chvet Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Έχω ένα πρόγραμμα με το οποίο κάνω capture από την κάρτα tv που έχω στον υπολογιστή μου για να γράφω ότι παίζει στην τηλεόραση. Συνήθως τα κάνω record σε AVI/XVID. Έχω δει μια επιλογή που έχει δίπλα από αυτό και την λέει Video Subtype και με αφήνει να επιλέξω τα εξής: RGB555 UYVY YUY2 RGB24 RGB32 Μπορείτε να μου πείτε τι απ' όλα αυτά να επιλέγω για να έχω καλύτερη εικόνα ; Ποια είναι η διαφορά τους ; Ευχαριστώ.
parsifal Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Το τέλειο θα ήταν να μπορούσες να επιλέξεις και YV12 colourspace, γιατί: What should I watch out to reach highest-possible performance with my app and Xvid? Xvid internally operates in YV12 colorspace format. So if any possible you should try to work with this colorspace in your application too (e.g. capture in YV12 from a camera or render YV12 video directly to the screen) to avoid unneeded colorspace conversions. Such conversions are costly and reduce overall performance. Ελλείψει αυτού, το επόμενο καλύτερο είναι τα συγγενικά colourspaces. Δηλαδή τα τύπου YUV planar και ελλείψει αυτών τα YUV packed (όπως π.χ. το YUY2). Όχι τα τύπου RGB, γιατί αλγοριθμικά το conversion είναι πιο απαιτητικό σε αυτήν την περίπτωση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.