Προς το περιεχόμενο

west highland terrier ή maltese?

g3orgi0

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μαργαρίτα καιρό είχα να σε δώ. Και τα δύο σκυλιά που λέει ο Γιώργος θέλουν αρκετή ώρα για την περιποίηση τους γιατι έχουν δύσκολα τριχώματα. Δηλαδή εκτώς απο όλες τις υποχρεώσεις που έχεις με ένα σκύλο βάλε και μισή ωρίτσα χτένισμα ανα δύο μέρες. Για να είναι υγειές το σκυλί.

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Manosr γνωριζομαστε απο αλλο φορουμ?? αν ναι στειλε μου πμ για λεπτομερειες

Το ξερω οτι και οι 2 ρατσες θελουν πολλη περιποιηση γι αυτο ακριβως ρωταω και τον φιλο μας ποση ωρα μπορει να διαθεσει.Το ,μαλτεζ θελει καθημερινο χτενισμα και το ουεστι επισκεψεις σε επαγγελματια γκρουμερ

Ισως τελικα τα 2 αυτα σκυλια να μη καλυπτουν τις αναγκες τους κι ενα πχ καννις που δε μαδαει καθολου, να τους ειναι καλυτερο

Δημοσ.

Έχουμε ξαναμηλήσει σε θέματα κατοικιδιων εδω μου φαινεται. Εχμ...ναι το κανις είναι καλή επιλογή. Οπως και το mini Schnauzer νομιζω. Αξιαγαπητο σκυλάκι.

Δημοσ.
Chris_85 δεν είναι θέμα εμφάνησης. Εγώ απλά αναφέρω τα γενικά χαρακτηριστικα της κάθε ράτσας. Τωρα το απο πού.....είναι θεμα τσέπης....

Διαφωνω καθετα σε αυτο. Και δεν το παιζω εξυπνος, επειδη αποδειχτηκα βλακας και την πατησα διαφωνω...Εκτροφεις και μονο εκτροφεις. Και μαλιστα αναγνωρισμενοι απο το κρατος και απαραιτητα με επισκεψη πριν την αποκτηση του ζωου.

Δημοσ.

Έχω εδώ και δύο χρόνια 2 μαλτεζάκια, τα οποία μάλιστα είναι και ζευγάρι. Είναι απίστευτα σκυλάκια και πανέξυπνα. Μάλιστα δε μαδάνε καθόλου.

Αλλά ως φιλική συμβουλή, προτείνω να ΜΗΝ πάρεις από Pet shop, υπάρχουν πάρα πολλές αγγελίες που χαρίζονται ή πωλούνται σε χαμηλές τιμές από ιδιοκτήτες.

Δημοσ.

δν υπαρχει προβλημα με το να ασχολουμαι με το σκυλακι...αν το παρω θα το φροντιζω οπως και να χει ....απλως μ αρεσουν και τα 2 και ειναι και παρομοια σε ολα απο οτι εχω δει αλλα πρεπει να καταληξω σε ενα :S

Δημοσ.

Πρεπει να καταληξεις αν εχεις τα 1000+ ευρω να το παρεις απο εκτροφεα. Σε αντιθετη περιπτωση, απ οπου και να το παρεις, οι πιθανοτητες ειναι να τρεχεις και να μη φτανεις..

Δημοσ.

Μα μην ακούω τετοια πράγματα..Σταματήστε να είστε κάθετοι. Το ξέρετε ότι πολλοί Έλληνες ετροφείς δηλώνουν γέννες και φέρνουν τα κουτάβια απο την Ουγγαρία? Εάν έχεις τα κότσια και την τσέπη το παραγγέλνεις απο σοβαρά εκτροφεία απο την ευρόπη. Και οχι για να κατακρίνω τα ελλινικά εκτροφεία, γιατί τιποτα δεν είναι απόλυτο όπως είπαμε. Αλλά λέω πραγματα που έχω δεί. Όπως έχω δεί και σκυλιά πολυ πιο σωστα απο τις βαλκανικές χωρες. Όλα είναι ρευστά... και ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις. Εγώ που είμαι μεσα στα πραγματα σου λέω.2 στις 10 παραγγελίες απο Ελλάδα βγήκε σκύλος με πρόβλημα και ακρυβώς το ίδιο ποσοστό απο τις Βαλκανικές. Βγάλε εσύ άκρη...

Δημοσ.

Ρε Μανο γι αυτο εγραψα να παει και να δει τον εκτροφεα πρωτα..

Παντως ειδικα για τα westy η εκτροφεας νομιζω ειναι μια, στη Χιο, και με μεγαλη λιστα αναμονης.

Δηλαδη εσυ τι προτεινεις? Πετ σοπ?

Δημοσ.

Εγώ? Εγώ δεν είμαι σε θέση να προτείνω γιατί οι απόψεις μου είναι ''ρεαλιστικλες'' και πάντα δημιουργούν αντιδράσεις. Οπότε απλά οπως είπα και πριν όλα είναι ρευστά. Από όπου και να πάρεις ειναι ένας οργανισμός. Μπορεί να σου βγεί καλός μπορεί και όχι. Αμφιβάλεις?

Δημοσ.

Απο τι στιγμη που δεν μπορεις να προτεινεις κατι, σε ενα συγκεκριμενο ερωτημα, πως να συμφωνησω ή να διαφωνήσω?

Τεσπα εμενα η αποψη μου ειναι μακρια απο πετ σοπς γιατι και πιο ακριβα θα σου βγει και το κουταβι ενδεχεται να χει περισσοτερα προβληματα υγειας..

Δημοσ.

Όκ. Το ζητάει ο οργανισμός σου το παράδειγμα :)

Μολοσός υγιέστατος δυνατός στους 8 μήνες δυσπλασία στα πίσω ισχία και κρυψορχία. Ελληνικό εκροφείο. Γκόλντεν Ριτρίβερ 10 κιλά περισσότερο πάνω απο το όριο των στάνταρ. Πάλι Ελληνικό εκτροφείο.Εμπιστέψου εσύ μετά τον εκτροφέα. Και μηλάμε τώρα ότι τα είδανε και τα πηρανε έτσι. Τα διαλέξανε. Από βαλκανικές μια φορά μονο είδα ένα που ήρθε με τύφο και αυτό παίζει να το κόλησαι στη μεταφορά. Δε σου λέω τι έχω ακούσει. Αυτά μπροστά μου. Δεν είναι κάτι που άκουσα. Βγάλε εσύ συμπέρασμα...

Δημοσ.

Ναί. Και εχω δεί περίπου 30 παραγγελίες. Σου ξαναλέω οτι αυτά έχω δεί μπροστά μου. Εχω ακούσει πολλά. Αλλά αυτά εχω δεί και τα θεωρώ βάσιμα.Δηλαδή σου παραθέτω τα στατιστικα απλά. Εγώ σαυτή τη φάση που είμαι ναι και θα παράγγελνα απο Ευρώπη. Και για να καταλάβεις τι παίζει. Τα λεγόμενα puppy mills που σας πλασάρουνε ναι είναι τραγικά. Οι συνθήκες είναι άσχημες. Αλλά προσεξε κατι. Βγάζουν καλά σκυλιά και τα στέλνουν στην Ευρώπη. Βγάζουν μέτρια σκυλιά(που δεν είναι για διαγωνισμό δηλαδή, αλλα μια χαρα υγιέστατα) και τα στέλνουν στην Ελλάδα με 700 ευρό και βγάζουν άρωστα σκυλιά και σου λένε απο το pet shop μπορείς να πληρώσεις 550 αντί για 700 για να σου έρθει χωρίς χαρτιά και χωρίς κάμία εγκύηση. Ε δηλαδή τι περημένεις να δείς?Πλακα μου κάνεις? Πρέπει να είσαι βλάμένος για να το παραγκείκεις χωρίς χαρτιά. Αλλά το παραγκέλνουν. Πέρνουν την 3η διαλογή που μπορεί να είναι 10 στα 3000 κουτάβια.και που μπορεί να είναι και φυσικό έτσι. Και οι ανθρωποι κάνουν στραβες γέννες. Και μετά τους φταίει το pet shop και τα βαλκάνια. Ε μα το στραβό του το κεφάλι φταίει! Ετσι δεν είναι? που είμαι λαθως?

Δημοσ.

Φιλε μου λυπαμαι αλλα ή δεν ξερεις τι γινεται με τα πετ σοπς η παραπληροφορεις σκοπιμα. Ουτε τα pedigree ειναι εγγυηση για τιποτα, ουτε προκειται να παρεις υγιες σκυλι απο πετ σοπ, τουλαχιστον οι πιθανοτητες αυτο λενε. Ψαξε σχετικο νημα που εχω ανοιξει και θα καταλαβεις γιατι τα λεω, μην τα ξαναγραφω.

Και να προσθεσω οτι στα εισαγόμενα κουταβια απο Puppy mills φυσικα και δε λαμβανουν μερος σε ΚΑΝΕΝΑ διαγωνισμο, μεγαλωνουν σε αθλιες συνθηκες με αποτελεσμα να εχουν επιβαρυμενο οργανισμο απο τις ασθενειες και διαφορα ψυχολογικα που βγαινουν στον χαρακτηρα και τη συμπεριφορα του ζωου.

Και φυσικα τα ''χαρτια'' που με τοση θερμη αναφερεις, τις περισσοτερες φορες ειναι απο αλλες γεννες, ασχετα με το ζωο που εχεις στα χερια σου.

Αφου λοιπον εισελθουν στην Ελλαδα τα κουταβια εξεταζονται απο εναν (!) κτηνιατρο που ειναι σε βαρδια. Δηλαδη μιλαμε για 500 κ 600 κουταβια, ισως κ παραπανω, που πρεπει να εξεταστουν σε λιγες ωρες απο εναν κτηνιατρο. Καταλαβαινετε τι παιζει.

Επομενως ειναι μαθηματικα βεβαιο πως απο ενα πετ σοπ θα παρεις κουταβι που θα σου κοστισει ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ, ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΛΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΡΑΤΣΑΣ ΤΟΥ.

Οποιος το προτιμα αυτο, να εχει δηλαδη ενα αρρωστο κουταβι απο Σουπερμαρκετ, μεγαλωμενο σε αθλιες συνθηκες, που θα το τρεχει στον κτηνιατρο συνεχως και που θα ξοδεψει τα μαλλιοκεφαλα του για να την ιατρικη φροντιδα ωστε να αντιμετωπιστουν τα προβληματα που θα παρουσιασει, και μαλιστα αυτο το κουταβι να μην ανταποκρινεται στη ρατσα που εχει επιλεξει 100%, αυτος ειναι αξιος της μοιρας του.

just for the record, εχεις πετ σοπ ετσι?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...