access time. Για μενα ωστε να ησυχασεις και να μην σε τρωει παρε εναν intel 80giga και τα υπολοιπα σε εναν εξωτερικο στο σπιτι σου αφου θες ssd
haHa Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Γενικοτερα, θεωρω πως οι 5400 ειναι ημιμετρα.. Ή παιρνεις 7200 για να δεις διαφορα με γυμνο ματι ή φυσικα ssd για να πεταει το μηχανημα. Οι 5400 , οσο καλη διαμεταγωγη και να εχουν, δεν παυει να ειναι αργοι με αργο access time.
xalia Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Ενώ το macbook έχει μόνο 50euro περίπου διαφορά, σε σχέση Ελλάδα - UK, βλέπω ότι το macbook pro είναι 200+ πιο φθηνό! Προς τα εκεί με βλέπω και για ssd αναμονή... τα 80 μου φένονται λίγα για dual boot
haHa Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Τις καλυτερες επιλογες θα κανεις! (macbook pro + αναμονη αφου δεν μπορεις μικρο ssd)
dimkar2405 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Aυτος ο τσουχτερος http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.305110 ειναι καλυτερος ή εχουμε και μεγαλυτερο σε τιμη και χωρητικοτητα? Εγω αυτο που λεει ο φιλος haHa εχω αποφασισει να κανω.
haHa Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Aυτος ο τσουχτερος http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.305110 ειναι καλυτερος ή εχουμε και μεγαλυτερο σε τιμη και χωρητικοτητα? Αυτο ειναι το αντικειμενο του ποθου για τους περισσοτερους που θελουν ssd!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.