Προς το περιεχόμενο

Δουλειά στο Λονδίνο

eleway

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

Είμαστε δυο πρόσφατοι απόφοιτοι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί ΤΕΙ.

Δεν έχουμε εμπειρία ακόμα και σκεφτόμαστε να πιάσουμε δουλειά στο Λονδίνο. Νομίζετε οτι εκεί θα βρεθεί δουλειά για εμάς?

Υπάρχει κάποιος που να έχει κάποια σχετική εμπειρία?

Τι κατάσταση επικρατεί εκεί σήμερα?

• 3 μήνες μετά...
  • Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Καλησπέρα παιδιά,

Είμαστε δυο πρόσφατοι απόφοιτοι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί ΤΕΙ.

Δεν έχουμε εμπειρία ακόμα και σκεφτόμαστε να πιάσουμε δουλειά στο Λονδίνο. Νομίζετε οτι εκεί θα βρεθεί δουλειά για εμάς?

Υπάρχει κάποιος που να έχει κάποια σχετική εμπειρία?

Τι κατάσταση επικρατεί εκεί σήμερα?

Εδώ ρε παιδιά δέν βρίσκουν δουλειά οι Αγγλοι και οι Γερμανοί με διδακτορικά και 3 γλώσσες σε επίπεδο μητρικής στη χώρα τους.. εσείς θα βρείτε;

Κάντε κανα μαστεράκι.. μάθετε 4 γλώσσες.. και ίσως με πάρα πολύ τύχη να βρείτε.. άμα βρείτε δηλαδή παίξτε και κανα λόττο μετά.. Πώς έχουμε γίνει έτσι ρε γαμότο..

Δημοσ.
Καλησπέρα παιδιά,

Δεν έχουμε εμπειρία ακόμα και σκεφτόμαστε να πιάσουμε δουλειά στο Λονδίνο.

Ρε παιδιά προσέχετε τι γράφετε, δεν είναι ακριβώς ότι σας έχουν έτοιμη δουλειά στο Λονδίνο και έχετε και την πολυτέλεια να το σκέφτεστε.

Επίσης άμα δεν είναι Λονδίνο και είναι σε άλλη πόλη θα τη σνομπάρετε ?

Σε "πολύ" γενικές γραμμές συμφωνώ με τον JohnEngineer, δηλ. για ποιό λόγο πιστεύετε ότι θα έχετε καλύτερες ευκαιρίες στο Λονδίνο από ότι εδώ ? ή γιατί να προτιμήσει κάποιος στο Λονδίνο εσάς κι όχι τα εκκατομύρια άλλων που τους προσφέρουν "τουλάχιστον" ότι κι εσείς (ανθρωποώρες + ένα πτυχίο Ελληνικού ΤΕΙ).

Δημοσ.

Το ΤΕΙ που λέτε δεν είναι και τίποτα σπουδαίο στην Αγγλία. Κάντε κάποιο μεταπτυχιακό για να είστε πιο ανταγωνιστικοί και ναι, θα μπορέσετε να βρείτε πιο εύκολα δουλειά στην Αγγλία, αν δεν θέλετε απαραίτητα να δουλέψετε στο Λονδίνο.

Ιδανική πόλη για δουλειές είναι το Cardiff, με τεράστια Ελληνική κοινότητα (4500 μόνιμοι Έλληνες κάτοικοι και 2500 χιλιάδες Έλληνες φοιτητές).

Δημοσ.
Εδώ ρε παιδιά δέν βρίσκουν δουλειά οι Αγγλοι και οι Γερμανοί με διδακτορικά και 3 γλώσσες σε επίπεδο μητρικής στη χώρα τους.. εσείς θα βρείτε;

Κάντε κανα μαστεράκι.. μάθετε 4 γλώσσες.. και ίσως με πάρα πολύ τύχη να βρείτε.. άμα βρείτε δηλαδή παίξτε και κανα λόττο μετά.. Πώς έχουμε γίνει έτσι ρε γαμότο..

Τα παραλές, τουλάχιστον όσον αφορά τους γερμανούς, για τους άγγλους δε ξέρω.

Δημοσ.

Μια χαρά τα λέει, υπάρχει τόσος κόσμος έξω αξιόλογος με τεράστια εργασιακή εμπειρία ταυτόχρονα με τις σπουδές του( internships) που αμφιβάλλω και αν ακόμα σας σκεφτούν με ενα πτυχίο ΤΕΙ σκέτο.

Δημοσ.

Αφού πρώτα κοιτάνε καλοπέραση και μετά δουλειά που αλλού θα κοιτούσανε?

Γενικά παίδες η λύση δεν είναι πάντα το εξωτερικό. Τι θα το κάνουμε ελλαδιστάν και εδώ? δε χωράνε άλλοι λέμε :P

j/k

Δημοσ.
Άλλο σχολίασα εγώ.

Επίσης, για όσους θέλουν να βρουν δουλειά στο εξωτερικό, δεν υπάρχει μόνο το Λονδίνο...

Εγώ είμαι Γερμανία πάντως εδώ και κάτι μήνες και ψάχνω δουλειά μηχανικού και παράλληλα κάνω διάφορα όπως γλώσσες, πιστοποιήσεις, σεμινάρια κτλ.. και έχω ΑΠΕΛΠΙΣΤΕΙ..

Πραγματικά δέν υπάρχουν δουλειές στη Γερμανία ούτε για τους ίδιους τους Γερμανούς.. Η ΑΤΜΟΜΗΧΑΝΗ της Ευρώπης! Τί να λέμε τώρα;...

Λές και τελείωσε ο 3ος παγκόσμιος πόλεμος!

---------- Προσθήκη στις 00:53 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:50 ----------

Τμήματα Ηλεκτρολογίας των ΤΕΙ τελείωσαν...προφανώς ισότιμα με BSc ή BEng κάτι απ'τα δύο,στην Αγγλία...

Ότι και να τελείωσες να ξέρεις ότι σε χώρες όπως Αγγλία, Γερμανία κτλ δεν υπάρχουν ΤΕΕ, ΤΣΜΕΔΕ, ειδικότητες και παπαριές.. Ελεύθερες αγορές υπάρχουν μόνο.. Τί ξέρεις να κανεις για να βγάλει φράγκα η εταιρία απο πάνω σου...

Δημοσ.

Ακόμα και αν υποθέσουμε πως σε μία από τις πιο ανεπτυγμένες περιοχές του κόσμου, δηλαδή το Λονδίνο + περίχωρα σε απόσταση μιάμισης ώρας με πληθυσμό δεκάδες εκατομύρια η κατάσταση δεν είναι παραδεισένια (που δεν είναι), δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι είναι χειρότερη από την κατάσταση στην Ελλάδα.

Επειδή και εμένα με ενδιαφέρει το θέμα και όχι δεν είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός μήπως θα ήταν κουραστικό να παρατεθούν χειροπιαστά στοιχεία που να αποδεικνύουν την έλλειψη προσφοράς στο συγκεκριμένο επάγγλεμα στην ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου; Και να ρωτήσω κάτι άλλο. Ας πούμε πως θέλω να γίνω επιστήμονας, ότι έχω έφεση στην έρευνα ή ότι θέλω να ακολουθήσω πανεπιστημιακή καριέρα. Πού θα πάω; Αγγλία ή Ελλάδα; Εννοείται Αγγλία αφού η Ελλάδα έχει πολύ περιορισμένες θέσεις και προοπτικές σε αυτούς τους τομείς. να φανταστείτε ότι έρχονται (οι πολύ σεβαστοί) δυτικοευρωπαίοι και κάνουν αρχαιολογικές ανασκαφές και έρευνες γιατί η Ελλάδα δε μπορεί να ανασκάψει τα αρχαία της. Για μερικά πράγματα δεν κάνει η Ελλάδα, δεν είναι κάτι κακό αυτό, οπότε θα πας αλλού.

Δημοσ.
Εγώ είμαι Γερμανία πάντως εδώ και κάτι μήνες και ψάχνω δουλειά μηχανικού και παράλληλα κάνω διάφορα όπως γλώσσες, πιστοποιήσεις, σεμινάρια κτλ.. και έχω ΑΠΕΛΠΙΣΤΕΙ..

Πραγματικά δέν υπάρχουν δουλειές στη Γερμανία ούτε για τους ίδιους τους Γερμανούς.. Η ΑΤΜΟΜΗΧΑΝΗ της Ευρώπης! Τί να λέμε τώρα;...

Λές και τελείωσε ο 3ος παγκόσμιος πόλεμος!

Μας δινεις θαρος :lol::lol::lol:

Παντως δυσκολο μου φαινεται αυτο που λες στην Γερμανια να εισαι καλος μηχανικος και να μην βρισκεις δουλεια,εργαστασια αυτοκινητων,κινητηρων,soft-starter inverter γενικα οτι παραγει η Ευρωπη σε μηχανικα απο Γερμανια ερχονται.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...