zakos52 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 οταν βλεπω ταινιες 1080p ο ηχος προηγειται της εικονας,και παροτι βαζω καθυστέρηση -500msec δεν αλλαζει με τιποτα(AC3 filter). Στα 720p δεν υπαρχει κανενα προβλημα συχρονισμου με ολες τις ταινιες. Ο WDTV Player τις ταινιες αυτες (1080p) τις αναπαραγει χωρις προβλημα. Δοκιμασα και αλλους players χωρις αποτελεσμα(vlc,media player,gom..) Τελικα φταιει ο φορητος μου (intel core2 duo 1.86ghz 4GBRAM- ati mobility radeon HD 2400 256MB DDR2) ή κατι αλλο?
hasiotis_john Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Μπες εδώ ... και βάλε τον Media Player Classic Home Cinema και θα σου λυθεί (μάλλον) το πρόβλημα! Απλά , να πας στις ρυθμίσεις - internal filters και να ενεργοποιήσεις το DXVA (o Decoder αυτός χρησιμοποιεί την κάρτα γραφικών αντί τον CPU)! Θα καταλάβεις αν το έχεις κάνει σωστά , αν δεις στο παράθυρο του player, την ώρα που ανοίγεις ένα έργο, να λέει "Playing (DXVA)" Καλό θα ήταν να βάλεις και τους Vista Codecs ... για να μην σου λείπει κάποιος codec! Good Luck!!!! Y.γ. ρίξε και ένα βλέφαρο εδώ!!!
zakos52 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 δοκιμασα τον classic και παροτι ακολουθησα πιστα τις οδηγιες δεν εχει ενεργοποιηθει το Playing (DXVA), δυστυχως. καμια αλλη ιδεα?
micos000 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Αν δεν τα καταφέρνεις και δεν ενεργοποιείται το dvxa, τότε δεν υπάρχει άλλη λύση από το να το μετατρέψεις σε dvd ή να το ξαναβρείς σε 720p, αποφεύγοντας στο μέλλον τα 1080p για τον laptop.
hasiotis_john Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 ΞΑΝΑπροσπάθησε φίλε ... κάτι δεν έκανες σωστά! Με λίγη προσπάθεια θα το βρεις! Η κάρτα γραφικών που έχεις μπορεί να παίξει και 1080p αρχεία ... Έβαλες τους codecs που σου είπα?? Προσπάθησε να βάλεις και τους τελευταίους drivers της ATI ... (9.10), χρειάζεσαι και αυτό!!!
micos000 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Πριν λίγο έκανα μια δοκιμή με ένα αρχείο 1080p σε AMD 3500+ (1.7Ghz) και ATI 3850. Με KMPlayer (no DXVA) η cpu ήταν στο 100% και το βίντεο πήγαινε κυριολεκτικά σε replay.:cry: Με MPC-HC (DXVA ενεργοποιημένο) η χρήση της CPU ήταν στο 12%-18% :confused: Πήγαινε Options->Playbak->Output και βάλε για τα XP: VMR9 (Renderless)**, ενώ για VISTA: EVR Custom Renderer Για να δεις αν όντως ενεργοποιήθηκε, πήγαινε (ενώ παίζει το βίντεο) δεξί κλικ->Filters->MPC Video Decoder. Θα πρέπει να δεις κάτι τέτοιο Για να ενεργοποιηθεί το DXVA ΔΕΝ πρέπει να παρεμβάλλεται κανένας codec. Αν σου ανοίγουν στο tray τίποτα haali, ffdshow ή οτιδήποτε άλλο, δεν πρόκειται να τα καταφέρεις. Μια λύση είναι να απεγκαταστήσεις ότι codecs έχεις.
zakos52 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 ευχαριστω τους φιλους hasiotis_john και micos000 για το ενδιαφερον και τις συμβουλες τους. ομως το προβλημα παραμενει και ειναι ισως λαθος μου που δεν διευκρινησα απο την αρχη οτι ακολουθωντας πιστα τις οδηγιες και βαζωντας EVR Custom Renderer δεν εχω εικονα ή ηχο μονο το μαυρο παραθυρο του MPC. αν βαλω system default ή VMR9 εχω εικονα και ηχο χωρις βεβαια ενεργοποιηση του H.264 bitstream decoder.εχω επισης βγαλει ολους τους codec.τελος εχω εγκαταστησει τους οδηγους 9.8 και οχι τους τελευταιους 9.10. δοκιμασα και στα 7 που ηταν το συστημα καθαρο,αλλα ειχε την ιδια ακριβως συμπεριφορα(μαυρο παραθυρο χωρις εικονα και ηχο). αραγε φταιει καποια ρυθμιση στο catalyst center? ή το συστημα μου?
zakos52 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 τελικα μετα απο πολλες προσπαθειες καταφερα να ενεργοποιησω το DXVA στην ATI mobility 2400 ,βαζοντας τους οδηγους 8.5 γιατι μετα επαψε να λειτουργει(γιατι αραγε?) με το παρακατω περιεργο φαινομενο ,ενω η χρηση της CPU περιοριζεται στο 20% χανω πολλα frames απο την ταινεια γυρω στο 70% ,οποτε το αποτελεσμα ειναι ασχημο,και ολα αυτα στα VISTA. τελικα ξερει καποιος φιλος να εξηγησει γιατι συμβαινει αυτο? Υ.Γ. το προβλημα του συχρονισμου εικονας με τον ηχο που αναφερα στο πρωτο ποστ με ενεργοποιημενο το DXVA δεν υπαρχει πλεον.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.