kage Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=3172017&postcount=34 http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=3172575&postcount=58 δουλεια σε σουπερμαρκετ ~1200ε δεν θυμαμαι πολη αλλα σιγουρα οχι λονδινο. δουλεια μεταπτυχιακων 24-25χρονων παιδιων 2,500ε χωρις προυπηρεσια.σπιτι notting hill(σαν να λεμε κολωνακι-Βουλιαγμενη- zone a/b?) λονδινου 1500λιρες . Βεβαια αυτα εγιναν 2 χρονια πριν.τωρα μαθαινω οτι δεν παιζουν προσληψεις ευκολα... αν καποιος ξερει τι παιζει στην φορολογηση στην αγγλια ας γραψει.. http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&la=1&artid=4560619&ct=3 http://g700.blogspot.com/2008/01/blog-post_30.html καπου στα σχολια εχει λινκς απο reports
georgeuk Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 εγω ζω στο λονδινο εδω και 4 χρόνια τελείωσα τώρα το πανεπιστημιο και μαστερ σε IT. εδω και μηνες ψαχνω για δουλεια. ειναι πολυ δυσκολα αυτην την περιοδο υπαρχει παρα πολυς κοσμος και ανταγωνισμος και οι εταριες απαιτουν επαγγελματικη εμπειρια. τα πτοιχεια δεν λενε και τπτ. experience αυτο μετραει. για να βρειτε δουλεια εδω θα σας προτεινω να ερθετε εδω να νοικιασετε σπιτι και να ψαξετε ετσι, θα φατε πολλα λεφτα αλλα αλιως δεν νμζ να γινεται απο ελλαδα να βρειτε δουλεια εδω.
Sir Pretender Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Πολύς ο ανταγωνισμός, τεράστιος θα έλεγα. Οι θέσεις έχουν λιγοστέψει συγκριτικά, say, με τέσσερα χρόνια πριν και γενικότερα τα κασέ έχουν πέσει. Οι φόροι ανεβαίνουν κανονικότατα και με τον νόμο και γενικώς, το να έρθει κανείς Λονδίνο με πτυχίο ΤΕΙ και να θεωρεί στανταράκι το ότι θα βρει δουλειά σε ένα μήνα με τρία χιλιάρικα το μήνα το βρίσκω τουλάχιστον αστείο και εκτός πραγματικότητας. Όπως είπαν και άλλα παιδιά στο thread, υπάρχουν και άλλες πόλεις στην Αγγλία που μπορεί κανείς να κοιτάξει για δουλειά, τουλάχιστον σε πρώτη φάση -ανάλογα και με το τι ψάχνει. Όπως και να 'χει όμως, ΠΡΙΝ έρθει καλό θα ήταν να αρχίσει κάποιες διερευνητικές επαφές για να προετοιμάσει το έδαφος και να προετοιμαστέι για το τι θα βρει εδώ. Δεν είναι -πια- η γη της επαγγελίας...
georgeuk Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 συμφωνω απολυτα. και το πτυχειο δεν λεει τπτ. εδω ενας φιλος μου τελειωσε UCL σε οικονομικα και δεν βρισκει. εμπειρια ειναι το παν
xerudrex Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 συμφωνω απολυτα. και το πτυχειο δεν λεει τπτ. εδω ενας φιλος μου τελειωσε UCL σε οικονομικα και δεν βρισκει. εμπειρια ειναι το παν Εμπειρία απο Ελλάδα μετράει??
tsakonas Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Εξαρτάται την δουλειά. p.x φίλος μου ήρθε να δουλέψει νταλικέρης, ελλάδα δούλευε 10+ χρονια σε βυτιοφόρα, εδώ χρειάστηκε 2-3 μήνες "induction" να μάθει τους νέους κανόνες. Βοηθησε φυσικά η εμπειρία, αλλα του είπαν ότι δε μετράει η εμπειρία σε ξένη χωρα αρχικά.Δε σημαίνει φυσικά ότι το αγνοεί ο εργοδότης. (Το τι γέλιο έπεσε με σύγκριση ελλάδα - αγγλία στο εργασιακό,στις νταλίκες, δε φαντάζεσαι.)
athlios Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 (Το τι γέλιο έπεσε με σύγκριση ελλάδα - αγγλία στο εργασιακό,στις νταλίκες, δε φαντάζεσαι.) Για πε για πε!
xerudrex Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Εξαρτάται την δουλειά. p.x φίλος μου ήρθε να δουλέψει νταλικέρης, ελλάδα δούλευε 10+ χρονια σε βυτιοφόρα, εδώ χρειάστηκε 2-3 μήνες "induction" να μάθει τους νέους κανόνες. Βοηθησε φυσικά η εμπειρία, αλλα του είπαν ότι δε μετράει η εμπειρία σε ξένη χωρα αρχικά.Δε σημαίνει φυσικά ότι το αγνοεί ο εργοδότης.(Το τι γέλιο έπεσε με σύγκριση ελλάδα - αγγλία στο εργασιακό,στις νταλίκες, δε φαντάζεσαι.) Μιλάω για IT. π.χ. Εγω εχω γύρω στα 9 χρόνια προϋπηρεσία στην Ελλάδα στον χώρο αυτόν. Θα μετρήσει?
tsakonas Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Σίγουρα θα μετρήσει ,κυρίως στο θέμα εμπιστοσύνης αρχικά, με ένα reference letter απo τoν προηγούμενο εργοδότη. Από κει και πέρα αν βρείς παρόμοια δουλειά με αυτή που έκανες, φυσικά και θα μετρήσει η εμπειρία σε κάποιο πρόγραμμα p.x
georgeuk Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 βασικα στοιχεια που μετρανε εδω σε καθε τυπου δουλειας teamwork και communication skills.
xerudrex Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 τι ακριβως εκανες σε ΙΤ? Είμαι Systems Engineer. Έχω δουλεψει πάνω σε αρκετά πράγματα.. Το μόνο που δεν κατάφερα --και αυτό είναι ενα απο τα μεγαλύτερα παράπονά μου-- ειναι πως δεν μπόρεσα ποτέ να κάνω κάποιο σεμινάριο πχ Microsoft ή Cisco μέσω κάποιας εταιρείας για τον λόγο οτι απλά είναι Ελλάδα χώρα οπου βασιλεύει η ανοργανωσιά, η προχειρότητα, η αναξιοκρατία κ.α. πολλά. Εαν θές μπορώ να σου στείλω το CV μου να του ρίξεις μια ματιά... Είσαι του ίδιου αντικειμένου?
tsakonas Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 δεν έχεις να χάσεις τίποτα αν αρχίσεις να στέλνεις το CV σου σε εργοδότες. google.co.uk -jobs και καλή τύχη
georgeuk Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Είμαι Systems Engineer. Έχω δουλεψει πάνω σε αρκετά πράγματα.. Το μόνο που δεν κατάφερα --και αυτό είναι ενα απο τα μεγαλύτερα παράπονά μου-- ειναι πως δεν μπόρεσα ποτέ να κάνω κάποιο σεμινάριο πχ Microsoft ή Cisco μέσω κάποιας εταιρείας για τον λόγο οτι απλά είναι Ελλάδα χώρα οπου βασιλεύει η ανοργανωσιά, η προχειρότητα, η αναξιοκρατία κ.α. πολλά. Εαν θές μπορώ να σου στείλω το CV μου να του ρίξεις μια ματιά... Είσαι του ίδιου αντικειμένου? εγω ειμαι web developer και σιγα σιγα μπενω στο τομεα του business analyst. στείλε αμα θες μπορω να ριξω μια ματια. τωρα μενεις λονδινο η σκεφτεσαι να πας για δουλεια? Πάντως ενας φιλος μου linux system administrator με πεντε χρονια εμπειρια (αγγλια) τωρα χτυπαει 47.000 λιρες ετησιως δλδ καθαρα περιπου 3500 τον μηνα. εχει καλα λεφτα ειδικα αν εισαι καλος σε λινουξ και τετια και networks. Υπαρχει και ενα αλο ενδεχομενο να δουλεψεις σαν contractor.
xerudrex Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 εγω ειμαι web developer και σιγα σιγα μπενω στο τομεα του business analyst. στείλε αμα θες μπορω να ριξω μια ματια. τωρα μενεις λονδινο η σκεφτεσαι να πας για δουλεια? Πάντως ενας φιλος μου linux system administrator με πεντε χρονια εμπειρια (αγγλια) τωρα χτυπαει 47.000 λιρες ετησιως δλδ καθαρα περιπου 3500 τον μηνα. εχει καλα λεφτα ειδικα αν εισαι καλος σε λινουξ και τετια και networks. Υπαρχει και ενα αλο ενδεχομενο να δουλεψεις σαν contractor. Όχι, τώρα μένω Ελλάδα. Βασικά να σου πω την αλήθεια σκέφτομαι να ανέβω να βρω δουλειά και μετά να γραφτώ σε κάποιο Uni να κάνω δεύτερο MSc στο IS/IT Management.. Έχεις ακούσει τίποτα γι'αυτό το πτυχίο? Γιατί και εγω θέλω να φύγω απο το τεχνικό κομμάτι και να γυρίσω σε πιο business..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.